| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η διαφορά του Κτήματος Σκούρα από άλλα οινοποιεία είναι ότι -όπως μας λέει ο ίδιος ο Γιώργος Σκούρας- αυτή αποτελεί αυθύπαρκτο "προϊόν" του κτήματος. Δεν είναι πάρεργο, δεν είναι μόνο μέθοδος προώθησης ή και πωλήσεων των κρασιών, αλλά προϊόν όπως τα κρασιά του κτήματος, με το δικό του αφοσιωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με κόστη και κέρδη. Πραγματικά, μόνο αν αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο, η επίσκεψη σε ένα κτήμα μπορεί να δώσει στους επισκέπτες την απόλαυση που αναζητούν. Γιατί εδώ η αντιμετώπιση είναι επαγγελματική και υπεύθυνη. Ο Γιώργος Σκούρας βλέπει την επίσκεψη στο οινοποιείο του σαν αυτοσκοπό, και γι' αυτό την έχει οργανώσει με τη σωστή δομή, αλλά και ανάλογα με το τι ζητούν οι επισκέπτες.

Όπως μας λέει ο Γιώργος Σκούρας, "...έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που έρχονται από το εξωτερικό. Δεν τους έχουμε τυχαία... δεν τους λέμε ελάτε να δοκιμάσετε κρασί. Εμείς τους λέμε ελάτε να εκπαιδευτείτε στο Ελληνικό κρασί... Education to the Greek Wine. Αυτό τους λέμε."

Όπως και ο ίδιος αναπτύσσει στην συνέντευξή του στο Τάσο Πικούνη του House of Wine, υπάρχουν τρία είδη επισκεπτών, τρεις "βαθμίδες" επίσκεψης στο κτήμα:

1. Οι ad hoc επισκέπτες, αυτοί που περνούν έξω απο το οινοποιείο, και αποφασίζουν να το επισκεφθούν, χωρίς καμιά προειδοποίηση ή προετοιμασία. Αυτοί που "είδαν φως και μπήκαν" όπως γλαφυρά μας λέει γελώντας ο οινοποιός. Και φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι, γιατί το οινοποιείο βρίσκεται επάνω στο δρόμο προς Αργος-Ναύπλιο και σε ελάχιστη απόσταση από την εθνική οδό.

2. Οι παρέες, που πηγαίνουν στο οινοποιείο μετά από προειδοποίηση, είναι "ψαγμένοι" και κλείνουν την επίσκεψή τους τηλεφωνικά.

3. Τα οργανωμένα groups, είτε από γραφεία είτε από εταιρείες, που περιλαμβάνουν μικρές ή μεγάλες ομάδες επισκεπτών.

Η επίσκεψη αλλά και οι παροχές στους επισκέπτες μπορεί να κυμαίνονται από μια ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιών κατ' επιλογή, μέχρι ξενάγηση στο οινοποιείο αλλά και στους αμπελώνες, δοκιμή όλων σχεδόν των κρασιών του κτήματος, παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό ή από τον ίδιο το Γιώργο Σκούρα, γεύμα στο bistro είτε από κάποιον γνωστό chef είτε από την κουζίνα του κτήματος με τοπικά προϊόντα ή από catering, όλα υποδειγματικά ταιριασμένα με τα αντίστοιχα κρασιά του κτήματος.

Το κάθε είδος της επίσκεψης χρεώνεται ανάλογα με τις παροχές που θα ζητηθούν.

Η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στα τόσα σημαντικά μέρη που βρίσκονται πολύ κοντά στο κτήμα, όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή. Σαν παράδειγμα, αν μια παρέα ξεκινήσει από την Αθήνα με δικό τους αυτοκίνητο στις 10:30, θα φθάσει στο κτήμα Σκούρα γύρω στις 12:00. Εκεί, ανάλογα με το είδος της επίσκεψης, θα ξεναγηθεί στο οινοποιείο, θα δοκιμάσει κρασιά παρουσιασμένα από κάποιο εξειδικευμένο μέλος του team (1:30 ώρα) και στις 1: 30 μπορεί είτε να επισκεφθεί κάποιους από τους αρχαιολογικούς χώρους και να καταλήξει για φαγητό και καφέ στο Ναύπλιο γύρω στις 3:00.

Επίσκεψη