Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 14ο, Νοέμβριος 2010
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε… και επιλέξαμε. Με κριτήρια αυστηρά, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα εξαίρετα κρασιά που ανακαλύψαμε δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά μεθοδευμένης, επικεντρωμένης και παθιασμένης δουλειάς πάνω στο σταφύλι και το κρασί.
Εμείς τα ανακαλύψαμε, και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα.
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Η Προσφορά της Πέμπτης.
Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγγεγραμμένους φίλους μας.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο! Από οποιοδήποτε email  πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφιλ σας] , και όταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]

Γρήγορη Επιλογή.
Δεν έχετε το χρόνο να δείτε τις 1000+ ετικέτες του House of Wine; Επιλέξτε τη Γρήγορη Επιλογή και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη καλύτερη αγορά! Εύκολα, απλά, γρήγορα.
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεκριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
 
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολούθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton. Παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προϊόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletter Οκτωβρίου 2009
Newsletter Νοεμβρίου 2009
Newsletter Δεκεμβρίου 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010 
Newsletter Φεβρουαρίου 2010 
Newsletter Μαρτίου 2010 
Newsletter Απριλίου 2010 
Newsletter Μαίου 2010 
Newsletter Ιουνίου 2010 
Newsletter Ιουλίου 2010 
Newsletter Αυγούστου 2010 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2010 
Newsletter Οκτωβρίου 2010 
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Nοέμβρης... ο προπομπός μήνας των εορτών. Για εμάς στο House of Wine ο μήνας των προετοιμασιών και της οργάνωσης ώστε να είμαστε σε θέση να σας εξυπηρετήσουμε άψογα όταν παραγγείλετε τα γιορτινά σας δώρα: ιδιώτες και εταιρείες.

Γι' αυτό και καλούμε και εσάς να προγραμματίσετε έγκαιρα τα δώρα σας. Θα βοηθήσετε και εμάς, αλλά και θα κερδίσετε!

Νοέμβρης... ο μήνας των εκλογών, διπλών μάλιστα! Και όπως κάθε γεγονός γενικού ενδιαφέροντος, έτσι και οι εκλογές προσελκύουν γύρω από την τηλεόραση τις παρέες, που παρακολουθούν, σχολιάζουν και γενικά αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν μια ευκαιρία να μαζευτούν, να τα πουν... Συνήθως, γύρω από μια -ή περισσότερες- πίτσες ή snacks... Εμείς έχουμε το απαραίτητο συμπλήρωμα της "τηλεοπτικής" συγκέντρωσης: Για τους κλασσικούς, μπύρες, πολλές και πρωτότυπες! Για τους πιό ..τολμηρούς, κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με την πίτσα!

Και μια και μιλήσαμε για γιορτή, να θυμηθούμε την μεγάλη παγκόσμια γιορτή του κρασιού: Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, ανοίγουν σε όλο τον κόσμο τα Beaujolais Nouveau! Μια αρχικά γαλλική γιορτή του κρασιού, που ξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Ευκαιρία για όλους τους οινόφιλους να γιορτάσουν! Μην την χάσετε....

Και αν στην προηγούμενη ενημέρωσή σας μιλήσαμε για τα ακριβότερα κρασιά, σήμερα σας αποκαλύπτουμε το καλύτερο κρασί του κόσμου. Ένα κρασί-σταθμό, πρότυπο και μέτρο σύγκρισης, ένα κρασί που τα χαρίσματά του είναι μια σειρά ...λαθών! Ναι, λαθών, που ακτά ένα περίεργο τρόπο γύρισαν όλα σε προτερήματα. Διαβάστε πως η τύχη και ο θεός Διόνυσος μπορούν να παίξουν τα πιο συγκλονιστικά παιγνίδια...

Τέλος, σας δίνουμε άλλο ένα λόγο να συνεχίσετε να πίνετε κρασί, ή αν δεν πίνετε να αρχίσετε, ιδιαίτερα αν είστε ...γυναίκα: Διαβάστε από τι μπορείτε να ...γλυτώσετε με 2-3 ποτηράκια κρασί την ημέρα! Θα ζήσετε περισσότερο, αλλά -ασφαλώς- και καλύτερα!

House of Wine

 
 Είναι ίσως νωρίς να μιλάμε για τα Δώρα των Χριστουγέννων, αλλά, όπως λέει και η γνωστή παροιμία: "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"... Και στην περίπτωση αυτή "φρόνιμοι" μπορεί να είστε και εσεις και εμείς: Εμείς που σας κάνουμε την πρόταση, και όσοι από εσάς την αποδεχτείτε!

Αλλά δεν είπαμε την πρότασή μας!  Λοιπόν:
Δώστε την παραγγελία των γιορτινών σας δώρων (Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων) μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, και κερδίστε έκπτωση 10% στην συνολική αξία των δώρων που θα παραγγείλετε!

Με τον τρόπο αυτό εσείς προγραμματίζετε έγκαιρα και ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ, εμείς δε προετοιμάζουμε δώρα και παραδόσεις πριν τον φόρτο των εορτών, και μας διευκολύνετε να εξασφαλίσουμε την έγκαιρη και απρόσκοπτη παράδοση των δώρων σας την ημερομηνία που θα ορίσετε.

Η πρότασή μας ισχύει από σήμερα, και γίνεται με απλό τρόπο: Αρκεί να τηλεφωνήσετε στο 210 6773315 και να δώσετε την παραγγελία σας και να δηλώσετε την ημερομηνία παράδοσης των εταιρικών σας δώρων μετά την 10η Δεκεμβρίου.

Περιμένουμε τις παραγγελίες σας ΕΓΚΑΙΡΑ!
Επιλέξτε από τα Δώρα μας...
Σε λίγες μόλις μέρες αντιμετωπίζουμε... εκλογές! Και μάλιστα εις διπλούν...

Αγωνία για το αποτέλεσμα, παρέες στα σπίτια για την παρακολούθηση των exit polls, και βέβαια, η ...απαραίτητη πίτσα στο κέντρο του τραπεζιού μπροστά από την Τηλεόραση...

Μαζί όμως με ...τι; Με τι ταιριάζει η πίτσα;

Μα ...ασφαλώς και με κρασί!

Ας τελειώνουμε, επιτέλους, και με αυτό το παραμύθι! Ασφαλώς το κρασί ταιριάζει με την πίτσα, όπως ταιριάζει και με όλα τα
σνακς, τα μεζεδάκια, το "γρήγορο" φαγητό της παρέας. Ιδιαίτερα για την πίτσα, με τις τόσες διαφορετικές γεύσεις, το κρασί με την τεράστια ποικιλία του είναι ο ιδανικός σύντροφος!

Μην υποτιμάτε την πίτσα. Η πίτσα είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά δείγματα της Couccina Povera, της ιταλικής "Κουζίνας των Φτωχών" που έχει δώσει ιταλικά γευστικά αριστουργήματα, με ελάχιστα χρήματα (ίσως είναι πιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επίκαιρη και εδώ).

Με ελάχιστα υλικά, λίγο αλεύρι, τυρί και υπολείμματα φαγητων -κομματάκια κρεατος, ψαριού, κάποια αλλαντικά κλπ. η Ιταλίδα νοικοκυρά έφτιαχνε ένα νοστιμότατο, θρεπτικό και εμφανίσιμο πιάτο, την Πίτσα που τελικά κατέκτησε τον κόσμο.

Γιατί όμως ταιριάζει η πίτσα με το κρασί; Απλά, γιατί η οξύτητα του κρασιού είναι το "αντίδοτο" στην λιπαρότητα της πίτσας. Αλλά και επειδή υπάρχει ασφαλώς ένα κρασί για κάθε μιά από τις -χιλιάδες πιά- γεύσεις κάθε πίτσας.

Το κρασί που ταιριάζει σχεδόν με κάθε πίτσα είναι το ροζέ. Από εκεί και πέρα, σε κάθε πίτσα έχουμε κάποιο συστατικό που αποτελεί τον "γευστικό καταλύτη": Το καπνιστό μπέικον, ή το καπνιστό στοιχείο ταιριάζει απόλυτα με ένα βαρελάτο Chardonnay. Η γνήσια ιταλική πίτσα ταιριάζει με ένα ιταλικό Chianti, και η πίτσα με βάση το κρέας, συνδυάζεται καλύτερα με ένα Pinot Noir. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την ιδιάζουσα γεύση, οι επιλογές είναι άπειρες, οι δοκιμές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. 

Εμείς διαλέξαμε για εσάς πέντε κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με την πίτσα (και κατ' επέκταση με τις εκλογές!): Δύο λευκά, ένα ροζέ και δύο ερυθρά. Εντυπωσιάστε λοιπόν τους φίλους σας στο ...εκλογικό τραπέζι! Σερβίρετε ένα από τα παραπάνω κρασιά και -να είστε σίγουροι- ότι θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι!

Κρασί με την Πίτσα;
Βεβαίως! Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ξεναγεί στα κρασιά που ταιριάζουν με την πίτσα, και εμβαθύνει στις διάφορες γεύσεις και στα αντίστοιχα κρασιά, με την ευκαιρία της βραδιάς των εκλογών.

Δείτε το Video

Γνωρίστε τα Κρασιά της Πίτσας...
 
Αλλά βέβαια... δεν παραγνωρίζουμε και τους ...κλασσικούς: Αυτούς που επί πολλά χρόνια βρίσκονται μπροστά από την τηλεόραση, μαζί με την παρέα, με ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι! Όποίο και αν είναι το τηλεοπτικό γεγονός, αγώνας ποδοσφαίρου, ο τελικός του μουντομπάσκετ ή ...δημοτικές εκλογές, αυτοί παραμένουν πιστοί στην παράδοση:

Δηλαδή στην μπύρα...

Εμείς δεν θα τους χαλάσουμε το χατήρι... δεν θα αμφισβητήσουμε την προτίμησή τους, ιδιαίτερα όταν διαλαλούμε
  παντού και πάντα το ότι "το καλύτερο είναι αυτό που σας αρέσει".

Εμείς απλά, και εδώ, θα σας καλέσουμε να πρωτοτυπήσετε, να ξεφύγετε απο την πεπατημένη!

Προσοχή, όχι από την μπύρα!

Αλλά διαλέξτε για τις εκλογές μια ...ξεχωριστή μπύρα! Όχι σαν όλες τις άλλες, δηλαδή την ...μια ή δυο που σας συντρόφευαν μέχρι σήμερα! Το House of Wine σας προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ΚΑΙ από μπύρες... Ξανθές, μελαχρινές, κόκκινες, κοκκινόξανθες, μαύρες, γλυκές, πικρές, γλυκόξινες, μαλακές, σκληρές, πιπεράτες... ότι μπορείτε να φανταστείτε, θα τις έχετε στην πόρτα σας με ένα κλικ, ή με ένα απλό τηλεφώνημα!

Εντυπωσιάστε λοιπόν την κλασσική παρέα σας των τηλεοπτικών θεαμάτων με μια πρωτότυπη επιλογή: Δώστε τους να απολαύσουν μια μπύρα ξεχωριστή, αλλιώτικη από τις συνηθισμένες: Μια μπύρα εγγυημένη από το House of Wine!
Διαλέξτε τις μπύρες σας για το βράδυ των εκλογών...
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στην Γαλλία, η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του Beaujolais Nouveau.

Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη, απο τα μικρά χωριά και κωμοπόλεις της περιοχής Beaujolais , πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau αρχίζουν το ταξίδι τους μέσα από μια Γαλλία που κοιμάται προς το Παρίσι, από όπου και θα διοχετευθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιγραφές αναγγέλλουν το μεγάλο νέο: "Le Beaujolais Nouveau est arrivé!" (το Beaujolais Nouveau έφτασε!). Έτσι αρχίζει μια από τις πιό ζωντανές και χαρούμενες τελετουργίες του παγκόσμιου οινικού στερεώματος!

Οταν η διαδικασία θα έχει τελειώσει, περισσότερες από 65 εκατομμύρια φιάλες -σχεδόν το μισό της ετήσιας παραγωγής οίνου της περιοχής- θα έχει διανεμηθεί αλλά και καταναλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχει γίνει μια παγκόσμια κούρσα η πρωτιά του σερβιρίσματος του Beaujolais Nouveau. Και έχει χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο μεταφοράς, από αυτοκίνητο, ελικόπτερο, τζετ, πλοίο μέχρι και καμήλες και ελέφαντες, για να φτάσει το Beaujolais Nouveau έγκαιρα στον προορισμό του!

Με βάση τον Γαλλικό νόμο, απαγορεύεται να διανεμηθεί πριν από την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Έτσι, όλα γίνονται μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες: Ο τρύγος, η οινοποίηση, η εμφιάλωση, η διανομή.

Το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο ξεκίνησε από τα τοπικά μπαρ, καφενεία και μπιστρώ της περιοχής Beaujolais και της Λυών. Κάθε φθινόπωρο η άφιξη του "νέου" Beaujolais γιορταζόταν με φανφάρες και μεγάλο κέφι, από ένα πληθυσμό στο σύνολό του σχεδόν μεθυσμένο στο τέλος της μαγικής τρίτης Πέμπτης του Νοέμβρη. Και βέβαια, η γαλλική κυβέρνηση, κατανοώντας το δυναμικό αυτής της εκδήλωσης, ήρθε να ρυθμίσει τα σχετικά της παραγωγής, διανομής κλπ. και όλων αυτών των "απαγορεύσεων" που κάνουν την διαδικασία τόσο εντυπωσιακή.

Η αρχική ημερομηνία, που ήταν η 15η Νοεμβρίου, άλλαξε το 1985 στην τρίτη Πέμπτη, ώστε να "προσδεθεί" στο επερχόμενο σαββατοκύριακο, ώστε να κάνει την γιορτή να διαρκέσει περισσότερο!

Στην χώρα μας η διανομή θα αρχίσει εφέτος την 18η Νοεμβρίου. Και το House of Wine θα την γιορτάσει μαζί σας!

Συνιστούμενα το γιορτάσετε με το εξαιρετικό Beaujolais Nouveau του γαλλικού οινοποιείου Vignerons de Bel Air. Οι ποσότητες έχουν εξασφαλιστεί, και περιμένουμε τις παραγγελίες σας από τώρα, γιατί είναι βέβαιο ότι θα εξαντληθούν μέχρι την μαγική Πέμπτη.

Για όσους τώρα αρχίσουν τα μίζερα του είδους "Τι δουλειά έχουμε να γιορτάζουμε εμείς οι έλληνες κλπ. κλπ." θα απαντήσουμε ότι η παγκοσμιοποίηση στο κρασί είναι καθεστώς πολύ πριν αποπειραθούν να την εκφράσουν πολιτικοί και οικονομολόγοι, και ότι ανέκαθεν οι γιορτές είναι ευπρόσδεκτες πάντα από όπου και αν προέρχονται, ιδιαίτερα αυτή την καταθλιπτική εποχή που ζούμε εδώ!
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ! Βάλτε την παραγγελία σας ΤΩΡΑ!...
Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί "μεγάλο";

Ασφαλώς, πολλοί παράγοντες: Το μικροκλίμα και οι συνθήκες της περιοχής (το terroir), η σύνθεση των ποικιλιών, η όλη διαδικασία και τεχνική της οινοποίησης, το ταλέντο του οινοποιού... και τόσοι άλλοι
παράγοντες.

Τι κάνει όμως ένα κρασί να καταλήγει σαν το γενικά αποδεκτό καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα;

Τίποτα από τα παραπάνω, αντίθετα: Μια σειρά λαθών σε όλες σχεδόν τις φάσεις της παραγωγής!

Γνωρίστε το Château Cheval Blanc του 1947, το κρασί που σχεδόν όλοι οι ειδικοί θεωρούν σαν το καλύτερο κρασί του 20ου αιώνα και (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) το καλύτερο κρασί που έγινε ποτέ! Είναι το κρασί που κάθε φανατικός οινόφιλος ονειρεύεται να δοκιμάσει πριν πεθάνει, και που θα ταξίδευε χιλιάδες χιλιόμετρα για να το γευθεί.

Και όμως... η τεχνική ανάλυση του κρασιού αυτού μοιάζει περισσότερο με αναφορά νεκροψίας: Τίποτα δεν φαίνεται να έγινε σωστά: Υψηλά υπολειμματικά σάκχαρα, απαράδεκτη για Bordeaux περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, πρωτόγονη μέθοδος οινοποίησης... πάρα πολλά λάθη. Κατά ένα όμως περίεργο, θα λέγαμε πρωτοφανή τρόπο, τα ελαττώματα σ΄ αυτό το κρασί γίνονται προτερήματα!

Το Cheval του '47 συχνά αναφέρεται σαν ένα μέτρο σύγκρισης για τα όλα τα κρασιά. Αλλά το ίδιο το château περιγράφει το '47 σαν ένα "ευτυχές ατύχημα της φύσης", ένα κρασί που κατέληξε θαυμάσιο παρά τον ..εαυτό του!

Το Château Cheval Blanc, του οποίου η ιστορία ξεκινά το 1832, όταν τοChâteau Figeac πούλησε 15 εκτάρια στον M. Laussac-Fourcaud, βρίσκεται στο Bordeaux, στην οινοπαραγωγική περιοχή του Saint-Émilion, στην δεξιά όχθη του ποταμού Gironde....
Διαβάστε περισσότερα...
Οι ευεργετικές επιδράσεις της κατανάλωσης οίνου συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται από τις πρόσφατες ερευνητικές ανακοινώσεις. Οι τελευταίες μας έρχονται από τους ερευνητές του Women's Hospital στο Brigham αλλά και του Harvard Medical School: "Η ελαφριά μέχρι μέτρια κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να θεωρηθεί μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής για την πρόληψη χρονίων ασθενειών και ειδικότερα του αιφνιδίου καρδιακού θανάτου."

Η αιφνίδια παύση της καρδιακής λειτουργίας αφορά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, χωρίς καμιά προειδοποίηση, η καρδιά σταματά ξαφνικά να λειτουργεί. Η καρδιά παύει να προωθεί το αίμα στα διάφορα σημεία του σώματος και -στο 90% των περιπτώσεων- επέρχεται αυτό που
αποκαλείται "αιφνίδιος θάνατος". Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνεται (ταχυκαρδία) και ταυτόχρονα γίνεται άτακτος (αρρυθμία). Σύμφωνα με την μελέτη, η πλήρης παύση του καρδιακού ρυθμού επέρχεται περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. O Οργανισμός American Heart Association υπολογίζει ότι περίπου 300.000 θάνατοι ετησίως οφείλονται σε αυτή την ασθένεια. Η αιφνίδια παύση της καρδιακής λειτουργίας δεν έχει σxέση με την καρδιακή προσβολή, κατά την οποία τμήμα του καρδιακού μυός δεν αιματώνεται, με αποτέλεσμα τον "θάνατο" καρδιακών κυττάρων και την μείωση της ικανότητας της καρδιάς να εκτελεί την λειτουργία της.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι προηγούμενες καρδιαγγειακές έρευνες επικεντρώνονταν κυρίως σε άνδρες και σε καρδιακές προσβολές -σπάνια στον "αιφνίδιο καρδιακό θάνατο". Στις λίγες μελέτες όμως που επικεντρώνονταν σε αυτόν, οι άνδρες που κατανάλωναν μικρές έως μέτριες ποσότητες οινοπνεύματος παρουσίαζαν τον μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την ασθένεια, και οι ερευνητές της παρούσας έρευνας θέλησαν να επαληθεύσουν το ίδιο συμπέρασμα και στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί για 85,067 γυναίκες που μετείχαν σε έρευνα που ξεκίνησε το 1976 σε νοσοκόμες ηλικίας 35 έως 55 ετών. Στην έρευνα αυτή συλλέχθηκαν αιτίες θανάτου και καταγράφηκαν σε τακτική βάση οι αναλώσεις οινοπνευματωδών κάθε γυναίκας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ένα έως δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα είχαν 42% έως 46% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν τον "αιφνίδιο καρδιακό θάνατο" από τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ. Στα τρία αλκοολούχα ποτά την ημέρα, οι πιθανότητες2 εξισώνονταν με αυτές των γυναικών που δεν έπιναν. Το "μέτρο" ήταν οι 4 ουγγιές κρασιού, που θεωρήθηκαν ένα ποτό.

Η ελαφρά έως μέση κατανάλωση αλκοολούχων εμπόδιζε επίσης σε ποσοστό 60% την ανάπτυξη άλλων θανατηφόρων καρδιακών ασθενειών, αλλά και αιφνίδιας καρδιακής προσβολής.

Συμπέρασμα: Το γνωστόν "Οίνος ευφραίνει καρδίαν" μπορεί να κυριολεκτεί! Και η αύξηση της κατανάλωσης οίνου από τις γυναίκες, που είναι γεγονός αναμφισβήτητο και στην χώρα μας, μπορεί να οδηγήσει σε υγιέστερο πληθυσμό, και -οπωσδήποτε- πιο κεφάτο και χαρούμενο!
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Εγγραφή

Μοιραστείτε το σε: *|MC:TOPSHARE|*   Αρέσει(Facebook) *|FACEBOOK:LIKE|*
Ενημερώστε το προφίλ σας και τις προτιμήσεις σας στο αρχείο Νέων και αλληλογραφίας του House of Wine