Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 

Τεύχος 41ο, Φεβρουάριος 2013

Σε αυτό το τεύχος
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Δοκιμάζουμει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύουμε τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Tο How CLUB φιλoδοξείνα αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα
 Ο Σύμβουλος Οίνου του House of Wine Γρηγόρης Μιχαήλος γράφει, σχολιάζει, αναλύει, προτείνει μέσα από τα άρθρα του,
αλλά και δοκιμάζει και κρίνει τα κρασιά που σας προτείνουμε.

Γνωρίστε το How CLUB...


Beer Point: Όλα για την Μπύρα...
 Κάτω από την διεύθυνση του ειδικού στην Μπύρα Νικολά Ραδίση το Beer Point σας πληροφορεί με άρθρα, ειδήσειςό
κλπ για ότι σχετικό με την μπύρα.
 Επισκεφθείτε το Beer Point
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Το House of Wine και οι συνεργάτες του σας ταξιδεύουν με τα άρθρα τους στον κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Beer Point
Ο Νικολά Ραδίσης μας μιλάει για τον υπέροχο κόσμο της μπύρας
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Εκδηλώσεις Τέχνης και καλλιτεχνικά γεγονότα στα οποία το House of Wine είναι Χορηγός ..
Επικοινωνία

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να ψήστες.
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2011
Newsletters 2012
Newsletter Ιανουαρίου 2012 
Newsletter Φεβρουαρίου 2012 
Newsletter Μαρτίου 2012 
Newsletter Απριλίου 2012 
Newsletter Μαίου 2012 
Newsletter Ιουνίου 2012 
Newsletter Ιουλίου 2012 
Newsletter Αυγούστου 2012 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2012 
Newsletter Οκτωβρίου 2012 
Newsletter Νοεμβρίου 2012 
Newsletter Δεκεμβρίου 2012 
Newsletters 2013
Newsletter Ιανουαρίου 2013
Αγαπητοί Φίλοι,

Πρώτα απ' όλα, θα σας ζητήσουμε μια μεγάλη συγγνώμη: Αυτή τη φορά το Newsletter μας που έχετε συνηθίσει να το λαμβάνετε την πρώτη Δευτέρα του μήνα ...καθυστέρησε! Αλλά σας βεβαιώνουμε ότι έγινε για καλό σκοπό: Να προλάβουμε να μιλήσουμε για το μεγαλύτερο οινικό γεγονός, την έκθεση "Διονύσια 2013" που έγινε στο Ζάππειο από 8-10 Φεβρουαρίου.

To House of Wine ήταν εκεί, με 2 περίπτερα στην αρχή και στο τέλος της έκθεσης, και με διπλό ρόλο: Σαν εκθέτης, αλλά και σαν υπεύθυνος της όλης διαδικασίας πώλησης των κρασιών μέσα στην έκθεση, μιας πρωτόγνωρης διαδικασίας για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πολύ συνηθισμένη στο εξωτερικό σε εκθέσεις καταναλωτών.

Θα διαβάσετε τα σχετικά παρακάτω, θα μάθετε τις πρώτες εντυπώσεις μας, θα βρεθείτε -έστω και νοερά αν δεν ήσασταν εκεί- στην μαγευτική ατμόσφαιρα της έκθεσης, που γοητεύει κάθε φίλο του κρασιού.

Τώρα να ευχηθούμε να σας δούμε σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις οίνου που θα ακολουθήσουν. Οι εκθέσεις σας χρειάζονται για να επιβιώσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να μπορέσουν να προβάλλουν το κρασί, οι παραγωγοί σας χρειάζονται, το ελληνικό κρασί έχει ανάγκη την υποστήριξή σας.


Στην υγειά σας!

House of Wine

 
Διονύσια 2013...

Διονύσια 2013

Οι πρώτες εντυπώσεις...

Το ψωμί τρώγεται ζεστό... το ίδιο και οι ειδήσεις! Γι' αυτό σπεύδουμε να σας δώσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις από τα Διονύσια 2013 που έκλεισαν τις πόρτες τους στις 8:00 χθες το βράδυ!

Οι περισσότεροι ίσως δεν τις χρειάζεστε γιατί ...ήσασταν εκεί! Όπως και εμείς άλλωστε, με 2 περίπτερα στην αρχή και το τέλος της έκθεσης, και μάλιστα με ειδικά καθήκοντα Αλλά εσείς οι υπόλοιποι που δεν τα καταφέρατε, θα πάρετε τουλάχιστον μια "γεύση" της μεγαλύτερης γιορτής Οίνου που γίνεται στη χώρα μας!
 
    Διονύσια: Το House of Wine ήταν εκεί!...

Για πρώτη φορά στα «Διονύσια 2013», η τεχνολογία προσέφερε τις υπηρεσίες της στους συμμετέχοντες οινοπαραγωγούς και στους οινόφιλους, δίνοντας τους την ευκαιρία,, οι μεν οινοπαραγωγοί να προβάλλουν και να πουλήσουν τα κρασιά τους, οι δε οινόφιλοι να αγοράσουν κατά την διάρκεια της έκθεσης, σε τιμές οινοποιείου όποιο κρασί επιθυμούν και να το παραλάβουν στον χώρο τους.Με την δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής κάβας της Ελλάδας, το House of Wine συμμετείχε στα Διονύσια με 2 ιδιότητες: Αυτή του εκθέτη, αλλά για να φέρει υπεύθυνα σε πέρας την όλη διαδικασία πώλησης, από την παραγγελία μέσα στην έκθεση μέχρι την παράδοση στο χώρο του αγοραστή!
(Συνεχίζεται...)

Διαβάστε το
 Άρθρο
 
    Διονύσια: Ένας πρώτος "εν θερμώ" απολογισμός... (Τάσος Πικούνης)

Είναι Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πρωί, μετά ένα εξαντλητικό τριήμερο στα Διονύσια 2013. Εξαντλητικό αλλά και απολαυστικό. "Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε" -όπως θα έλεγε και ο επίτιμος- μου αρέσουν οι εκθέσεις! Κόσμος, ζωντάνια, εναλλαγή εντυπώσεων και -κυρίως- άμεση επαφή με τους χιλιάδες φίλους του κρασιού, από αυτούς που έρχονται για να πιούν ένα ποτήρι κρασί και μετά... τίποτα, μέχρι τους φανατικούς οινόφιλους που έπιασαν "δουλειά" την Παρασκευή στις 4:00 το απόγευμα και με κανονικό μεροκάματο συνέχισαν Σάββατο και Κυριακή, μέχρι να τους βγάλουν έξω οι φύλακες της έκθεσης!
(Συνεχίζεται...)

Διαβάστε το
 Άρθρο
 
    Διονύσια 2013 Preview (Γρηγόρης Μιχαήλος)

Έχοντας αφήσει τα Διονύσια πίσω μας εδώ και μερικές ώρες, θεωρώ ότι σύσσωμος ο κόσμος του κρασιού για ένα πράγμα θα πρέπει ενδόμυχα να προσεύχεται. Να έχουμε έκθεση και του χρόνου… Και δεν μιλάω για κτήματα όπως αυτά του Γεροβασιλείου, του Μπουτάρη, του Τσάνταλη, του Κυρ-Γιάννη ή αρκετών άλλων παραγωγών που έχουν εδραιωθεί εδώ και χρόνια στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού ως κορυφαία. Μιλάω κυρίως για μικρότερης εμβέλειας ή αναγνωσιμότητας προσπάθειες, για τις οποίες δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο προώθησης της δουλειάς τους πέρα από μία έκθεση που κατακλύζεται για ένα τριήμερο, από καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες.
(Συνεχίζεται...)

Διαβάστε το
 Άρθρο
 
    Οι Πρωταθλητές των Πωλήσεων της Έκθεσης

Να συγχαρούμε εδώ την "Μπουτάρη" για την πρωτιά της στις πωλήσεις (διπλάσιες από τον δεύτερο, την Οινοποιητική Μονεμβασιάς) αλλά και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν, ιδιαίτερα την πρώτη δεκάδα σε πωλήσεις φιαλών, δηλαδή πλην των παραπάνω κατά σειράν το Κτήμα Μερκούρη (3ο), το Ηπειρώτικο Κελάρι (4ο), την Μικροοινοποιία Μυλωνά (5ο), την Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου (6ο), το Οινοποιείο Τρουπη (7ο), το Plan-V (8o), τον Μεθύμναιο Οίνο (9o), και τα Οινοποιεία Καραμήτρου και Μωραίτη που ισοβάθμησαν στην 10η θέση.

 
 
    Φωτογραφίες από τα Διονύσια

Δείτε τις φωτογραφίες από τα Διονύσια 2013.
Επισκέπτες, οινοποιεία, τα δύο μεγάλα περίπτερα του House of Wine στην είσοδο και έξοδο της Έκθεσης

Δείτε τις
 Φωτογραφίες
Προτείνουμε το Φεβρουάριο...

Στις 14 Φεβρουαρίου....

Οι Ερωτευμένοι όλου του κόσμου γιορτάζουν!

Le Rituel

Στο House of Wine ξέρουμε καλά ότι το ταίριασμα κρασιού και έρωτα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Γι αυτό διαλέξαμε για εσάς ειδικά δώρα για τον Αγιο Βαλεντίνο, αλλά και δώρα που έχους σχέση με τις ...φυσαλίδες, με το ποτό του έρωτα, τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά. Με διάφορους συνδυασμούς, με σοκολάτες, ποτήρια για δύο... Και αν ο έρωτάς σας είναι βαθύς και μεγάλος, τότε η "Le Rituel", η σαμπάνια της Piper Heidsieck Brut που προσφέρεται μαζί με μια γυναικεία ...γόβα σχεδιασμένη από τον διάσημο σχεδιαστή Christian Louboutin, και που αναβιώνει την Παρισινή παράδοση να πίνεται η σαμπάνια μέσα από αυτή είναι για εσάς!

Στα Διονύσια 2013 ξεχωρίσαμε...

4 εκλεκτά Λευκά του 2012

 
Τα δοκιμάσαμε στα Διονύσια 2013 και εντυπωσιαστήκαμε! Τα λευκά που σας προτείνουμε είναι της τελευταίας εσοδείας (2012) και αξίζει να τα δοκιμάσετε φρέσκα! 

Πρώτα απ' όλα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου. Το έχουμε ξαναπεί, θα το πούμε πάλι τώρα, είναι εξαιρετικό, και όχι μόνο σαν Σαββατιανό. Είναι εντυπωσιακό στα πάντα: Στην τόσο κομψή γεύση, στα θαυμάσια αρώματα αλλά και στην επίγευση που ...δε λέει να φύγει.

Στη συνέχεια, ένα γνώριμο κρασί που έγινε star το 2011-12, το Νέηλυς, μας έρχεται ακόμα καλύτερο στην εσοδεία του 2012. Κορυφαία Μαλαγουζιά, και είδαμε με ενδιαφέρον τους πάρα πολλούς "αντιπάλους" -ή μάλλον συναγωνιστές- που έχει εφέτος, δεδομένης της εξαιρετικής εσοδείας του '12., αλλά και του μεγάλου αριθμού των μαλαγουζιών σήμερα... σχεδόν κάθε οινοποιείο έχει τη μαλαγουζιά του!

Όταν ο  Βαγγέλης Γεροβασιλείου μας δηλώνει ότι το 2012 έδωσε ίσως τα καλύτερα λευκά που έχει κάνει μέχρι σήμερα, μάλλον πρέπει να τον ακούσουμε! Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα λοιπόν, κορυφές στο οινικό τοπίο της χώρας μας, μας δίνουν τα δύο επόμενα φρέσκα κρασιά: Το Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός 2012και το Κτήμα Γεροβασιλείου - Λευκός 2012, δύο εκλεκτά λευκά, το πρώτο από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο, το δεύτερο από Ασύρτικο και Μαλαγουζιά. Είναι και τα δύο εντυπωσιακά καλοδουλεμένα και σωστά δομημένα, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι δημιουργοί τους.
 
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Οι Wine Lovers είναι πια γνωστές στους "περί τον οίνο" αλλά και στους φίλους του Οίνου. Εμείς λέμε "Τα Κορίτσια του Κρασιού", γιατί την θαυμάσια αυτή εκπομπή για το κρασί, κάθε Πέμπτη 6:00-8:00 μμ την κάνουν δύο κυρίες: η Popi Wallick και η Ελένη Μπλούχου, στον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό OnAir24.  Ανεπιτήδευτη, ευχάριστη, ζωντανή, με θαυμάσια μουσική και με εξαιρετικά μεγάλη ακροαματικότητα, είναι μια πραγματική όαση στη σημερινή θλίψη που κυριαρχεί στο ελληνικό ραδιόφωνο! Σε αυτή την εκπομπή είχα την τιμή να με προσκαλέσουν στις 7 Φεβρουαρίου τα κορίτσια του κρασιού και να συζητήσουμε για 2 ολόκληρες ώρες (!) -με μουσικά διαλείμματα βέβαια!- για την κοινή μας αγάπη, το κρασί, και για όλα τα γύρω από αυτό, εν είδη "κοινωνικού σχολιασμού" όπως πολύ κομψά αποκαλείται σήμερα το παλιό, καλό και διαχρονικό κουτσομπολιό. Αν έχετε το κουράγιο -2 ώρες είναι αυτές- ακούστε τη συνέντευξη σε κάποιο ελεύθερο χρόνο σας. Έγινε -όπως βλέπετε και στη φωτογραφία- με τη συνοδεία και την ...ενίσχυση του νέου κρασιού του κτήματος Αβαντίς, το Αβαντίς Σαντορίνη, που ήταν και το δώρο που κληρώθηκε στους τυχερούς ακροατές
Ακούστε τη συνέντευξη
Μέχρι σήμερα έχουμε μιλήσει για τις Ελληνικές μικροζυθοποιίες όπως τις Craft, Septem και την Σαντορινιά που παράγει τις Donkey. Σήμερα θα μιλήσουμε για την Σαντορινιά που παράγει τα ηφαίστεια μπύρας. Τις Volkan δηλαδή.Η εταιρία Fisrt Lomax Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδρύθηκε απ’ τον οραματιστή Πέτρου Νομικό και εδρεύει στα Φήρα της Θήρας. Ο Πέτρος Νομικός, οραματίστηκε μια ζυθοποιία που θα χρησιμοποιεί Κυκλαδίτικα συστατικά για την παρασκευή των ζύθων της. Ξεκίνησε την λειτουργία της, το χειμώνα του 2011 για να παράγει τις Volkan Blonde και Volkan Black, με το ηφαίστειο στην ετικέτα τους.
(Συνεχίζεται)
Διαβάστε  το άρθρο
 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης "Διονύσια 2013" ξεπεράσαμε τους 40.000 φίλους που δήλωσαν ότι τους αρέσει το House of Wine και που παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις μας. Είναι ένας τεράστιος αριθμός που μας τιμά, και που δείχνει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των φίλων του κρασιού στο House of Wine. Ευχαριστούμε τον κάθε ένα από τους 40.200 φίλους (τόσοι έχουν φτάσει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) και υποσχόμαστε σε όλους ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια πάντοτε αγάπη προς το κρασί... .
Πηγαίνετε στη σελίδα μας στο facebook

Κρασί και Υγεία: Για καλύτερα αποτελέσματα...

Πότε πρέπει να πίνουμε το κρασί μας;

Ελάχιστοι αμφισβητούν πια την θετική επίδραση του κρασιού στην υγεία μας.

Υπάρχουν όμως αντικρουόμενες απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται στον ανθρώπινο οργανισμό η επίδραση αυτή, κυρίως σε ποιό επίπεδο, και μέχρι να υπάρξουν αδιαμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα ερευνών, μπορούμε μόνο να αναφέρουμε τις απόψεις αυτές.

Κατά την πρώτη άποψη, η επίδραση γίνεται σε επίπεδο κυττάρου, που σημαίνει ότι οι πολυφαινόλες και η αιθανόλη (αλκοόλ) απορροφώνται και
επιδρούν απ' ευθείας στα κύτταρα και επομένως δεν έχει καμία σημασία πότε θα πιείτε το κρασί σας, αρκεί μόνο να το πιείτε (με μέτρο, βέβαια).

Κατά την δεύτερη άποψη, θεωρείται ότι το κλειδί είναι ακριβώς το πότε θα πιείτε το κρασί σας: Όταν τρώμε, και κυρίως κατά την πέψη, το σώμα μας υφίσταται στρες και δημιουργεί οξειδωτικές ουσίες που μακροπρόθεσμα είναι οι αιτίες πολλών ασθενειών. Το κρασί περιέχει αυτές τις αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν να εξουδετερωθούν αυτά τα οξειδωτικά αλλά και κάποια όχι τόσο υγιεινά συστατικά των σημερινών τροφών. Επιπλέον, η κατανάλωση κρασιού με το φαγητό θεωρείται ότι υποβοηθά την πέψη.

Τόσο η ποσότητα του κρασιού που καταναλώνουμε όσο και ρυθμός της κατανάλωσης, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πίνουμε το κρασί μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ απορροφάται από τον οργανισμό, καθώς και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Εάν υπάρχει πρόβλημα διαβήτη, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας για το πότε και πόσο κρασί επιτρέπεται να καταναλώνουμε.

Δείτε τις προτάσιες μας!
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".


Προωθείστε αυτό το email σε φίλο


* Oι αναφερόμενες στο παρόν τιμές, προσφορές, εκπτώσεις έχουν ισχύ μόνο μέχρι τις 24:00 της αναφερομένης ημερομηνίας λήξης τους, και για οποιαδήποτε παραγγελία δοθεί μέχρι αυτή την ημέρα και ώρα. Εάν δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης, σαν τέτοια εννοείται η ημερομηνία αποστολής του παρόντος ή η ημερομηνία κατά την οποία αλλάξει η τιμή ή αφαιρεθεί η προσφορά από τις ιστοσελίδες του Ηouse of Wine. H αλλαγή τιμής ή τιμών και η αφαίρεση/κατάργηση προσφορών μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και χωρίς καμμία προειδοποίηση.