Παλιές Σοδειές

"Σαν το παλιό καλό κρασί" έλεγαν κάποτε...

Η παλαίωση είναι μία διαδικασία που θα οδηγήσει ένα κρασί στην εξέλιξη, στην ωρίμανση, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να είναι απόλυτα μαλακό, κομψό και φιλικό. Αυτό όμως αφορά σε κρασιά που οινοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν περιθώρια εξέλιξης μέσα στη φιάλη, και τα οποία μεταμορφώνονται όσο περνάει ο καιρός. Δεν ανήκουν όλα τα κρασιά σε αυτή την κατηγορία. Οι παράγοντες που οδηγούν στην παλαιωσιμότητα των κρασιών περιλαμβάνουν την ποικιλία, τη μέθοδο οινοποίησης, αλλά ακόμα το terroir, την ηλικία των αμπελιών, την πρώτη ύλη (σταφύλι), την ποιότητα του βαρελιού και την παραμονή σε αυτό.

Ψάξαμε, αναζητήσαμε κρασιά από παλιές σοδειές στους οινοποιούς μας και επιλέξαμε προσεκτικά αυτά που είναι κατάλληλα να σας τα προσφέρουμε. Σε πολλές περιπτώσεις βρήκαμε πραγματικά διαμάντια. Κρασιά παλαιωμένα, απολαυστικά, που ο χρόνος έχει εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά τους, λειαίνοντας ταυτόχρονα τις όποιες "εντάσεις" και φέρνοντας τα περισσότερα σε μια ισορροπία που μόνο ο χρόνος είναι ικανός να δώσει.

Όλα τα κρασιά αυτής της κατηγορίας προέρχονται από τα κελάρια των παραγωγών και μόνο. Είναι κρασιά που έχουν συντηρηθεί με ευθύνη των παραγωγών. Βέβαια, ορισμένα από τα κρασιά αυτά, έχοντας υποστεί την επίδραση του χρόνου, μπορεί να παρουσιάζουν φθορές εξωτερικά (ετικέτες), αλλά... είναι και αυτή μια έκφραση της παλαίωσης και της γοητείας του παλιού κρασιού.


Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών που καλλιεργούνται στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές τις βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί