Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 16-30 από 97

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μπουτάρης - Σαντορίνη
    Μπουτάρης - Σαντορίνη 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    H Σαντορίνη Μπουτάρη είναι ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Ένα κρασί με ιδιαίτερη μεταλλικότητα, και εσπεριδοειδή χαρακτήρα που εκφράζει στο έπακρο το χαρακτήρα της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Vino Di Sasso
    Vino Di Sasso 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος είναι από τους πρώτους παραγωγούς στην Ελλάδα που άρχισαν να καλλιεργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και να οινοποιούν με ελάχιστες προσθήκες και παρεμβάσεις. Σήμερα καλλιεργεί σύμφωνα με την ομοιοδυναμική που είναι η Ιταλική εκδοχή της βιοδυναμικής. Ένα cult οινοποιείο της Κεφαλλονιάς που με την επιμονή του και τις σταθερές αξίες έχει φτάσει στην κορυφή. Το αποδεικνύει και αυτή η πολύπλοκη Ρομπόλα που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και την προσθήκη ελάχιστου θειώδους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Domaine Vincent Dampt Chablis
    Domaine Vincent Dampt Chablis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Η οικογένεια Dampt έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιών με τον Vincent να ξεκινάει να εκπαιδεύεται από τα 14 του χρόνια παρακολουθώντας μαθήματα στην σχολή της Beaune. To 2004 έχοντας αποκτήσει εμπειρία στο Jura, την Βουργουνδία και την Νέα Ζηλανδία ξεκινάει την δική του προσπάθεια, εκμεταλλευόμενος τα δικά του αμπέλια, η οποία μπορούμε να πούμε ότι είναι εντυπωσιακή! Το Chablis του εκφράζει πολύ καλά όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του εκπληκτικού terroir.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  4. Serge Dagueneau - Pouilly Fume
    Serge Dagueneau - Pouilly Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ένα όμορφα τυπικό Pouilly Fume από έναν μαιτρ του συγκεκριμένου είδους. Αρώματα του ιδιαίτερου terroir του Pouilly Fume, τέλεια οξύτητα και μεγάλη διάρκεια δίνουν ένα λευκό κρασί που προκαλεί αίσθηση τόσο σε αρχάριους, όσο και σε γνώστες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Riesling A.C.
    Leon Beyer - Riesling 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    18,50 €
    Γαλλικό λευκό από την Αλσατία, από την ποικιλία Riesling. Φρέσκα φρουτώδη αρώματα και κοφτερή οξύτητα σήμερα ή εξελιγμένα, μελάτα αρώματα και μεγάλη διάρκεια σε λίγα χρόνια. Εσείς διαλέγετε…
  6. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Ασύρτικο Akrathos
    Ασύρτικο Akrathos 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.2% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ένα βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο με αρκετά φρουτώδη χαρακτηριστικά που κλείνει όμως το μάτι και προς την Σαντορίνη, διαθέτοντας ζωηρό ορυκτό χαρακτήρα και υψηλή οξύτητα. Το οινοποιείο Άκραθος, είναι μία εντελώς καινούρια προσπάθεια στην Χαλκιδική που αν κρίνουμε από αυτό το εξαιρετικό και πολύπλοκο Ασύρτικο που έρχεται στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου, η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Σκυτάλη
    Σκυτάλη 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.0% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό με αρκετές πράσινες ανταύγειες. Το άρωμα του είναι πολύπλοκο, με τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ και τα ορυκτά στοιχεία να κυριαρχούν ακολουθούμενα από νότες ροδάκινου και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο με την χαρακτηριστική τραγανή οξύτητα να δημιουργεί κύματα δροσιάς, αισθητή αρμύρα, κάποιες μελένιες πινελιές να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ η επίγευση έχει απίστευτη διάρκεια. Αναμφισβήτητα ένα ‘μεγάλο΄ λευκό κρασί που έχει την δομή για να εξελιχθεί για τουλάχιστον μία δεκαετία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Salto Wild Yeast
    Salto Wild Yeast 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Chablis Grand Cru Bougros
    Chablis Grand Cru Bougros 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Grand Cru Chablis από αποκλειστικά ιδιοκτήτους αμπελώνες. Το Bougros είναι ένα από τα σχετικά μικρά Grand Cru, αλλά και το Domaine William Fevre έχει το καλύτερο κομμάτι αυτού, με έκθεση νότια και μεγάλη κλίση εδάφους. Τα βασικά γνωρίσματά του είναι η φρεσκάδα, η απαλότητα της δομής και ο διακριτικός αρωματικός χαρακτήρας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Riesling Muenchberg
    Riesling Muenchberg Grand Cru 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    Μεγάλο λευκό κρασί από Riesling, από έναν φημισμένο παραγωγό από την Αλσατία. Όμορφα τυπικό, χαρακτηρίζεται από εξελιγμένα αρώματα λευκών φρούτων, μία βενζολική αρωματική τάση που αρχίζει σιγά-σιγά να εμφανίζεται, στο φόντο μια διακριτικής γλυκύτητας. Η δυνατή οξύτητά του "απογειώνει" την αίσθηση που δίνει στο στόμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Riesling Langenloiser Steinmassel
    Riesling Steinmassel 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Ένα πολύ αξιόλογο Βορειο-Ευρωπαϊκό Riesling, και συγκεκριμένα από την Αυστρία και έναν από τους ποιοτικότερους παραγωγούς της. Τυπική αρωματικότητα στη μύτη και σούπερ οξύτητα στο στόμα, σε συνδυασμό με τον χαμηλό αλκοολικό τίτλο, μας δίνουν ένα λευκό κρασί που συνδυάζεται εύκολα και όμορφα με πληθώρα γεύσεων, αν και έχει ξεκάθαρη έφεση στις πιο εξωτικές...
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Chablis Grand Cru Les Clos
    Chablis Grand Cru Les Clos 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    Τα Grand Cru του Chablis βρίσκονται στην καλύτερη πλαγιά σε ολόκληρη την ονομασία προέλευσης και χωρίζονται σε επτά διαφορετικά climates. Αν και κάθε παραγωγός υποστηρίζει τα Grand Cru που έχει αμπελώνες, κανένας δεν αμφισβητεί ότι στην κορυφή των επτά βρίσκεται το Les Clos – πυκνό σε σημείο να θυμίζει Cote de Beaune, γεμάτο ορυκτό χαρακτήρα, νότες ξηρών καρπών και μεγάλη επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Olivier Leflaive Puligny Montrachet
    Olivier Leflaive Puligny Montrachet 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Στον αμπελώνα του Puligny Montrachet παράγονται κάποια από τα πιο συγκλονιστικά Chardonnay του πλανήτη. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το κρασί αυτό που ωριμάζει για 4 μήνες σε δεξαμενές με τις φίνες οινολάσπες και 8 μήνες σε δρύινα αποκτώντας ιδιαίτερα σύνθετο χαρακτήρα, ανήκει στα κορυφαία παραδείγματα της ποικιλίας. Αν αναζητάτε λευκά κρασιά για παλαίωση, τότε αυτή η λευκή Βουργουνδία θα δώσει υπεραξία στην κάβα σας!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Κτήμα Αργυρού Cuvee Νυχτέρι
    Κτήμα Αργυρού Cuvee Νυχτέρι 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες
    Εκπληκτική έκφραση Σαντορίνης, όπου το άρωμα της αν και είναι αρκετά φρέσκο ακόμα, είναι ταυτόχρονα κομψό και πολύπλοκο, με φρέσκα εσπεριδοειδή, φλούδα εσπεριδοειδών, ώριμα λευκόσαρκα φρούτα αλλά και αρώματα που θυμίζουν πέτρα και προδίδουν το terroir. Η γεύση της είναι πλούσια, με την χαρακτηριστική κοφτερή οξύτητα και μακρά επίγευση όπου αφήνει μια όμορφη αίσθηση αλμύρας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί