Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

11 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μεθυμναίος Λευκός
    Μεθυμναίος Λευκός 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Χιδηριώτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ένα blanc de noir (λευκό κρασί από μαύρα σταφύλια) από την άγνωστη ερυθρή ποικιλία Χυδηριώτικο, που καλλιεργείται στο νησί της Λέσβου. Ένα βιολογικό κρασί, που ξεχωρίζει λόγω της σπανιότητας του, αλλά και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Μία διαφορετική γευστική πρόταση που θα σας εξιτάρει!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Anarch Aσύρτικο
    Anarch Aσύρτικο 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Η Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Vino Di Sasso
    Vino Di Sasso 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος είναι από τους πρώτους παραγωγούς στην Ελλάδα που άρχισαν να καλλιεργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και να οινοποιούν με ελάχιστες προσθήκες και παρεμβάσεις. Σήμερα καλλιεργεί σύμφωνα με την ομοιοδυναμική που είναι η Ιταλική εκδοχή της βιοδυναμικής. Ένα cult οινοποιείο της Κεφαλλονιάς που με την επιμονή του και τις σταθερές αξίες έχει φτάσει στην κορυφή. Το αποδεικνύει και αυτή η πολύπλοκη Ρομπόλα που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και την προσθήκη ελάχιστου θειώδους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Salto Wild Yeast
    Salto Wild Yeast 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Ροδίτης Natur
    Ροδίτης Natur 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    100%
    Το χρώμα του είναι απαλό χρυσό με κάποιες πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμα του είναι εκφραστικό με έντονα εσπεριδοειδή, νεκταρίνια, πεπόνι, φρέσκα βότανα και πέτρας. Στο στόμα είναι πολύπλοκο με λεμονάτη οξύτητα αλλά και κρεμώδη υφή μία ανεπαίσθητη αλμύρα και μακρά επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. 100% Crispy Assyrtiko
    100% Crispy Assyrtiko 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    15,30 €
    Είναι όλα όσα λέει το πλήρες όνομά του: 100% Crispy Assyrtiko Old Bush Vines Wild Fermented. Το Κτήμα Μουσών καταφέρνει να δώσει σε ένα ηπειρωτικό Ασύρτικο, νησιωτικό νεύρο και βορειοελλαδίτικη σπιρτάδα. Πλούσιο και παιχνιδιάρικο, καλοδουλεμένο και ξεμυαλιστικό θα γίνει μία από τις πιο value επιλογές της ποικιλίας.
  7. Chateau Julia - Ασύρτικο
    Chateau Julia - Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    15,50 €
    Δημοφιλές Ελληνικό λευκό που διατηρεί τις χάρες της μεγάλης ποικιλίας του Ασύρτικου, δίνοντάς της όμως χώρο να εκφραστεί διαφορετικά. Καλή οξύτητα, φρέσκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια κάνουν το κρασί αυτό μία εξαιρετική επιλογή σε τραπέζι παρέας ψαροφάγων!
  8. Salto Wild Yeast 2018
    Salto Wild Yeast 2018 2018 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Στα τρία χρόνια του αυτό το Salto, μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τα υπέροχα χαρακτηριστικά του. Το φρούτο του σφύζει από ζωντάνια ενώ οι ορυκτές νύξεις έχουν ήδη αρχισει να δημιουργούν απίστευτη πολύπλοκότητα.
  9. Salto Wild Yeast 2019
    Salto Wild Yeast 2019 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Η νέα σοδειά αναμένεται τον Ιούνιο
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Salto Wild Yeast 2016
    Salto Wild Yeast 2016 2016 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Στην πενταετία λίγα λευκά κρασιά μπορούν να έχουν εξελιχθούν τόσο εντυπωσιακά! Και αυτό εδώ το Μοσχοφίλερο με τον γεμάτο φρεσκάδα σύνθετο χαρακτήρα του έχει πολλά ακόμα να δώσει!
  11. Salto Wild Yeast 2017
    Salto Wild Yeast 2017 2017 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Το φρούτο ωριμάζει, τα φρέσκα ανθικά στοιχεία της ποικιλίας δίνουν την σκυτάλη σε ποτ πουρί, τα ορυκτά στοιχεία και κάποια βότανα ενισχύουν ένα πολύ όμορφα εξελιγμένο κρασί από μια ποικιλία που αποτελεί έκπληξη. Και έχει σίγουρα πολύ δρόμο ακόμα!
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί