Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Θαλασσίτης Cellar Aged

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Θαλασσίτης Cellar Aged 2013
Γαία Οινοποιητική

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
2 τελευταίες φιάλες διαθέσιμες

51,70 €

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.

Ο Θαλασσίτης είναι ένα κρασί με μακρά και επιτυχημένη πορεία, που συνδυάζει τέλεια την τυπικότητα και την αυθεντικότητα του Ασύρτικου της Σαντορίνης με τον μοντέρνο χαρακτήρα ενός κρασιού με διεθνές προφίλ. Παλαιωμένος στο οινοποιείο.
Ή
Το Ασύρτικο είναι η λευκή ποικιλία που τείνει να γίνει η "σημαία" της οινικής Ελλάδας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, οι φαν της ποικιλίας στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται, καθώς δίνει το κρασί που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον γαστρονομικό πλούτο της θαλασσινής και νησιώτικης κουζίνας μας.

Παραγωγός Γαία Οινοποιητική
Περιγραφή Παραγωγού Ο «Θαλασσίτης» παράγεται από Ασύρτικο, την παραδοσιακή λευκή ποικιλία κρασοστάφυλων της Σαντορίνης. Ίσως πρόκειται για τη μοναδική ποικιλία στον Μεσογειακό χώρο που καταφέρνει κάτω από αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να συνδυάσει την ικανοποιητική ωριμότητα των σταφυλιών με μία σχετικά υψηλή οξύτητα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για τη γευστική ισορροπία των λευκών ξηρών οίνων.
Το Ασύρτικο που επιλέγουμε για το «Θαλασσίτη» προέρχεται αποκλειστικά από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Η δε μέση ηλικία αυτών των αμπελώνων υπολογίζεται σε 70 με 80 χρόνια περίπου.
Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 kg (26hl/ha), σε συνδυασμό με το έδαφος και την ποικιλία, δίνει ένα κρασί πληθωρικό, νευρικό, με έντονη προσωπικότητα.
Ο «Θαλασσίτης» αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια και οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο. Γενικά με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό.
Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από την Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν "συμπεριφορά" ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε τον «Θαλασσίτη» σας για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως με θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 °C. Ο «Θαλασσίτης» θα αλλάξει. Η μεταλλική του διάσταση θα υποχωρήσει ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.
Τέλος θυμηθείτε να περάσετε τον «Θαλασσίτη» σας (τον νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε. Θα εκπλαγείτε…!
Χρώμα Λευκός
Ελληνική Ποικιλία  Ασύρτικο 
Κατηγορία Ποιότητας Σαντορίνη ΟΠΑΠ
Χρονιά 2013
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Κυκλάδες/Σαντορίνη
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Λευκά αυστηρά με ένταση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Θαλασσινά τηγανητά, πλατό θαλασσινών.
Ταιριάζει με Κιμάδες Μαγειρευτοί, Πουλερικά Μαγειρευτά Λευκά, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό
Διακρίσεις 2013
Thalassitis 2012
GOLD MEDAL- Decanter Word Wine Awards 2013 2007
Thalassitis 2006
REGIONAL TROPHY-Greece White Single Varietal Over £10, Decanter Word Wine Awards 2007
Η άποψη του Mark Squires για το eRobertParker.com

Με εξαιρετική σταθερότητα και τραγανή οξύτητα που υποστηρίζει το φρούτο, συν μιά εκπληκτικά καθαρή, διάφανη φρεσκοεμφιαλωμένη απόχρωση, είναι απλά υπέροχο κατά το άνοιγμά του, καθαρό και με μακριά επίγευση... Ναι, στην αρχή δείχνει φιλικό, με άψογη ισορροπία. Το "δείχνει" είναι η λέξη-κλειδί εδώ... Όταν ξαναδοκιμάστηκε την επόμενη μέρα, ήταν κάπως λιγότερο φιλικό αλλά πολύ πιό ενδιαφέρον -καθόλου ασυνήθιστο για τα πρώτης γραμμής Ασύρτικα... η οξύτητα ήταν κάπως πιο κυρίαρχη, και η υποβόσκουσα δύναμη πιο εμφανής. Ξαφνικά, το λιτό και φιλικό, φρουτώδες τελείωμα της ημέρας 1 έγινε αρκετά συναρπαστικό και έντονο. Την τρίτη ημέρα έγινε ακόμα πιο δυνατό -καθώς 'ζεστάθηκε" και αερίστηκε, δείχνοντας αξιοσημείωτη πρόσφυση, δύναμη και ένταση και περισσότερη υποκείμενη "ουσία" από ότι πίστευα ότι είχε....Αν και είναι πολύ ενδιαφέρον και ευχάριστο να το πιεί κανείς τόσο φρέσκο (νεαρό), δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μακράν η καλύτερη χρήση του. Οι καταναλωτές πρέπει να το κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, και πιθανόν να είναι ακόμα καλύτερο το καλοκαίρι του 2014... Πιείτε το από τώρα μέχρι το 2020"

Από: Recent Releases from Greece: The First Santorini rolls in", Mark Squires,eRobertparker.com.


Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οινοποιός, Συνιδιοκτήτης ΓΑΙΑΣ Οινοποιητικής

Η σοδειά του 2012 ξεκίνησε με μια αστεία απόδοση -για τα πρότυπα της Σαντορίνης - απόδοση που φαινόταν να προσεγγίζει περίπου 35 εκατόλιτρα ανά εκτάριο! Μιλούσαμε τότε για ένα έτος ρεκόρ! Στη συνέχεια, ένα σπάνιο φαινόμενο τον Απρίλιο (θυελλώδεις άνεμοι - 11 Beaufort) απομείωσε την παραγωγή στις κανονικές -περίπου 25 εκατόλιτρα ανά εκτάριο- αποδόσεις (περίπου 10-15% λιγότερο από το 2011). Το καλοκαίρι ήταν φυσιολογικό όσον αφορά στις θερμοκρασίες. Μόνο ένα μικρό κύμα καύσωνα στις αρχές Ιουλίου, τίποτα ανησυχητικό, και στη συνέχεια ο Αυγούστου με αρκετούς ανέμους και αυτό εμπόδισε ηλιακά "εγκαύματα". Ειλικρινά, περίμενα ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα. Λοιπόν, όχι! Το 2012 είναι απρόσμενα αρωματικό -πάντα με τα standards της Σαντορίνης.

 
Η άποψη του Βαγγέλη Μπελτζενίτη
Restaurant Manager & Οινοχόου
Το Ασύρτικο της Σαντορίνης ντυμένο με μια από της πιο όμορφες τουαλέτες, παρελαύνει στην πασαρέλα των παγκόσμιων καλλιστείων οίνου.
Πολυβραβευμένο. Πολυσχολιασμένο. Μία χαρακτηριστική έκφραση του Θηραϊκού λευκού διαμαντιού, διεθνώς. Δυνατό, αλλά και απαλό. Άγριο, αλλά και φινετσάτο. Νευρικό, αλλά και ήρεμο. Ένα κρασί με αλλαγμένο χαρακτήρα σε κάθε ποτήρι. Ανοίξτε το και αφήστε το να ''ανασάνει''. Ναι ! Λευκό είναι. Έχει όμως έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όσο περνάει η ώρα, νιώθεις την διαφορά μεταξύ του πρώτου ποτηριού και του τελευταίου, χωρίς να υστερεί πουθενά στην πορεία.

Ανοιχτό, μέτριας έντασης χρώμα, με λεμονάτες ανταύγειες και υπόνοιες πράσινου παιχνιδίσματος. Ήπιο αρωματικά σε ηρεμία, νιώθεις όμως το άρωμα του λεμονιού και μια ''υποψία'' πέτρας ποτισμένης από την θάλασσα. Αναδεύοντάς το ζωηρά, η έκρηξη των αρωμάτων, εκπλήσσει. Το ποικιλιακό μπουκέτο των εσπεριδοείδων ( λεμόνι, κίτρο ), η απαράμιλλη οξύτητα, η θαλασσινή αιγαιοπελαγίτικη αύρα, μαζί με πράσινα φρούτα με λευκή σάρκα, συναντούν την ορυκτότητα. Σε δεύτερη ανάδευση, το μυαλό ταξιδεύει σε απαλά βότανα ( ''ιδέα'' από χαμομήλι ).

Το κρασί εξελίσσεται ομαλά και σταδιακά στο ποτήρι. ''Ανοίγει'' και μας προσφέρει έναν πιο ''νευρικό'' χαρακτήρα ( αρχίζει να εμφανίζει στη μύτη το αλκοόλ του στα 13% ) με μια έντονη φρεσκάδα και αύρα. Γεμάτο, σοβαρό, καλοδουλεμένο και με λεμονάτη γεύση, συναρπάζει. Κλείνοντας τα μάτια, γνωρίζεις ότι αυτό το κρασί προέρχεται από ηφαιστειακό αμπελώνα. Σαντορίνη. Μακρυά, απαλή, φινετσάτη επίγευση λεμονιού και ορυκτού πλούτου. Βάλτε το δίπλα σε φρέσκα ψάρια από τηγάνι και λευκά άπαχα κρέατα και θα καταλάβετε γιατί και φέτος βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο από το Decanter.
Στην υγειά σας.

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά



Σχετικά Άρθρα

Ενημέρωση για τον Κορονοϊό

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών