Τα Οινοποιεία

Το οινοποιείο Domaine Helios

Το οινοποιείο Domaine Helios βρίσκεται μέσα σε ένα εξαιρετικό αμπελοτόπι στο Κούτσι Νεμέας. Η Νεμέα, η πιο μεγάλη οινοπαραγωγική περιοχή ερυθρού κρασιού στην Ελλάδα και το Αγιωργίτικο, μια πολυδύναμη ποικιλία, με ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε ποικιλίες του παγκόσμιου οινικού χάρτη, δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελέσουν και τα πρώτα «προνόμια» του οινοποιείου.

Ένα οινοποιείο που εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ και σε επίπεδο αισθητικής, εργονομίας και λειτουργικότητας, το Domaine Helios είναι ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματα στο χώρο του κρασιού, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του και την πολύχρονη οινοποιητική εμπειρία των οινολόγων μας σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας και τον τρόπο συλλογής των σταφυλιών, στο οινοποιείο δημιουργούνται σήμερα εξαιρετικά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες τιμής, ικανοποιώντας ένα ευρύ κοινό καταναλωτών.

Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου υπάρχουν και 8 ξενώνες με διακριτική πολυτέλεια για την φιλοξενία μικρού αριθμού ατόμων και αίθουσα εκδηλώσεων 400 ατόμων.

Το οινοποιείο της Μαντινείας

Η οινοποιία Νασιάκου Στη Μαντινεία, την περιοχή με τη μεγαλύτερη ζήτηση λευκού κρασιού στην Ελλάδα, βρίσκεται το δεύτερο οινοποιείο της Σεμέλης, με 40χρονη ιστορία στην οινοποίηση του Μοσχοφίλερου.

Η «Μαντινεία Νασιάκου» βρίσκεται για πολλά χρόνια στις καρδιές των «ψαγμένων» οινοφίλων, με τα εντυπωσιακά αρώματα της και τη σπιρτάδα στη γεύση.

Το 2010 η Μαντινεία Νασιάκου» τιμήθηκε ως το καλύτερο ελληνικό λευκό κρασί με το Greek Wine Trophy στο διαγωνισμό International Wine Challenge στο Λονδίνο ενώ το 2011 στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης έλαβε το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο.