You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κρασί
-
Anarch Aσύρτικο 2019
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
17,10 € Φτάνει μέχρι 15,73 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΗ Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης. -
Νυχτέρι της Γαίας 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
37,20 € Φτάνει μέχρι 34,22 €Το χρώμα του είναι λεμονί με κάποιες απαλές χρυσές ανταύγειες. Η αρωματική ένταση είναι μεγάλη και η περίτεχνη πολυπλοκότητα στη μύτη εντυπωσιακή όπου αναδεικνύονται τα εσπεριδοειδή, τα ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, η βανίλια, η ορυκτότητα και ο καπνός. Τις ίδιες γεύσεις συναντάμε και στο στόμα από την αρχή ως το τέλος, η οξύτητα είναι κοφτερή και το σώμα του γεμάτο. Είναι σίγουρα από τα λευκά κρασιά που μπορούν να παλαιώσουν για πολλά χρόνια. -
Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
32,60 € Φτάνει μέχρι 29,99 €Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια. -
Ροδίτης Natur 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
13,10 € Φτάνει μέχρι 12,05 €Το χρώμα του είναι απαλό χρυσό με κάποιες πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμα του είναι εκφραστικό με έντονα εσπεριδοειδή, νεκταρίνια, πεπόνι, φρέσκα βότανα και πέτρας. Στο στόμα είναι πολύπλοκο με λεμονάτη οξύτητα αλλά και κρεμώδη υφή μία ανεπαίσθητη αλμύρα και μακρά επίγευση. -
Cuvee Evdemon 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
52,10 €Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης. -
Χατζηβαρύτη - Ni 2022
Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
24,20 €Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μία νέα ταλαντούχα οινοποιός βάζει την σφραγίδα της στα καινούρια κρασιά του ομώνυμου οινοποιείου, που οινοποιούνται με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το Ni είναι ένα από τα τρία βιολογικά κρασιά ‘φυσικής προσέγγισης’ της σειράς minimus. Ένας υπέροχος συνδυασμός της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη που ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τα στέμφυλα και εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα. Ένα τύπου ‘orange’ κρασί με πολύ ωραίο ώριμο φρούτο και πλούσιο στόμα. -
52 Peaks 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
19,80 €Ένα Single vineyard Chardonnay από το ολοκαίνουριο οινοποιείο Navitas της Μαρίας Δημητριάδη, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο με θέα τις 52 κορυφές του Ολύμπου. Μια υπέροχη έκφραση της ποικιλίας με τραγανή οξύτητα και έντονο χαρακτήρα εσπεριδοειδών που μας φέρνει στο μυαλό σπουδαία κρασιά από το ψυχρό Chablis. Είναι πιστοποιημένο vegan κρασί. -
Σαντορίνη Terrasea 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
61,90 €Το Terrasea είναι το πρώτο κρασί ΠΟΠ Σαντορίνη που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της Θηρασιάς. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ιωάννα Βαμβακούρη έχοντας μεγάλη εμπειρία στην οινοποίηση του Ασύρτικου της Σαντορίνης. Ο αμπελώνας, που καλλιεργείται βιολογικά, αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να δούμε συναρπαστικά κρασιά όπως θα διαπιστώσετε μόλις δοκιμάσετε το Terrasea. -
Cuvee Evdemon 2019 (Old Vintage)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
68,00 € Φτάνει μέχρι 47,93 €Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητεςΣπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών που καλλιεργούνται στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές τις βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.Για Exclusive Μέλη -
Ραμπελιά 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
68,20 €Εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότηταΗ νέα γενιά του οινοποιείου Χατζηδάκη δε σταματά να δημιουργεί συστήνοντας μία ξεχωριστή single vineyard Σαντορίνη από 100% Ασύρτικο που ωριμάζει κατά το μεγαλύτερο μέρος του με φίνες οινολάσπες για 12 μήνες ενώ το 30% ξεκουράζεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. H Αριάδνη Χατζηδάκη φιλοτεχνεί την ετικέτα ενώ οι φιάλες είναι μόλις 1700.Εξαντλημένο