Αναστασία Φράγκου

 
Θα χαρακτηρίζαμε την Αναστασια Φράγκου σαν Οινοποιό της εποχής... Οινοποιείο λιτό, απόλυτα επικεντρωμένο στην οινοποίηση και την παραγωγή, εξαιρετικά κρασιά, εξαιρετικές τιμές. Αν ένα οινοποιείο εντυπωσιάζει με την ποιότητα του συνόλου των κρασιών του και τη σχέση ποιότητας/τιμής, αυτό σίγουρα είναι το Οινοποιείο της Αναστασίας Φράγκου. Κομψότητα, φινέτσα, θαυμάσια αρώματα και γεύσεις χαρακτηρίζουν τα κρασιά του, και οι τιμές τους μας δίνουν τη δυνατότητα να τα απολαμβάνουμε καθημερινά.

Η Οινοποιία της Αναστασίας Φράγκου ιδρύθηκε το 1986 στην σημαντικότερη από οινική άποψη περιοχή της Αττικής, την Μεσογαία, όπου η πολυδύναμη ποικιλία Σαββατιανό έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκεί που η αγάπη για το κρασί και η όρεξη για δουλειά σμίγουν με την παράδοση και μετατρέπουν ένα παραδοσιακό πατητήρι σε υπερσύχρονη μονάδα οινοποίησης. Η Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου καλλιεργεί συνολικά 10 ποικιλίες σταφυλιού σε αμπελώνες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής που θεωρείται ως η ιδανικότερη γι΄ αυτή την καλλιέργεια. Είναι η γη που περιτριγυρίζεται από θάλασσα με αποτέλεσμα τα ακραία κλιματολογικά φαινόμενα να μετριάζονται από την παρουσία του νερού. Παράλληλα η ίδια η θάλασσα που αγκαλιάζει τον ευλογημένο αυτό τόπο στέλνει τους ζωογόνους ανέμους στα αμπέλια.

Οινοποιείο - Αμπελώνας
 
Το οινοποιείο βρίσκεται στη περιοχή της Ραφήνας, ενώ τα αμπέλια που καλλιεργούνται είναι στη περιοχή της Ραφήνας, των Σπάτων και του Πικερμίου. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου ανέρχονται σε 120 στρέμματα ενώ υπάρχουν και συνεργαζόμενοι παραγωγοί με περίπου άλλα 350 στρέμματα. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως το πολυδύναμο Σαββατιανό, η Μαλαγουζιά, καθώς και Αγιωργίτικο, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, και Grenache Rouge. Οι στρεμματικές αποδόσεις των αμπελιών είναι πολύ μικρές (εώς 500 κιλά/στρέμμα) με αποτέλεσμα τα κρασιά που παράγονται να είναι πλούσια σε αρώματα και με γεμάτο στόμα.

 
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

6 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
 1. Ρετσίνα Φράγκου
  Ρετσίνα Φράγκου
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
  Μία κομψή single vineyard ρετσίνα από Σαββατιανό από την Αναστασίας Φράγκου που θα σας πείσει ότι οι ‘new age’ ρετσίνες είναι σπουδαία κρασιά Τα εξωτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά που συνδυάζονται υπέροχα με αυτά της ρετσίνας, και η πλούσια και δροσερή ταυτόχρονα γεύση θα συνοδεύσουν ιδανικά φίνα πιάτα ψαριών και λευκών κρεάτων.
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
 2. Σαββατιανό Α.Φράγκου
  Σαββατιανό Α.Φράγκου 2021
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Βαθμολογία:
  86%
  Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
  Το Σαββατιανό, η ταπεινή ποικιλία της Αττικής, η βάση της ρετσίνας, φθάνει εδώ σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα. Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού, η Αναστασία Φράγκου χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές, που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
 3. Soul
  Soul 2020
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Βαθμολογία:
  60%
  Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Merlot, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
  Το Αγιωργίτικο συνδυάζεται υπέροχα με το Merlot, δίνοντας ένα πολύ ευχάριστο ροζέ κρασί με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών και χαρακτηριστική φρεσκάδα. Είναι ιδανικό για όλα τα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας που βασίζονται στα λαχανικά και τα λευκά κρέατα και ιδιαίτερα τα καλοκαιρινά. Η καλή τιμή του και η μοντέρνα εμφάνιση του το καθιστούν ιδανικό κρασί και για το πάρτι μας!
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
 4. Body
  Body 2019
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
  Νεανικό και μοντέρνο κρασί με έμφαση στα φρουτώδη χαρακτηριστικά και όχι στο βαρέλι από δύο ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Cabernet Sauvignon, που όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κατάλληλη φροντίδα σε οινοποιείο και αμπελώνα όπως εδώ, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Ιδανικό για το καθημερινό γεύμα, για το κυριακάτικο αλλά και για πολυπληθή γιορτινά τραπέζια.
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
 5. Heart
  Heart 2019
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Βαθμολογία:
  86%
  Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
  Η Αναστασία Φράγκου παντρεύει δύο πολύ αγαπημένες λευκές ποικιλίες, την Μαλαγουζιά με το Σαββατιανό σε ένα κρασί που δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε κάτι λιγότερο από απολαυστικό! Το ωραίο φρουτώδες και ταυτόχρονα πικάντικο προφίλ του σε συνδυασμό με την πολύ καλή σχάση τιμής ποιότητας, το καθιστούν ιδανικό κρασί για το καθημερινό μας τραπέζι.
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
 6. Νέηλυς Μαλαγουζιά
  Νέηλυς Μαλαγουζιά 2021
  Αναστασίας Φράγκου (Οινοποιία)
   
  Βαθμολογία:
  87%
  Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
  Μια από τις καλύτερες Μαλαγουζιές και ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά λευκά. Όλα τα πλεονεκτήματα της ποικιλίας χωρίς κανένα μειονέκτημα, επιβεβαιώνει απόλυτα τον τίτλο της Μαλαγουζιάς σαν την βασίλισσα του Ελληνικού Αμπελώνα. Ένα κρασί πασπαρτού για το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι.
  Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

6 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση