Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 23ο, Αύγουστος 2011
     
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Beer Point: Όλα για την Μπύρα...
 Κάτω από την διεύθυνση της γνωστής Δημοσιογράφου  Χρυσούλας Κυριακοπούλου
το Beer Point σας πληροφορεί με άρθρα, ειδήσεις κλπ για ότι σχετικό με την μπύρα.
 Επισκεφθείτε το Beer Point
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Beer Point
Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου μας μιλάει για τον υπέροχο κόσμο της μπύρας
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Επικοινωνία

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2011
Newsletters 2011
Newsletter Ιανουαρίου 2011 
Newsletter Φεβρουαρίου 2011 
Newsletter Μαρτίου 2011 
Newsletter Απριλίου 2011 
Newsletter Μαίου 2011 
Newsletter Ιουνίου 2011 
Newsletter Ιουλίου 2011 
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Αυγουστός!

Οι περισσότεροι ασφαλώς θα βρίσκεστε διακοπές. Και αν μας διαβάζετε, μάλλον θα το κάνετε από κάποιο laptop στην σκιά της ομπρέλας κάποιας παραλίας, ή στην δροσιά της βεράντας κάποιου ξενοδοχείου ή εξοχικού το απόγευμα, ή ακόμα μέσα από το κινητό σας

Κάποιοι άλλοι -οι λιγότεροι- έμειναν στην πόλη. Που όμως έγινε και αυτή καλύτερη, λόγω της φυγής των περισσοτέρων.

Εμείς -όπως πάντα- και στην πόλη και στην εξοχή, είμαστε μαζί σας, μόλις ένα κλικ μακριά. Για να σας ενημερώσουμε και για να σας κάνουμε παρέα με το κοινό μας αγαπημένο θέμα.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα διαβάσετε για το πρόγραμμά μας τον Αύγουστο, που ουσιαστικά δεν αλλάζει, παρά μόνο όσον αφορά στην "Ενημέρωση της Δευτέρας". Θα γνωρίσετε επίσης κάποια νέα κρασιά και μπύρες μας. Αν συνεχίσετε να μας διαβάζετε και στις διακοπές μας τον Αύγουστο, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τις προσφορές μας. Θα είναι περισσότερες και οι αλλαγές συχνότερες. Μην διστάσετε επίσης να παραγγείλετε ακόμα και αν είστε διακοπές. το έχουμε πει, παραδίδουμε ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα!

Τέλος έχουμε και ένα ενδιαφέρον άρθρο για την παρουσία των παραγωγών οίνου στο Διαδίκτυο, με κάποιες επισημάνσεις που -ελπίζουμε- να βοηθήσουν στην καλύτερη και πληρέστερη παρουσία των παραγωγών μας στο κύριο πια μέσο προβολής και ενημέρωσης.

Σας ευχόμαστε να περνάτε καλά όπου και αν βρίσκεστε. Θα τα ξαναπούμε το Σεπτέμβρη, από αυτό το Newsletter, και ...συνεχώς από τις ιστοσελίδες μας!...


 House of Wine

 

Ενημερωθείτε για...

Το πρόγραμμά μας τον Αύγουστο

Για όλους ο μήνας Αύγουστος είναι ένας διαφορετικός μήνας: Ο μήνας των διακοπών, της ανεμελιάς, των μπάνιων... Για το House of Wine όμως, είναι ένας μήνας σαν όλους τους άλλους... σχεδόν. Γιατί κάποιοι συνεργάτες μας παίρνουν την άδεια τους... και κάποιοι άλλοι προετοιμάζουν τα όσα νέα και βελτιώσεις θα δείτε από το Σεπτέμβρη.

Για εσάς πάντως το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν θα λαμβάνετε την "Ενημέρωση της Δευτέρας". Θα την λάβετε και πάλι την δεύτερη Δευτέρα του Σεπτέμβρη (την πρώτη θα λάβετε το Newsletter του Σεπτεμβρίου). Κατά τα άλλα, είτε είστε διακοπές, είτε παραμείνατε στην πόλη, θα μπορείτε να παραγγέλνετε 24 ώρες το 24ωρο, θα λαμβάνετε (όσοι έχετε εγγραφεί) την "Προσφορά της Πέμπτης" κάθε Πέμπτη του Αυγούστου, και θα παραλαμβάνετε τα κρασιά σας όπου και αν βρίσκεστε: Στην πόλη, στην εξοχή, στο χωριό σας, σε σκάφος...παντού!
Νέες αφίξεις στα ράφια μας
 
Γυμνός Βασιλιάς 2008
Πιερία Ερατεινή
Ο Γυμνός Βασιλιάς είναι κρασί εξαιρετικής ποιότητας, που παράγεται από Syrah και Κολινδρινό με δεκαοχτάμηνη παραμονή σε νέα δρύινα βαρέλια. Διακρίνεται για τα πλούσια αρώματα αποξηραμένων φρούτων και φρέσκα αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων καθώς και πικάντικα αρώματα από μπαχάρια και ξύλο.
Μάθετε περισσότερα...

Σιγάλας - Καβαλιέρος 2009
Κτήμα Σιγάλα
Ένα εξαιρετικό μονοποικιλιακό Ασύρτικο από τον "δάσκαλο" του είδους Σιγάλα, που η ποιότητά του επιβεβαιώνεται από την βαθμολογία 91/100 που του έδωσε ο Robert Parker. Κομψότερο και πιό φίνο από την αντίστοιχη Σαντορίνη, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού και νότες εσπεριδοειδών
Μάθετε περισσότερα...

Ruffino Aziano Chianti Classico
Ruffino
To Aziano είναι ένα κρασί της Τοσκάνης με ζωντανά, αρμονικά αρώματα φρούτων όπως κόκκινα μούρα, άγρια ​​κεράσια και νότες αρωματικών βοτάνων. Στη γεύση διακρίνεται για την κομψή υφή του και τις βελούδινες τανίνες του. Ταιριάζει απόλυτα με ομελέτα με τραγανό μπέικον, με κρέατα ψητά και με φρέσκο τυρί Pecorino.
Μάθετε περισσότερα...

Paulaner Hefe Weisse 0.50lt
Paulaner Brauerei (Schörghuber)
Μια νέα απολαυστική Γερμανική μπύρα με ασύγκριτη γεύση, ήπια, φρουτώδη και με λεπτό άρωμα μαγιάς και μπανάνας. Μια πολύ καλή επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες...
Μάθετε περισσότερα...
Οι προτάσεις του Αυγούστου
Στον καυτό Αύγουστο, απαντάμε με καυτές προσφορές!

Θα τις βρείτε στην πρώτη μας σελίδα, στην ετικέτα με τον τίτλο "Προσφορές", ή στο μενού "Προτάσεις-Προσφορές". Και θα είναι της τάξης του -15%, σε σημαντικά, εκλεκτά κρασιά!

Σήμερα σας επισημαίνουμε κάποιες από αυτές, αλλά όλες είναι διαθέσιμες στους φίλους μας ολόκληρο τον Αύγουστο...
Διάπορος 2007
Κυρ-Γιάννη
Επιλεγμένη ερυθρή ετικέτα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με συναισθηματική αξία για την οικογένεια Μπουτάρη, που αντικατοπτρίζεται στο όμορφο αυτό κρασί.

Ένα πολύ καλό Ξινόμαυρο που, με την προσθήκη μίας μικρής ποσότητας Syrah, αποκτά πικάντικο χαρακτήρα. Βελούδινο αλλά και "ζόρικο" όπου χρειάζεται το κρασί αυτό προορίζεται για γευστικούς συνδυασμούς υψηλού επιπέδου. Μην το χάσετε στην τιμή που προσφέρεται...
 Γνωρίστε το Διάπορο...και την προσφορά
CIRINON - Ροζέ 2009
Κτήμα Νεραντζή
Το CIRINON ροζέ είναι από τα όχι συνηθισμένα ημίξηρα ροζέ, που ενώ δεν είναι επιδόρπια κρασιά, εντούτοις μπορούν να συνοδεύσουν άριστα τυριά και αλλαντικά, αλλά και να να τα πιείτε μόνα τους, σαν απεριτίφ. Η μαεστρία και η προσήλωση στην τελειότητα του Νεραντζή Μητρόπουλου εγγυώνται για την ποιότητα, αλλά και την απόλαυση. Από 100% Syrah, με έντονο, όμορφο τριανταφυλλένιο χρώμα, αρώματα πικάντικα, πιπεριού και μπαχαρικών, στόμα πιπεράτο με διακριτική γλυκύτητα και πολύ καλή οξύτητα
 Γνωρίστε το CIRINON...και την προσφορά
Μέτρον Άριστον 2009
Oινoποιία Παπαντώνη
Κομψό λευκό κρασί για όλες τις ώρες, από ένα.ταλαντούχο οινοποιό, τον Αντώνη Παπαντώνη. Συνδυάζει λεπτά αρώματα με όμορφη αίσθηση στο στόμα και ισορροπημένη οξύτητα. Η αρωματικότητα του Ροδίτη ενισχύεται από την στιβαρότητα του Chardonnay, για να μας δώσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόλογο αποτέλεσμα. Μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη γκάμα γεύσεων της Ελληνικής κουζίνας, ενώ πίνεται εύκολα και μόνο του, ως απεριτίφ.
 Γνωρίστε το Μέτρον Άριστον...και την προσφορά
Κτήμα Δύο Φίλοι-Λευκός 2010
Κτήμα Δύο Φίλοι
Gewurztraminer σε ορεινό υψόμετρο και άγονο έδαφος συνεπάγεται αρώματα και οξύτητα στο φούλ! Αρωματικό λοιπόν, δροσιστικό και φρέσκο, η λευκή ετικέτα του οινοποιείο "Δύο Φίλοι" είναι ένα από τα πιο ευχάριστα κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Με όμορφη οξύτητα και μεγάλη διάρκεια στο στόμα, έχει από καιρό πάρει τη θέση του ανάμεσα στα δημοφιλή λευκά του Βορειο-Ελλαδίτικου αμπελώνα.
 Γνωρίστε το Κτήμα Δύο Φίλοι-Λευκό...και την προσφορά
 
 Γνωρίστε όλες τις προσφορές μας

Τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" μιας σωστής παρουσίας

Παραγωγοί στο Internet

Ανοιχτές Πόρτες Μόλις πριν λίγες ημέρες ένα πολύ καλό (και σύγχρονο) οινοποιείο μας έστειλε με email ένα Δελτίο Τύπου. Κάθε μήνα παίρνουμε κάποια Δελτία Τύπου από διάφορα (συνήθως τα ίδια) οινοποιεία. Οι λόγοι που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο είναι δύο: Ο πρώτος, το γεγονός ότι ήταν το πρώτο που παίρναμε από το οινοποιείο αυτό, και ο δεύτερος ότι προερχόταν από εξωτερικό "σύμβουλο επικοινωνίας" του οινοποιείου, πράγμα το οποίο σπάνια συμβαίνει, και αυτό είναι ένδειξη επαγγελματισμού ασφαλώς. Το email ευγενικά τελείωνε με την προτροπή
 "να επικοινωνήσουμε μαζί τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση".

Ως εδώ όλα καλά...

Έλα όμως που χρειαζόμασταν κάποια διευκρίνηση! 'Όμως... όταν χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε, απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Και όταν επισκεφθήκαμε τις ιστοσελίδες του συγκεκριμένου οινοποιείου, ο "επαγγελματισμός" που διακρίναμε στην αρχή απλά πήγε περίπατο. Και αυτό γιατί, προσπαθώντας να ενημερωθούμε για το θέμα για το οποίο ο "εξωτερικός σύμβουλος επικοινωνίας" ποτέ δεν μας ...επικοινώνησε, πήγαμε στις σελίδες των νέων του Οινοποιείου όπου και αντιμετωπίσαμε το-δυστυχώς- σύνηθες φαινόμενο: Το πιό πρόσφατο νέο ήταν του ...2009(!).

Η εντύπωσή μας ήταν ότι το οινοποιείο... είχε κλείσει εδώ και δύο χρόνια! Υπήρχαν αναφορές σε εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2009, σε "πρόσφατα θέματα", πάλι του 2009... Εικόνα εγκατάλειψης, που δυστυχώς αντανακλούσε σε όλη την εταιρεία.    (συνεχίζεται...)
Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Dug Frost  Ίσως να ξερετε ποιός είναι ο Dοug Frost... Αν έχετε παρακολουθήσει το πρόσφατο Συμπόσιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στο Ναύπλιο που διοργάνωσε η  ΕΔΟΑΟ, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου, ή αν είχατε διαβάσει την ανακοίνωση της ΕΔΟΑΟ τον Ιούνιο του 2010, θα γνωρίζετε ότι  τότε ορίστηκαν σαν Πρεσβευτές του Ελληνικού Κρασιού στις διεθνείς αγορές κάποιοι διεθνείς επαγγελματίες με κύρος και αναγνωρισιμότητα, που θα "προσηλυτίσουν" τους ειδικούς αλλά και τους αρχάριους των χωρών τους στο Ελληνικό κρασί. Πρόκειται για τους: Veronique Rivest, Doug Frost MW MS, John Szabo MS, Steve Olson και
Bisso Attanassov. Είναι όλοι πολυ σηματικοί, ο καθένας στο χώρο του. Αλλά θα πρέπει να διακρίνουμε τον σημαντικότερο, όσον αφορά στην γνώση του οίνου, αλλά και στα ...διαπιστευτήριά του!

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον Doug Frost. (συνεχίζεται...)
Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...
 
 
Και άλλο ρεκόρ καταρρέει στο διεθνές Χρηματιστήριο των οίνων. O Christian Vanneque, πρώην προϊστάμενος Σομελιέ στο La Tour d’Argent στο Παρίσι, αγόρασε μια φιάλη Chateau d’Yquem του 1811 από την Antique Wine Company σε δημοπρασία στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου για $117,000, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των $100,000 για την ίδια κατηγορία οίνων από το 2006. Το d’Yquem του 1811 δημιουργήθηκε την λεγόμενη "χρονιά του κομήτη" κατά την οποία -όπως ο θρύλος βεβαιώνει- η εμφάνιση του Μεγάλου Κομήτη πριν την συγκομιδή συνέβαλλε στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. (συνεχίζεται)...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
 
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο

* Oι αναφερόμενες στο παρόν τιμές, προσφορές, εκπτώσεις έχουν ισχύ μόνο μέχρι τις 24:00 της αναφερομένης ημερομηνίας λήξης τους, και για οποιαδήποτε παραγγελία δοθεί μέχρι αυτή την ημέρα και ώρα. Εάν δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης, σαν τέτοια εννοείται η ημερομηνία αποστολής του παρόντος ή η ημερομηνία κατά την οποία αλλάξει η τιμή ή αφαιρεθεί η προσφορά από τις ιστοσελίδες του Ηouse of Wine. H αλλαγή τιμής ή τιμών και η αφαίρεση/κατάργηση προσφορών μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και χωρίς καμμία προειδοποίηση.