Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 8ο, Μάιος 2010
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα απο τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Γνωρίστε μας καλύτερα...
Διαβάστε τι απάντησαν στην έρευνα που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2009, οι πελάτες μας... εσείς δηλαδή...
Διαβάστε πως μας βλέπουν, πως κρίνουν το House of Wine σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας....

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στο τέλος του 2009, ιδιαίτερα αν δεν μας γνωρίζετε ακόμη...

Δείτε τα αποτελέσματα σε ένα συγκεντρωτικό Carousel
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όπoια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία... μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine. 

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας 

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερων χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας...


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter... έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ενα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μιά ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινοφίλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του Απριλίου θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προιόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο 
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω 
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις... διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα...
 
Αρθρα απο σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολουθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton... παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προιόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση απο κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 εώς τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Οταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προιόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletter Οκτωβρίου 2009
Newsletter Νοεμβρίου 2009
Newsletter Δεκεμβρίου 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010  
Newsletter Φεβρουαρίου 2010  
Newsletter Μαρτίου 2010  
Newsletter Απριλίου 2010  
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Όσο και αν θέλουμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα της οικονομίας, τα spreads, τα μέτρα λιτότητας, το ΔΝΤ, και όλα όσα μπήκαν τόσο απότομα στη ζωή μας, είναι αδύνατο να μην μας επηρρεάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο, ανάλογα με την δουλειά του καθ΄ ενός, το εισόδημά του, όλων όμως η διάθεση δεν θα είναι αυτή που ήταν...

"Οίνος ευφραίνει καρδίαν" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι... και ευφραίνει καρδίαν όχι μόνο στις γιορτές, στα καλά και στα ευχάριστα, αλλά και στα δύσκολα, στα δυσάρεστα. Για αυτούς δε που το εισόδημά τους θα πληγεί  περισσότερο, η διασκέδαση στο σπίτι με μιά παρέα καλών φίλων, με καλό κρασί και σπιτικό φαγητό θα αντικαταστήσει τις ακριβές εξόδους και διασκεδάσεις.

Και μην ξεχνάτε... το  κρασί δεν είναι τεκμήριο εισοδήματος, αλλά μόνο τεκμήριο καλλιέργειας, καλού γούστου... και το καλό κρασί δεν είναι απαραίτητα το ακριβό κρασί. Το House of Wine θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τα προιόντα του προσιτά σε όλους. Ήδη, έχουμε μειώσει δραστικά το κόστος των μεταφορικών, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και θα απορροφήσουμε κατά το δυνατόν κόστη άμεσα και έμμεσα ώστε να μην επιβαρύνουμε τους φίλους μας.

Αυτά για την κρίση... ας δούμε τώρα τα πιό ευχάριστα:

- Πριν απο όλα, "επι του πιεστηρίου", σε εφαρμογή των προηγουμένων, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγεγραμμένους φίλους μας. Σπεύστε να εγγραφείτε, δεν θα χάσετε!.

- Στο κλίμα των καιρών, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά σε πολύ χαμηλές τιμές. Προτείνουμε λοιπόν έδω δέκα λευκά και ροζέ  κρασιά που ανεβάζουν την σχέση ποιότητας/τιμής, το value for money.

 Στο Newsletter του Μαίου θα βρείτε επίσης:

- Τις επιτυχίες των Ελληνικών  κρασιών στο Διαγωνισμό Chardonnay du Monde, με δύο Χρυσά και δύο Αργυρά μετάλλια σε ελληνικά κρασιά

- Δυό Videos με τον Θόδωρο Λέλεκα που εξηγούν και ενημερώνουν για το Bordeaux, για την περίφημη πιά εσοδεία του Bordeaux 2009, για τα Chateau και για ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την "κοιτίδα" του ποιοτικού κρασιού.

- Τέλος, διαβάστε τους τρόπους με τους οποίους οι ευφάνταστοι οινοπαραγωγοί των ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την πρόσφατη "μόδα" στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση... τα Βαμπίρ είναι ανάμεσά μας, ακόμα και στο κρασί, και μας υπόσχονται αιώνια ζωή μέσα από τα Dracula Wines!

 
House of Wine

 
 

Επί του πιεστηρίου...
Η Προσφορά της Πέμπτης

Κάθε Πέμπτη, ένα κρασί σε προσφορά ΜΟΝΟ για τους εγεγραμμένους φίλους μας.

Το House of Wine προσπαθεί πάντα να φέρει τα προιόντα του κοντά στους φίλους και πελάτες του με το μικρότερο δυνατόν κόστος. Ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή εποχή, που τα οικονομικά μέτρα θα έχουν αντίκτυπο σε ένα μεγάλο μέρος των φίλων μας, ήδη έχουμε μειώσει δραστικά το
  κόστος μεταφοράς-παράδοσης των προιόντων μας στην επαρχία, μειώσαμε το ύψος της παραγγελίας που απαιτείται για δωρεάν παράδοση εντός Αττικής από τα 150 Ευρώ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ, σε μόλις 60 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ! Και με τις κατα καιρούς προσφορές μας, κάνουμε τα προιόντα μας πιό προσιτά.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ.

Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγεγραμμένους φίλους μας.
 Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο!

Ανοίξτε οποιοδήποτε email σας που έχετε λάβει από το House of Wine, και πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφίλ σας και τις προτιμήσεις σας] στο κάτω μέρος του email. Οταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]

Γραφτείτε ΤΩΡΑ και θα λάβετε την πρώτη προσφορά μας την επόμενη Πέμπτη!
 

Χτυπήστε την κρίση και  την ακρίβεια!

10 εξαιρετικά κρασιά κάτω από 10 €

Ποιός είπε ότι το καλό, ποιοτικό κρασί πρέπει να είναι και ακριβό; Τώρα είναι καιρός να δούμε με ένα πιό προσεκτικό μάτι την σχέση ποιότητας προς τιμή, το περίφημο Value for Money!

Εμείς διαλέξαμε 10 εξαιρετικά, ανοιξιάτικα  κρασιά που ανεβάζουν το Value for Money σε πρωτόγνωρα ύψη.

Εσείς διαλέξτε κάποια από αυτά.... και δεν θα χάσετε!

Ορεινός Ήλιος - Λευκός 2009
Ευχάριστο καθημερινό κρασί που βασίζεται στην αρωματικότητα του Μοσχοφίλερου και την δομή του Ροδίτη. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.
7,20 € Περισσότερα...
Σαντορίνη Νυχτέρι
Ώριμο και "ζεστό" βαρελάτο λευκό κρασί από τη Σαντορίνη. Πλούσιο σε αρωματικότητα, με άρωμα και γεύση νησιώτικης Ελλάδας σε κάθε γουλιά!
8,80 € Περισσότερα...
Chateau Tanesse
Απολαυστικό λευκό κρασί από το Bordeaux. Η ποικιλιακή του σύνθεση του χαρίζει καλή οξύτητα και ιδιαίτερη αρωματικότητα. Για όλες τις ώρες με ιδιαίτερα καλή σχέση ποιότητας-τιμής. 
8,30 € Περισσότερα...
Viña Sol 2009
Φρέσκο λευκό κρασί της Καταλονίας,με όμορφα φρουτώδη αρώματα και δροσιστική οξύτητα που πίνεται εύκολα και συνοδεύει ελαφριές καλοκαιρινές γεύσεις.
5,60 € Περισσότερα...
Κανένας - Λευκός 2009
Νέα ετικέτα από την οινοποιία Τσάνταλη με όνομα και αισθητική… Ομηρικών διαστάσεων. Πολύ ευχάριστο λευκό κρασί, συνδυάζεται εύκολα στο τραπέζι, με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
8,70 € Περισσότερα...
Chardonnay Λαντίδη
Πλούσιο και εκφραστικό βαρελάτο λευκό από Chardonnay. Πληθωρικό αρωματικά, παχύ και γενναιόδωρο στο στόμα, με σωστή οξύτητα και καλή διάρκεια.
8,60 € Περισσότερα...
ΑΒΑΝΤΙΣ Λευκό 2008
Αγαπημένο καλοκαιρινό κρασί με τέλειο συνδυασμό αρωματικότητας και οξύτητας. Φρέσκο, δροσιστικό και απολαυστικό, πίνεται όλες τις ώρες και αγαπάει τη νησιώτικη κουζίνα
8,60 € Περισσότερα...
Αβέρωφ Ροζέ 2008
Ευχάριστο και δροσερό ροζέ με χαρακτηριστικά όμορφο χρώμα, φρέσκα φρουτένια αρώματα και μία απρόσμενη αλλά διακριτική γλύκα στο τέλος.
7,70 € Περισσότερα...
Ακακίες 2008
Περίτρανο παράδειγμα της ομορφιάς του ροζέ κρασιού από την προνομιούχα οινοπαραγωγική ζώνη του Αμυνταίου. Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων
8,20 € Περισσότερα...
Δείτε όλα τα κάτω των 10 € κρασιά μας
Εκεί που πραγματικά το Chardonnay βασιλεύει και «λατρεύεται» όπως του αρμόζει, είναι ο ετήσιος διαγωνισμός Chardonnay du Monde, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη Γαλλία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ειδικοί δοκιμαστές και κριτές Chardonnay δοκιμάζουν δείγματα της ποικιλίας από όλο τον κόσμο και βαθμολογούν και βραβεύουν τα κορυφαία.
Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε το 1997, έχει ως σκοπό την ανάδειξη της ποικιλομορφίας του Chardonnay, και την επιβράβευση της σωστής έκφρασης της τυπικότητας της ποικιλίας, ακόμα και μέσα από τα πολύ διαφορετικά terroir από τα οποία προέρχονται τα δείγματα που διαγωνίζονται.

Στον φετινό διαγωνισμό δοκιμάστηκαν 887 δείγματα από 37 χώρες.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν κατά 50% από Γάλλους ειδικούς, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επαγγελματίες με ειδίκευση στην συγκεκριμένη ποικιλία, προερχόμενοι από πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το 1/3 των συμμετοχών βραβεύτηκαν με μετάλλιο, και συγκεκριμένα 65 δείγματα έλαβαν χρυσό, 174 έλαβαν αργυρό, και 57 ετικέτες έλαβαν χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να πούμε ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραδοσιακές οινοπαραγωγικές δυνάμεις με έφεση στο Chardonnay, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, ενώ πολλές ήταν και οι πιο... απροσδόκητες συμμετοχές, από χώρες όπως η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Αγγλία, η Βραζιλία και η Κίνα.

Η Ελλάδα για άλλη μία φορά τα πήγε περίφημα στον διαγωνισμό Chardonnay du Monde. Τέσσερις γνωστές και ιδιαίτερα δημοφιλείς Ελληνικές ετικέτες Chardonnay βραβεύτηκαν με μετάλλιο, η μία εκ των οποίων μάλιστα συμπεριλήφθηκε στο Top 10 του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο έλαβαν οι ετικέτες Μαρμαριάς 2007 από το Κτήμα Τσέλεπου και Καπνίας 2008 από το Κτήμα Χατζημιχάλη, ενώ με αργυρό μετάλλιο βραβεύτηκαν οι ετικέτες Château Julia Chardonnay 2009 από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Μαρμαριάς 2008 από το Κτήμα Τσέλεπου και Κτήμα Παυλίδη Chardonnay 2008. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο βραβεύτηκε και με χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Berliner Wein Trophy που έλαβε χώρα το Φεβρουάριο που μας πέρασε στο Βερολίνο.
 
Μαρμαριάς
Κτήμα Τσέλεπου
Ποιοτική οινοποίηση Chardonnay περασμένου από δρύινο Γαλλικό βαρέλι. Χαρακτηρίζεται από όμορφα αρώματα λευκών φρούτων και ευχάριστη οξύτητα, ενώ η παραμονή στο βαρέλι χαρίζει σώμα, πικάντικες αρωματικές προεκτάσεις και παλαιωσιμότητα. 
Μάθετε περισσότερα...
Κτήμα Παυλίδη Chardonnay
Κτήμα Παυλίδη
Ένα βραβευμένο βαρελάτο Chardonnay από συγκεκριμένο αμπελοτόπι του Κτήματος στη Δράμα. Είναι ισορροπημένο και ευχάριστο με μεγάλη διάρκεια, και πίνεται όμορφα στο τραπέζι.Το πέρρασμα από το βαρέλι είναι πολύ προσεκτικό (διάρκεια 6 μήνες - 25% καινούριο), ενώ το τσιμπημένο αλκοόλ είναι απόλυτα εναρμονισμένο στο σύνολο.
Μάθετε περισσότερα...
Château Julia Chardonnay
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ποιοτικό βαρελάτο λευκό από Chardonnay. Όμορφα εξωτικά αρωματικά παιχνίδια στη μύτη πλαισιώνονται από το σώμα και την διάρκεια στο στόμα. Ένα κρασί για εκείνους που επιλέγουν λευκό κρασί ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι επιμένουν για κόκκινο.
Μάθετε περισσότερα...
"First, and most importantly, for some Médocs and Graves, 2009 may turn out to be the finest vintage I have tasted in 32 years of covering Bordeaux. From top to bottom, 2009 is not as consistent as 2005, but the peaks of quality in 2009 may turn out to be historic."

Robert Parker, 98/100

Πολλά έχουν ειπωθεί για την περίφημη πιά εσοδεία του Bordeaux 2009, απο πολλούς και διάφορους: Ολα όμως θετικά, απλά συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα πει τα καλύτερα. Και φαίνεται ότι, παρά τις υπερβολές, μάλλον θα αποδειχθεί μια από τις καλύτερες χρονιές για το Bordeaux. Πόσω μάλλον όταν ο πολύς Robert Parker μιλά για "ιστορική ποιότητα"...

Ο Θόδωρος Λέλεκας έγραψε για την επίσκεψή του στο Bordeaux την Μ. Εβδομάδα στο άθρο του στο Οινολόγιο "Ο Άνθρωπος που Γύρισε απ’ το Μπορντώ"

Για την ενημέρωση των φίλων μας που τώρα ξεκινούν την πορεία τους σαν οινόφιλοι, παρουσιάζουμε 2 Videos σχετικά με το Bordeaux

Στο πρώτο, ο Θόδωρος Λέλεκας εξηγεί τι σημαίνει κρασί του Bordeaux , ποιές οι ποικιλίες σταφυλιών, ποιά τα διακεκριμμένα Chateaux, ποιές οι καλές σοδειές... Στο δευτερο, μας μιλά για το πως εκτιμάται η σοδειά του 2009 και ποιά τα καλύτερα κρασιά της.
Video: Το Bordeaux και τα κρασιά του - Μέρος 1ο Video: Το Bordeaux και τα κρασιά του - Μέρος 2ο
"Ο Θεός έπλασε το Cabernet Sauvignion, και ο Διάβολος το Pinot Noir"

Андрей Челищев (André Tchelistcheff 1901-1994)

Στο προηγούμενο μόλις Newsletter γράψαμε ότι οι Μπαμπουίνοι της Νότιας Αφρικής προτιμούν το Pinot Noir.

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν είναι οι μόνοι! Γιατί οι ιστοσελίδες του wickedwinesonline.com παίρνουν επί λέξει τα παραπάνω λόγια του André Tchelistcheff και μας προτρέπουν να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους ώστε να γίνουμε και εμείς ...αθάνατοι!
Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για ένα site που εμπορεύεται τα κρασιά του κτήματος Vampire Vineyards στο Paso Robles της Καλιφόρνιας... Μερικά από τα κρασιά του:

Dracula Pinot Noir (2007)
Trueblood Pinot Noir (2007)
, οι συλλογές Watch NEW MOON with Vampires, Seduction Package.
Οι... μερακλήδες του είδους θα βρουν επίσης βιβλία, παιχνίδια, μπλουζάκια με θέμα τα Βαμπίρ, και βέβαια όλα τα κρασιά του   Δράκουλα! (Dracule Wines)

Βλέπετε, οι μόδα των κινηματογραφικών έργων με Βαμπίρ και βρυκόλακες, οι εκατοντάδες τηλεοπτικές σειρές με το ίδιο θέμα, δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη από τους ευφάνταστους οινοποιούς του Νέου Κόσμου.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα κρασιά του κτήματος, με την ελπίδα να γίνετε αθάνατοι, δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε: Δεν πρόκειται να τα φέρουμε στο House of Wine.

Τουλάχιστον όχι όσο είναι εδώ η Τρόικα και το ΔΝΤ...
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Προωθείστε αυτό το email σε φίλο