Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  2. Anarch Aσύρτικο
    Anarch Aσύρτικο 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Η Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Kotyle Chardonnay
    Kotyle Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14,5% alc.
    Βαθμολογία:
    50%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα εκλεπτυσμένο Chardonnay από την περιοχή της Μεσσηνίας, με φρούτο που προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες σε υψόμετρο 500-600 μέτρων. Το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια, γαλλικής προέλευσης, αποκτώντας ιδιαίτερα πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις. Αν σας γοητεύουν ο πλούτος και τα αρώματα της δρυός στα λευκά κρασιά τότε αυτό είναι μία εξαιρετική πρόταση, που αναζητά παρέα πλούσιων φαγητών για να αναδειχθεί.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Pylos Chardonnay
    Pylos Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Πλούσιο, βαρελάτο αλλά και φινετσάτο Chardonnay από την Μεσσηνία. Ιδιαίτερα γευστικό παράδειγμα της ποικιλίας με άφθονα τροπικά και λευκόσαρκα φρούτα που παρασύρουν σε εξωτικούς προορισμούς. Ένα ‘εργαλείο’ για το τραπέζι, καθώς μπορεί να συνοδεύσει με την ίδια ευκολία ένα εκλεπτυσμένο πιάτο ψαριού όσο και ένα αρνάκι στον φούρνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Rawditis
    Rawditis 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Ένα ‘orange’ και ‘φυσικό’ κρασί από Ροδίτη με την υπογραφή του Νίκου Καρατζά, που ανεβάζει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες μεγάλης ηλικίας και επιλέγονται ρώγα με την ρώγα. Η ζύμωση γίνεται με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινο αμφορέα και ο χυμός ζυμώνει και παραμένει με τα στέμφυλα για 30 ημέρες, αποκτώντας βαθύ χρώμα αλλά και πλούσια και έντονα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες με τις οινολάσπες στους αμφορείς. Δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη, ενώ όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γαστρονομικό κρασί και σίγουρα μία πρόταση που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα κρασιά αυτού του στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Σκυτάλη
    Σκυτάλη 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.0% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό με αρκετές πράσινες ανταύγειες. Το άρωμα του είναι πολύπλοκο, με τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ και τα ορυκτά στοιχεία να κυριαρχούν ακολουθούμενα από νότες ροδάκινου και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο με την χαρακτηριστική τραγανή οξύτητα να δημιουργεί κύματα δροσιάς, αισθητή αρμύρα, κάποιες μελένιες πινελιές να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ η επίγευση έχει απίστευτη διάρκεια. Αναμφισβήτητα ένα ‘μεγάλο΄ λευκό κρασί που έχει την δομή για να εξελιχθεί για τουλάχιστον μία δεκαετία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Κτήμα Αργυρού Cuvee Νυχτέρι
    Κτήμα Αργυρού Cuvee Νυχτέρι 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες
    Εκπληκτική έκφραση Σαντορίνης, όπου το άρωμα της αν και είναι αρκετά φρέσκο ακόμα, είναι ταυτόχρονα κομψό και πολύπλοκο, με φρέσκα εσπεριδοειδή, φλούδα εσπεριδοειδών, ώριμα λευκόσαρκα φρούτα αλλά και αρώματα που θυμίζουν πέτρα και προδίδουν το terroir. Η γεύση της είναι πλούσια, με την χαρακτηριστική κοφτερή οξύτητα και μακρά επίγευση όπου αφήνει μια όμορφη αίσθηση αλμύρας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Ύλη 35
    Ύλη 35 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    28,40 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το Ασύρτικο σε μία ωραία ‘orange’ εκδοχή που παράγεται από καρπό που συλλέγεται όψιμα και προέρχεται από αμπελώνες στα 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Κορινθία. Το κρασί ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 35 ημέρες με τα στέμφυλα και στην συνέχεια ωριμάζει για 15 μήνες σε βαρέλια 500lt. Το υψηλό αλκοόλ και ο πληθωρικός και ώριμος χαρακτήρας δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτό είναι το στυλ των κρασιών του Γιάννη Παπαργυρίου, που έχει κερδίσει φανατικούς φίλους.
  9. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί