| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
 1. Deluxe Cream Capataz Andres

   
  15,70 €
  Ξηρός, Ήπιος, 20% alc.
  Κάθε κρασί αυτού του blend παλαιώνει ξεχωριστά στην δική του solera. Ακολουθώντας τη διαδρομή που θα έπρεπε έχουν ως Oloroso & Pedro Ximenez αντίστοιχα, φτάνει η στιγμή που συναντούνται και δημιουργούν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό του Pedro Ximenez είναι μικρότερο αλλά αρκετό – εξαιτίας της συμπύκνωσης που έχει σαν κρασί- για να προσδώσει και να καθορίσει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της κατηγορίας των Cream. Σκούρο στην όψη με χρώμα που θυμίζει ξύλο μαόνι. Αποξηραμένα δαμάσκηνα και σταφίδες πλάι σε κακάο και σοκολάτα ενισχύονται από μία καπνιστή αίσθηση και φίνο ξύλο. Ένα νόστιμο κρασί με ισορροπημένη γλύκα, βελούδινη αίσθηση και δροσιστική οξύτητα. Πλούσιο, γλυκό και μαλακό στο στόμα, με καθαρή και ντελικάτη οξύτητα.
 2. Oloroso Don Nuno

   
  23,90 €
  Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Palomino, Πιείτε το τώρα, 20% alc.
  Τα ξηρά Sherry είναι, ίσως, τα πιο υποτιμημένα κρασιά παγκοσμίως λόγο του ιδιαίτερου στυλ τους. Τα Oloroso, ωριμάζουν για πολλά χρόνια σύμφωνα με το σύστημα της Solera, εκτεθειμένα στο οξυγόνο, ώστε να αποκτήσουν ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα. Το Don Nuno παλαίωσε για 12 χρόνια σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και είναι έτοιμο να κατακτήσει τους λάτρεις των Sherry ή να κάνει αυτούς που δεν τους αρέσει αυτό το στυλ, να αναθεωρήσουν . Ανοίξτε ένα μπουκάλι και αν περισσέψει μην φοβηθείτε να το αφήσετε για μέρες στο ψυγείο, αφού το οξυγόνο δεν μπορεί να το ‘πειράξει’.
 3. Amontillado Los Arcos

   
  14,30 €
  Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 18,5% alc.
  Το Amontillado υποβάλεται σε δύο διαδικασίες παλαίωσης : αρχικά βιολογική παλαίωση με την παρουσία του μύκητα “ flor” και μετέπειτα ωρίμανση μέσω οξειδωτικής παλαίωσης. Έχει ζήσει μέρος της ζωής του σαν Fino, το οποίο όμως στο στάδιο solera επέδειξε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης δυναμικής κι έτσι ενισχύθηκε και πάλι αλκοολικά στο 17% δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για το flor. Ως αποτέλεσμα ο μύκητας ‘πεθαίνει’, το πέπλο προστασίας διαλύεται και το πάλαι ποτέ Fino συνεχίζει τη ζωή του ως Amontillado ωριμάζοντας οξειδωτικά μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι.
 4. Fino Jarana

   
  14,30 €
  Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
  To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Sherry