Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

3 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Ανθόνερο
    Ανθόνερο
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Φωκιανό, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    87%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το Φωκιανό είναι μία από τις αρχαιότερες ποικιλίες που συναντάμε κυρίως στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Εδώ έχουμε μία ροζέ έκφραση της ερυθρής αυτής ποικιλίας από τους Λειψούς, που έχουν μπει στον οινικό χάρτη τα τελευταία χρόνια χάρη στις προσπάθειες του μοναδικού οινοποιείου του νησιού, την οινοποιητική Λειψών. Αν αναζητάτε κάτι πραγματικά ψαγμένο και μοναδικό αυτό τότε σίγουρα είναι ιδανική επιλογή.
  2. Αγερικό
    Αγερικό
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αθήρι, Ασύρτικο, Φωκιανό, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    95%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δύο ντόπιοι οινοπαραγωγοί ο Μανώλης Βαβουλάς και Νίκος Γρύλλης έβαλαν τους Λειψούς στον οινικό χάρτη της Ελλάδας όταν το 2013 ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την οινοποιητική Λειψών με στόχο να παράγουν κρασιά που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τον τόπο τους. Εδώ έχουμε ένα λευκό κρασί από τρεις κατεξοχήν αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες, το ερυθρό Φωκιανό (ακολουθείται λευκή οινοποίηση) και τις λευκές Ασύρτικο και Αθήρι, που ξεχωρίζει τόσο για το γοητευτικό φρουτώδες προφίλ όσο και την δροσερή και νόστιμη γεύση του.
  3. Αποσπερίτης
    Αποσπερίτης 2014
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ερυθρός, Φωκιανό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    87%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δυο φίλοι, ο Μανώλης Βαβουλάς και Νίκος Γρύλλης δημιουργούν την οινοποιητική Λειψών με σκοπό να αναβιώσουν την τοπική ερυθρή ποικιλία Φωκιανό, που φημίζεται για την ικανότητα της να παράγει εξαιρετικά γλυκά κρασιά. Το γλυκό αυτό κρασί παράγεται ‘όπως παλιά’ με το λιάσιμο των υπερώριμων σταφυλιών με το κρασί στην συνέχεια να ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δύο χρόνια αποκτώντας πολύπλοκο χαρακτήρα. Υπέροχο επιδόρπιο κρασί με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί