Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 13ο, Οκτώβριος 2010
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε… και επιλέξαμε. Με κριτήρια αυστηρά, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα εξαίρετα κρασιά που ανακαλύψαμε δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά μεθοδευμένης, επικεντρωμένης και παθιασμένης δουλειάς πάνω στο σταφύλι και το κρασί.
Εμείς τα ανακαλύψαμε, και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα.
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Η Προσφορά της Πέμπτης.
Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγγεγραμμένους φίλους μας.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο! Από οποιοδήποτε email  πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφιλ σας] , και όταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]
 

Γρήγορη Επιλογή.
Δεν έχετε το χρόνο να δείτε τις 1000+ ετικέτες του House of Wine; Επιλέξτε τη Γρήγορη Επιλογή και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη καλύτερη αγορά! Εύκολα, απλά, γρήγορα.
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεκριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
 
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολούθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton. Παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προϊόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletter Οκτωβρίου 2009
Newsletter Νοεμβρίου 2009
Newsletter Δεκεμβρίου 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010 
Newsletter Φεβρουαρίου 2010 
Newsletter Μαρτίου 2010 
Newsletter Απριλίου 2010 
Newsletter Μαίου 2010 
Newsletter Ιουνίου 2010 
Newsletter Ιουλίου 2010 
Newsletter Αυγούστου 2010 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2010 
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Ο Σεπτέμβρης έκλεισε με τα Γενέθλιά μας!. Μεγαλώσαμε... γίναμε ήδη 1 έτους! Τα γιορτάσαμε, μοιράσαμε πολλά δώρα. Και συνεχίζουμε...

Έχουμε σήμερα τους "Πρωταθλητές του Καλοκαιριού". Τα κρασιά δηλαδή που εσείς, οι πελάτες του House of Wine αναδείξατε πρώτα με τις αγορές σας το τρίτο τρίμηνο του 2010. Είναι μια κατάταξη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Γιατί δεν βασίζεται σε ψηφοφορίες (που εύκολα μπορεί να είναι διαβλητές) αλλά σε πραγματικές, καταγεγραμμένες αγορές σας! Είναι δε και αντιπροσωπευτική, γιατί το House of Wine έχει πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε και γεύσεις από την Ισπανία: Μιλάμε για την Rioja, την πιο γνωστή οινοπαραγωγική περιοχή της Ισπανίας, με εκτενή παρουσίαση της περιοχής και των εξαίρετων κρασιών της. Και για να πιείτε τα κρασιά της με όσο γίνεται μεγαλύτερη άνεση, ο συνεργάτης μας Sommelier προτείνει δυό αξεσουάρ που ο ίδιος τα θεωρεί απαράιτητα και τα έχει σε καθημερινή χρήση. Τα ίδια αξεσουάρ θα ανοίξουν άνετα και τα εξαιρετικά ερυθρά των Οινοποιείων Boutique που σας προτείνουμε σε αυτό το τεύχος.

Κλείνουμε ευλογώντας τα ...γένια μας! Πάντα λέγαμε (μάλλον φωνάζαμε) ότι το καλύτερο κρασί είναι αυτό που ...σας αρέσει! Και σήμερα δικαιωνόμαστε από την διεθνή βιβλιογραφία. Ενα μικρό, διασκεδαστικό βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν ιδιαίτερα οι νέοι οινόφιλοι. Θα τους απαλλάξει από πολλά άγχη και αμφιβολίες!

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια.

House of Wine

 
 Με την συμπλήρωση του τρίτου τρίμηνου του 2010, και όπως επιβάλλει πια η παράδοση, σας αποκαλύπτουμε τις δικές σας οινικές επιλογές. Τις επιλογές των πελατών του House of Wine, όπως αυτές καταγράφτηκαν μέσα από τις συγκεντρωτικές πωλήσεις του House of Wine το τελευταίο εννεάμηνο ( Ιανουαρίου 2010-30 Σεπτεμβρίου 2010).
Δηλαδή, τους δικούς σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του καλοκαιριού! Αυτούς που εσείς αναδείξατε, που προτιμήσατε να συνοδεύσουν το φαγητό σας, την διασκέδασή σας, τις ώρες χαλάρωσης, αλλά και που διαλέξατε σαν δώρα για τους φίλους και αγαπημένους σας.

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μια γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Και τα λευκά αυξήθηκαν από το προηγούμενο τρίμηνο! Μάλλον η επίδραση του καλοκαιριού, που ευνοεί τα λευκά έπαιξε καταλυτικό ρόλο: Τα λευκά έγινα 6, τα ερυθρά περιορίστηκαν σε 3, και ένα εκλεκτό ροζέ έκανε την εμφάνισή του μέσα στην πρώτη δεκάδα των "Πρωταθλητών".

Δείτε εδώ τους "Πρωταθλητές" όλων των κατηγοριών.
  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών
Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέοκοσμίτικο προφίλ...
11,30 € Περισσότερα...
Viña Esmeralda
Ελαφρύ, κομψό και δροσιστικό, πίνεται εύκολα μόνο του ή συνοδεύοντας εξίσου αρωματικά πιάτα με θαλασσινά.
7,40 € Περισσότερα...
Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc
Το λευκό Κτήμα Άλφα αποτυπώνει μία μοναδική πλευρά της προσωπικότητας του Sauvignon Blanc...
13,90 € Περισσότερα...
4 Limited Selection Sauvignon Blank
Ένα αρωματικό και δροσιστικό όμορφο και φρέσκο λευκό από τη Χιλή που συναρπάζει με την εξωτική κομψότητά του.
  12,70 € Περισσότερα...
5 Τέσσερις Λίμνες
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια
  12,70 € Περισσότερα...
6 Βυσσινόκηπος
Ένα εντυπωσιακό ροζέ με έντονο βυσσινί χρώμα, με δυνατή φρουτώδη μύτη και μεστή αίσθηση με μακρά επίγευση στο στόμα
  9,70 € Περισσότερα...
7 Ibericos Crianza
Ένα κομψό και ιδιαίτερα ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί με φρέσκα αρώματα φρούτων στη μύτη και εξαιρετική ισορροπία στο στόμα.
  8,70€ Περισσότερα...
8 Sangre de Toro
Πληθωρικό ερυθρό με εξελιγμένα αρώματα υπερώριμων κόκκινων φρούτων, με ευχάριστες τανίνες και καλή οξύτη
  6,90 € Περισσότερα...
9 Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano
Πολύ αξιόλογο Moscato d'Asti που αποτυπώνει τέλεια την ομορφιά της ποικιλίας και του ιδιαίτερου στυλ της δημοφιλούς Ιταλικής ζώνης. 
  16,40€ Περισσότερα...
10 Σκαλάνι
Πικάντικο ερυθρό κρασί. Εξαιρετικά ευχάριστη αίσθηση στο στόμα και είναι στα καλύτερά του όταν συνοδεύει εξίσου πικάντικα κρεατικά
  15,20 € Περισσότερα...
Δείτε τους Πρωταθλητές Λευκών-Ερυθρών-Ροζέ
Η Ισπανία είναι μια γρήγορα ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια αγορά του οίνου. Και η Rioja είναι η πιο γνωστή οινοπαραγωγική της περιοχή.

Στο House of Wine αποφασίσαμε να εντάξουμε στις προτάσεις μας την γνωριμία με σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές. Και σαν πρώτη παρουσιάζουμε την περιοχή της Rioja και τα θαυμάσια κρασιά της.

Πατρίδα της ποικιλίας Tempranillo, την χρησιμοποιεί σαν βάσει για όλα σχεδόν τα κρασιά της, με προσθήκες από τις ποικιλίες Garnacha ή Graciano. Γνωρίστε τι σημαίνουν οι ονομασίες ‘Crianza’, ‘Reserva’ και ‘Gran Reserva’ που θα δείτε σε όλες σχεδόν τις φιάλες της περιοχής.

Εχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η οινική απόλαυση δεν είναι ποτέ απόλυτη, αν δεν συμπληρώνεται με τις γνώσεις σχετικά με το κρασί που πίνουμε. Το House of Wine σας δίνει την δυνατότητα να γευθείτε εκλεκτά κρασιά Rioja, όπως την Rioja Crianza 2006 και την Rioja Gran Reserva 2001 του διάσημου οινοποιείου της περιοχής Marques de Caceres, το πολύ προσιτό αλλά εκλεκτό Ibericos Crianza του 2007 του Miguel Torres - ένα από τα best sellers μας-, και άλλα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, αλλά και σας προσφέρει την απαραίτητη γνώση της περιοχής, των κρασιών, των ποικιλιών που θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση αυτών των θαυμάσιων Ισπανικών κρασιών.

Επισκεφθείτε την σελίδα "Γεύσεις Ισπανίας: Rioja". Διαβάστε και δοκιμάστε. Και μείνετε συντονισμένοι στις "Προτάσεις" μας. Το αφιέρωμά μας στην Ισπανία και τα κρασιά της θα συμπληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την παρουσίαση της περιοχής Priorat και των κρασιών της.
Είναι δεκάδες τα αξεσουάρ που μπορεί να διαθέτει ένας οινόφιλος. Decanters, καράφες, σαμπανιέρες, ανοιχτήρια, ειδικά ποτήρια ακόμα και για κάθε ποικιλία, πώματα, θερμόμετρα... Θα τα βρείτε όλα στο House of Wine.

Εδώ όμως θέλουμε να μιλήσουμε για δύο αξεσουάρ, που προσωπικά θεωρώ απαραίτητα, και που τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Το πρώτο: Το ανοιχτήρι Rabbit Vertical. Το δεύτερο: Η Αντλία Concerto με τα 4 Πώματα.

Το ανοιχτήρι Rabbit Vertical διαφέρει από όλα τα άλλα ανοιχτήρια. Είναι το μόνο που αφαιρεί τον φελλό με -ουσιαστικά- μία κίνηση, και χωρίς αλλαγή θέσης. Δεν χρειάζεται να "σημαδέψουμε" το κέντρο του φελλού, γεγονός που περιορίζει τους σπασμένους φελλούς και τις αστοχίες στο άνοιγμα. Είναι το ταχύτερο όλων στο άνοιγμα της φιάλης, και το πιο αξιόπιστο.

Η διαδικασία είναι απλή: Τοποθετούμε το ανοιχτήρι στο λαιμό της φιάλης, το "κλειδώνουμε" με μια κίνηση προς τα κάτω και κατεβάζουμε τον μοχλό, και μετά τον ανεβάζουμε, με μια συνεχή κίνηση και ...ο φελλός έχει βγει!

Για όσους από εμάς το άνοιγμα της φιάλης είναι μια καθημερινή διαδικασία, το ανοιχτήρι Rabbit Vertical είναι ένας πιστός και αξιόπιστος φίλος. Μας βοηθά να αποφεύγουμε τους εκνευρισμούς των αστοχιών, και επομένως να απολαμβάνουμε το κρασί μας. Σας διαβεβαιώνω ότι δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του...

Το δεύτερο αξεσουάρ είναι πραγματικά πολύτιμο και αναντικατάστατο: Η Αντλία Concerto μας απαλλάσσει από το άγχος της διατήρησης του κρασιού αφού το έχουμε ανοίξει. Μπορούμε να πιούμε ένα-δυό ποτήρια από το αγαπημένο μας κρασί και να φυλάξουμε με ασφάλεια και χωρίς καμιά αλλοίωση το υπόλοιπο. Αν με ρωτήσετε για πόσο χρονικό διάστημα, θα σας απαντήσω ότι οι προδιαγραφές μιλούν για περίπου 10 ημέρες, αλλά η πραγματικότητα - που βασίζεται σε πολύμηνη προσωπική μου εμπειρία- υπερβαίνει κατά πολύ τις προδιαγραφές! Έχω πιεί αναλλοίωτο κρασί μετά από ένα μήνα από το άνοιγμά του!

Η Αντλία Concerto συνοδεύεται από 4 ειδικά ελαστικά πώματα. Η διαδικασία βασίζεται στην αφαίρεση του αέρα από την φιάλη, γεγονός που εμποδίζει την οξείδωση και επομένως την αλλοίωση του κρασιού. Τοποθετούμε το ελαστικό πώμα στην θέση του φελλού και την αντλία επάνω στο πώμα. Στην συνέχεια "τρομπάρουμε" και αφαιρούμε τον αέρα. Είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία, που μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε ταυτόχρονα πολλά κρασιά, αφού πια μπορούμε να τα διατηρήσουμε και δεν χρειάζεται να τα πιούμε άμεσα.

Συνιστώ και τα δύο αξεσουάρ ανεπιφύλακτα. Είναι τα πρώτα που κάθε φίλος του κρασιού πρέπει να έχει στο συρτάρι του.
Sommelier
Γνωρίστε τα αξεσουάρ μας...
 
Το Φθινόπωρο μπαίνει πια για τα καλά, και μαζί του τα ερυθρά κρασιά ξαναβρίσκουν την θέση τους στο τραπέζι μας.

Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα", αυτά τα ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό οινοποιεία που φέρνει κοντά σας κατ' αποκλειστικότητα το House of Wine, διαθέτουν εκλεκτά
  ερυθρά που αξίζει να τα γνωρίσετε. Σας τα παρουσιάζουμε εδώ συγκεντρωμένα, και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε.
 

 Μαυρούδι Ερυθρός 2007
Κτήμα Θεοδωρακάκου

Με όμορφο, ώριμο ρουμπινί χρώμα που υποδηλώνει και την μεστότητα του κρασιού, πολύ ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα μήλου, κανέλλας, που μεταφέρεται και στο στόμα με μια κομψή αυστηρότητα, ωραία οξύτητα και σωστά δομημένες τανίνες, που ζητούν κρέας, καλή διάρκεια, είναι κρασί που θα απογειώσει γευστικά ένα ελαφρύ κρέας μαγειρευτό ή και στα κάρβουνα.

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

 CIRINON - Ερυθρός 2008
Κτήμα Νεραντζή

Cirinon: H βασική ερυθρή ετικέτα του κτήματος Νεραντζή, μια πολυποικιλιακή σύνθεση Syrah, Μerlot και Σανσώ, συνδυασμένα με κοσμοπολίτικο, Γαλλικό στυλ, από τα αμπέλια του κτήματος και με την ίδια προσήλωση στην τελειότητα που χαρακτηρίζει όλα τα κρασιά του κτήματος

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

 Koniaros 2007
Κτήμα Νεραντζή

Από την ζωγραφισμένη στο χέρι φιάλη, τα εξαιρετικά αρώματα γλυκών μπαχαρικών και αποξηραμένων λουλουδιών, το μεστό του στόμα, την πολύ καλή οξύτητα και την άριστη τανική δομή μέχρι το πορφυρό του χρώμα και την όμορφη διάρκεια και επίγευση, ο Κονιαρός 2007 αποπνέει ποιότητα και μεράκι. Ένα κρασί ιδανικό για κρέας και κυνήγι με κόκκινη σάλτσα και μπαχαρικά, από μια σπάνια ελληνική ποικιλία καλλιεργημένη με απίστευτο πάθος για τελειότητα, χωρίς κανένα λίπασμα ή φυτοφάρμακο.

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

 Syrah 2007
Κτήμα Νεραντζή

Χρώμα ζωηρό, πορφυρό, μύτη με όμορφα και γλυκά αρώματα μπαχαρικών και διακριτική "καπνίλα" από την παραμονή του στο βαρέλι, στόμα με ισορροπημένη, στιβαρή δομή, στρογγυλές, όμορφες τανίνες, πολύ καλή οξύτητα και ενδιαφέρουσα επίγευση που διαρκεί. Μια συνολικά εξαιρετική προσέγγιση στο δημοφιλές Syrah, οπου καθρεφτίζεται το μεράκι του παραγωγού, με εντυπωσιακή επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού. Ιδανικό για αρνάκι και κατσικάκι στη σούβλα.

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

 ΚΛΗΜΑ 100% 2006
Κτήμα Παύλου

Με τυπικό χρωματισμό κόκκινου του Ξινόμαυρου, τα αρώματα φρέσκιας σάλτσας ντοματας με μπαχαρικά, το ωραίο και ισορροπημένο στόμα με πικάντικες νότες βαρελιού, την πολύ καλή τανική δομή, με στιβαρότητα και άριστη οξύτητα, είναι ένα κομψό, σύγχρονο κρασί που αναδεικνύει τις δυνατότητες του ξινόμαυρου, και θα ταιριάξει άριστα με τα μαγειρευτά κρέατα του καθημερινού τραπεζιού.

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

 Σγουρίδη Ερυθρός 2006
Οίνοι Σγουρίδη

Ένα ιδιαίτερα ευγενές ερυθρό κρασί για όλες τις ώρες. Πρόκειται για μία πολύ-ποικιλιακή οινοποίηση που βασίζεται μεν στο δοκιμασμένο και σίγουρο χαρμάνιασμα του Cabernet Sauvignon και του Merlot, αποφασίζει όμως να τους δώσει και ένα «couleur locale», προσθέτοντας στο χαρμάνι και την ντόπια ποικιλία Παμίδι.

Δείτε το video γευσιγνωσίας Μάθετε περισσότερα...

Εμείς το λέγαμε: Έχετε ΠΑΝΤΑ δίκιο!

...και το λέγαμε επίμονα: Το καλύτερο κρασί είναι αυτό που σας αρέσει!

Και να που βρήκαμε την επιβεβαίωση, μέσα σε ένα διασκεδαστικό μικρό βιβλίο, με τίτλο "I don't know much about wine... but I know what I like" (Δεν γνωρίζω πολλά για το κρασί... αλλά ξέρω τι μου αρέσει -144 σελίδες- ISBN: 184000844X). Δεν είναι νέο βιβλίο. Εχει εκδοθεί το 2003, αλλά δεν παύει να είναι φρέσκο, ενδιαφέρον...

Το διάβασα πρόσφατα, και δεν σας κρύβω ότι το διάβασα ...μονορούφι!

Δεν θα αναλύσω εδώ το βιβλίο. 
Απλά κάποια σημεία του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί σχετίζονται με την κριτική του κρασιού και την παρουσίασή της.

Το πρώτο κεφάλαιο λοιπόν έχει τίτλο "You are always right". Σε ελεύθερη μετάφραση, "Έχεις πάντα δίκιο". Δηλαδή, αγαπητέ αναγνώστη, άσχετα από το πόσο ...άσχετος είσαι όσον αφορά στο κρασί... έχεις πάντα δίκιο! Όταν δοκιμάζεις δύο κρασιά, ένα φθηνό Beaujolais και ένα Chateau Margaux, και αποφασίζεις να πιείς το πρώτο γιατί σου αρέσει περισσότερο... έχεις δίκιο! Και έχεις δίκιο γιατί -όπως λέει και ο συγγραφέας Simon Woods στο βιβλίο, "στο δικό σου στόμα πρόκειται να κυλίσει το κρασί...", και επομένως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου πει τι αρέσει στον ουρανίσκο σου και τι όχι. .....

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...  

Επί του πιεστηρίου!

Η εφαρμογή μας ΠΡΩΤΗ στο iPhone!

Σε λιγότερο από 2 εβδομάδες από τότε που κυκλοφόρησε, η εφαρμογή μας για το iPhone βρίσκεται στη 1η θέση του AppStore, του διεθνούς καταστήματος της Apple, στη κατηγορία LifeStyle (Free Apps) και στη 3η θέση του Top Chart (Free Apps) ανεξαρτήτως κατηγορίας!

Εσείς είδατε την εφαρμογή μας; Αν έχετε iPhone, σπεύστε!
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Μοιραστείτε το σε: *|MC:TOPSHARE|*   Αρέσει(Facebook) *|FACEBOOK:LIKE|*

Προωθείστε αυτό το email σε φίλο