Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 

Τεύχος 30ο, Φεβρουάριος 2012

Σε αυτό το τεύχος
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Δοκιμάζουμει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύουμε τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Tο How CLUB φιλoδοξείνα αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα
 Ο Σύμβουλος Οίνου του House of Wine Γρηγόρης Μιχαήλος γράφει, σχολιάζει, αναλύει, προτείνει μέσα από τα άρθρα του,
αλλά και δοκιμάζει και κρίνει τα κρασιά που σας προτείνουμε.

Γνωρίστε το How CLUB...


Beer Point: Όλα για την Μπύρα...
 Κάτω από την διεύθυνση της γνωστής Δημοσιογράφου  Χρυσούλας Κυριακοπούλου
το Beer Point σας πληροφορεί με άρθρα, ειδήσεις κλπ για ότι σχετικό με την μπύρα.
 Επισκεφθείτε το Beer Point
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Το House of Wine και οι συνεργάτες του σας ταξιδεύουν με τα άρθρα τους στον κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Beer Point
Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου μας μιλάει για τον υπέροχο κόσμο της μπύρας
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Εκδηλώσεις Τέχνης και καλλιτεχνικά γεγονότα στα οποία το House of Wine είναι Χορηγός ..
Επικοινωνία

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2011
Newsletters 2012
Newsletter Ιανουαρίου 2012 
Αγαπητοί Φίλοι,

Διπλός ο συμβολισμός της παραπάνω εικόνας. Ο πρώτος: Το κρύο και ο μήνας του, ο Φεβρουάριος είναι εδώ... Ο δεύτερος: Η "βαρυ-χειμωνιά" που πέφτει στην οικονομία μας, και τώρα κατ' ευθείαν στο κρασί με την εγκληματική πρόταση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα ελληνικά κρασιά, έτσι ώστε τα Ισπανικά, Πορτογαλλικά, Ιταλικά να γίνουν ακόμα φθηνότερα και ουσιαστικά να θανατωθεί ο έλληνας Οινοποιός, ο αμπελοκαλλιερ-γητής και η ελληνική αγορά εμφιαλωμένου κρασιού.

Τα λογικά επιχειρήματα εναντίον της απόφασης θα τα διαβάσετε στο άρθρο μας, και είναι πάρα πολλά. Εμείς -γνωρίζοντας ότι η λογική έχει ήδη και αυτή μεταναστεύσει σε άλλες χώρες που την εκτιμούν και τη σέβονται- θα παρακάμψουμε τα επιχειρήματα και θα υπενθυμίσουμε στους βουλευτές που  θα ψηφίσουν την απόφαση ότι και εμείς, οι παρα πολλοί φίλοι του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, σε λίγο καιρό θα ψηφίσουμε επίσης ...

Τα υπόλοιπα θέματά μας είναι όλα ενδιαφέροντα.

Να τονίσουμε ότι έχουμε την επόμενη εβδομάδα ένα πολύ ευχάριστο και χρήσιμο σεμινάριο για τους νέους φίλους του κρασιού, μετά από πολλά emails που μας το ζητούσαν. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα ο άγιος των ερωτευμένων θα είναι ...κοντά τους, και μαζί με αυτόν τα δώρα μας!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα να έχει καλό τέλος... Εμείς πάντως κάνουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε υποφερτή και να τονώσουμε την αισιοδοξία σας!

Καλό Μήνα και στην υγειά σας!


House of Wine

 
Στην αρχή δεν το πιστέψαμε... Το θεωρήσαμε άλλη μια "φήμη" σαν όλες που προηγούνται των διαφόρων "πολυνομοσχεδίων". Όμως το απίστευτο ήταν αληθινό (όπως και τόσα άλλα απίστευτα που εφαρμόστηκαν): Σχεδιάζεται επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί!

Το τι σημαίνει αυτό για την εγχώρια βιομηχανία Οίνου, για τους έλληνες αμπελουργούς και για όλους εμάς, τους καταναλωτές και φίλους του κρασιού, τα αναφέρει το σχετικό μας άρθρο, στο οποίο επισυνάπτονται επίσης οι επιστολές και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας των φορέων του Οίνου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο..
 

Για τους νέους φίλους του κρασιού:

Σεμινάριο: Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία

Είναι πολλές οι φορές που έχουμε δεχθεί email φίλων του House of Wine που μόλις άρχισαν τη "αγάπη" τους με το κρασί και με τα τόσα θαυμάσια γύρω από αυτό. Ζητούν πληροφορίες, υποβάλλουν ερωτήσεις, μας ρωτούν πως θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα και -κυρίως- να καταλάβουν τα στοιχειώδη γύρω από το κρασί. Και το θέμα που απασχολεί τους περισσότερους είναι το πως δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώσουμε ένα εισαγωγικό σεμινάριο για το κρασί που να απευθύνεται ακριβώς σε αυτούς τους νέους φίλους του κρασιού, στους "αρχάριους".
Μάθετε λοιπόν περισσότερα και εγγραφείτε! Οι θέσεις είναι περιορισμένες!
Διαβάστε τα σχετικά με το Σεμινάριο και εγγραφείτε..
 

Αναβαθμίσαμε τους Server μας...

Τώρα το Site μας πιό γρήγορο!

Όσοι επισκεφθήκατε τις ιστοσελίδες μας την Κυριακή που μας πέρασε και είστε παλιός φίλος του House of Wine, θα διαπιστώσετε ότι τώρα το surfing στις ιστοσελίδες μας είναι πολύ πιο γρήγορο: Οι σελίδες εναλλάσσονται γρηγορότερα, τα banners "τρέχουν" πολύ πιο γρήγορα, οι φωτογραφίες φορτώνονται στιγμιαία... και όλα οφείλονται στο ότι αναβαθμίσαμε τους servers μας!
Τους αναβαθμίσαμε γιατί το House of
Wine μεγάλωσε: Περισσότερα προϊόντα, πάρα πολλά άρθρα, οι επισκέπτες στο Site μας υπερδιπλασιάστηκαν από πέρυσι. Και όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στην ταχύτητα...

Τώρα λοιπόν εσείς και όλοι οι φίλοι μας θα έχουν μια πολύ καλύτεροι εμπειρία επισκεπτόμενοι το House of Wine.
 
Οι Προτάσεις του Φεβρουαρίου...

14 Φεβρουαρίου: Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Έρωτα πλησιάζει!!

Στο House of Wine ξέρουμε καλά ότι το ταίριασμα κρασιού και έρωτα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Γι αυτό διαλέξαμε για εσάς δώρα που έχους σχέση με τις ...φυσαλίδες, με το ποτό του έρωτα, τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά. Με διάφορους συνδυασμούς, με σοκολάτες, ποτήρια για δύο... Και αν ο έρωτάς σας είναι βαθύς και μεγάλος, τότε η "Le Rituel", η σαμπάνια της Piper Heidsieck Brut που προσφέρεται μαζί με μια γυναικεία ...γόβα σχεδιασμένη από τον διάσημο σχεδιαστή Christian Louboutin, και που αναβιώνει την Παρισινή παράδοση να πίνεται η σαμπάνια μέσα από αυτή είναι για εσάς!
Παρακολουθείστε την αντίστοιχη κατηγορία. Μέσα στην εβδομάδα θα εμπλουτιστεί με περισσότερα δώρα, ώστε να έχετε την δυνατότητα να προσφέρετε στην/στον αγαπημένη/ο σας την καλύτερη έκφραση του έρωτά σας!
Δείτε όλα τα δώρα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου...
 

Προσιτά κρασιά από γνωστά Οινοποιεία

Μεγάλα τα ονόματα, μικρές οι τιμές

 
 
Υπάρχουν πολλά κρασιά στα ράφια μας σε πολύ χαμηλές τιμές...

Ανταποκρινόμενοι στις "ανάγκες" των καιρών οι οινοποιοί μας είτε μείωσαν τιμές υπαρχόντων κρασιών είτε δημιούργησαν νέα που διατίθενται σε χαμηλή τιμή.

Ανάμεσά τους πέντε γνωστά, μεγάλα ονόματα της ελληνικής Οινοποιίας έχουν σήμερα στα ράφια μας κρασιά κάτω από 7 €. Αξιόλογα κρασιά, σε εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής, μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε κρασιά ποιοτικά στο καθημερινό μας τραπέζι.

Η Μπουτάρης Οινοποιητική διαθέτει 2 κρασιά στα ράφια μας σε αυτό το εύρος τιμών, τον Κρητικό και τη Γουμένισσα. Ο Νίκος Λαζαρίδης μας έδωσε λίγο πριν τις γιορτές τα "τραπουλόχαρτά" του, την Ντάμα και το Ρήγα Κούπα που σάρωσαν την γιορτινή αγορά... Ο Γιώργος Σκούρας που μέχρι πρότινος στεκόταν ψηλά σε τιμές με τα ποιοτικά κρασιά του, δίνει τώρα μια σειρά επίσης ποιοτικών κρασιών σε εξαιρετικές τιμές.

Το Κτήμα Αβαντίς, με τις "Ονειροπαγίδες" και το Λευκό του κάνει ασφαλώς ρεκόρ στη σχέση ποιότητας/τιμής. Η Σεμέλη ακολουθεί με τα θαυμάσια Σεμέλη Λευκός και Ερυθρός, και τέλος, τα "μικρά" του Νεμεάτη Γιώργου Παλυβού, οι "Άνεμοι", κλείνουν τη λίστα μας...

Σίγουρα, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε και συνέχεια...

Μπουτάρης Οινοποιητική
Μπουτάρης - Κρητικός 2010 4,30 €
Μπουτάρης - Γουμένισσα 2008 6,90 €
Νίκος Λαζαρίδης
Ρήγας Κούπα 2010 4,90 €
Ντάμα Κούπα 2010 4,90 €
Κτήμα Σκούρα
Άκρες - Ροζέ 2011 5,50 €
Άκρες - Λευκός 2011 5,50 €
Σκούρας - Ροζέ 2010 5,50 €
Σκούρας - Λευκός 2010 5,50 €
Κτήμα Αβαντίς
Ονειροπαγίδα - Λευκός 2010 5,50 €
Ονειροπαγίδα - Ερυθρός 2009 6,80 €
Κτήμα Αβαντίς - Λευκός 2011 6,80 €
Σεμέλη Οινοποιητική
Σεμέλη - Λευκός 2011 6,20 €
Σεμέλη - Ερυθρός 2010 6,30 €
Κτήμα Παλυβού
Άνεμος - Ερυθρός 2010 6,30 €
Άνεμος - Λευκός 2010 6,30 €
Γνωρίστε ΟΛΑ μας τα κρασιά κάτω από 10€..
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Δίπλα στην Τέχνη: Εγκαίνια έκθεσης
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το βράδυ, είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κριστέλλας Δημητρίου, στην TITANIUM YIAYIANNOS GALLERY. Σε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, όπου το House of Wine ώς Χορηγός Oίνου μέσα από το πρόγραμμά του "Δίπλα στην Τέχνη" σε συνεργασία με την Μπουτάρη Οινοποιητική προσέφεραν τη θαυμάσια  ΓΟΥΜΕΝΙΣΑ , που απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν (και ήταν πολλοί, παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο..
 
 
Ο Γρηγόρης Μιχαήλος συνιστά... Respect
Όταν νεόκοπος οινοπαραγωγός είπε το αμίμητο για το ΠΡΩΤΟ(!) του κρασί "Δοκίμασα το κρασί μου δίπλα σε κρασί της ίδιας ποικιλίας ενός πασίγνωστου ξένου οινολόγου-παραγωγού και σαφέστατα πιστεύω ότι το κρασί μου είναι πολύ ανώτερο" , ο Γρηγόρης Μιχαήλος έγραψε το άρθρο αυτό με τίτλο "Respect" (σεβασμός) θέλοντας να τονίσει τον σεβασμό που οφείλουμε όλοι μας, παραγωγοί, καταναλωτές, οινοκριτικοί στους μεγάλους οινοπαραγωγούς...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο..
 
 
Allen Balik: Κρασί και εποχές...
"Πολλές από τις καθημερινές μας επιλογές έχουν σχέση με την εποχή. Καθώς φεύγει το Φθινόπωρο και έρχεται ο Χειμώνας, αρχίζουμε να φοράμε πιο σκούρα ρούχα (και ζεστότερα, βέβαια), να αναζητάμε πιο πλούσια πιάτα και να στρεφόμαστε περισσότερο προς τα ερυθρά παρά προς τα λευκά και ροζέ κρασιά. Δεν αλλάζουν απαραίτητα τα γούστα μας, αλλά ασφαλώς αλλάζουν οι εποχικές μας προτιμήσεις."
Αυτά γράφει ο Allen Balik και υποστηρίζει ότι κάθε εποχή έχει τα κρασιά της...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο..
 
 
Την Τετάρτη ο "Οινοχόος στα περίπτερα...
"Ο νέος "Οινοχόος" θα βρίσκεται την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στα περίπτερα! Με πολλά θέματα, πάντα ενδιαφέροντα, για το κρασί, τα ποτά, και ότι ¨κινείται" γύρω από το κρασί.

Είναι το μοναδικό περιοδικό αποκλειστικά αφιερωμένο στον Οίνο που κυκλοφορεί ελεύθερα, και εμείς οι φίλοι του κρασιού το περιμένουμε κάθε μήνα. Είναι ένα περιοδικό που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του ποιοτικού κρασιού στη χώρα μας.

Αγοράστε το και διαβάστε το!
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Εγγραφή

Μοιραστείτε το σε: *|MC:TOPSHARE|*   Αρέσει(Facebook) *|FACEBOOK:LIKE|*
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο