| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Από τον Τ. Πικούνη

Έχετε ποτέ σκεφθεί τι κάνει ένα επισκέψιμο οινοποιείο πραγματικά... επισκέψιμο;

Αν το ερώτημά μου σας φαίνεται παράξενο, μην απορείτε: Ένα οινοποιείο δεν είναι επισκέψιμο επειδή απλά αποφάσισε να έχει τις πόρτες του ανοιχτές στο κοινό. Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη -δυστυχώς- άποψη, γιατί δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψη τι πραγματικά ζητά ο φίλος του κρασιού επισκέπτης του οινοποιείου. Ακόμα δε περισσότερο, τι ζητά αυτός στον οποίο αναφέρονται οι πολλαπλές εκκλήσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, εκκλήσεις από όλους αλλά - δυστυχώς - χωρίς πράξεις από κανέναν.

Με αυτή την παρουσίαση θέλω να δώσω έμφαση στα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί ένα οινοποιείο που δηλώνει ότι δέχεται την επίσκεψη του κοινού, γιατί δεν φτάνει απλά να έχει ανοιχτές τις πόρτες του...

 
A trip to Domaine Skouras is a treat for the senses and an experience in wine education. If you think of Greek wine as no more than the humble retsina, think again. Domaine Skouras will delight and enlighten you, and introduce you to some wonderful new Greek wines!
TripAdvisor Visitor
Έχω επισκεφθεί αρκετά οινοποιεία, τόσο κατ' ιδίαν όσο και μέσα από τις "Οινικές Εκδρομές" του House of Wine. Έχω βρεθεί σε οινοποιεία με εξαιρετικά κρασιά, αλλά απαράδεκτα όσον αφορά στην επισκεψιμότητά τους, σε άλλα με αποδεκτή φιλοξενία, και σε κάποια κορυφαία, τόσο όσον αφορά στα κρασιά τους όσο και τις συνθήκες που αφορούν σε αυτό που συζητούμε εδώ. Ανάμεσά στα τελευταία θα αναφέρω τη Βιβλία Χώρα, το Κτήμα Γεροβασιλείου, το κτήμα Σκούρα, το κτήμα Κυρ-Γιάννη, το κτήμα Παλυβού, για να αναφέρω μερικά. Σε όλα βασίζω την εκτίμησή μου τόσο στην δική μου, προσωπική άποψη, όσο και στις απόψεις, γνώμες και αντιδράσεις των φίλων μας που ήσαν μαζί μας στις Οινικές μας εκδρομές στα διάφορα οινοποιεία.

Θα επικεντρωθούμε εδώ για να ερευνήσουμε όλα τα σχετικά με την "ιδανική" επισκεψιμότητα ενός οινοποιείου, στο οινοποιείο Σκούρα... Αυτό για τρεις λόγους:

- Ο πρώτος, γιατί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, έχει το ευρύτερο "περιβάλλον" που όπως θα δούμε, αποτελεί προϋπόθεση της υποστήριξης του Οινοτουρισμού.
- Ο δεύτερος, γιατί από άποψη μεγέθους είναι ένα μέσο οινοποιείο, και είναι πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ότι το απόλυτο μέγεθος δεν αποτελεί οπωσδήποτε προϋπόθεση για την άριστης επισκεψιμότητα ενός οινοποιείου -αυτό το επιβεβαιώνεται επίσης και από το οινοποιείο Παλυβού.
- Ο τρίτος, γιατί από άποψη οργάνωσης της επίσκεψης, είναι ίσως το πρώτο ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, που θεωρεί την επισκεψιμότητα του οινοποιείου "προϊόν", έχοντας μελετήσει τις απαιτήσεις των επισκεπτών, ανάλογα με την κατηγορία τους, και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει κάθε κατηγορία.

Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, που θα τον αναφέρω εδώ "ανεπίσημα": Είναι η προσωπικότητα του Οινοποιού, η ευκολία και η δυνατότητα μετάδοσης των όσων γνωρίζει με απλό, εύληπτο, ιδανικό τρόπο, με χιούμορ, με άνεση κατακτώντας τον ακροατή ολοκληρωτικά: Ο Γιώργος Σκούρας είναι ασφαλώς ο top performer ανάμεσα στους Έλληνες οινοποιούς -το έχω πει πολλές φορές, το λέω και στη συνέντευξη- και θα το διαπιστώσετε βλέποντας το video της συνέντευξης αλλά και τα video από την επίσκεψη του Ηouse of Wine και των περίπου 80 φίλων του εκεί...

Για όλους τους παραπάνω λόγους που κάνουν το Οινοποιείο Σκούρα ιδανικά επισκέψιμο, και ακριβώς επάνω σε αυτό και στα χαρακτηριστικά του, θα στηρίξουμε τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ένα πραγματικά επισκέψιμο οινοποιείο. Σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθηθούμε και από τη συνέντευξη που πήρα πρόσφατα από το Γιώργο Σκούρα ακριβώς για αυτό το θέμα

Διαβάστε την ειδική παρουσίαση που ακολουθεί με ταυτόχρονη αναφορά στο video της συνέντευξης-συζήτησης του Γιώργου Σκούρα με τον γράφοντα (μπορείτε να δείτε επίσης μια συντομευμένη έκδοση του ίδιου video εδώ)... Είναι μια πλήρης παρουσίαση του Οινοποιείου Σκούρα ιδωμένο από την πλευρά της επισκεψιμότητάς του.Ελπίζω να σας βοηθήσει στην κατανόηση του τι σημαίνει "επισκέψιμο οινοποιείο" αλλά και στην προσωπική σας αξιολόγηση του κάθε οινοποιείου που επισκέπτεστε.

Προσωπικά θα σας συστήσω να επισκεφθείτε το Οινοποιείο Σκούρα ανεπιφύλακτα. Θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά, θα απολαύσετε μια υποδειγματική ξενάγηση, θα χαρείτε την φιλοξενία του κτήματος. Συνεννοηθείτε προηγουμένως με το οινοποιείο για το τι ζητάτε από αυτή την επίσκεψη και... καλό σας ταξίδι και καλή απόλαυση!


Στην υγειά σας!
Τάσος Πικούνης

Κτήμα Σκούρα