| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ


Το 1929 ο Γεράσιμος Καμπίτσης άνοιξε κοντά στο Λονδίνο ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αγγλίας, το Isleworth Wineries. Τριανταπέντε χρόνια αργότερα ο εγγονός του, Σπύρος Κοσμετάτος, έτυχε να περάσει δύο χρόνια κοντά στους αμπελώνες και το Ινστιτούτο Οίνου της Νότιας Αφρικής στο Stellenbosch.

Εκεί γεννήθηκε η ιδέα και η πρόκληση της δημιουργίας στον ελληνικό χώρο ενός κρασιού που θα συναγωνιζόταν ποιοτικά τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Με την πρόκληση αυτή μπροστά του, ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά.

Περαιτέρω λεπτομερείς πειραματισμοί κατά τη διάρκεια της οινοποίησης κατέληξαν στην πρώτη εμπορική σοδειά του 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και στον πολύ δύσκολο χώρο της αγοράς της Αγγλίας.

Το όνομα Gentilini είναι της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, Μαρίας – Άννας, τελευταίας απογόνου παλιάς οικογενείας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα, όπου υπάρχει και σήμερα ένας κλάδος. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Άσσου το 1593. Τελικά εγκαταστάθηκε εκεί, παντρεύτηκε, και γράφτηκε στη βίβλο του αρχοντολογιού, το Libro d’Oro.

Ιστορικό