Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Gavi
    Gavi 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    Το Gavi είναι με διαφορά το καλύτερο παραδοσιακό λευκό που παράγεται στην περιοχή του Piemonte και, σε περίπτωση που σας ρωτήσουν για να τσεκάρουν τις οινικές σας γνώσεις, η ποικιλία που το παράγει είναι το Cortese. Το σταφύλι αυτό δίνει κρασιά με πάχος, όγκο και έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, ενώ αξίζει να κρατήσετε μερικές φιάλες για παλαίωση τριών έως πέντε χρόνων.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Piodilei Chardonnay
    Piodilei Chardonnay 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    66%
    Οι οινοποιοί είναι περίεργα πλάσματα. Ακόμη και αν έχεις γεννηθεί σε μια από τις πιο κλασσικές περιοχές του πλανήτη, όπως είναι το Piemonte, θέλεις να φυτέψεις μια άλλη ποικιλία, ξενική για εσένα, μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι μπορείς να τους κερδίσεις στο δικό τους γήπεδο. Στο Piodilei, ένα από τα καλύτερα Chardonnay της περιοχής που προσεγγίζει απειλητικά τον χαρακτήρα και την ποιότητα των μεγάλων λευκών Βουργουνδιών, δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το καπέλο μας…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Barolo Pio Cesare
    Barolo Pio Cesare 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Σε έναν ιδεατό κόσμο, κάθε βράδυ του χειμώνα θα είχαμε να μας περιμένει σπίτι ένα τρουφάτο ριζότο και μια φιάλη Barolo του Pio Cesare. Πυκνότητα, χαρακτήρας, αρώματα λουλουδιών, μανιταριών και μπαχαριών, ενώ στο στόμα η οξύτητα και οι ταννίνες δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για πυκνά και αιθέρια στα αρώματα εδέσματα. Ο ιδεατός κόσμος μπορεί να μην είναι μακριά – αφού φαίνεται πως το βασικό μας πρόβλημα είναι το πώς φτιάχνεται το τέλειο ριζότο τρούφας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Barolo Pio Cesare Ornato
    Barolo Pio Cesare Ornato 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Nebbiolo, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Το Ornato είναι το κορυφαίο και πιο γνωστό αμπελοτόπι του Pio Cesare στο Barolo και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η οινολογική ομάδα του οινοποιείου αποφάσισε να το εμφιαλώσει ξεχωριστά. Αν και πολλοί παραγωγοί οδηγούν τις single-vineyard (ενός και μόνου αμπελώνα) εκδόσεις τους σε πιο υψηλά οκτάνια, το Ornato πηγαίνει σε άλλα επίπεδα πολυπλοκότητας και δαντελένιας υφής στο στόμα. Κρατήστε το για 20 χρόνια και από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Barolo Pio Cesare
    Barolo Pio Cesare 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    Σε έναν ιδεατό κόσμο, κάθε βράδυ του χειμώνα θα είχαμε να μας περιμένει σπίτι ένα τρουφάτο ριζότο και μια φιάλη Barolo του Pio Cesare. Πυκνότητα, χαρακτήρας, αρώματα λουλουδιών, μανιταριών και μπαχαριών, ενώ στο στόμα η οξύτητα και οι ταννίνες δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για πυκνά και αιθέρια στα αρώματα εδέσματα. Ο ιδεατός κόσμος μπορεί να μην είναι μακριά – αφού φαίνεται πως το βασικό μας πρόβλημα είναι το πώς φτιάχνεται το τέλειο ριζότο τρούφας.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί