Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 15ο, Δεκέμβριος 2010
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε… και επιλέξαμε. Με κριτήρια αυστηρά, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα εξαίρετα κρασιά που ανακαλύψαμε δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά μεθοδευμένης, επικεντρωμένης και παθιασμένης δουλειάς πάνω στο σταφύλι και το κρασί.
Εμείς τα ανακαλύψαμε, και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα.
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Η Προσφορά της Πέμπτης.
Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγγεγραμμένους φίλους μας.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο! Από οποιοδήποτε email  πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφιλ σας] , και όταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]

Γρήγορη Επιλογή.
Δεν έχετε το χρόνο να δείτε τις 1000+ ετικέτες του House of Wine; Επιλέξτε τη Γρήγορη Επιλογή και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη καλύτερη αγορά! Εύκολα, απλά, γρήγορα.
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεκριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
 
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολούθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton. Παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προϊόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletter Οκτωβρίου 2009
Newsletter Νοεμβρίου 2009
Newsletter Δεκεμβρίου 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010 
Newsletter Φεβρουαρίου 2010 
Newsletter Μαρτίου 2010 
Newsletter Απριλίου 2010 
Newsletter Μαίου 2010 
Newsletter Ιουνίου 2010 
Newsletter Ιουλίου 2010 
Newsletter Αυγούστου 2010 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2010 
Newsletter Οκτωβρίου 2010 
Newsletter Νοεμβρίου 2010 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Δεκέμβριος... Ο μήνας της χαράς, της ανεμελιάς, της ανταλλαγής δώρων... ο μήνας των ευχών για ένα καλύτερο αύριο, ο προπομπός του νέου χρόνου. Ο μήνας της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο...

Έτσι ήταν παραδοσιακά ο Δεκέμβριος. Εμείς θα πούμε ότι και έτσι πρέπει να παραμείνει, έτσι πρέπει να είναι και εφέτος!

Όχι... δεν κηρύσσουμε εδώ την αδιαφορία για ότι συμβαίνει γύρω μας, τον παραμερισμό των προβλημάτων, κάθε άλλο. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να συνεχίσουμε να ελπίζουμε, να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε, να συνεχίσουμε την παράδοση. Με άλλους ρυθμούς ίσως, με διαφορετικό εορταστικό ...προϋπολογισμό για τους περισσότερους, αλλά με το ίδιο κέφι. Οι φίλοι είναι εδώ, οι συγγενείς και οι δικοί μας άνθρωποι επίσης, το ίδιο και η αγάπη τους και η αγάπη μας για αυτούς...

Εμείς στο House of Wine θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε την ευκαιρία στο κάθε ένα από τους φίλους μας να γιορτάσει, να χαρεί και να δώσει χαρά... Γιατί τα δικά μας προιόντα είναι συνυφασμένα με την γιορτή, την διασκέδαση, την χαρά. Και δεν θα χρειαστεί η όποια κρίση, ο όποιος περιορισμένος προϋπολογισμός να επηρεάσει την δυνατότητα να γιορτάσετε παραδοσιακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να κάνετε τα δώρα σας, να διασκεδάσετε... Και μάλιστα χωρίς συμβιβασμούς!

Οι φετινές μας προτάσεις αφορούν σε όλους, και σε όλα τα βαλάντια: Προσφορές εξαιρετικών κρασιών, προτάσεις για συνδυασμούς φαγητών και κρασιών προσιτές σε όλους, επιλογές που θα σας εκπλήξουν. Το House of Wine θα προτείνει συνδυασμούς κρασιών, ποτών, δώρων σε εξαιρετικά ευρεία κλίμακα τιμών. Πάντα -και άσχετα με την τιμή- ποιοτικά, πάντα εξαιρετικά, πάντα επιλεγμένα με γνώμονα την δική σας ικανοποίηση αλλά και των φίλων σας.

Παρακολουθήστε στο εορταστικό House of Wine, τις εορταστικές προτάσεις του, τις προσφορές του. Μείνετε μαζί μας αυτές τις γιορτές... και δεν θα χάσετε!

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να περάσετε και αυτή τη χρονιά αξέχαστες γιορτές...

House of Wine

 

Δώρα, Δώρα, Δώρα!

 
Οι γιορτές έφτασαν!

Και όταν λέμε "Γιορτές", εννούμε βέβαια... Δώρα! Δώρα προς όλους: Αγαπημένους, φίλους, συνεργάτες... και τι καλύτερο δώρο υπάρχει από μερικές φιάλες καλό, ποιοτικό κρασί, σε μιά ωραία συσκευασία!

Το House of Wine έχει επίλέξει τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών σε άψογες, χρηστικές συσκευασίες που θα ενθουσιάσουν τους αποδέκτες τους...

Αλλά φρόντισε και για εσάς. Με πολλές προτάσεις για δωρα στον ...εαυτό σας, για να περάσετε αξέχαστες, χαρούμενες γιορτές!

Δώρα... για τους φιλους, για τους αγαπημενους σας

Για τους φίλους, τους αγαπημένους, τους συνεργάτες... δώρα Χριστουγεννιάτικα, σε εντυπωσιακό περιτύλιγμα, αλλά και με εντυπωσιακό περιεχόμενο... τα κρασιά των δώρων του House of Wine δεν θα σας εκθέσουν ΠΟΤΕ!  Θα τα βρείτε στις Χριστουγεννιάτικες προτάσεις μας που σύντομα θα εμφανιστούν στις σελίδες δώρων του House of Wine..


...αλλά ΚΑΙ για εσάς τους ίδιους!

Και πρωτοτυπήσαμε!

Γιατί, πέρα από την χαρά που θα δώσετε στους αγαπημένους σας με τα Χριστουγγενιάτικα δώρα σας από το House of Wine, σας προτείνουμε, ειδικά εφέτος, να κάνετε δώρα στον ...εαυτό σας! Ναι, σε εσάς και την οικογένειά σας, δώρα που θα κάνουν τις γιορτινές ημέρες πιό ...γιορτινές!

Γι' αυτό και ετοιμάσαμε για εσάς τις τόσες προτάσεις μας, για όλες τις απαιτήσεις, τα βαλάντια, τις ...διαθέσεις.

Κρασιά λευκά, ερυθρά, στιβαρά, κομψά, όλα γιορταστικά, σαμπάνιες, αφρώδη, επιδόρπια, κρασιά για όλα τα γούστα, που θα σας συνοδεύσουν επάξια στις χαρές των γιορτών, στις βραδυές με τους φίλους και αγαπημένους, στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ακόμα και στις "μοναχικές" σας στιγμές.

Επιλέξτε από τα Δώρα μας...
Οι προτάσεις του Δεκεμβρίου  
Δεν θα πάψουμε να μιλάμε και να προβάλλουμε τα γλυκά κρασιά της χώρας μας. Για ένα απλό λόγο: Είναι τα πιο πολυβραβευμένα ελληνικά κρασιά στο εξωτερικό! Δεν υπάρχει διεθνής διαγωνισμός στον οποίο τα ελληνικά γλυκά κρασιά να μην βρίσκονται στην κορυφή.

Και εδώ, με το “Samos nectar εσοδείας 75”, έχουμε το κορυφαίο των κορυφαίων. Ένα κρασί που ουσιαστικά αψηφά τον χρόνο, ένα κρασί της παραγωγής του 75, μιας από τις καλύτερες χρονιές για τους οινοποιούς της Σάμου, που παρέμεινε υπομονετικά στο βαρέλι, για να εμφιαλωθεί το 2008 σε ελάχιστες, πολύτιμες πια φιάλες. Διεθνείς κριτές έχουν μιλήσει για το
κρασί αυτό με λόγια που δύσκολα μπορεί κανείς να μην τα θεωρήσει υπερβολικά! Αλλά που επιβεβαιώνονται μόλις ανοίξετε την φιάλη. Γιατί από αυτή αναδύονται τα σπάνια αρώματα του σπάνιου κρασιού: σοκολάτα, καπνός, αποξηραμένα φρούτα με κυρίαρχα το βερίκοκο, τα δαμάσκηνο και το πορτοκάλι, μπαχαρικά, μέλι, κανέλα... Επιβεβαιώνονται περισσότερο με την πρώτη γουλιά: Θα ανακαλύψετε γεύσεις εσπεριδοειδών, φρούτων, μπαχαρικών αλλά και μια αναπάντεχη για την ηλικία του οξύτητα, απόλυτα όμως ταιριαστή με την φυσική του γλυκύτητα.

Για εμάς το “Samos nectar εσοδείας 75” είναι ένα απίστευτο δημιούργημα του χρόνου αλλά και της ...τύχης, που δύσκολα μπορούμε να αγνοήσουμε. Αν σε άλλα κρασιά η οξύτητα συνδυαστεί με την γλυκύτητα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Εδώ η τύχη έπαιξε ένα εξαιρετικό παιγνίδι, δίνοντας ένα συνδυασμό των αντιθέτων που εκπλήσσει με την ισορροπία του.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα... έχετε ήδη καταλάβει ότι προτρέπουμε τους φίλους του κρασιού να το αγοράσουν όσο ακόμα υπάρχει. Η δυναμική παλαίωσης του, ήδη αποδεδειγμένη, εκτείνεται σε εξαιρετικά μεγάλο βάθος χρόνου: Πιείτε το τώρα στια γιορταστικά τραπέζια που έρχονται, ή απολαύστε το μετά από πολλά χρόνια...

Samos nectar εσοδείας 75: Αγορά ΤΩΡΑ
   
  ...και ότι θα πρέπει να υποδεχθείτε το Νέο Χρόνο με ...φυσαλλίδες, αυτό δεν συζητείται! Ούτε το Μνημόνιο δεν διανοήθηκε να το απαγορεύσει!

Βέβαια... αν οι φυσαλλίδες θα προέρχονται από Γαλλική σαμπάνια, Ιταλικό Prosecco ή κάποιο άλλο αφρώδες κρασί, αυτό εξαρτάται από το γούστο σας και ασφαλώς από το ...πορτοφόλι σας!

Όμως, δεν είναι η τιμή που θα σας απαγορεύσει να απολαύσετε τις πρωτοχρονιάτικες φυσαλλίδες! Γιατί στο House of Wine έχουμε εξαιρετικές σαμπάνιες και αφρώδη σε τιμές έκπληξη!

Από την Palmer Brut των 36€, τις Billecart - Salmon, Bollinger, Deutz, Dom Pérignon, Gosset, Billecart - Salmon, Krug, Laurent Perrier, Roederer, Ayala, Moët & Chandon, Mumm, Nicolas Feuillatte, Palmer, Piper Heidsieck, Lamotte, Taittinger, Veuve Clicquot μέχρι και την Cristal Brut του 2002 των 216€, οι σαμπάνιες μας θα δώσουν την γιορτινή λάμψη  που είναι τόσο απαραίτητη!

 50 Σαμπάνιες και 29 αφρώδη κρασιά σας περιμένουν!
Διαλέξτε ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Πρωτοχρονιάτικες φυσαλλίδες...
Το νέο, το πρωτότυπο σχεδόν πάντα εντυπωσιάζουν... αλλά πόσες φορές δεν γυρίσαμε στις ρίζες, για να επανεκτιμήσουμε αξίες, για να ξαναδούμε με νέο μάτι αυτό που πολλές φορές θεωρήσαμε δεδομένο. Συμβαίνει παντού, συμβαίνει με το κρασί... και οι επιστροφή αυτή μπορεί να είναι ακόμα πιό εντυπωσιακή. Oι "ξένοι" μας δείχνουν το δρόμο, όπως θα διαβάσετε παρακάτω...

Ο Μπουτάρης υπήρξε συνώνυμος με το ποιοτικό, εμφιαλωμένο κρασί.  Κλασσικός, μεγάλος παραγωγός, με έξη οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα και με ιστορία 130 ετών, μας δείχνει σήμερα ότι η ιστορία, η εμπειρία συνδυασμένες με την βιολογική καλλιέργεια, την έρευνα, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την τεχνολογία, μπορούν να δώσουν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τρία λευκά και τρία ερυθρά, αντιπροσωπευτικά των κλασσικών αξιών που ξαναβρίσκουμε στα κρασιά του Μπουτάρη.  Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε.

Κλασσικές Λευκές Αξίες

Μαντινεία, Αρκαδία, Σαντορίνη... Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Chardonnay , Gewurztraminer. Τρείς περιοχές, τρία εξαιρετικά λευκά, ένας παραγωγός, ο Μπουτάρης, μας δίνει αντιπροσωπευτικές λεπτές γεύσεις και αρώματα, που αξίζει να τα δοκιμάσουμε και να τα συγκρίνουμε.
Πιάτα θαλασσινών και ψαριών, καραβίδες, χταπόδι, λευκά κρέατα, όπως ψαρονέφρι στα κάρβουνα και φιλέτο κοτόπουλο με πορτοκάλι. καθώς και μαλακά τυριά με έντονες γεύσεις συνοδεύουν άριστα τα κρασιά που σας προτείνουμε
Δείτε όλα τα Λευκά Μπουτάρη..

Κλασσικές Ερυθρές Αξίες

Επιλέξαμε από τρία διαφορετικά οινοποιεία του Μπουτάρη τρία αντιπροσωπευτικά Ερυθρά, για να σας δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αφ' ενός μεν τρια εξαιρετικά κρασιά, αφ' ετέρου να διαπιστώσετε τις διαφορές στις οινοποιήσεις του Ξινόμαυρου με την Νεγκόσκα, του Syrah με το Κοτσιφάλι και του Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο. Τα 3 εξαιρετικά ερυθρά που σας προτείνουμε αποτελούν την επιβεβαίωση μιας σταθερής, κλασσικής πορείας στο χρόνο, συνδυάζοντας την σύγχρονη οινοποίηση με τις παραδοσιακές αξίες ενός από τους κλασσικούς έλληνες παραγωγούς
Δείτε όλα τα Ερυθρά Μπουτάρη..
Δείτε όλα τα κρασιά Μπουτάρη..
 
 
Σαν επιβεβαίωση των όσων γράψαμε παραπάνω για τις "Κλασσικές Αξίες" έρχεται η ανακοίνωση του πολύ σημαντικού περιοδικού Wine&Spirits για τα οινοποιεία Μπουτάρη και Γεροβασιλείο, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 100 κορυφαίων οινοποιείων του κόσμου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η "Μπουτάρης Οινοποιητική" βρίσκεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία οινοποιεία της χρονιάς για 13η (!) χρονιά. Επίδοση για την οποία ελάχιστα οινοποιεία του εξωτερικού μπορούν να καυχηθούν!

Αξίζει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται κρασιά και οινοποιεία από ένα περιοδικό του επιπέδου του Wine&Spirits για να αντιληφθούμε το μέγεθος και την αξία της βράβευσης.
"Στο Wine&Spirits το ενδιαφέρον μας για το κρασί επεκτείνεται πέρα από την ποιότητα. Εντυπωσιαζόμαστε όταν ένα κρασί δείχνει τον χαρακτήρα της περιοχής όπου δημιουργήθηκε, ή αποκαλύπτει κάτι από τις παραδόσεις των ανθρώπων που το έφτιαξαν.

Ο ετήσιος οδηγός μας αγορών εξετάζει όχι μόνο τα καλύτερα κρασιά της χρονιάς, αλλά και τα καλύτερα οινοποιεία. Η βαθμολογία είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Η μεγαλύτερη ερώτηση είναι πώς ένα οινοποιείο απέδωσε μέσα στο χρόνο. Σε αυτό ακριβώς αφορά και η έννοια "Οινοποιείο της Χρονιάς":

 Είναι το συμπέρασμα όλων των δοκιμών της χρονιάς. Από 9100 περίπου κρασιά, διαλέξαμε 100 οινοποιεία με τις υψηλότερες βαθμολογίες και το μεγαλύτερο ποσοστό των συνιστώμενων κρασιών."

Οι οινοκριτικοί του περιοδικού επισκέπτονται κάθε σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή του κόσμου και αυτή η σε βάθος αναζήτηση τροφοδοτεί τους δοκιμαστές του περιοδικού. Κάθε κρασί αξιολογείται μέσα από διαδοχικές τυφλές δοκιμές: Πρώτα από ανθρώπους του επαγγέλματος που το περιοδικό έχει αξιολογήσει σαν γνώστες της κατηγορίας αλλά και της περιοχής των κρασιών που αξιολογούνται.

Όσα από τα κρασιά περάσουν αυτή την πρώτη δοκιμασία, υφίστανται την δεύτερη τυφλή δοκιμασία από οινογνώστες της συγκεκριμένης περιοχής, που αξιολογούν πόσο καλά ανταποκρίνεται το κρασί στις ιδιότητες που περιμένουν να έχει βάσει της κατηγορίας του κρασιού αλλά και της περιοχής του.

Ολα τα αποτελέσματα εισάγονται σε βάση δεδομένων και τα στοιχεία των 12 μηνών καθορίζουν ποιό είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, τα τελευταία "Οινοποιεία της χρονιάς" εισάγονται στην βάση δεδομένων των προηγουμένων 20 χρόνων, και αυτά με την πιό σταθερή απόδοση κατατάσσονται ανάμεσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία της χρονιάς....
Διαβάστε περισσότερα...
Η ώρα του Φαγητού
100 φίλοι του House of Wine με τα παιδιά τους, τους φίλους τους πέρασαν μια ευχάριστη Κυριακή στην Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη, το κτήμα-οινοποιείο στο Καπανδρίτι, μακρυά από την πολύβουη πόλη, τις έγνοιες, το ΔΝΤ...

Από τις 11:30 μέχρι αργά το απόγευμα, οι φίλοι μας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, το μουσείο οίνου με τα οινοποιητικά μηχανήματα του 19ου αιώνα, τους χώρους παλαίωσης των κρασιών, τα κελάρια του κτήματος, για να καταλήξουν στην εξαιρετική αίθουσα γευσιγνωσίας του κτήματος, όπου ο Θόδωρος Λελεκας, Διευθυντής του House of Wine Club χάρισε σε όλους μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία, δοκιμάζοντας μαζί με τους φίλους μας τα κρασιά του κτήματος, αλλά και παρουσιάζοντας -για του αμύητους- τις βασικές αρχές μιας σωστής γευσιγνωσίας.

Στην συνέχεια, ένας πλούσιος μπουφές με εξαιρετικά πιάτα έδωσε την ...δικαιολογία να συνεχιστεί η οινοποσία μέχρι αργά το απόγευμα.

Παραθέτουμε εδώ τις πρώτες φωτογραφίες από την εκδήλωση. Η πλήρης παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τις σελίδες του HOW Club.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες της Οινότριας Γης που φιλοξένησαν άψογα τους φίλους του House of Wine σε αυτή την ωραία εκδήλωση.
 Γνωρίστε όλα τα κρασιά του Κώστα Λαζαρίδη...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Εγγραφή

Μοιραστείτε το σε: *|MC:TOPSHARE|*   Αρέσει(Facebook) *|FACEBOOK:LIKE|*
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο