Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 16ο, Ιανουάριος 2011
     
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε… και επιλέξαμε. Με κριτήρια αυστηρά, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα εξαίρετα κρασιά που ανακαλύψαμε δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά μεθοδευμένης, επικεντρωμένης και παθιασμένης δουλειάς πάνω στο σταφύλι και το κρασί.
Εμείς τα ανακαλύψαμε, και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα.
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Η Προσφορά της Πέμπτης.
Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγγεγραμμένους φίλους μας.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο! Από οποιοδήποτε email  πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφιλ σας] , και όταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]

Γρήγορη Επιλογή.
Δεν έχετε το χρόνο να δείτε τις 1000+ ετικέτες του House of Wine; Επιλέξτε τη Γρήγορη Επιλογή και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη καλύτερη αγορά! Εύκολα, απλά, γρήγορα.
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεκριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
 
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολούθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton. Παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προϊόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletters 2009
Newsletters 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010 
Newsletter Φεβρουαρίου 2010 
Newsletter Μαρτίου 2010 
Newsletter Απριλίου 2010 
Newsletter Μαίου 2010 
Newsletter Ιουνίου 2010 
Newsletter Ιουλίου 2010 
Newsletter Αυγούστου 2010 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2010 
Newsletter Οκτωβρίου 2010 
Newsletter Νοεμβρίου 2010 
Newsletter Δεκεμβρίου 2010 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Ευχόμαστε σε όλους τους φίλους και πελάτες του House of Wine από καρδιάς ευτυχισμένο το 2011 που μόλις ανέτειλε, αντοχές και -κυρίως- ελπίδα!...

Στη συνέχεια, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Για τον τρόπο πoυ αγκαλιάσατε την δύσκολη προσπάθεια του House of Wine, για την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη υποστήριξή σας και ακόμη περισσότερο για την άποψη που έχετε για το House of Wine και τη προσπάθεια όλων μας, που την διατυπώσατε πρόσφατα στα πρώτα μας "γενέθλια".

Στο πρώτο λοιπόν τεύχος του Νέου Χρόνου θα βρείτε:

- Τους "Πρωταθλητές του 2010", εκείνα δηλαδή τα κρασιά που ήρθαν πρώτα στις πωλήσεις του House of Wine! Είναι οι δικοί σας πρωταθλητές, γιατί δεν επελέγησαν από κάποια "επιτροπή ειδικών", αλλά από εσάς τους ίδιους. Και αυτή είναι, πιστεύουμε, η πιό αμερόληπτη κρίση. Ας σημειώσουμε εδώ ότι στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται δύο Ισπανικά κρασιά, ένα λευκό και ένα κόκκινο. Και τα δύο εξαιρετικά, και τα δύο πολύ προσιτά, ίσως δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι παραγωγοί μας, καθώς η οικονομική κρίση αναδεικνύει σε πρωταρχικό κριτήριο επιλογής αυτό που πάντα θα έπρεπε να είναι: Την σχέση ποιότητας-τιμής!

- Ακολουθούν στις προτάσεις του Ιανουαρίου τα Coctails in a Box, μια πολύ έξυπνη ιδέα για να γίνουν προσιτά σε όλους τα θαυμάσια coctails: ότι χρειάζεστε μέσα σε ένα κουτί, από ποτήρια, συστατικά, συνταγή μέχρι και τις ελιές και τις οδοντογλυφίδες!

- Και επειδή ξέρουμε ότι τώρα στις γιορτές οι περισσότεροι φίλοι του κρασιού του ...έδωσαν και κατάλαβε, να προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τις όποιες τύψεις, επαναλαμβάνοντας με επιστημονικά στοιχεία αυτό που οι οινόφιλοι ήξεραν ανέκαθεν: Ότι το κρασί κάνει καλό, ακόμα και στην ομορφιά σας!

- Nα σας μιλήσουμε και για το κυκλοφοριακό χάος που αντιμετωπίσαμε κατά την παράδοση των δώρων και των παραγγελιών σας την εορταστική περίοδο από τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις πορείες, που όμως δεν μας εμπόδισε να φέρουμε σε πέρας ότι είχαμε υπεύθυνα αναλάβει: Να έχουν όλοι έγκαιρα τα γιορταστικά τους κρασιά και ποτά, να φθάσουν στην ώρα τους τα γιορτινά δώρα σε φίλους και αγαπημένους.

- Τέλος, τον Ιανουάριο του 2010 σας υποσχεθήκαμε επι λέξει ότι "... θα βρείτε να ξεχειλίζει η διάθεσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η σχέση σας με το House of Wine να εδραιωθεί διαχρονικά, μέσα από την προσφορά ενημέρωσης, γνώσης, εκδηλώσεων, αλλά κυρίως απόλαυσης μέσω των πάντα εκλεκτών κρασιών και ποτών που διακινούμε." Τα δικά σας σχόλια, οι απόψεις σας και τα τόσα email σας αποδεικνύουν ότι τηρήσαμε αυτή την υπόχεση.

Την ανανεώνουμε για το 2010!

Καλή χρονιά!

House of Wine

 
 
Σας παρουσιάζουμε τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 2010!

Δηλαδή, τους δικούς σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! Αυτούς που εσείς αναδείξατε, που προτιμήσατε να συνοδεύσουν το φαγητό σας, την διασκέδασή σας, τις ώρες χαλάρωσης, αλλά και που διαλέξατε σαν δώρα για τους φίλους και αγαπημένους σας. Είναι τα κρασιά με τις περισσότερες πωλήσεις από το House of Wine το 2010.

Και επειδή το  House of Wine έχει εξαιρετικά μεγάλη γκάμα κρασιών, αλλά και διαθέτει τα κρασιά του σε όλη την Ελλάδα, μπορούμε να θεωρήσουμε τις πωλήσεις του αντιπροσωπευτικές των προτιμήσεων των Ελλήνων φίλων του κρασιού!

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μια γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Από την προηγούμενη παρουσίαση των πρωταθλητών, που κάλυπτε το τελευταίο τρίμηνο του 2009, έχουμε αρκετές αλλαγές:

Κορυφαία στην κατάταξη αυτή τη χρονιά, δύο Ισπανικά κρασιά του Miguel Torres:

Στην γενική κατάταξη, πρωταθλητής των πρωταθλητών, η θαυμάσια  Viña Esmeralda, ένα κρασί που αποδεικνύει την επιτυχία του συνδυασμού ποιότητας και προσιτής τιμής. Δεύτερο και για τους ίδιους ακριβώς λόγους το Sangre de Torro . Στην τρίτη θέση το Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός, που είναι και το πρώτο ελληνικό κρασί στην κατάταξή μας, και είχε κρατήσει την πρώτη θέση τα προηγούμενα τρίμηνα του 2010.

Συνολικά έξι ερυθρά και τέσσερα λευκά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των Πρωταθλητών του 2010.

Να σημειώσουμε τον εντυπωσιακό τερματισμό των κρασιών του κτήματος Λαντίδη για πρώτη φορά στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Τέλος, να αναφέρουμε και τους Πρωταθλητές των Παραγωγών! Αυτούς δηλαδή τους παραγωγούς των οποίων τα κρασιά αγοράστηκαν περισσότερο το 2010!
Την πρώτη θέση λοιπόν παίρνει ο Miguel Torres, την δεύτερη το Κτήμα Βιβλία Χώρα, την τρίτη το Κτήμα ΑΛΦΑ, την τέταρτη το Κτήμα Αβαντίς και την πέμπτη το Κτήμα Λαντίδη.

Οι Πρωταθλητές όλων των Κατηγοριών
1 Viña Esmeralda
Ελαφρύ, κομψό και δροσιστικό, πίνεται εύκολα μόνο του ή συνοδεύοντας εξίσου αρωματικά πιάτα με θαλασσινά ή φρέσκα μυρωδικά.
Περισσότερα... 7,40 €
2 Sangre de Torro
Πληθωρικό ερυθρό με εξελιγμένα αρώματα υπερώριμων κόκκινων φρούτων, με ευχάριστες τανίνες και καλή οξύτη
Περισσότερα... 6,90 €
3 Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό..
Περισσότερα... 11,45 €
4 Νεμέα Λαντίδη
Τυπικό ερυθρό κρασί της Νεμέας που εκφράζει σωστά την ευκολία και τη φιλικότητα των κρασιών της περιοχής. Χαρακτηρίζεται από αρώματα σκουρόχρωμων φρούτων στη μύτη και ανάλογες γεύσεις στο στόμα, με σωστή ισορροπία οξύτητας και τανινών.
Περισσότερα... 9,40 €
5 Μοσχοφίλερο Λαντίδη
Όμορφα τυπικό λευκό κρασί από τη δημοφιλή ποικιλία Μοσχοφίλερο. Τα λουλουδάτα αρώματα στη μύτη, καθώς και οι ευχάριστες γεύσεις και η δροσιστική οξύτητα στο στόμα το καθιστούν μία όμορφη επιλογή για τους φίλους της αγαπημένης Ελληνικής λευκής ποικιλίας
Περισσότερα... 8,20 €
6 Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc
Ένα από τα απόλυτα λευκά best-sellers της Ελληνικής αγοράς - και όχι άδικα… Το λευκό Κτήμα Άλφα αποτυπώνει μία μοναδική πλευρά της προσωπικότητας του Sauvignon Blanc, με στυλ που ισορροπεί ανάμεσα στον παλιό και το νέο κόσμο, αισθησιακά αρώματα σε μύτη και στόμα, και τέλεια οξύτητα.
Περισσότερα... 13,90 €
7 Κτήμα ΑΛΦΑ - Χελώνες
Ένα εκλεκτό ερυθρό από Syrah, ποικιλία στην οποία το Κτήμα ΑΛΦΑ έχει διακριθεί κατ' επανάληψιν. Νόστιμο, γεμάτο, τυπικά αρωματικό και με μεγάλη διάρκεια, μας χαρίζει άλλη μία όμορφη επιλογή σε Ελληνικό Syrah για να συνοδεύσουμε τις πιο ξεχωριστές μας κρεατοφαγίες.
Περισσότερα... 11,80 €
8 Georges Duboeuf - Beaujolais Nouveau
Ένα φρέσκο ερυθρό κρασί που δίνει άλλη διάσταση στον ορισμό "φρουτώδες". Χαρακτηρίζεται από έκρηξη αρωμάτων φρέσκων φρούτων στη μύτη και το στόμα και καλή οξύτητα, ενώ είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και εύκολο γενικά
Περισσότερα... Εξαντλημένο
9 Σκαλάνι
Πικάντικο ερυθρό κρασί που έχει διακριθεί κατά κόρον εντός και εκτός Ελλάδος. Δίνει εξαιρετικά ευχάριστη αίσθηση στο στόμα και είναι στα καλύτερά του όταν συνοδεύει εξίσου πικάντικα κρεατικά
Περισσότερα... 15,40 €
10 ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah
Ένα κρασί-σχολή στο Ελληνικό Syrah. Βαθύχρωμο, γεμάτο και τανικό, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα. Θα αφήσει τους φίλους των δυνατών ερυθρών κρασιών κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους!...
Περισσότερα... 13,40 €
Δείτε τους Πρωταθλητές Ερυθρών, Λευκών και Ροζέ...

Οι "Πρωταθλητές του 2010"... σκέψεις και απαντήσεις.

Έχουμε κατά καιρούς δεχθεί μια ερώτηση σχετικά με τους πρωταθλητές, που φαίνεται λογική: "Πώς είναι αμερόληπτη η κατάταξη όταν με την πολιτική marketing το House of Wine μπορεί να επηρεάσει αυτή την κατάταξη;"

Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, να εξηγήσουμε τι πραγματικά αναδεικνύει η κατάταξη των "Πρωταθλητών του 2010".

