Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 7ο, Απρίλιος 2010 
Σε αυτό το τεύχος
 
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα απο τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας 
 
 
Γνωρίστε μας καλύτερα... 
 
Διαβάστε τι απάντησαν στην έρευνα που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2009, οι πελάτες μας... εσείς δηλαδή...
Διαβάστε πως μας βλέπουν, πως κρίνουν το House of Wine σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας....

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στο τέλος του 2009, ιδιαίτερα αν δεν μας γνωρίζετε ακόμη...
 

Δείτε τα αποτελέσματα σε ένα συγκεντρωτικό Carousel
Μάθετε περισσότερα... 

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όπoια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία... μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine. 

 
 

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερων χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας...


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter... έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ενα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας   Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μιά ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινοφίλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα 
Οι προσφορές του Απριλίου θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προιόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

  
ΟΙΝΟλόγιο 
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
  
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
  
Τα εν Οίκω... εν δήμω 
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις... διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα...
  
Αρθρα απο σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολουθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton... παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προιόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση απο κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 εώς τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Οταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προιόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη

Newsletter Οκτωβρίου 2009 

Newsletter Νοεμβρίου 2009 
Newsletter Δεκεμβρίου 2010 
Newsletter Ιανουαρίου 2010  
Newsletter Φεβρουαρίου 2010  
Newsletter Μαρτίου 2010  
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Μετά το Πάσχα, και τις μικρές ή μεγάλες οινικές και γαστριμαργικές υπερβολές που το συνοδεύουν (αλλά και τόσο ευχάριστες, είναι η αλήθεια!), μετά την (σταδιακή) επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις βάσεις τους, αλλά και την σταδιακή προσαρμογή στην καθημερινότητα, το Newsletter του Απριλίου έρχεται να συνεχίσει την ενημέρωσή σας σε θέματα οίνου, σε πιό... ήρεμα νερά! Γι΄αυτό και λίγο καθυστερημένο αυτή τη φορά, αφού δεν έφθασε στα mailbox σας την πρώτη Δευτέρα του μήνα (που ήταν Δευτέρα του Πάσχα), αλλά την δεύτερη.

- Πριν απο όλα, "επι του πιεστηρίου", όπως θα λέγαμε στην προ του Inernet ορολογία, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει όλους: Μειώνουμε το όριο για δωρεάν αποστολή παραγγελιών εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών για παράδοση εντός 5 ημερών, από 150€ +ΦΠΑ σε 60€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!

- Βασικό μας θέμα σ΄αυτό το τεύχος, οι Πρωταθλητές του Χειμώνα... τα κρασιά που εσείς διαλέξατε, που εσείς προτιμήσατε μέσα από τις αγορές σας από το House of Wine. Και πάλι είμαστε υπερήφανοι για τους πελάτες μας. Γιατί, όπως θα δείτε, οι επιλογές σας δεν έχουν σχέση με την τιμή (που εκτείνεται από 11,80€ έως και 60,80€), αλλά με την ποιότητα και -κυρίως- με την σχέση ποιότητας-τιμής. Αυτή την σχέση βραβεύσατε, αυτή αναγνωρίσατε ακόμα και μέσα από ακριβά κρασιά, που ξεπέρασαν σε πωλήσεις άλλα με πολύ χαμηλότερη τιμή.

 Η φύση των πωλήσεων αλλά και η ευρύτητα του προφίλ των πελατών μας κάνει τους Πρωταθλητές μας σχεδόν αντιπροσωπευτικούς. Και τούτο γιατί το House of Wine δεν είναι μιά κάβα περιορισμένη σε μιά πόλη και κάποια περιοχή. Οι πωλήσεις μας εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα, οι πελάτες μας ζουν από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τα δε βαλάντια ποικίλουν, και όλα αυτά κάνουν τις προτιμήσεις των πελατών μας αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των ελλήνων οινοφίλων.

Στο Newsletter του Απριλίου θα βρείτε επίσης:

- Τρείς νέες εκλεκτές αφίξεις, ανάμεσα στις πολλές με τις οποίες εμπλουτίστηκε ο  κατάλογος του House of Wine. Μια Γαλλική και δύο Ιταλικές, που αξίζει να δοκιμάσετε.

- Το Vega Sicilia Unico, ένα εκλεκτό Ισπανικό κρασί, που είναι μιά αντιπροσωπευτική περίπτωση των ακριβών κρασιών που δικαιολογούν απόλυτα την τιμή τους. Απο τα κρασιά που -δυστυχώς- δεν είναι δυνατόν για τους περισσότερους από εμάς να κοσμούν το καθημερινό μας δείπνο, αλλά που ένας οινόφιλος αξίζει κάποια στιγμή να το δοκιμάσει και να το απολαύσει.

- Με το "How To...", μιά νέα ενότητα στον τομέα των House of Wine Videos, επιδιώκουμε να εξηγήσουμε πως και γιατί γίνονται κάποια πράγματα σχετικά με το κρασί. Απευθύνεται κυρίως σε νέους οινόφιλους, και παρουσιάζεται με εύληπτο και απλό τρόπο, με την αμεσότητα του Θόδωρου Λέλεκα.

- Αν είστε ευχαριστημένοι απο το House of Wine και τις υπηρεσίες του, συστήστε μας στους φίλους σας! Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα, αλλά και θα κερδίσετε!

- Τέλος, αν νομίζατε πως μόνο κάποιοι από εμάς προτιμούν το Pinot Noir... μάλλον κάνετε λάθος! Γευσιγνώστες -και μάλιστα εξαιρετικοί!- είναι και οι Νοτιοαφρικάνοι... Μπαμπουίνοι!

 
House of Wine

 
 
Μετά την δραστική μείωση του κόστους αποστολής για παραγγελίες εκτός Αθηνών, και ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να κάνουμε τα
 προιόντα οίνου πιό προσιτά σε όλους, μειώσαμε το όριο για δωρεάν αποστολή  παραγγελιών εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών για παράδοσεις μέσα σε 5 ημερες από την παραγγελία, από 150€ +ΦΠΑ σε 60€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!

Επισημαίνουμε εδώ ότι -όπως γνωρίζουν πολλοί από τους πελάτες μας- πολύ συχνά είμαστε σε θέση να παραδώσουμε την παραγγελία σας πολύ ενωρίτερα των 5 ημερών. Απλά θέτουμε σαν μέγιστο όριο παράδοσης τις 5 ημέρες έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να ομαδοποιούμε τις δωρεάν παραγγελίες ανά περιοχή.

Τώρα λοιπόν είναι πολύ πιό εύκολο να συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας ώστε να επωφεληθείτε από την δωρεάν παράδοση!
 
Μόλις έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2010. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δικές σας οινικές επιλογές. Τις επιλογές των πελατών του House of Wine, όπως αυτές καταγράφτηκαν μέσα από τις πωλήσεις του House of Wine το τελευταίο εξάμηνο ( Οκτωβρίου 2009-31 Μαρτίου 2010).

Δηλαδή, τους δικούς σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Χειμώνα! Αυτούς που εσείς αναδείξατε, που προτιμήσατε να συνοδεύσουν το φαγητό σας, την διασκέδασή σας, τις ώρες χαλάρωσης, αλλά και που διαλέξατε σαν δώρα για τους φίλους και αγαπημένους σας.

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μιά γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τους Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών, και μπορείτε να δείτε τους υπόλοιπους στην σελίδα των Πρωταθλητών του House of Wine.

Από την προηγούμενη παρουσίαση των πρωταθλητών, που κάλυπτε το τελευταίο τρίμηνο του 2009, έχουμε αρκετές αλλαγές:

Στην γενική κατάταξη, πρωταθλητής των πρωταθλητών, το Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός , ενώ ο προηγούμενος πρωταθλητής, το ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah βρίσκεται τώρα στην 3η θέση. Ένα θαυμάσιο λευκό λοιπόν παίρνει την μεγάλη "πρωτιά" από τα ερυθρά. Και μάλιστα στην καρδιά του Χειμώνα!

Δεύτερο ήρθε ένα επίσης εκλεκτό λευκό: Το Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc, ενώ το λευκό του κτήματος Γεροβασιλείου, που κατείχε προηγουμένως την 2η θέση, βρίσκεται τώρα στην 4η θέση.
Στην 5η θέση, το Σκαλάνι του Μπουτάρη εκτόπισε τις 4 Λίμνες, που βρέθηκαν στην 8η θέση- μάλλον επειδή είχαν εξαφανιστεί από την αγορά λόγω μεγάλης ζήτησης!. Το  υπέροχο Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano, μια κομψή Ιταλίδα που εντυπωσιάζει και που βρισκόταν στην 4η θέση, κρατάει τις δυνάμεις της και είναι τώρα στην 6η θέση, πριν από το εξαιρετικό "4" του Χρήστου Αιβαλή, που -παρά την πάνω από τριπλάσια τιμή του απο τα προηγούμενα- βρίσκεται στην 7η θέση, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες οινόφιλοι αναγνωρίζουν το value for money!

Στην 9η θέση βρίσκεται το Μαγικό Βουνό - Ερυθρό. Τέλος, ο θαυμάσιος λευκός Όβηλος του κτήματος  Βιβλία Χώρα, έρχεται να συμπληρώσει την δεκάδα των Πρωταθλητών του Χειμώνα.

 
  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών
Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέοκοσμίτικο προφίλ...
11,80 € Περισσότερα...
Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blan
Το λευκό Κτήμα Άλφα αποτυπώνει μία μοναδική πλευρά της προσωπικότητας του Sauvignon Blanc...
13,70 € Περισσότερα...
ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah
Ένα κρασί-σχολή στο Ελληνικό Syrah. Βαθύχρωμο, γεμάτο και τανικό, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα...
13,20 € Περισσότερα...
4 Κτήμα Γεροβασιλείου - Λευκός
Η Μαλαγουζιά, με την φινετσάτη αρωματικότητά της, και το Ασύρτικο, με την μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα δίνει ένα δροσιστικό, κομψό, απολαυστικό αποτέλεσμα
  12,70 € Περισσότερα...
5 Σκαλάνι
Πικάντικο ερυθρό κρασί. Εξαιρετικά ευχάριστη αίσθηση στο στόμα και είναι στα καλύτερά του όταν συνοδεύει εξίσου πικάντικα κρεατικά
  15,20 € Περισσότερα...
6 Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano
Πολύ αξιόλογο Moscato d'Asti που αποτυπώνει τέλεια την ομορφιά της ποικιλίας και του ιδιαίτερου στυλ της δημοφιλούς Ιταλικής ζώνης. 
  16,40€ Περισσότερα...
7 "4" Αιβαλή
Το πιο σπάνιο και δυσεύρετο κρασί του κτήματος Αιβαλή, που πλησίασε από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό κρασί τα επίπεδα ενός Μπορντώ.
  60,80 € Περισσότερα...
8 Τέσσερις Λίμνες
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια
  12,70 € Περισσότερα...
9 Μαγικό Βουνό - Ερυθρός
Ένα από τα πιο περιζήτητα Ελληνικά ερυθρά κρασιά σε μία εξαιρετική χρονιά, με αρωματική  πολυπλοκότητα και κοσμοπολίτικο προφίλ...
  31,70 € Περισσότερα...
10 Όβηλος Λευκός
Εντυπωσιακό λευκό κρασί με πλούσια, αρωματική μύτη, όμορφη οξύτητα και μεγάλη διάρκεια. Κομψό, με εξωτικές προεκτάσεις...
  16,20 € Περισσότερα...
 
Δείτε και τους Πρωταθλητές των Ερυθρών, Λευκών και Ροζέ
 
Οι προτάσεις του Απριλίου
Τρία κρασιά εξαιρετικής ποιότητας έρχονται να συμπληρώσουν τους καταλόγους μας. Σας τα παρουσιάζουμε συνοπτικά εδώ , και σας συνιστούμε να τα δοκιμάσετε.
 
 

Château Calon Segur 2003
Château Calon Segur

Το Château Calon Segur, με την χαρακτηριστική καρδιά στην ετικέτα του, είναι ένα κρασί που έχει όλα τα φόντα να μας γοητεύσει τόσο σε μία δοκιμή, όσο και στο τραπέζι. Η εσοδεία του 2003, μία από τις θερμότερες των τελευταίων ετών, γίνεται ακόμα πιο εκφραστική και μας προσφέρει ένα μεγάλο κρασί που κλέβει εύκολα τις εντυπώσεις όπου κι αν βρεθεί.... 
Μάθετε περισσότερα...

Le Sughere di Frassinello 2004
Rocca Di Frassinello

Ένα πολύ ολοκληρωμένο Ιταλικό ερυθρό κρασί που μας κάνει μία απολαυστική εισαγωγή στα μεγάλα ερυθρά της Τοσκανέζικης Ακτής. Γεμάτο και σύνθετο σε μύτη και στόμα, αναδύει απλόχερα τα ποικιλιακά αρώματα, σε ένα φόντο ισορροπίας, σωστής δομής και όμορφης επίγευσης.
Μάθετε περισσότερα...

Rocca di Frassinello 2004
Rocca Di Frassinello

Ένα Super Tuscan, όνομα και πράγμα. Το Rocca di Frassinello είναι ένα μεγάλο Ιταλικό ερυθρό κρασί που εντυπωσιάζει με την κομψότητα, τη θέρμη και την ισορροπία του. Η αριστοκρατική του καταγωγή είναι αισθητή σε κάθε γουλιά, γι αυτό προσέξτε να μη χάσετε ούτε μία!...
Μάθετε περισσότερα...
Είναι ακριβό, αλλά και εξαιρετικό.

Το Unico, ένα πραγματικά σπάνιο ερυθρό κρασί που εντυπωσιάζει με την γεμάτη θέρμη μύτη του, την αρωματική πολυπλοκότητα στο στόμα, τις πλούσιες τανίνες και την βασανιστικά μακρά επίγευσή του. Τελικά τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τυχαίο...

Ένα κρασί μοναδικό, όσο και το όνομά του. Βαθμολογημένο με 98/100 από τον Robert Parker, θεωρείται δικαιωματικά από τα κορυφαία κρασιά της Ισπανίας και του κόσμου, και το αποδεικνύει σε κάθε γουλιά. Η αγορά του (και πόσο μάλλον η απόλαυσή του) είναι εμπειρία ζωής, γι αυτό και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους οινόφιλους που θέλουν να ζήσουν τον δικό τους οινικό μύθο...
"The 1998 Unico is purple-colored with a complex bouquet of wood smoke, violets, Asian spices, mineral, blueberry, and assorted black fruits. This is followed by a full-bodied, dense, loaded wine with gobs of sweet fruit, great concentration, and layers of flavor. It will continue to evolve for another 5-7 years and drink well through 2040+."

Robert Parker, 98/100
Μάθετε περισσότερα...
ή, επι το ελληνικότερον, πως γίνονται κάποια βασικά (ή λιγότερο βασικά) πράγματα σχετικά με το κρασί: Μια νέα θεματική ενότητα του House of Wine, με videos που μας δείχνουν άμεσα τα "πως" και τα "γιατί" του κρασιού.

Ιδιαίτερα χρήσμη για τους νέους φίλους του κρασιού, έρχεται να συμπηρώσει την αντίστοιχη ενότητα "Ρωτήστε μας για το κρασί"
Και ξεκινάμε με ένα βασικό θέμα:
Γιατί δοκιμάζουμε ένα κρασί; Και -κυρίως- πως το δοκιμάζουμε; Τι προσέχουμε, ποιά η διαδικασία δοκιμής;

Ο Θόδωρος Λέλεκας εξηγεί με απλό, εύληπτο τρόπο όλα τα παραπάνω...

Δείτε το video.... και παρακολουθείτε την νέα αυτή θεματική ενότητα στην σελίδα House of Wine Videos.

 
...να γνωρίσει και αυτός το House of Wine.

Αν είσαστε ευχαριστημένοι από τη ποιότητα των υπηρεσιών του House of Wine μη διστάσετε να καλέσετε τους φίλους σας να μας γνωρίσουν και να εγγραφούν, από την διπλανή εικόνα που βρίσκεται στην πρώτη μας σελίδα
Μόλις εγγραφούν 3 απο τους φίλους που θα έχετε καλέσει θα κερδίσετε έκπτωση 10% στην επόμενη παραγγελία σας. Για κάθε φίλο σας (όχι μόνο για τους πρώτους 3) που οι παραγγελίες του ξεπεράσουν τα 250€ θα έχετε 25€ έκπτωση σε επόμενη παραγγελία σας!.

Για να προσκαλέσετε φίλους σας θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο House of Wine. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εγγραφές των φίλων που έχετε καλέσει από το λογαριασμό σας!
 
Μπορεί  οι Έλληνες οινοπαραγωγοί να έχουν -λόγω και της κρίσης- τα προβλήματά τους, αλλά τι να πουν οι συνάδελφοί τους της Νότιας Αφρικής που έχουν να κάνουν με ...γευσιγνώστες Μπαμπουίνους!
Οι Μπαμπουίνοι προτιμούν το Pinot Noir... αλλά τους αρέσει και το Chardonnay!

Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της Νότιας Αφρικής: Τις επιθέσεις εκατοντάδων Μπαμπουίνων στους αμπελώνες τους, που τρώνε τα σταφύλια, με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημα των αμπελουργών. Και παρά τα ηλεκτροφόρα σύρματα, τους φύλακες και όλες τις μεθόδους προστασίας των αμπελώνων, οι μπαμπουίνοι καταφέρνουν να τρώνε περίπου
600 κιλά σε μιά παραγωγή 12 τόνων. Η δε προτίμησή τους στο ακριβό Pinot Noir ζημιώνει τους παραγωγούς περισσότερο!

"Διαλέγουν πάντοτε τα καλύτερα σταφύλια, αυτά που είναι ώριμα και γλυκά. Αν δοκιμάσετε αυτά που αφήνουν πίσω τους στο έδαφος, είναι τα ξυνά και ανώριμα" διηγείται ο Francois van Vuuren, διευθυντής του αγροκτήματος La Terra de Luc vineyards, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Cape Town.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι Μπαμπουίνοι επιτίθενται στους αγρούς της Νότιας Αφρικής. Φέτος όμως ο αριθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί δραματικά, εξ' αιτίας των πυρκαιών στα δάση της Νότιας Αφρικής, που ανάγκασαν τους Μπαμπουίνους να έλθουν πλησιέστερα στα αγροκτήματα σε αναζήτηση τροφής.

Βεβαια, κάποιοι οινόφιλοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος είναι επίσης η πολύ καλύτερη φετινή σοδειά, που κάνει τους Μπαμπουίνους να την προτιμούν!

Τελευταία βοήθεια στους απελπισμένους παραγωγούς της Νότιας Αφρικής, η τεχνολογία, και μάλιστα η τηλεματική: Το τμήμα Έρευνας για τους Μπαμπουίνους του πανεπιστημίου του Cape Town ανέπτυξε μια εφαρμογή με την οποία, αφού τοποθετηθεί ένα ειδικό κολλάρο σε κάποιον από τους Μπαμπουίνους μιας αγέλης, ειδοποιείται στο κινητό του τηλέφωνο ο παραγωγός όταν ο Μπαμπουίνος με το κολλάρο περάσει από συγκεκριμένο σημείο κοντά στο αγρόκτημα, ώστε να σπεύσει να τους διώξει.
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Προωθείστε αυτό το email σε φίλο