Τεύχος 5ο, Φεβρουάριος 2010 
Σε αυτό το τεύχος
Οσοι έχετε προεγγραφεί για την εκδήλωση Cheese&Wine pairing, θα πρέπει να κάνετε την οριστική κράτηση και εξόφληση της συμμετοχης σας μεχρι την 5η Φεβρουαρίου, αλλοιώς η προκράτηση παύει να ισχύει.
Αν δεν έχετε λάβει το σχετικό email, από το οποίο μπορείτε να κάνετε απ' ευθείας την εγγραφή σας μέσα από τον σχετικό σύνδεσμο, παρακαλούμε τηλεφωνείστε άμεσα στο 210 6773315 για να κάνετε την εγγραφή σας.
 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του Φεβρουαρίου θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προιόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Εκπτώσεις της Εβδομάδας, μιά νέα κατηγορία στην πρώτη σελίδα μας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.

Παράδοση ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!

Τώρα παραδίδουμε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!
Ενα ξαφνικό δείπνο στο σπίτι, μιά επίσκεψη σε φίλους... φροντίζουμε να έχετε τα κρασιά που χρειάζεστε έγκαιρα...

 Μάθετε πως.


Δωρεάν Παράδοση 

Ολες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 150 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερων χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter... έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόριση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ενα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας   Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μιά ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινοφίλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine αρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

  
ΟΙΝΟλόγιο 
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
  
Τα εν Οίκω... εν δήμω 
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις... διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα...
  
Αρθρα απο σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολουθεί το Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton... παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προιόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση απο κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 εώς τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Οταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.

House of Wine
Ιθώμης 26
152 31, Χαλάνδρι

Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προιόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη

Newsletter Οκτωβρίου 2009 

Newsletter Νοεμβρίου 2009 
Newsletter Δεκεμβρίου 2009 
Newsletter Ιανουαρίου 2010  
 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αγαπητοί Φίλοι,

O Φεβρουάριος είναι πάντα ο μήνας των νέων αφίξεων, των νέων ετικετών, της ανανέωσης των υπαρχουσών, της ένταξης νέων εσοδειών. Στο House of Wine δουλεύουμε εντατικά, ώστε να σας παρουσιάσουμε έγκαιρα και με πληρότητα τα νέα κρασιά, ελληνικά και ξένα. Δοκιμάζουμε, ανταλάσσουμε απόψεις, επιλέγουμε και τελικά αποφασίζουμε ποιά από τα νέα κρασιά θα εντάξουμε στους καταλόγους μας και θα έχουμε στις αποθήκες μας. Γιατί, οπως γνωρίζουν οι ¨παλιότεροι" φίλοι μας, δεν έχουν όλα τα κρασιά θέση στα διαδικτυακά ράφια του House of Wine.

Κάποιοι μας ρωτούν γιατί ορισμένα κρασιά λείπουν από τα "ράφια" μας... κάποιοι παραγωγοί παραπονιούνται... Αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση ΜΟΝΟ απέναντί σας, απέναντι στους φίλους και πελάτες μας. Προεπιλέγουμε λοιπόν κρασιά που, στην 100βαθμη βαθμολογία θα συγκέντρωναν τουλάχιστον πάνω από 80/100. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσα κρασιά λείπουν δεν είναι αξιόλογα. Μπορεί να λείπουν επειδή δεν τα έχουμε δοκιμάσει, επειδή δεν τα γνωρίζουμε... 600(!) οι ΄Έλληνες που δηλωνουν παραγωγοί οίνου (ζωή να 'χουν!), χιλιαδες οι ξένοι. Γι' αυτό και κάνουμε κάθε προσπάθεια να εντάξουμε όσα περισσότερα καλά κρασιά μπορούμε... Εκείνο όμως που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, είναι ότι όσα κρασιά υπάρχουν στο House of Wine ΕΙΝΑΙ αξιόλογα...

Και   ακριβώς αυτό είναι που καθορίζει και τον "χαρακτηρα" μας: Το House of Wine ΔΕΝ είναι διαδικτυακό Super Market... ούτε φιλοδοξουμε να γίνουμε. Δεν πουλάμε απορρυπαντικά, πάνες διπλα-δίπλα με το κρασί, δεν "παράθέτουμε" κρασιά που δεν γνωρίζουμε, που δεν έχουμε δοκιμάσει, που δεν έχουν πληρο­φορίες άλλες από αυτές τις ετικέτας τους... είμαστε αφοσιωμένοι στον οίνο και σε οτι σχετικό με αυτό, και φιλοδοξούμε να δίνουμε την πληροφορία που είναι απαραίτητη στον φίλο του κρασιού για ΚΑΘΕ φιάλη που αναζητά...

Εν ολίγοις, είμαστε εδώ γιατί αγαπαμε αλλα και γνωρίζουμε ΕΞ' ΙΣΟΥ καλά  και τις δύο συνιστώσες αυτού που κάνουμε: ΚΑΙ το "αντικειμενο" της δραστηριότητάς μας, το κρασί και τα ποτά, αλλά ΚΑΙ το "μέσο", το Διαδίκτυο.

Στο Newsletter του Φεβρουαρίου θα βρείτε:

- Την  ανακοίνωση της μείωσης του κόστους των μεταφορικών για παραδόσεις εκτός Αθηνών σε όλη την Ελλάδα!

- Την νέα υπηρεσία του House of Wine "Ρωτήστε μας για το κρασί" που ήδη, στις λίγες μέρες λειτουργίας της, έχει λύσει ...απορίες δεκάδων φίλων του κρασιού.

- Τα περίφημα Super Tuscans της Τοσκάνης, τα κρασιά που έφεραν την επανάσταση στον χώρο του οίνου στην Ιταλία

- Την παρουσίαση ενός εξαιρετικού νέου ροζέ, του Όβηλου ροζέ που κυκλοφόρησε σε ελάχιστες φιάλες, ένα κρασί  που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να δοκιμάσετε όλοι, και ιδιαίτερα οι φίλοι του ροζέ.

- Το "Κελάρι των έκλεκτών" είναι η απάντησή μας στην απαιτηση πολλών φίλων μας για μια λίστα κρασιών που επιδέχονται παλαίωση και θα ήσαν κατάλληλα για ένα κελάρι εκλεκτών."

- Δυο διεθνείς επιτυχίες, ανάμεσα στις τόσες του 2009:
Την εξαιρετική βαθμολόγηση των ελληνικών κρασιών από τον Robert Parker, και την βράβευση του κτήματος Γεροβασιλείου σαν το Οινοποιείο της Χρονιάς για το 2009 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO)


House of Wine

 

Μείωση του κόστους μεταφορικών για εκτός Αθηνών παραγγελίες

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των πολλών εκτός Αθηνών φίλων μας, δημιουργήσαμε για αυτούς την "5θήμερη παράδοση".

Οπως θα διαπιστώσετε, η επιλογή της 5θήμερης παράδοσης μπορεί να έχει σημαντικά μειωμένα κόστη μεταφορικών, που μειώνονται ανάλογα με το μέγεθος της παραγγελίας αλλά και την σχέση βάρους/τιμής των προιόντων που έχετε επιλέξει.

Έτσι κάνουμε τα προιόντα του House of Wine πιό προσιτά για όλη την Ελλάδα.

Στην επόμενη παραγγελία σας, επιλέξτε την "Παράδοση εντός 5 ημερών".... και δείτε την διαφορά!

Ρωτήστε μας για το κρασί... και όχι μόνο

Μια νέα υπηρεσία προς τους πελάτες αλλά και τους επισκέπτες μας ξεκίνησε με την αρχή του νέου χρόνου: Τώρα, απαντάμε στις ερωτήσεις σας - Ο Θόδωρος Λέλεκας και οι συνεργάτες του House of Wine απαντούν σε όπoια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό!

Βέβαια... πάντα απαντούσαμε. Αλλά όχι οργανωμένα, όχι με κατάταξη των ερωταπαντήσεων σε ιδιαίτερες κατηγορίες ώστε να είναι εύκολα αναζητήσιμες...

Απαντάμε λοιπόν στις απορίες σας, σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, τη παλαίωση, την ιστορία... μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε.

Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, για κάθε θέμα σχετικό με το κρασί - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, εφ' όσον είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

Μη διστάσετε - κανείς δεν γεννήθηκε σοφός, και η γνώση γύρω από τον οίνο και τα τόσα θαυμαστά που τον περιβάλλουν, αυξάνει την απόλαυση που μας προσφέρει.
Διαβάστε τις ερωταπαντήσεις...

Wine & Cheese pairing... οι εγγραφές άρχισαν!

Στο εστιατόριο Milos του Hilton Αθηνών, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και με  προσέλευση από 1:00μμ έως 4:00μμ, θα ζήσουμε μαζί με τα μελη του HOW Club, με τους πελάτες και με τους φίλους του House of Wine μιά αξέχαστη εμπειρία οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, μαζί με σπάνια τυριά από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ελλάδα... σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με προσωπική ξενάγηση στα τυριά, τα κρασιά και τους συνδυασμούς τους κλπ. κλπ...

Επισκεφθείτε λοιπόν την σελίδα εγγραφών ΤΩΡΑ...  υπάρχουν ακόμα ελεύθερες θέσεις... μην χάσετε την μοναδική αυτή γευσιγνωσία.

