Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

10 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Anarch Aσύρτικο
    Anarch Aσύρτικο 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Η Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Νυχτέρι της Γαίας
    Νυχτέρι της Γαίας 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Το χρώμα του είναι λεμονί με κάποιες απαλές χρυσές ανταύγειες. Η αρωματική ένταση είναι μεγάλη και η περίτεχνη πολυπλοκότητα στη μύτη εντυπωσιακή όπου αναδεικνύονται τα εσπεριδοειδή, τα ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, η βανίλια, η ορυκτότητα και ο καπνός. Τις ίδιες γεύσεις συναντάμε και στο στόμα από την αρχή ως το τέλος, η οξύτητα είναι κοφτερή και το σώμα του γεμάτο. Είναι σίγουρα από τα λευκά κρασιά που μπορούν να παλαιώσουν για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Ροδίτης Natur
    Ροδίτης Natur 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    100%
    Το χρώμα του είναι απαλό χρυσό με κάποιες πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμα του είναι εκφραστικό με έντονα εσπεριδοειδή, νεκταρίνια, πεπόνι, φρέσκα βότανα και πέτρας. Στο στόμα είναι πολύπλοκο με λεμονάτη οξύτητα αλλά και κρεμώδη υφή μία ανεπαίσθητη αλμύρα και μακρά επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  6. Χατζηβαρύτη - Ni
    Χατζηβαρύτη - Ni 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    24,20 €
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μία νέα ταλαντούχα οινοποιός βάζει την σφραγίδα της στα καινούρια κρασιά του ομώνυμου οινοποιείου, που οινοποιούνται με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το Ni είναι ένα από τα τρία βιολογικά κρασιά ‘φυσικής προσέγγισης’ της σειράς minimus. Ένας υπέροχος συνδυασμός της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη που ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τα στέμφυλα και εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα. Ένα τύπου ‘orange’ κρασί με πολύ ωραίο ώριμο φρούτο και πλούσιο στόμα.
  7. 52 Peaks
    52 Peaks 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    19,80 €
    Ένα Single vineyard Chardonnay από το ολοκαίνουριο οινοποιείο Navitas της Μαρίας Δημητριάδη, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο με θέα τις 52 κορυφές του Ολύμπου. Μια υπέροχη έκφραση της ποικιλίας με τραγανή οξύτητα και έντονο χαρακτήρα εσπεριδοειδών που μας φέρνει στο μυαλό σπουδαία κρασιά από το ψυχρό Chablis. Είναι πιστοποιημένο vegan κρασί.
  8. Σαντορίνη Terrasea
    Σαντορίνη Terrasea 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    61,90 €
    Το Terrasea είναι το πρώτο κρασί ΠΟΠ Σαντορίνη που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της Θηρασιάς. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ιωάννα Βαμβακούρη έχοντας μεγάλη εμπειρία στην οινοποίηση του Ασύρτικου της Σαντορίνης. Ο αμπελώνας, που καλλιεργείται βιολογικά, αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να δούμε συναρπαστικά κρασιά όπως θα διαπιστώσετε μόλις δοκιμάσετε το Terrasea.
  9. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών που καλλιεργούνται στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές τις βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  10. Ραμπελιά
    Ραμπελιά 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    68,20 €
    Εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Η νέα γενιά του οινοποιείου Χατζηδάκη δε σταματά να δημιουργεί συστήνοντας μία ξεχωριστή single vineyard Σαντορίνη από 100% Ασύρτικο που ωριμάζει κατά το μεγαλύτερο μέρος του με φίνες οινολάσπες για 12 μήνες ενώ το 30% ξεκουράζεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. H Αριάδνη Χατζηδάκη φιλοτεχνεί την ετικέτα ενώ οι φιάλες είναι μόλις 1700.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί