| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

8 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Pedro Ximenez San Emilio

     
    27,00 €
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Πιείτε το τώρα, 17% alc.
    Ακατάλληλο για όσους δεν τους αρέσουν τα γλυκά κρασιά! Pedro Ximenez είναι η ποικιλία και δίνει κάποια από τα πιο γλυκά κρασιά του πλανήτη. Ωριμάζουν για πολλά χρόνια σύμφωνα με την μέθοδο της solera, όπου γίνονται ακόμα πιο πλούσια και συμπυκνωμένα. Εδώ ένας από τους σπουδαιότερους παραγωγούς του Jerez.
  2. Oloroso Don Nuno

     
    23,90 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Palomino, Πιείτε το τώρα, 20% alc.
    Τα ξηρά Sherry είναι, ίσως, τα πιο υποτιμημένα κρασιά παγκοσμίως λόγο του ιδιαίτερου στυλ τους. Τα Oloroso, ωριμάζουν για πολλά χρόνια σύμφωνα με το σύστημα της Solera, εκτεθειμένα στο οξυγόνο, ώστε να αποκτήσουν ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα. Το Don Nuno παλαίωσε για 12 χρόνια σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και είναι έτοιμο να κατακτήσει τους λάτρεις των Sherry ή να κάνει αυτούς που δεν τους αρέσει αυτό το στυλ, να αναθεωρήσουν . Ανοίξτε ένα μπουκάλι και αν περισσέψει μην φοβηθείτε να το αφήσετε για μέρες στο ψυγείο, αφού το οξυγόνο δεν μπορεί να το ‘πειράξει’.
  3. Fino Jarana

     
    14,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
  4. Deluxe Cream Capataz Andres

     
    15,70 €
    Ξηρός, Ήπιος, 20% alc.
    Κάθε κρασί αυτού του blend παλαιώνει ξεχωριστά στην δική του solera. Ακολουθώντας τη διαδρομή που θα έπρεπε έχουν ως Oloroso & Pedro Ximenez αντίστοιχα, φτάνει η στιγμή που συναντούνται και δημιουργούν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό του Pedro Ximenez είναι μικρότερο αλλά αρκετό – εξαιτίας της συμπύκνωσης που έχει σαν κρασί- για να προσδώσει και να καθορίσει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της κατηγορίας των Cream. Σκούρο στην όψη με χρώμα που θυμίζει ξύλο μαόνι. Αποξηραμένα δαμάσκηνα και σταφίδες πλάι σε κακάο και σοκολάτα ενισχύονται από μία καπνιστή αίσθηση και φίνο ξύλο. Ένα νόστιμο κρασί με ισορροπημένη γλύκα, βελούδινη αίσθηση και δροσιστική οξύτητα. Πλούσιο, γλυκό και μαλακό στο στόμα, με καθαρή και ντελικάτη οξύτητα.
  5. Pedro Ximenez Triana

     
    21,80 €
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    To Pedro Ximenez φτιάχνεται από "λιαστά" σταφύλια της ομώνυμης ποικιλίας και παλαιώνει σε Αμερικάνικα βαρέλια για περίπου 10 χρόνια με τη μέθοδο Solera. Πολύ βαθύ χρώμα, πλούσιο στη γεύση και πολύ γλυκό, με αρώματα αποξηραμένου δαμάσκηνου και σταφίδας στη μύτη. Υπέροχο επιδόρπιο κρασί. Απολαύστε το μόνο του ή για να συνοδέψετε το παγωτό σας. Σερβίρεται δροσερό, από το ψυγείο ή βάλτε το για λίγο στο πάγο.
  6. Amontillado Seco Napoleon

     
    19,00 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Palomino, Επιδέχεται Παλαίωση, 17.5% alc.
    Αυτό το κλασσικό Αmontillado είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από σταφύλια Palomino των ιδιόκτητων αμπελώνων στις περιοχές Βalbaina και Μiraflores. Ωρίμασε σαν Μanzanilla για περίπου 12 χρόνια με τη μεθοδο Solera και στη συνέχεια με οξειδωτική παλαίωση. Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονο άρωμα καρυδιού, πλούσια γεύση και εντελώς ξηρό. Ιδανικός συνοδός για όποια σούπα βάζει ο νους σας και που πίνατε με μπύρα γιατί δεν ξέρατε καλύτερα. Ψάρια με έντονα αρώματα, όσπρια, σαλάτες με λιπαρές σάλτσες. Σερβίρεται δροσερό, από το ψυγείο ή βάλτε το για λίγο στο πάγο.
  7. Amontillado Los Arcos

     
    14,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 18,5% alc.
    Το Amontillado υποβάλεται σε δύο διαδικασίες παλαίωσης : αρχικά βιολογική παλαίωση με την παρουσία του μύκητα “ flor” και μετέπειτα ωρίμανση μέσω οξειδωτικής παλαίωσης. Έχει ζήσει μέρος της ζωής του σαν Fino, το οποίο όμως στο στάδιο solera επέδειξε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης δυναμικής κι έτσι ενισχύθηκε και πάλι αλκοολικά στο 17% δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για το flor. Ως αποτέλεσμα ο μύκητας ‘πεθαίνει’, το πέπλο προστασίας διαλύεται και το πάλαι ποτέ Fino συνεχίζει τη ζωή του ως Amontillado ωριμάζοντας οξειδωτικά μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι.
  8. Tio Pepe - Sherry

     
    10,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    Το sherry με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, που θέλει να πίνεται όπως ένα πολύ ξηρό λευκό κρασί, με το φαγητό.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

8 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Sherry