..
Μάθετε περισσότερα...
Οι προτάσεις του Ιανουαρίου 

Super Tuscans: Τα εκλεκτά της Τοσκάνης

Τι είναι αλήθεια τα Super Tuscans;

Από τη δεκαετία του 70, μια μικρή ομάδα πρωτοπόρων και οραματιστών οινοποιών ξεκίνησε μια επανάσταση που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά του οίνου στην Ιταλία.

Μη αντέχοντας τις αυστηρές και πολλές φορές ασφυκτικές προδιαγραφές και τους περιορισμούς των κανονισμών (DOC), αποφάσισαν να αγνοήσουν την ένταξή τους στα "εγκεκριμένα κρασιά" και να τολμήσουν, να πειραματιστούν με νέες ποικιλίες σταφυλιών, νέες συνθέσεις, νέους τρόπους οινοποίησης αλλά και παλαίωσης. Και ενώ το σύστημα αντιδρώντας στο "σπάσιμο" της παράδοσης χαρακτήριζε τα κρασιά τους απλά Vino di Tavola (επιτραπέζιους οίνους), όπως αποδείχτηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού αλλά και τις απόψεις των ειδικών, ορισμένα από τα κρασιά αυτά ξεπερνούσαν σε ποιότητα κατά πολύ τα τυπικά ανώτερά τους DOC.

Όταν ο Robert Parker κατέταξε τα κρασιά αυτά σε κλίμακες πάνω από 98/100 χαρακτήρίζοντάς τα  Super Tuscans, ο κόσμος ολόκληρος αναγνώρισε την ποιότητα αυτών των κρασιών, υποχρεώνοντας ουσιαστικά την Ιταλική κυβέρνηση να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη κατηγορία για αυτά, την Indicazione Geografica Tipica (IGT).

Τα επαναστατικά ερυθρά Super-Tuscans αντιπροσωπεύονται εδώ επάξια από τα κρασιά Solare της οινοποιίας Capanelle. Ο ιδρυτής της, ο χαρισματικός Raffaele Rossetti, ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, υπήρξε από τους πρωτοπόρους των Super Tuscans... πρώτος στην Τοσκάνη τόλμησε παραγωγή 1 κιλού/ κλήμα, οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε συνδυασμό με γαλλικά δρύινα βαρέλια, όταν όλα αυτά ήσαν φουτουριστικές ιδέες σε μια περιοχή βυθισμένη στην αδράνεια της παράδοσης... και όλα αυτά σε ένα οινοποιείο-πρότυπο, εξοπλισμένο ακόμα και με ...θησαυροφυλάκιο για τα πολύτιμα κρασιά των πελατών του, και σεισμογράφο για των έλεγχο των δονήσεων(!!).

Δοκιμάστε λοιπόν τα περίφημα αυτά κρασιά της Τοσκάνης... είτε ανεξάρτητα, είτε από την Solare Selezione Verticale, μια πραγματικά σπάνια συλλογή. Σας εγγυώμαστε ότι αξίζουν πραγματικά τα (αρκετά) λεφτά τους μέχρι τελευταίας "δεκάρας"
Γνωρίστε  τα Super Tuscans!

Το καλό ...τρίτωσε!

  Ναι... συνήθως το κακό είναι που... τριτώνει. Στο κρασί όμως συμβαίνει μερικές φορές το αντίθετο, ιδιαίτερα όταν ένα νέο κρασί έρχεται να συμπληρώσει μιά καταξιωμένη γκάμα.
Αυτό ακριβώς έγινε όταν έφθασε το πολυαναμενόμενο ροζέ, για να συμπληρώσει τους εξαιρετικούς Όβηλους. Το καλό... τρίτωσε!

Και όταν λέμε πολυαναμενόμενο, εννοούμε ότι όλοι ξέραμε ότι κάτι ...μαγειρεύεται στο κτήμα Βιβλία Χώρα... και πράγματι, η "συνταγή" αποδειχτηκε τέλεια!
Το ροζέ που γεννήθηκε, είναι ένα σπάνιο πραγματικά ροζέ σε ελάχιστη παραγωγή (μόλις 3000 φιάλες) που ήδη γίνεται ανάρπαστο... είναι ένα ροζέ που... θα ήθελε να έχει γεννηθεί κόκκινο. Έντονο, δυνατό, με καλή οξύτητα, μία υποψία τανινών και μεγάλη διάρκεια, φέρνει τη δική του σχολή στα Ελληνικά ροζέ. ..Η 6μηνη παλαίωση σε βαρέλι - άλλη μία καινοτομία για τα Ελληνικά οινικά δεδομένα - του χαρίζει μία πολύ ενδιαφέρουσα πολυπλοκότητα.

Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους, αλλά βέβαια ιδιαίτερα στους φίλους του ροζέ, που δεν πρέπει να το χάσουν...

Σπεύσετε να το αγοράσετε, όσο υπάρχει ακόμα στα ράφια μας!.

Το κελάρι των "εκλεκτών"

 


"Εκλεκτών κρασιών ή ...εκλεκτών οινοφίλων; Μάλλον και τα δυό!

Πριν από λίγο καιρό, σας παρουσιάσαμε το κελάρι με τα "Kαθημερινά" κρασιά: Τι θα πρέπει να περιέχει ένα κελάρι που αντιμετωπίζει τις καθημερινές, συνήθεις ανάγκες ενός οινόφιλου. Και δώσαμε 3 επιλογές "καθημερινών" για όλα τα βαλάντια...

Αλλά, οι φίλοι μας οινόφιλοι ήθελαν ...περισσότερα! Ζητούσαν και κάτι καλύτερο... κάτι πέρα από το καθημερινό, κάτι για τον συλλέκτη, κάτι για όσους θέλουν να απολαύσουν το εξαιρετικό. Ζητούσαν τα κρασιά που θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα κελάρι "εκλεκτών", ένα "κελάρι παλαίωσης"

Οσον αφορά το κελάρι παλαίωσης, οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν στο άρθρο του Θόδωρου Λέλεκα της 10ης Ιανουαρίου 2010 με τίτλο "Στάσου να κατέβω στο κελάρι!...".

Εδώ σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας των κρασιών που θα πρέπει να έχει το "Κελάρι των εκλεκτών"... τα κρασιά που θα απολαύσετε από σήμερα, αλλά που θα έχουν την δυνατότητα να παλαιώσουν στην συλλογή σας.

Ξεκινούμε αυτό το "εκλεκτό" κελάρι με τα απαραίτητα ελληνικά κρασιά: από τις Premium ετικέτες ΟΠΑΠ από τη Νεμέα, τη Νάουσα και το Αμύνταιο, και τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους από περιοχές του Ελληνικού αμπελώνα που παράγουν μεγάλα κρασιά, όπως η Δράμα, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Εύβοια, κλπ.

Γνωρίστε τα και ...απολαύστε τα!

Μάθετε περισσότερα...

Robert Parker: Η βαθμολογία των Ελληνικών κρασιών

Μιά νέα, σημαντική επιτυχία ήρθε να κλείσει το 2009: Η δημοσίευση από τον Robert Parker της βαθμολογίας των ελληνικών κρασιών.

Κάτω από την επιμέλεια του Mark Squires, του οινοκριτικού στον οποίο ο Parker έχει αναθέσει από το
2007 να "καλύπτει" τα κρασιά της Ελλάδας, καθώς και της Κύπρου, του Λιβάνου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ο κατάλογος των ελληνικών κρασιών περιλαμβάνει 15 κρασιά που κρίθηκαν εξαιρετικά, δηλαδή έλαβαν βαθμό 90-95 Από αυτά, στην κορυφή βρέθηκαν -όπως άλλωστε και στις περισσότερες αξιολογήσεις ελληνικών κρασιών- οι επιδόρπιοι οίνοι μας Vinsanto: Πρώτο το Vinsanto του κτήματος Σιγάλα, με 94/100(!) και δεύτερο το Vinsanto της Santo Wines με 93/100. Στη συνέχεια ακολουθεί το Μοσχάτο Ρίου Πατρών του Κτήματος Παρπαρούση με 92/100.

Κορυφαίο ερυθρό, το Ξινόμαυρο 2006 του Κτήματος Καρυδά από τη Νάουσα, με 91/100, κορυφαίο λευκό -τι άλλο από Ασύρτικο Σαντορίνης!- ο Θαλασσίτης της Γαία Οινοποιητικής με 90/100.

Οινοποιείο της Χρονιάς το Κτήμα Γεροβασιλείου

  Είναι μεγάλη χαρά για όσους έχουν σχέση με τον οίνο στην Ελλάδα, οι διεθνείς αναγνωρίσεις των ελληνικών προιόντων οίνου, αλλά και των ελλήνων παραγωγών, που αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Η πιό πρόσφατη επιτυχία στον τομέα αυτό είναι ασφαλώς η βράβευση του κτήματος Γεροβασιλείου και η ανακύρηξή του ως "Οινοποιείο της Χρονιάς" για το 2009 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας
& Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 7ου Κονγκρέσου του CEUCO στο Santiago de Compostela στην Ισπανία, τον περασμένο Νοέμβριο....
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. ΤοHouse of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.


Προωθείστε αυτό το email σε φίλο