| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί και θερμοκρασία:
Καρδιακοί φίλοι ή άσπονδοι εχθροί;

Η θερμοκρασία αποτελεί ζωτικό παράγοντα για το κρασί και το ακολουθεί από τη στιγμή που το σταφύλι τρυγιέται έως και τη στιγμή που εμείς το απολαμβάνουμε. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητά του. Κάθε είδος κρασιού πρέπει να συντηρείται σε διαφορετική θερμοκρασία, αυτή η θερμοκρασία όμως θα πρέπει να παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου συντήρησής του. Σε θερμοκρασία κάτω από 5°C, το κρασί μπορεί να παγώσει και ο φελλός να καταστραφεί. Αντίθετα, σε θερμοκρασίες πάνω από 20°C προκαλείται υπερθέρμανση αλλοιώνοντας έτσι την πλούσια γεύση του κρασιού. Ο ιδανικός συντηρητής κρασιών διαθέτει πάνω από μία ζώνες συντήρησης με ανεξάρτητη ρύθμιση θερμοκρασίας για την καθεμία, άριστη μόνωση ανάμεσα στις διάφορες ζώνες συντήρησης καθώς επίσης και ειδικό σύστημα ομοιόμορφης κατανομής της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να επιλέξετε έναν συντηρητή κρασιών Miele που διαθέτει εσωτερική θέρμανση σε περίπτωση πτώσης της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.
Κόκκινο κρασί +14 °C ως +18°C
Ροζέ +10 °C ως +12°C
Λευκό κρασί +8 °C ως +12 °C
Αφρώδες κρασί, Prosecco +7 °C ως +9 °C
Σαμπάνια +5 °C ως +7°C

Ακολουθώντας τους κανόνες της τέχνης του κρασιού!

Το κρασί είναι σαν τη ζωή. “Μιλάει” για ανθρώπους, για εποχές, για στιγμές και για προσωπικότητες. Ο οίνος μας δίνει ένα εξαιρετικό μείγμα αυθεντικών, ποικίλων αλλά και ευγενών απολαύσεων. Είναι μια απόλαυση ίδια σε βάθος και ένταση για τον ειδήμονα γευσιγνώστη όσο και για τον απλό φίλο. Η απόλαυσή του αποτελεί αυταξία αλλά είναι και ενισχυτική άλλων απολαύσεων, του φαγητού, των γλυκών, των φρούτων.

Όμως πάνω από όλα το κρασί “ευφραίνει καρδία”, κάνει την παρέα πιο ζωντανή, τη συζήτηση πιο ζεστή... Το κρασί μας συντροφεύει σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και τις καθημερινές στιγμές μας.

Ένα ποτήρι κρασί είναι αρκετό για να ζωντανέψει όλες τις αισθήσεις μας: Πρώτα όσφρηση, ύστερα γεύση και όραση, αφή, ακοή...

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να μπορέσουμε να γευτούμε όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του;

2.000 αρώματα...

Σε ένα ποτήρι κρασί περιέχονται πάνω από 2.000 αρώματα και εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε μόλις τα 200! Για να μπορέσουμε όμως να γευτούμε αυτά τα 200, όλους τους συνδυασμούς αρωμάτων και γεύσης του κρασιού, πρέπει να αποθηκεύσουμε το κρασί μας σε υψηλή και σταθερή υγρασία. Τα κοινά ψυγεία οικιακής χρήσης δεν είναι κατάλληλα για τη συντήρηση κρασιών, γιατί η θερμοκρασία ψύξης είναι αρκετά χαμηλή και η υγρασία που επικρατεί στο εσωτερικό τους είναι ελάχιστη. Η υψηλή υγρασία (περίπου 70%) είναι πολύ σημαντική για τη συντήρηση των κρασιών, για να διατηρείται υγρός ο φελλός τους. Σε χαμηλή υγρασία ο φελλός ξηραίνεται και δεν σφραγίζει αεροστεγώς το μπουκάλι. Τα κοινά ψυγεία οικιακής χρήσης δεν είναι κατάλληλα για τη συντήρηση κρασιών, γιατί η θερμοκρασία ψύξης είναι αρκετά χαμηλή και η υγρασία που επικρατεί στο εσωτερικό τους είναι ελάχιστη.
Η διαθεσιμότητα και ο χρόνος παράδοσης για όλους τους συντηρητές επιβεβαιώνεται με τη παραγγελία
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
 1. Συντηρητής MIELE KWT 6321 UG

   
  2.200,00 €
  Εντοιχιζόμενος συντηρητής κρασιών κάτω πάγκου χωρητικότητας 95lt, με 34 μπουκάλια ως μέγιστο όριο, 2 ζώνες συντήρησης με δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας ξεχωριστά για κάθε ζώνη, φίλτρο ενεργού άνθρακα για τις μυρωδιές και φυμέ γυάλινη πόρτα με φίλτρο προστασίας UV
 2. Συντηρητής MIELE KWT 7112 Ig

   
  2.500,00 €
  Εντοιχιζόμενος συντηρητής κρασιών με ειδική επίστρωση γυάλινης πόρτας για προστασία από την ακτινοβολία UV. Τεχνολογία Push2Open για εύκολο άνοιγμα με ένα άγγιγμα και FlexiFrame Plus για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην αποθήκευση οποιασδήποτε φιάλης. Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω της εφαρμογής Miele στο κινητό σας τηλέφωνο και συνολική χωρητικότητα 47 λίτρα. Διαθέσιμος σε 3 χρώματα CleanSteel, Graphite Gray & Obsidian black
 3. Συντηρητής MIELE KWT 6722 iGS

   
  4.200,00 €
  Εντοιχιζόμενος συντηρητής κρασιών με SommelierSet για την καλύτερη εμπειρία γευσιγνωσίας. Δυνατότητα άριστης αποθήκευσης κρασιού χάρη στην τεχνολογία FlexiFrame με note board για να σημειώνετε με κιμωλία. Εύκολο άνοιγμα με τη λειτουργία Push2Open. Ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα και 3 διαφορετικές ζώνες αποθήκευσης με ανεξάρτητη ρύθμιση θερμοκρασίας. 271 λίτρα χωρητικότητα και ειδική επίστρωση για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV.
 4. Συντηρητής MIELE KWT 6834 SGS

   
  4.800,00 €
  Ανεξάρτητος συντηρητής κρασιών με συνολική χωρητικότητα 503 λίτρα για τοποθέτηση έως και 178 φιαλών. Φιμέ γυάλινη πόρτα για προστασία από την ακτινοβολία UV και ειδικό φίλτρο ενεργού άνθρακα για διατήρηση ευχάριστης οσμής. SommelierSet για δροσερά ποτήρια, προετοιμασία σερβιρίσματος και άριστη συντήρηση ανοιχτών φιαλών. 13 ξύλινα ράφια αποθήκευσης κρασιών και 3 διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης.
 5. Συντηρητής MIELE KWT 2672 ViS

   
  8.000,00 €
  Εντοιχιζόμενος συντηρητής κρασιών MasterCool για μία μοναδική εμπειρία συντήρησης κρασιού και γευσιγνωσίας. 3 διαφορετικές ζώνες αποθήκευσης κρασιού με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης θερμοκρασίας, τεχνολογία Push2Open για εύκολο και πρακτικό άνοιγμα με ένα άγγιγμα. SommelierSet για άριστη αποθήκευση και συντήρηση. Προετοιμάστε εκλεκτά κρασιά για την ομαλή και σωστή μετάγγισή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία μοναδική in house εμπειρία. Ο brilliant light φωτισμός δίνει μία μοναδική αισθητική στις μέχρι και 91 φιάλες Bordeaux 0,75 ml που μπορεί να συντηρήσει.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Συντηρητές Κρασιού