| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Παρουσιάζουμε εδώ τα τρία βασικά κρασιά του κτήματος Θεοδωρακάκου, αυτά που βασίζονται στις γηγενείς ποικιλίες της Λακωνίας: Την λευκή Κυδωνίτσα, βασισμένη στην ομώνυμη ποικιλία, το ερυθρό Μαυρούδι, βασισμένο στο τοπικό Μαυρούδι της Λακωνίας, και το Ροζέ του κτήματος, έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό από Μαυρούδι και Αγιωργίτικο.

Δίνουμε έμφαση σε αυτά, γιατί αποτελούν εξαιρετικές οινοποιήσεις τοπικών ποικιλιών, και δίνουν έτσι τη δυνατότητα σε όσους εκτιμούν το καλό κρασί να διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να αναδείξει τις τοπικές ποικιλίες της. Η πορεία του Ασύρτικου στις διεθνείς αγορές μπορεί και πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλες από τις πολλές -και πολύ αξιόλογες- γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες

Εδώ θα τονίσουμε ότι -ανεξάρτητα της έμμεσης επιπρόσθετης αξίας που προσλαμβάνουν από την επαινετή ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών- τα κρασιά του κτήματος Θεοδωρακάκου είναι εξαιρετικά, και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε ώστε να γίνουν μέρος της καθημερινής σας οινικής απόλαυσης. Η κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής συμπληρώνει την αξία των κρασιών του κτήματος.
 
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κτήμα Θεοδωρακάκου - Ροζέ 2020

     
    Βαθμολογία:
    88% of 100 36
    Ημίξηρος, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Με εντυπωσιακό, ζωντανό, τριανταφυλλένιο χρώμα, φρεσκάδα στη μύτη με αρώματα φρέσκων φρούτων, πολύπλοκες γεύσεις με όμορφη οξύτητα, με κομψή γλυκύτητα στο τέλος, το Ροζέ του Κτήματος Θεοδωρακάκου πίνεται και μόνο του ή συνοδεύει ιδανικά καλοκαιρινές κόκκινες σάλτσες σε όμορφα ελαφρά καθημερινά πιάτα, καθώς και πλατό τυριών ή φρούτων.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Κτήμα Θεοδωρακάκου - Κυδωνίτσα 2020

     
    Βαθμολογία:
    78% of 100 40
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Ένα κρασί φρέσκο, καθημερινό, φιλικό, με εντυπωσιακό αγουροπράσινο χρώμα, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πολύπλοκη μύτη, συναρπαστικά ανθικά αρώματα γιασεμιού και αγιοκλήματος, γευστική φινέτσα, ωραία οξύτητα, όμορφη διάρκεια στο στόμα... ένα κρασί πολύ κομψό, για οποιαδήποτε ώρα, που πίνεται σαν απεριτίφ, αλλά συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά στη σχάρα, μακαρονάδες με θαλασσινά αλλά και όλα τα ψαρικά στην σχάρα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Κτήμα Θεοδωρακάκου Μαυρούδι - Ερυθρός 2015

     
    Βαθμολογία:
    78% of 100 30
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυρούδι, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Με όμορφο, ώριμο ρουμπινί χρώμα που υποδηλώνει και την μεστότητα του κρασιού, πολύ ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα μήλου, κανέλλας, που μεταφέρεται και στο στόμα με μια κομψή αυστηρότητα, ωραία οξύτητα και σωστά δομημένες τανίνες, που ζητούν κρέας, καλή διάρκεια, είναι κρασί που θα απογειώσει γευστικά ένα ελαφρύ κρέας μαγειρευτό ή και στα κάρβουνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Περίβλεπτος Λευκός 2019

     
    Βαθμολογία:
    73% of 100 19
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μονεμβασιά, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Η απόλυτη φρεσκάδα στο ποτήρι σας. Δεν είναι τόσο η αρωματική ένταση που θα σας συνεπάρει, αλλά αυτή η ‘καθαρότητα’ φρούτου που θα ‘ανιχνεύσετε’. Νότες εσπεριδοειδών που θυμίζουν, νεράντζι, μανταρίνι και αιθέρια έλαια από φλούδες πορτοκαλιού, μαζί με κάποιες πιο ώριμες νότες από μπανάνα, ώριμο αχλάδι και νύξεις από λευκόσαρκα φρούτα. Μια μύτη που δεν μαγεύει τόσο με την πολυπλοκότητα της, αλλά με την αμεσότητα του χαρακτήρα της. Στο στόμα η οξύτητα είναι αρκούντως δροσιστική, παρά τις συνολικά χαμηλές, σε οξύτητα, “επιδόσεις” της ποικιλίας, ενώ το κρασί διαθέτει κατά το τελείωμα του μια ελαφρώς πικρή επίγευση, που θα λέγαμε ότι “θα ανοίξει την όρεξη σας” να πιείτε παραπάνω.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Περίβλεπτος Ερυθρός 2015

     
    Βαθμολογία:
    79% of 100 14
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Η ‘γλύκα’ του Αγιωργίτικου προβάλει σε πρώτο πλάνο χαρακτηριστικά κόκκινα φρούτα, όπως βύσσινο και κεράσι σε πολύ ώριμη εκδοχή-σχεδόν μαρμελάδα. Το βαρέλι ενισχύει την πολυπλοκότητα, προσδίδοντας αρώματα βανίλιας και κακάου, ενώ σε δεύτερο πλάνο ξεπροβάλλουν, κάποιες νύξεις σοκολάτας γάλακτος, μέντας και ζωικές νότες. Στο στόμα η οξύτητα του κρασιού προσδίδει φρεσκάδα, με το κόκκινο φρούτο να παρουσιάζεται λιγότερο ώριμο και το βαρέλι να ‘κυριαρχεί’ στην επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Τα Κρασιά