Όχι, δεν αναδεικνύει τις πωλήσεις κρασιών γενικότερα. Το "χύμα" κρασί δεν υπάρχει εδώ, αλλά ούτε και οι πωλήσεις που γίνονται από το Super Market, όπου το κριτήριο της τιμής σε συνδυασμό με τη θέση στο ράφι (στο ύψος του ματιού, εμπρός/πίσω κλπ) είναι κυρίαρχο για κάποιον περιστασιακό καταναλωτή κρασιού που το αγοράζει μόνο όταν κάνει το τραπέζι σε φίλους.
Αλλά και το επίπεδο των «κριτών», των πελατών του House of Wine είναι το μέσο επίπεδο στην γνωσιολογική κατάταξη των αγοραστών κρασιού: Είναι αγοραστές που, -λόγω της εκτεταμένης πληροφόρησης που παρέχει το House of Wine σχετικά με το κρασί και τα περί αυτό- γνωρίζουν τα σχετικά με το κρασί που αγοράζουν, και επιλέγουν συνήθως με βάσει κάποια κριτήρια που απέχουν από την «θέση στο ράφι».

Αναδεικνύει λοιπόν τις πωλήσεις κρασιών που βρίσκονται πάνω από ένα επίπεδο ποιότητας με βάση την σχέση ποιότητας τιμής που διακρίνει το κάθε ένα προς πελάτες συνειδητούς στην πλειοψηφία τους φίλους του κρασιού.

Όταν επιβραβεύουμε ένα
κρασί με βάση τις πωλήσεις του, ουσιαστικά επιβραβεύουμε την συνολική του επιτυχία. Δηλαδή ασφαλώς την ποιότητα του κρασιού -κανένα κακό κρασί δεν θα φθάσει στους πρωταθλητές- , ασφαλώς την τιμή του σε σχέση με την ποιότητα, γιατί με βάση την σχέση ποιότητας/τιμής κάνει τις αγορές του ο καταναλωτής, αλλά παράλληλα και το marketing του κρασιού από τον παραγωγό ή τον αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα. Γιατί χωρίς το marketing, το κρασί δεν θα γίνει γνωστό, και -όσο καλό και αν είναι- δεν θα αγοραστεί από τους καταναλωτές.

Το House of Wine προωθεί κρασιά που -με πολύ αυστηρά κριτήρια- βρίσκονται πάνω από ένα επίπεδο ποιότητας. Δεν είναι super market κρασιών όπου κάθε κρασί έχει θέση στο ράφι, αρκεί να συμφέρει να προωθηθεί. Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν διακινούμε κρασιά όλων των παραγωγών -χωρίς αυτό επ' ουδενί να σημαίνει ότι όσων παραγωγών τα κρασιά δεν διακινούμε είναι απαραίτητα κρασιά κακής ποιότητας- αλλά δεν διακινούμε αρκετές φορές και όλα τα κρασιά ενός παραγωγού, κάποια εξαιρούνται και κάποια προκρίνονται με τα δικά μας αυστηρά κριτήρια ποιότητας.
Έχοντας αυτό υπ' όψη να τονίσουμε ότι, στο 99% των περιπτώσεων η τιμή καταλόγου μας είναι η συνιστώμενη από τον παραγωγό τιμή. Όταν κάνουμε προσφορές κάποιων κρασιών, συνήθως εκμεταλλευόμαστε για χάρη των πελατών μας επιπλέον εκπτώσεις που παίρνουμε κατά καιρούς από παραγωγούς ή προμηθευτές μας... (συνεχίζεται)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
Οι προτάσεις του Ιανουαρίου  
 
Το έκανε διάσημο ο James Bond.... Η φράση "...shaken, not stirred" είναι πια κλασσική και ξεπερνά τους fan των ταινιών του Bond.

Μιλάμε βέβαια για το αγαπημένο ποτό του Bond, το περίφημο Dry Martini...

Όλοι σχεδόν το δοκίμασαν, λίγοι όμως μπήκαν στον κόπο να αγοράσουν τον εξοπλισμό που απαιτείται για να το απολαμβάνουν στο σπίτι τους: Shaker, τα κατάλληλα ποτήρια, αναδευτήρες, τα συστατικά του ποτού. Πολλά, από διάφορα καταστήματα, και για κάποιον που δεν έχει εμπειρίες ...barman, δύσκολο...

Τώρα όμως υπάρχει το Cocktail in a Box! To Dry Martini σας, ακριβώς όπως το απολάμβανε ο Bond, μέσα σε ένα κουτί που περιέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 1 φιάλη Broker’s London dry gin 700ml, Extra Dry Martini 150ml, 2 ποτήρια cocktail Bormioli, inox shaker ανάμιξης, inox δοσομετρητής, μέχρι και ελιές εκπυρηνωμένες, μέχρι και διακοσμητικές οδοντογλυφίδες, και βέβαια την κλασσική συνταγή!

Και αν δεν είστε θαυμαστής του 007, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε το αγαπημένο cocktail των Ernest Hemingway και Orson Welles, το επίσης περίφημο Peach Bellini, ή κάποιο από τα υπόλοιπα θαυμάσια coctails, Mohito in a Box, Mimosa Mini Kit, Cosmopolitan in a box, έτοιμα με ...τα όλα τους για να τα απολαύσετε.

Dry Martini in a box

To Cocktail σας έτοιμο με όλα τα απαραίτητα! Η διαχρονική αξία του dry martini επιβεβαιώνεται από την αναγνωρισιμότητά του και τις αναρίθμητες παραλλαγές που έχουν δημιουργήσει γι’ αυτό παγκοσμίως οι γνωστότεροι mixologists. Η διακοσμητική ελιά είναι το σήμα κατατεθέν ενός κοκτέιλ shaken, not stirred.
Περισσότερα...

Peach Bellini Mini Kit

To Cocktail σας έτοιμο με όλα τα απαραίτητα! Αγαπημένο cocktail των Ernest Hemingway και Orson Welles, κατάγεται από τη Βενετία και διακρίνεται για το άρωμα που προσδίδει το ιταλικό prosecco σε συνδυασμό με το νέκταρ ροδάκινου.
Περισσότερα...
Δείτε όλα τα Coctails in a Box...
Σκεφθήκαμε να ξεκινήσουμε το 2011 με μια καλή είδηση! Και ποια καλύτερη είδηση για τους φίλους του κρασιού από ένα νέο που όχι μόνο επιβεβαιώνει την επίδραση του κρασιού στην υγεία, αλλά και στην ...ομορφιά!

Το τελευταίο λοιπόν "όπλο" στον πόλεμο κατά της γήρανσης δεν είναι κάποια θαυματουργή ένεση ή αντιγηραντική κρέμα, ούτε κάποια νέα επέμβαση, "τράβηγμα" κλπ.

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτήρια για τους άνδρες εξασφαλίζουν καλύτερη εμφάνιση, λαμπερό δέρμα αλλά και τουλάχιστον πέντε χρόνια ζωής περισσότερα από όσους και όσες δεν πίνουν κόκκινο κρασί!
"Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση των επιδράσεων του γήρατος μετά την διακοπή του καπνίσματος!"
Αυτά τονίζει ο Richard A. Baxter, MD, πλαστικός χειρουργός στο Seattle και συγγραφέας του βιβλίου "Age Gets Better
 with Wine". Υπάρχουν σημαντικές μελέτες που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όσοι πίνουν τακτικά κόκκινο κρασί έχουν πολύ λιγότερες προκαρκινικές φθορές στο δέρμα τους, σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ, καρκίνο, διαβήτη και όλα τα δυσάρεστα που συνοδεύουν συνήθως την γήρανση. Πολλοί θεωρούν ότι το το κρασί μειώνει την διανοητική ικανότητα με την παροδο της ηλικίας. Εντούτοις είναι πιά αποδεδειγμένο ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν κρασί έχουν 80% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την νόσο Αλτσχάιμερ! ...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
Έχουμε πολλά σχέδια για το Νέο Χρόνο... και σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του House of Wine!

Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από δικές σας προτροπές, δικά σας σχόλια...

Ναι, σχεδιάζουμε να πυκνώσουμε τις εκδηλώσεις του House of Wine μέσα στο 2011. Είναι δική σας απαίτηση, που την ακούσαμε πολλές φορές κατά ην τελευταία μας εκδήλωση στη "Κυριακή στην Oινότρια Γη", αλλά και μέσα από πάρα πολλά email σας.

Ναι, θα κάνουμε περισσότερους διαγωνισμούς, quizz, εορταστικές εκδηλώσεις στο site μας, όπως κάναμε για τα γενέθλιά μας.
Ασφαλώς θα δείτε νέα προϊόντα στους καταλόγους μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο, αλλά και νέες κατηγορίες, νέες ομαδοποιήσεις που να επιτρέπουν την καλύτερη επιλογή των κρασιών και ποτών σας. Kαι μια και αναφερθήκαμε στα ποτά, δεν θα αφήσουμε
παραπονεμένους τους φίλους των ποτών! Το τμήμα που αφορά στα ποτά θα εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα, νέες συνεργασίες, νέες κατηγορίες.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, τρία νέα οινοποιεία με εξαιρετικά κρασιά θα ενταχθούν στα "Οινοποιεία Boutique του ελληνικού Αμπελώνα". Η υποδοχή που κάνατε στα Οινοποιεία Boutique ήταν πραγματικά εκπληκτική, και αυτό αφ' ενός δικαιώνει μια πολύ δύσκολη προσπάθειά μας, αλλά και μας δίνει κουράγιο να την συνεχίσουμε. Στόχος μας για το 2011 είναι τα Οινοποιεία Boutique να ανέλθουν σε τουλάχιστον 15.

Έχουμε και άλλε ιδέες, αρκετές από τις οποίες είναι πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα. Μια από αυτές, η αναμόρφωση του HOW Club σε μια ουσιαστική λέσχη φίλων του κρασιού, με τον δικό της χώρο και με πολύ τακτικές εκδηλώσεις... αλλά μην πούμε περισσότερα τώρα.

Πιστεύουμε ότι, κάθε εβδομάδα του νέου χρόνου, θα διαπιστώνετε μια βελτίωση, τόσο στο Site του House of Wine, όσο και στα προϊόντα, την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Μείνετε κοντά μας, να επισκέπτεσθε τακτικά τις ιστοσελίδες μας, να μας γράφετε ότι νομίζετε πως θα βελτιώσει την λειτουργικότητα του site αλλά και τις υπηρεσίες μας. Θέλουμε να βρισκόμαστε σε επαφή μαζί σας, θέλουμε να τα ....ακούμε όταν κάνουμε τα -αναπόφευκτα- λάθη μας, θέλουμε όμως και τον καλό σας λόγο όταν πιστεύετε ότι προχωρούμε σωστά.

Μαζί λοιπόν για ένα Νέο Χρόνο, με πολλή προσπάθεια, συνεχείς βελτιώσεις, ώστε εσείς, οι φίλοι του Ηouse of Wine να πεισθείτε ότι αυτά που κάνουμε και για τα οποία πολλές φορές μας έχετε πει "μπράβο" τα κάνουμε κυρίως.... γιατί "έτσι μας αρέσει", γιατί η δουλειά μας είναι και η ευχαρίστησή μας, το hobby μας, γιατί αγαπάμε το κρασί και όλους τους φίλους του!
 
 
     
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Εγγραφή

Μοιραστείτε το σε: *|MC:TOPSHARE|*   Αρέσει(Facebook) *|FACEBOOK:LIKE|*
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο