Τεύχος 6ο, Μάρτιος 2010 
Σε αυτό το τεύχος
 
 
Γνωρίστε μας καλύτερα... 
 
Διαβάστε τι απάντησαν στην έρευνα που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2009, οι πελάτες μας... εσείς δηλαδή...
Διαβάστε πως μας βλέπουν, πως κρίνουν το House of Wine σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας....

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στο τέλος του 2009, ιδιαίτερα αν δεν μας γνωρίζετε ακόμη...
 

Δείτε τα αποτελέσματα σε ένα συγκεντρωτικό Carousel
Μάθετε περισσότερα... 

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όπoια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία... μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine. 

Παράδοση ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!

Γνωρίζετε ότι παραδίδουμε στην Αττική ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!
Ενα ξαφνικό δείπνο στο σπίτι, μιά επίσκεψη σε φίλους... φροντίζουμε να έχετε τα κρασιά που χρειάζεστε έγκαιρα...

 Μάθετε πως.


 

Ολες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 150 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερων χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας...


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter... έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόριση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ενα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας   Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μιά ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινοφίλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα 
Οι προσφορές του Μαρτίου θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προιόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις
Εκπτώσεις της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

  
ΟΙΝΟλόγιο 
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
  
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
  
Τα εν Οίκω... εν δήμω 
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις... διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα...
  
Αρθρα απο σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολουθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton... παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προιόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση απο κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 εώς τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Οταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.

House of Wine
Ιθώμης 26
152 31, Χαλάνδρι

Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προιόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη

Newsletter Οκτωβρίου 2009 

Newsletter Νοεμβρίου 2009 
Newsletter Δεκεμβρίου 2010 
Newsletter Ιανουαρίου 2010  
Newsletter Φεβρουαρίου 2010  
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Μετά τον Φεβρουάριο, τον μήνα των νέων αφίξεων, των νέων ετικετών, της ανανέωσης των υπαρχουσών, της ένταξης νέων εσοδειών, βρισκόμαστε στον Μάρτιο, τον μήνα όπου όλες οι εργασιές του Φεβρουαρίου παίρνουν σάρκα και οστά. Μια ματιά στους καταλόγους μας, και θα δείτε τα νέα μας προιόντα σε όλους σχεδόν τους τομείς, και βέβαια κυρίως, στο κρασί.

Ενα άλλο γεγονός που σίγουρα σημάδεψε τον Φεβρουάριο, ήταν η τόσο επιτυχημένη εκδήλωση που κάναμε για το ταίριασμα κρασιών και τυριών. Τόσο τα σχόλια που πήραμε από όσους συμμετείχαν, όσο και αυτά έγκριτων δημοσιογράφων οίνου, ήταν εξαιρετικά.

 Βέβαια, ο Φεβρουάριος συνδέθηκε με την κορύφωση των ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε δυστυχώς το γενικότερο πρόβλημα της χώρας, που ασφαλώς επηρεάζει όλους μας. Πάντως, είμαστε αισιόδοξοι ότι, όπως το κρασί συνοδεύει τα όσα ευχάριστα, έτσι γίνεται ο πιστός μας φίλος και στα δυσάρεστα, ένα καταφύγιο ευχαρίστησης, η ευκαιρία να ξεχάσουμε παρέα με κάποιους φίλους και ένα καλό κρασί όλα εκείνα τα "φοβερά και τρομερά" με τα οποία τα ΜΜΕ φροντίζουν να μας ...βομβαρδίζουν καθημερινά.

Στο Newsletter του Μαρτίου θα βρείτε:

- Όλα τα σχετικά με την εκδήλωσή μας Wine & Cheese pairing που διοργανώσαμε στο εστιατόριο Milos του Hilton την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου... θα βρείτε φωτογραφίες, περιγραφές αλλά και την λίστα των τυριών και το ταίριασμά τους με τα κρασιά μας.

- Θα βρείτε επίσης την λίστα των κρασιών της εκδήλωσης, για όσους επιθυμούν να ...επαναλάβουν το σύνολο ή μέρος της γευσιγνωσίας στο σπίτι με τους φίλους τους, η για εκείνους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

- Τα νέα Wine Club μας, έρχονται να συμπληρώσουν τα επιτυχημένα Εxclusives και Fine Wines Clubs με εξαιρετικά πρωτότυπες αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

- Θα βρείτε επίσης μιά ανασκόπηση των ...αριθμών των διατιθεμένων κρασιών και ποτών, για να γίνει εύκολα κατανοητή στους φίλους μας η δυνατότητα που τους δίνει το House of Wine στον τομέα των επιλογών...

- Το περίφημο "4" (τέσσερα) του Αιβαλή, το απόλυτο Best Seller που τιμήσατε με τις αγορές σας, θα το βρείτε σε ελάχιστες φιάλες της χρονιάς του 2004! Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τους φίλους μας μια χρονιά που είχε εξαντληθεί ήδη από τα μέσα του 2004... όσοι "πιστοί" προλάβετε!

- Τέλος, διαβάστε σχετικά με τους μύθους που περιβάλλουν τα ποτήρια μέσα από τα οποία απολαμβάνουμε το κρασί μας... δείτε ποιά από τα ...δεκάδες διαφορετικά ποτήρια που σας διαβεβαιώνουν ότι χρειάζεστε είναι πραγματικά απαραίτητα και γιατί...


House of Wine

 

Wine & Cheese pairing... εντυπώσεις από την εκδήλωση

Περισσότεροι από 90 φίλοι του House of Wine, μέλη του HOW Club, αλλά και επι πλέον αυτών δημοσιογράφοι, συνεργάτες του House of Wine κλπ. κατέβαλλαν  ...φιλότιμες προσπάθειες να ανταποκριθούν στην τόσο ευχάριστη και πρωτότυπη πρόκληση γευσιγνωσίας: Να "ταιριάξουν" τις 20 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του House of Wine με τα 13 εξαιρετικά τυριά του Milos.

Οι 260 (!) απαιτούμενοι συνδυασμοί υπήρξαν πρόκληση για τους οινόφιλους, και πραγματικά, μέσα στις 5 περίπου ώρες που κράτησε η εκδήλωση, όλοι προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο ...εαυτό τους, δοκιμάζοντας, συγκρίνοντας, σημειώνοντας τους καλύτερους κατά την γνώμη τους συνδυασμούς στο πρωτότυπο "σταυρόλεξο" κρασιών και τυριών που είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του HOW Club, μαζί με πλούσιο υλικό πληροφόρησης: Κάθε τυρί και κάθε κρασί είχε την πλήρη περιγραφή του στο αντίστοιχο έντυπο, αλλά και οι προτάσεις συνδυασμών κρασιών και τυριών που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του HOW Club Θόδωρος Λέλεκας διευκόλυναν τους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους την ...αφετηρία για τους συνδυασμούς τους.

Εμείς, από το House of Wine ευχαριστούμε θερμά τους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τους ευχαριστούμε διπλά για τα τόσο καλά λόγια που ακούσαμε σχετικά με την επιτυχία της εκδήλωσης, και ασφαλώς υποσχόμαστε σε όλους ότι θα ανταποκριθούμε στον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση της ...επόμενης εκδήλωσης με τον ίδιο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

 
Δείτε ΌΛΕΣ τις φωτογραφίες της εκδήλωσης 
Διαβάστε το άρθρο του Θόδωρου Λέλεκα "Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τυριού"
Διαβάστε ή εκτυπώστε το τεύχος με την ανάλυση των τυριών και των κρασιών 
Οι προτάσεις του Μαρτίου

Wine & Cheese pairing- Τα κρασιά της εκδήλωσης

 
Η εκδήλωση έγινε... και δυστυχώς τέλειωσε!

Εκείνο που έμεινε ήταν οι εξαιρετικές εντυπώσεις και... ο κατάλογος των κρασιών μου δοκιμάστηκαν!

Για όσους επιθυμούν να ...επαναλάβουν το σύνολο ή μέρος της γευσιγνωσίας στο σπίτι με τους φίλους τους, θα βρούν στην λίστα κρασιών της εκδήλωσης όλα τα κρασιά του Wine&Cheese pairing που ενθουσίασαν όσους παραβρέθηκαν, συγκεντρωμένα, ώστε απλά να συμπληρώσουν τον αριθμό φιαλών που επιθυμούν. Αλλά και για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν, η ...ευκαιρία δεν χάνεται: η λίστα των κρασιών της εκδήλωσης μπορεί να τους δώσει την χαρά να απολαύσουν και αυτοί -με τα αντίστοιχα τυριά σαν συνοδευτικά- τα εκλεκτά κρασιά.

Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση τα κρασιά της λίστας για το επόμενο 10ημερο, αρκεί να ελέγξουν στο ευχαριστήριο email που θα λάβουν (ή έλαβαν), τον κωδικό έκπτωσης.

Όλα λοιπόν τα εκλεκτά κρασιά που συνόδευσαν τα τυριά της εκδήλωσης, λευκά, ροζέ, ερυθρά, φρέσκα, παλαιωμένα, αρωματικά, ξηρά, γλυκά... ότι έκανε την εκδήλωση ένα αξέχαστο γεγονός γευσιγνωσίας, είναι στην διάθεσή σας!

Επιλέξτε από την Λίστα των κρασιών της εκδήλωσης

Τα νέα Wine Club μας...

Τρία νέα συνδρομητικά Wine Clubs έρχονται να συμπληρώσουν τα τόσο πετυχημένα Exclusives και Fine Wines Clubs που λειτουργούν εδώ και πολλούς μήνες: Το "Syrah Club", το club "Βόρειοι και Νότιοι" και το club "Ο Πόλεμος των δύο Κόσμων"
Από όλες τις ποικιλιές, το Syrah δίνει τα πιό διαφορετικά μεταξύ τους κρασιά...
Γνωρίστε τη δύναμη, την ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων, τα διαφορετικά στυλ των κρασιών Syrah της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Κάθε μήνα, 2 φιάλες αντιπροσωπευτικών αλλά και διαφορετικών μεταξύ τους Syrah θα φθάνουν στο τραπέζι σας, με πλήρη ανάλυση των κοινών αλλά και των διαφορετικών τους χαρακτηριστικών που κάνει το κάθε ένα διαφορετικό, ξεχωριστό... 
Μάθετε περισσότερα...
Οι μεγάλες ελληνικές ποικιλίες του Ελληνικού Βορρά και του Νότου δίπλα-δίπλα... Ο "πόλεμος" Βορείων και Νοτιών, μεταφερμένος στα ελληνικά κρασιά... το Αγιωργίτικο απέναντι στο Ξινόμαυρο .... τα κρασιά του Ελληνικού Βορρά απέναντι στα κρασιά του Ελληνικού Νότου. Δύο φιάλες κάθε μήνα, μία από κάθε "αντίπαλο", με εκλεκτούς αντιπροσώπους-πολεμιστές σε μια μάχη... γεύσεων, με το House of Wine εκφραστή των κανόνων, και με εσάς απόλυτο κριτή... αλλά και τελικό νικητή! 
Μάθετε περισσότερα...
Ο Παλιός, κλασσικός, μεγάλος Κόσμος του κρασιού, απέναντι στον σύγχρονο, επαναστατικό Νέο Κόσμο... Η κλασσική, ώριμη Ευρώπη απέναντι στην Χιλή, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία... η παράδοση απέναντι στην τεχνολογία. Κάθε μήνα, 2 φιάλες από αντιπροσωπευτικά κρασιά από τις ίδιες ή παραπλήσιες ποικιλίες, αλλά από ...άλλους Κόσμους, θα σας δώσουν την ευκαιρία να συγκρίνετε, να αναγνωρίσετε με την βοήθεια των ειδικών του House of Wine, ομοιότητες, διαφορές... Ζήστε από κοντά τον Πόλεμο των Δύο Κόσμων, το πιό πρωτότυπο Wine Club... 
Μάθετε περισσότερα...

Οι ...ορίζοντες διευρύνονται!

 


...και το κελάρι του House of Wine επίσης!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο κατάλογος των κρασιών του House of Wine, μετά τις συνεχιζόμενες εντάξεις σε αυτόν νέων προιόντων από την Ελλάδα και όλο το κόσμο. Μπορείτε πιά να επιλέξετε από:

- 350 ερυθρές ετικέτες, 211 λευκές, δεκάδες ροζέ... έχουμε 71 διαφορετικές Σαμπάνιες, 150 ετικέττες από Γαλλία, 63 ετικέτες από Ιταλία, δεκάδες ετικέτες από Αργεντινή, Χιλή, Αυστραλία, Γαλλία Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία.... έχουμε ετικέτες από τον Λίβανο, την Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, τον Καναδά... έχουμε 590  ξηρά κρασιά, δεκάδες ημίγλυκα και γλυκά... έχουμε 56 διαφορετικά Αγιωργίτικα, 49 Ασύρτικα... έχουμε πάνω από 50 ελληνικές ποικιλίες, πάνω από 60 ξένες... διαθέτουμε 63 διαφορετικά Pinot Noir, 120 Cabernet Sauvignion, 87 Chardonnay, 40 Sauvignion Blanc, 58 Cabernet Franc, 90 Syrah!

Το σημαντικότερο: Ολα τα κρασιά μας είναι επιλεγμένα, όλα δοκιμασμένα, όλα με ΔΙΚΕΣ μας περιγραφές γευσιγνωσίας που στοχεύουν να διευκολύνουν (και όχι να μπερδέψουν με ...περικοκλάδες) τους οινόφιλους, όλα με εκτενείς πληροφορίες... και οι προτάσεις μας αφορούν ΠΑΝΤΑ σε κρασιά που εμείς οι ίδιοι πρώτοι θα είχαμε στο κελάρι μας ή θα πίναμε στο τραπέζι μας... Και το επίσης σημαντικό: ΟΛΑ τα κρασιά μας παραδίδονται είτε την επομένη, είτε το αργότερο σε 3 εργάσιμες ημέρες. Και αυτό, γιατί διαθέτουμε ΔΙΚΟ μας stock (με δυναμικότητα αποθήκευσης 20.000 φιαλών)

Αλλά και στα ποτά δεν πάμε πίσω: Θα βρείτε στο House of Wine ΣΗΜΕΡΑ (που γράφεται το άρθρο):  93 Ουίσκυ, 43 Βότκες, 20 ετικέτες Ρούμι, 25 Τεκίλες, 39 Λικέρ,
18 Γκράπες, 20 Πόρτο, 36 Μπράντυ, 12 Τζίν...

Και βέβαια... συνεχίζουμε! Τον επόμενο μήνα, θα βρείτε ασφαλώς περισσότερα!

Γνωρίστε τα και ...απολαύστε τα!

 

"Τέσσερα" Αιβαλή του ...2004!!

 
Οχι... δεν έγινε κάποιο λάθος!

Όσοι γνωρίζετε το κορυφαίο "4" του Αιβαλή, από τα μεγαλύτερα ασφαλώς  ελληνικά ερυθρά, γνωρίζετε επίσης ότι ΚΑΙ η χρονιά 2006 έχει σχεδόν εξαντληθεί... και συμβάλλαμε εμείς -και εσείς, βέβαια- στο House of Wine καθοριστικά...

Πως λοιπόν 2004; Το "4" του 2004 έχει εξαντληθεί από τα ...μέσα του 2004!

Και όμως... εξασφαλίσαμε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φιάλες του εκπληκτικού "4" του 2004, και τις διαθέτουμε ΤΩΡΑ στους φίλους μας...

Δεν θα πούμε περισσότερα.... το "4" δεν χρειάζεται άλλη διαφήμιση, και η ποσότητα που διαθέτουμε δεν χρειάζεται επίσης διαφήμιση για να διατεθεί.

Προλάβετε, όσο το μικρό απόθεμα διαρκεί....
Αγορά ΤΩΡΑ! 

Μέσα στις πολλές εκπλήξεις που κρύβει η ενασχόληση με το κρασί για τον νέο οινόφιλο, είναι ασφαλώς και η σημασία που αποδίδεται από τους γνώστες στο ποτήρι του κρασιού. Και είναι ασφαλώς δικαιολογημένη, όταν μαθαίνουν ότι οι "ειδικοί" συνιστούν όχι μόνο διαφορετικά ποτήρια για το λευκό, το ερυθρό, το ροζέ, τις σαμπάνιες και τους ενισχυμένους οίνους, αλλά ακόμα και για τα κρασιά απο διαφορετικές ποικιλίες: Άλλο ποτήρι για το Syrah, άλλο για το Pinot Noir, άλλο για το Cabernet Sauvignon... και η βιομηχανία των ποτηριών καλά κρατεί!
Μερικοί μάλιστα κατασκευαστές και γευσιγνώστες, αφήνουν τους νέους οινόφιλους .κυριολεκτικά άλαλους, όταν βεβαιώνουν ότι διαφορετικά ποτήρια μπορεί να απαιτούνται για την εκτίμηση ΙΔΙΩΝ κρασιών αλλά από άλλες περιοχές! Εδώ πιά το αίσθημα κατωτερότητας των νέων φίλων του κρασιού χτυπάει κόκκινο!

Ποιά όμως είναι η αληθεια?
Χρειάζονται πραγματικά όλες αυτές οι δεκάδες ποτηριών για να απολάυσουμε τα διαφορετικά είδη κρασιών; Η μήπως όλη αυτή η φιλολογία είναι ένας έξυπνος τρόπος της βιομηχανίας των ποτηριών να αναπτύξει της εργασίες της, και των "ειδικών" να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους;

Που βρίσκεται λοιπόν η αλήθεια;

Μα... εκεί που πάντα βρισκόταν: δηλαδή ...κάπου στην μέση!

Ναι... τα διαφορετικά ποτήρια χρειάζονται... ναι, αλλά δεν είναι δεκάδες. Κάλλιστα μπορεί κανείς να απολαύσει το κρασί του με μόλις 3-4 διαφορετικά ποτήρια κρασιού, αλλά ακόμα και με ένα που έχει τις σωστές προδιαγραφές: Να είναι δηλαδή φτιαγμένο από καθαρό, λεπτό γυαλί ή κρύσταλλο, να έχει μίσχο, ώστε η θερμοκρασία του χεριού να μην επηρεάζει αυτή του κρασιού ούτε τα δακτυλικά αποτυπώματα την όψη του χρώματος, και ο κάλυκας να έχει σχήμα ωοειδές. Ακόμα, να είναι αρκετά μεγάλο, και ψηλό ώστε να επιτρέπει την περιδίνηση του κρασιού που απελευθερώνει τα αρώματα...

Τότε... γιατί όλη αυτή η φιλολογία γύρω από την αναγκαιότητα των τόσων ποτηριών;

Οχι, δεν ξεκίνησε από βιομηχανική απάτη για περισσότερες πωλήσεις... ξεκίνησε από ένα επιστημονικό ...λάθος! Και αυτό το λάθος, οδήγησε πραγματικούς φίλους του κρασιού και εξειδικευμένους επιστήμονες, στον σχεδιασμό των δεκάδων ποτηριών. Και όταν πιά το λάθος αποκαλύφθηκε και αναγνωρίστηκε, έμεινε ο "μύθος"! Ο μύθος και το "τελετουργικό": Το υπέροχο θέαμα των τραπεζιών με τα λινά τραπεζομάντηλα και τα δεκάδες διαφορετικά ποτήρια παρατεταγμένα για να εξυπηρετήσουν την μυσταγωγία της γευστικής δοκιμής! Ούτε οι ειδικοί ήσαν έτοιμοι να αποχωριστούν τον μύθο, ούτε οι ανα τον κόσμο φίλοι του κρασιού την τελετουργία.

Όλοι λοιπόν συνεργάζονται στην διαιώνιση του μύθου: Οι βιομηχανίες για το κέρδος, οι ειδικοί για το prestige και την προστασία του κύρους τους, και ΟΛΟΙ για τον μύθο και το τελετουργικό!

Ποιό ήταν όμως το επιστημονικό σφάλμα που ξεκίνησε όλα αυτά?

Το μόνο που θα σας πούμε εδώ, είναι ότι έχει σχέση με την φυσιολογία της ...γλώσσας μας!

Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στο άρθρο του Sommelier "Το ποτήρι του κρασιού: Μύθοι και πραγματικότητα", που αναλύει διεξοδικά το πως φτάσαμε εδώ σε σχέση με τα ποτήρια...

Εμείς στο House of Wine θα σας προτείνουμε μόνο 4 ποτήρια της γερμανικής εταιρείας Spiegelau, ειδικά σχεδιασμένα για τους οινόφιλους, σε συνεργασία με τους πιό διάσημους sommelier, καθώς και με ιδιοκτήτες κάποιων από τα μεγαλύτερα εστιατόρια του κόσμου:

Το ποτήρι του Λευκού κρασιού, το ποτήρι του (παλαιωμένου) Ερυθρού, το ποτήρι Σαμπάνιας και το ποτήρι Digestif. Αυτα σας χρειάζονται πραγματικά, με αυτά θα απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασί...

Τώρα βέβαια... αν οι "μύθοι" παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σας (και σε ποιόν δεν παίζουν, άλλωστε) είστε ασφαλώς ελεύθεροι να τηρήσετε τις παραδόσεις. Εξ' άλλου εμείς συνεχώς επαναλαμβάνουμε ότι, το καλύτερο κρασί είναι αυτό που σας αρέσει... για να προσθέσουμε εδώ, ότι μπορείτε να το πίνετε επίσης σε ότι ποτήρι σας αρέσει!
Διαβάστε το σχετικό άρθρο...
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.


Προωθείστε αυτό το email σε φίλο