Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 18ο, Μάρτιος 2011
     
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Επικοινωνία

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2011
Newsletters 2011
Newsletter Ιανουαρίου 2011 
Newsletter Φεβρουαρίου 2011 
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Η Άνοιξη μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε... με τα κρασιά του House of Wine! Μας έφτασε με χειμωνιάτικα κρύα, αλλά πάντως... έφτασε! Και που θα πάει, θα δείξει -αργά ή γρήγορα- το πραγματικό της πρόσωπο.

Σας προτείνουμε λοιπόν τα κρασιά της Άνοιξης. Αυτά που επιλέξαμε σαν αντιπροσωπευτικά αυτής της εποχής. Και επειδή είναι πολύ κοντά και η Kαθαρά Δευτέρα, με όλα τα ...καλούδια της, τα τόσα νηστήσιμα, σας προτείνουμε και κάποια κρασιά, Λευκά και Ροζέ κυρίως, για το τραπέζι της Kαθαράς Δευτέρας.

Αλλά βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεζέδες της Καθαράς Δευτέρας ταιριάζουν και με ρακή, τσίπουρο και ούζο... ιδιαίτερα το ούζο παίζει το ρόλο του, και έχει το φανατικό του κοινό. Μάθετε λοιπόν από που προέρχεται το όνομά του, ποιός ήταν ο ..."νονός" του.

Στην κατηγορία "Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε..." θα πληροφορηθείτε για το νέο φίλτρο που προσθέσαμε στην επιλογή των κρασιών. Μπορείτε τώρα να διαλέξετε μόνο τα μονοποικιλιακά ή τα πολυποικιλιακά κρασιά, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα φίλτρα. Θα διαβάστε επίσης και για την αλλεργία στο κρασί, που αυτή οφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε άφοβα το κρασί.

Τέλος, έχουμε τα στοιχεία του τελευταίου μήνα για την θέαση των αναρτήσεων του House of Wine στο Facebook: Είναι πράγματι εντυπωσιακά, και αποδεικνύουν ότι τα λεγόμενα "Κοινωνικά Δίκτυα" και ιδιαίτερα το Facebook έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν επίσης την αγάπη του κοινού προς το House of Wine, και για αυτό ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους μας.

Σας ευχαριστούμε επίσης και για ένα άλλο λόγο: Για την αθρόα σας συμμετοχή στην εκδήλωση που έχουμε σήμερα το βράδυ στο Pausa με τα κρασιά του "Κατώγι-Στροφιλιά", που έφθασε σε τριψήφιο (!) αριθμό. Θα δούμε λοιπόν το βράδυ τους καλούς μας φίλους, με κάποιους από εσάς θα γνωριστούμε για πρώτη φορά, θα μιλήσουμε μαζί σας για το αγαπημένο μας θέμα -τι άλλο, το κρασί- και θα απολαύσουμε τόσο την γευσιγνωσία που θα διευθύνει ο Θ. Λέλεκας, όσο και το δείπνο που θα ακολουθήσει.

Στην υγειά σας!

House of Wine

 
 
Την ώρα που γραφόταν αυτό το τμήμα του Newletter, οι 100 διαθέσιμες θέσεις για την πρώτη εκδήλωση του 2011 του House of Wine έχουν ήδη συμπληρωθεί!. Είναι μια εκδήλωση που τα έχει όλα: Γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του "Κτήμα Αβέρωφ", πλούσιο δείπνο με πιάτα που ταιριάζουν σε 4 κρασιά του κτήματος "Κατώγι-Στροφιλιά". Οι εγγραφές ήσαν αθρόες και σήμερα, ημέρα της εκδήλωσης, αν θέλετε να συμμετάσχετε -έστω και καθυστερημένα, τηλεφωνείστε στο 2010 6773315 για να μάθετε αν υπάρχουν ακόμα κάποιες διαθέσιμες θέσεις από ακυρώσεις....
Πληροφορίες-Εγγραφές
Οι προτάσεις του Μαρτίου
Αύριο μπαίνεi η Άνοιξη! Με καιρό, βέβαια όχι και τόσο ανοιξιάτικο!

Διαλέξαμε για εσάς τρείς τριάδες κρασιών που τα θεωρούμε άκρως "ανοιξιάτικα". Και αυτό επειδή πιστεύουμε ότι μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με πιάτα που θα φάμε με όμορφη διάθεση, με καλό καιρό και καλή παρέα, αλλά και που έχουν την δυνατότητα να συνδυαστούν με την κουζίνα της άνοιξης, που στην χώρα μας έχει το ένα πόδι στο χειμώνα και το άλλο στο καλοκαίρι.

Κτήμα Αβαντίς - Lenga 2009
Κτήμα Αβαντίς

Ένα κρασί σπάνιο όσο και τα ευαίσθητα λουλουδάτα αρώματά του. Η ευωδιαστή ποικιλία Gewurztraminer "μεταναστεύει" από την Αλσατία στην Εύβοια, για να μας δώσει ένα φίνο, μυρωδάτο κρασί που παίζει όμορφα παιχνίδια με την όσφρηση και τη γεύση μας σε κάθε απολαυστική γουλιά…
Δείτε επίσης τα υπόλοιπα προτεινόμενα Λευκά:
Δίκαιος Οίνος 2009
Μικρή Κιβωτός - Λευκός 2008

Βυσσινόκηπος 2009
Κτήμα Παλυβού

Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο βυσσινί χρώμα του, προχωρώντας με την δυνατή φρουτώδη μύτη του, και καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βυσσινόκηπος είναι ένα ροζέ κρασί που ήθελε να έχει γεννηθεί κόκκινο! .
Δείτε επίσης τα υπόλοιπα προτεινόμενα Ροζέ:
Gentilini Rose 2009
Nico Lazaridi - Ροζέ 2009

Μαυρούδι - Ερυθρός 2007
Κτήμα Θεοδωρακάκου

Με όμορφο, ώριμο ρουμπινί χρώμα, πολύ ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα μήλου, κανέλλας, που μεταφέρεται και στο στόμα με μια κομψή αυστηρότητα, ωραία οξύτητα και σωστά δομημένες τανίνες, που ζητούν κρέας, καλή διάρκεια, είναι κρασί που θα απογειώσει γευστικά ένα ελαφρύ κρέας μαγειρευτό ή και στα κάρβουνα.
Δείτε επίσης τα υπόλοιπα προτεινόμενα Ερυθρά:
THEMA - Ερυθρός 2007
Rossiu di Munte Pinot Noir 2007

Προετοιμαστείτε για την επόμενη Δευτέρα:

Τα κρασιά της Καθαράς Δευτέρας

Αυτό που κάνει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας μοναδικό (κι έτσι το θυμόμαστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, μέχρι να ξανάρθει) είναι η αστείρευτη ποικιλία μεζέδων που το στολίζουν.
Με τέτοια γευστική πολυφωνία όμως, τι κρασί θα επιλέξουμε για να επιτύχουμε τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς;

Δεν χρειάζεται άγχος, γιατί το House of Wine είναι εδώ. Έχουμε να σας προτείνουμε μία όμορφη γκάμα που περιλαμβάνει αφρώδη (για το welcome), φρέσκα λευκά (για τα τηγανητά και τα αχνιστά μεζεδάκια), βαρελάτα λευκά (για ό,τι ψήνεται στο κάρβουνο) και ροζέ κρασιά (για τα πιάτα με κόκκινη σάλτσα). Εσείς θα κάνετε τις επιλογές σας, και θα περάσετε μία αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα…

Στην υγειά μας!
...
Δείτε όλα τα κρασιά που προτείνουμε για την Καθαρά Δευτέρα...

Εκτός από κρασί...

...και το όνομα αυτού... Ούζο!

"Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο."
Και το "ρακί ματαβρασμένο" στο οποίο αναφέρεται το παλιό Τουρναβίτικο δημοτικό τραγούδι είναι το σημερινό Ούζο...
Το ρακί ή η ρακή είναι η μητέρα και του τσίπουρου και του ούζου.

Αλλά που χρωστά το όνομά του το θαυμάσιο αυτό Ελληνικό ποτό, που προηγείται του κρασιού στο φαγητό και έπεται στην παραγωγή;

Υπάρχουν τρείς εκδοχές για το πως πήρε το όνομά του το "Ούζο":

Κατά την πρώτη και πιό πιθανή, νονός του υπήρξε ο Τουρναβίτης υφασματέμπορος  Αντώνιος Μακρής. Η ιστορία λέει ότι ο Σταυράκ Μπέης, ένας γιατρός του τουρκικού στρατού που βρισκόταν στον Τύρναβο,  είχε μεγάλη φιλία με δυο πρόκριτους Τουρναβίτες, τον Αντώνιο Μακρή και τον παντοπώλη και ποτοποιό Δημήτριο Δουμενικιώτη. Η παρέα αυτή των τριών φίλων τακτικά μεσημέρι και βράδυ έπαιρνε το ορεκτικό της, «το ματαβρασμένο ρακί», το σημερινό ούζο... (Συνεχίζεται...)
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο...
Δείτε όλα τα θαυμάσια ούζα και τσίπουρα του House of Wine...
 

Κρασί και Υγεία: Για καλύτερα αποτελέσματα...

Πότε πρέπει να πίνουμε το κρασί μας;

Ελάχιστοι αμφισβητούν πια την θετική επίδραση του κρασιού στην υγεία μας.

Υπάρχουν όμως αντικρουόμενες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται στον ανθρώπινο οργανισμό η επίδραση αυτή, κυρίως σε ποιό επίπεδο, και μέχρι να υπάρξουν αδιαμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα ερευνών, μπορούμε μόνο να αναφέρουμε τις απόψεις αυτές.

Κατά την πρώτη άποψη, η επίδραση γίνεται σε επίπεδο κυττάρου, που σημαίνει ότι οι πολυφαινόλες και η αιθανόλη (αλκοόλ) απορροφώνται και
επιδρούν απ' ευθείας στα κύτταρα και επομένως δεν έχει καμία σημασία πότε θα πιείτε το κρασί σας, αρκεί μόνο να το πιείτε (με μέτρο, βέβαια).

Κατά την δεύτερη άποψη, θεωρείται ότι το κλειδί είναι ακριβώς το πότε θα πιείτε το κρασί σας: Όταν τρώμε, και κυρίως κατά την πέψη, το σώμα μας υφίσταται στρες και δημιουργεί οξειδωτικές ουσίες που μακροπρόθεσμα είναι οι αιτίες πολλών ασθενειών. Το κρασί περιέχει αυτές τις αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν να εξουδετερωθούν αυτά τα οξειδωτικά αλλά και κάποια όχι τόσο υγιεινά συστατικά των σημερινών τροφών. Επιπλέον, η κατανάλωση κρασιού με το φαγητό θεωρείται ότι υποβοηθά την πέψη.

Τόσο η ποσότητα του κρασιού που καταναλώνουμε όσο και ρυθμός της κατανάλωσης, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πίνουμε το κρασί μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ απορροφάται από τον οργανισμό, καθώς και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Εάν υπάρχει πρόβλημα διαβήτη, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας για το πότε και πόσο κρασί επιτρέπεται να καταναλώνουμε.

Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Ένα νέο φίλτρο προστέθηκε στα πολλά υπάρχοντα φίλτρα αναζήτησης κρασιών του House of Wine: Μπορούμε τώρα να αναζητήσουμε μόνο κρασιά μονοποικιλιακά, αυτά δηλαδή που δημιουργούνται από μια μόνο ποικιλία, ή πολυποικιλιακά, αυτά που αποτελούν χαρμάνι πολλών (περισσοτέρων της μιας) ποικιλιών. Μέχρι τώρα, αν αναζητούσαμε κρασιά μιας ποικιλίας, ενός παραγωγού, μιας χώρα κλπ. το σύστημα μας έδινε όλα τα κρασιά στα οποία συμμετείχε η συγκεκριμένη ποικιλία, τόσο δηλαδή τα μονοποικιλιακά όσο και τα πολυποικιλιακά...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
 
Αν, μετά από 1-2 ποτηράκια κρασί έχετε παρουσιάσει κοκκίνισμα, φαγούρα, πρησμένη γλώσσα, εξανθήματα ή/και κρίση άσθματος, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε αλλεργικός σε κάποιες ουσίες που περιέχει το κρασί, και πιθανότατα στα θειώδη.
Τι πρέπει να κάνετε; να σταματήσετε να πίνετε κρασί; Όχι βέβαια!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο House of Wine, και θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε άφοβα το αγαπημένο σας κρασί!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
 
Ναι, είναι πραγματικότητα: Από 27/1 έως 25/2, σε ένα μήνα δηλαδή, 538.696 (!) φορές εμφανίστηκαν στους χρήστες του Facebook οι δημοσιεύσεις του House of Wine! Στο ίδιο διάστημα, 956 φίλοι μας σχολίασαν τις αναρτήσεις μας. Εντυπωσιακές είναι οι αντίστοιχες αυξήσεις: 20% και 39%. Και όλα αυτά δείχνουν την δύναμη της κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, αλλά και την απήχηση που έχει το House of Wine στους φίλους του κρασιού! Γι' αυτό και την στιγμή που γράφονται αυτά, 14.525 χρήστες του Facebook παρακολουθούν το House of Wine.
Τους ευχαριστούμε όλους!
 
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο