| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τι κάνει λοιπόν ένα οινοποιείο πραγματικά επισκέψιμο;

Από όσα είδαμε, οι ακόλουθες προϋποθέσεις είναι απαραίτητες για να σας δώσουν μια απολαυστική εμπειρία.

1. Η θέση του οινοποιείο, πόσο προσιτό είναι και εύκολο να φτάσει σε αυτό ο επισκέπτης
2. Το ευρύτερο περιβάλλον του Οινοποιείου. Πως μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος την επίσκεψή του στο οινοποιείο με την παράλληλη επίσκεψη άλλων χώρων πολιτιστικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ή και να διασκεδάσει ή να απολαύσει την κουζίνα των γύρω περιοχών ή και τα ειδικά προϊόντα που παράγονται εκεί. Αυτή ακριβώς η συνολική εμπειρία σε πολλαπλά αντικείμενα ενδιαφέροντος ενός επισκέπτη, αποτελεί και την ουσία αυτού που ονομάζουμε "Οινοτουρισμό"
3. Το κατά πόσον η επίσκεψη σε ένα οινοποιείο αντιμετωπίζεται σαν ανεξάρτητο "προιόν". Που σημαίνει πολλαπλές επιλογές προγράμματος, γευσιγνωσιών, παρουσιάσεων κλπ. καθώς και η ικανότητα του εξειδικευμένου team να διοργανώσει το είδος της εμπειρίας που ζητά ο επισκέπτης.
4. Το τεχνολογικό επίπεδο του οινοποιείου, κατά πόσον δηλαδή ο επισκέπτης θα μπορέσει να ενημερωθεί στις εξελίξεις των σύγχρονων διαδικασιών οινοποίησης
5. Ασφαλώς η ποιότητα των κρασιών του οινοποιείου
6. Η προσωπικότητα του Οινοποιού

Το "υπόδειγμα" που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή την παρουσίαση, το κτήμα Σκούρα, συνδυάζει ιδανικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις.

Ασφαλώς δεν είναι το μόνο. Αλλά δεν είναι και ένα από τα πολλά οινοποιεία που μπορούν να προσφέρουν αυτή την εμπειρία, γιατί απλά ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Θα έλεγα, στον αριθμό των δαχτύλων μας....

Αυτό δεν σημαίνει ότι σας προτρέπουμε να μην εισκεφθείτε άλλα οινοποιεία. Κάθε άλλο... Απλά, σας προτρέπουμε να περιλάβετε στις επισκέψεις σας οινοποιεία της κλάσης του Κτήματος Σκούρα, όπως θα σας προτρέπαμε να δοκιμάσετε και ένα πραγματικά μεγάλο, ποιοτικό κρασί, που θα σας δώσει την "κλίμακα" με την οποία θα κρίνετε τα υπόλοιπα οινοποιεία που θα επισκεφθείτε!

Επίλογος