Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
Τεύχος 71ο, Αύγουστος 2015
΄
 
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Δοκιμάζουμει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύουμε τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουντα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club
House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε... Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.
Tο How CLUB κάτω από την διεύθυνδη του Τάσου Πικούνη, Σύμβουλου  Marketing του House of Wine, αποτελεί μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα

Γνωρίστε το How CLUB...


Οινολόγιο: Τα πάντα για το κρaσί
 Ο Σύμβουλος Οίνου του House of Wine Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS γράφει, σχολιάζει, αναλύει, προτείνει μέσα από τα άρθρα
του, αλλά και δοκιμάζει και κρίνει τα κρασιά που σας προτείνουμε.

Γνωρίστε το Οινολόγιο...


Beer Point: Όλα για την Μπύρα...
 Κάτω από την διεύθυνση του ειδικού στην Μπύρα Νικολά Ραδίση το Beer Point σας πληροφορεί με άρθρα, ειδήσειςό
κλπ για ότι σχετικό με την μπύρα.
 Επισκεφθείτε το Beer Point

Spiritual Talk ...
O Σύμβουλος Whisky και Αποσταγμάτων του House of Wine Κυριάκος Κοντογεώργης σας μεταφέρει την εμπειρία και τις
γνώσεις του για το whisky και τα οινοπνευματώδη ποτά
 Επισκεφθείτε το Spiritual Talk
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές μας θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Το House of Wine και οι συνεργάτες του σας ταξιδεύουν με τα άρθρα τους στον κόσμο του κρασιού
Τα νέα και εκδηλώσεις του Club
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Beer Point
Ο Νικολά Ραδίσης μας μιλάει για τον υπέροχο κόσμο της μπύρας
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Οι καλεσμένοι μας γράφουν
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Εκδηλώσεις Τέχνης και καλλιτεχνικά γεγονότα στα οποία το House of Wine είναι Χορηγός ..
Επικοινωνία
Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:
  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208
Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να ψήστες.
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2010-2011-2012-2014
 
Newsletters 2015
Newsletter Ιανουαρίου 2015
Newsletter Φεβρουαρίου 2015
Newsletter Μαρτίου 2015
Newsletter Απριλίου 2015
Newsletter Μαίου 2015
Newsletter Ιουνίου 2015
Newsletter Ιουλίου 2015
 
Προηγούμενα τεύχη
Κάθε εβδομάδα, 30-60 ετικέτες κρασιών, μπύρας κλπ βρίσκονται σε προσφορά! Κάθε εβδομάδ, διαφορετικά, εκλεκτά κρασιά! Δείτε τις προσφορές μας!
 
 
 

 
Αγαπητοί Φίλοι,


Υ
πάρχει μια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι που όλοι την περιμένουν: Είναι η στιγμή που θα φύγετε από τη δουλειά σας ξέροντας ότι θα γυρίσετε σε περίπου 20 ημέρες!

Η μαγική στιγμή λέγεται ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Ναι , αυτές οι διακοπές θα είναι διαφορετικες... για τους περισσότερους: Λιγότερες ημέρες στην εξοχή, λιγότερα χρήματα, οικονομία. Κάποιοι μάλιστα- ίσως και αρκετοί- να μείνουν σπίτι...

Εντούτοις, οι διακοπές όπου και να γίνουν, με όσα χρήματα και αν διαθέτουμε, δεν παύουν να είναι... διακοπές: Ημέρες χαράς, ανεμελιάς, μαζί με φίλους, την οικογένεια.

Είναι οι ημέρες που ξεχνάμε τα πάντα, και έχουμε το νου μας προσανατολισμένο σε αυτά τα "καλά" που έρχονται: Μακριά οι σκέψεις για μνημόνιο, εκλογές, εφορία , βάσανα, χρέη... Επικέντρωση στη διασκέδαση, στην ξεκούραση, στην αλλαγή της καθημερινότητας. Με καλούς φίλους, σε "μαγικά νησιά", ακόμα και στο σπίτι αλλά με τη φαντασία στο maximum! Και πάντα, με ένα ποτήρι κρασί!

Λοιπόν... και εμείς "θα την κάνουμε" κατά την καθομιλουμένη... Γι' αυτό και το Newsletter του Αυγούστου σας έρχεται στις 27 Ιουλίου... αλλά και γιατί αν ερχόταν την άλλη εβδομάδα, ποιός θα το διάβαζε;

Ραντεβού λοιπόν πάλι με το Newsletter του Σεπτέμβρη! Όταν όλοι θα έχετε επιστρέψει στη "έδρα" σας... Ελπίζουμε με καλύτερα νέα... και διάθεση!

Μην παρεξηγηθουμε όμως! Το House of Wine δεν πάει διακοπές! Θα είμαστε όπως πάντα μαζί σας 24 ώρες το 24ωρο ΚΑΙ τον Αύγουστο, για τις παραγγελίες σας!Στην υγειά σας και καλές διακοπές!!


House of Wine

 Αφιέρωμα
Η Μαριάννα Μακρύγιαννη προτείνει:
Ενα ‘χαλαρό’ στυλ κρασιού… Όπως λέμε Moscato d' Asti...
Τα Moscato d’ Asti είναι ένα πολύ διάσημο και δημοφιλές στυλ κρασιού, όχι μόνο στην Ιταλία, όπου και παράγονται, αλλά σε όλο τον κόσμο! Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό απεριτίφ! Ημίγλυκα, ημιαφρώδη και εξαιρετικά αρωματικά κρασιά, ικανά να κερδίσουν απαίδευτους ουρανίσκους. Αν αναζητάτε ένα στιβαρό κρασί με πολυπλοκότητα, ένταση και συμπύκνωση, σίγουρα δεν θα το βρείτε σ’ ένα Moscato d’Asti! Εδώ μιλάμε για ένα 'χαλαρό' και ιδιαίτερα αγαπητό στυλ κρασιού με ευχάριστο φρουτώδη και ανθικό χαρακτήρα. Αν έχετε κάποιον φίλο που ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει, γενικά το κρασί, κεράστε τον ένα Μoscato d’ Αsti και θα αλλάξει γνώμη!!
Οι Έλληνες αγαπούν αυτά τα κρασιά, ιδιαίτερα λόγω του ζεστού κλίματος. Εισάγονται πολλά Moscato d’Αsti και φυσικά τα καλύτερα θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στο HOW: Ceretto, Legenda, Bava, Winea, Prunotto, Gancia, Pietro Forno
Διαβάστε το άρθρο...
Επιλέξαμε και σας προτείνουμε
Ελληνικά κρασιά τύπου Moscato d' Asti
Και αν θέλετε να ‘μείνουμε Ελλάδα’ παράγονται αρκετά αξιόλογα κρασιά τύπου Moscato d' Asti σε όλη την Ελλάδα, που είναι εξίσου ευχάριστα και απολαυστικά με τα Ιταλικά ξαδερφάκια τους. Η συνηθέστερη ποικιλία είναι και εδώ οι διάφορες ποικιλίες της οικογένειας των Μοσχάτων.  Επιλέξαμε και σας προτείνουμε 4 Ελληνικά κρασιά τύπου Moscato d' Asti
 

Deus - Ημιαφρώδες

Απαλό χρυσαφί χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες και αδύναμες φυσαλίδες. Στρογγυλά αρώματα στη μύτη. Βερίκοκο, άνθη, εσπεριδοειδή, μήλα, μαρμελάδα αχλάδι και γλυκό πορτοκάλι. Απαλό στο στόμα με τη γλύκα να υπερτερεί και το διοξείδιο να είναι αρκετά αδύνατο.  Μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο μόνο του,να συνοδεύσει φρουτοσαλάτες ή γλυκά κρεμώδη (χωρίς σοκολάτα).
 

Wine expressions - Euphoria

Ένα ημίγλυκο, ημιαφρώδες κρασί από τους Αμπελώνες Μάρκου στην Αττική, ελαφρύ, αρωματικό και ευχάριστο, πίνεται δροσερό. Πρόκειται για έναν ελαφρύ, δροσερό και αρωματικό οίνο, που σας προτείνουμε να το απολαύσετε κάθε στιγμή στους 6-8 °C.
 

BiancoNero Sparkling - Ροζέ (200ml)

Το ροζέ (ή ροζ!) αφρώδες κρασί της γκάμας, από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου, χαρακτηρίζεται από φρουτώδη αρώματα φράουλας, βατόμουρου και κερασιού που συνδυάζονται με νότες βιολέτας και βανίλιας.Ευχάριστο και παιχνιδιάρικο καταναλώνεται μόνο του ως απεριτίφ, με φρούτα και σοκολατένια γλυκά.
 

Moscato d' Ifestia

Γλυκός, Ημιαφρώδης, Λευκός, από Μοσχάτο Αλεξάνδρειας Φωτεινό χρώμα, ανοιχτό κίτρινο, με πλούσια κομψή γλυκύτητα σε τέλεια ισορροπία με την φρεσκάδα της οξύτητας. Εκρηκτικά αρώματα μοσχάτου, απελευθερώνονται μέσα από δροσιστικές φυσαλίδες. Χαμηλό αλκοόλ, λεπτά, φίνα αρώματα φρούτων με ευχάριστη επίγευση και με επίμονο, κομψό αφρισμό (perlage) δημιουργώντας ένα απολαυστικό απεριτίφ.
Ο Γρηγόρης Μιχαήλος επιλέγει ...
 9 καλοκαιρινές απολαύσεις!
Απόλαυση και δροσιστικός χαρακτήρας είναι τα δύο πράγματα τα οποία ζητάμε από τα κρασιά μας μέσα στο καλοκαίρι. Και μπορεί ο υδράργυρος να σκαρφάλωσει αυτή την εβδομάδα πάνω από τους 40οC -καθυστερημένα φέτος, άρα... ας προετοιμαστούμε!

Πιο χαλαρά θα αντιμετωπίσουμε και το κρασί μας λοιπόν. Δεν είναι απλά ότι λόγω θερμοκρασίας δεν μπορούμε να πιούμε τα γεμάτα κόκκινα του χειμώνα (για ποιο λόγο εξάλλου εφευρέθηκαν τα ψυγεία) ή επειδή δεν θα ταιριάξουν με το φαγητό που γίνεται πιο ελαφρύ. Είναι περισσότερο θέμα διάθεσης..

Με αυτό το πνεύμα σας προτείνουμε εννέα κρασιά από τη λίστα του House of Wine που έχει επιλέξει ο Γρηγόρης, γεμάτα φρεσκάδα, ζωντάνια με ή χωρίς κομπλικέ χαρακτήρα, που ταιριάζουν απόλυτα με τη καλοκαιρινή μας διάθεση.


Λημνιώνα Ζαφειράκη

Ξεκινάω με κόκκινο έτσι για να σας σπάσω το τσαμπουκά γύρω από την άποψη ότι το καλοκαίρι δε πίνουμε κόκκινα. Το σπάνιο σταφύλι Λημνιώνα από τα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη δεν προσποιείται κάτι το οποίο δεν είναι στην πραγματικότητα. Φρεσκάδα και ζωντάνια, με γλυκό κόκκινο φρούτο στη μύτη αν και απόλυτα ξηρό και δροσιστικό στο στόμα. Ένα πραγματικά νόστιμο κρασί.


Βλάχικο Rossiu di Munte Κατώγι Αβέρωφ

Δεύτερο κόκκινο κρασί στο καπάκι έτσι για να σας αποτελειώσω και αυτή τη στιγμή που γράφω βλέπω τη Μαρία Δήμου να φοράει ζακέτα έξω από το οινοποιείο στο Μέτσοβο. Από τις πλέον ψυχρές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός το οποίο αντανακλάται στο χαρακτήρα του Βλάχικου με πικάντικο κόκκινο φρούτο, χαμηλό αλκοόλ και μια δροσιά στο στόμα που μοιάζει ατελείωτη.


Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο

Δε μπορώ να καταλάβω πως έχοντας παγιδεύσει μέσα του όλο τον ήλιο του Αιγαίου το Ασύρτικο καταφέρνει και σε κάνει να νομίζεις πως προέρχεται από ψυχρή αμπελουργική περιοχή. Λεμονάτο, αυστηρό, με προκλητική οξύτητα που σου προκαλεί αυξημένη έκκριση σιέλου και τεράστια επίπεδα απόλαυσης. Με ή χωρίς τη Σαντορίνη στο κάδρο.


Καρανίκα Brut Cuvee Speciale

Ψάχνετε τρόπο να πιείτε Ξινόμαυρο το καλοκαίρι και δε σας πολυκάθεται; Εδώ έχετε στα χέρια σας ένα παγωμένο blanc de noir, αφρώδες Ξινόμαυρο απόλυτα ξηρό, ωστόσο άρτια ισορροπημένο με αρώματα εσπεριδοειδών και ζύμης, τέλειο για κατανάλωση σε ένα ξύλινο κατάστρωμα. Να είχαμε και κάνα σκάφος τι καλά που θα ήτανε…


Pinot Noir Spy Valley

Η χαρούμενη πλευρά του Pinot noir με απίστευτη καθαρότητα κόκκινων φρούτων του δάσους, γλυκά μπαχάρια και φρέσκο, ζουμερό και πικάντικο χαρακτήρα στο στόμα, με τανική δομή ωστόσο που υπαινίσσεται πως παρά το γεγονός ότι είναι δελεαστικό και ευχάριστο αυτή τη στιγμή μπορεί να πάει και παραπέρα. Α classic Marlborough στυλ.


Whispering Angel Rose

Το πιθανότερο είναι ότι θα το συναντήσετε σε όποιο νησί και να διαλέξετε για διακοπές. Ένα από τα πλέον διάσημα ροζέ της Προβηγκίας που δίπλα στο πολύ ντροπαλό ροζέ χρώμα που το χαρακτηρίζει θα έρθετε σε επαφή με πολύ κομψά αρώματα κόκκινων φρούτων, λευκά λουλούδια και νύξεις λεβάντας. Ταυτόχρονα θα κάνετε και το κομμάτι σας στη Μύκονο αφού θα είστε οι πιο μοδάτοι…


Μαντινεία Νασιάκου

Κανονικά θα έπρεπε να είναι πάνω πάνω στη λίστα με τις προτάσεις μου αφού δεν υπάρχει άλλο κρασί στην Ελλάδα που να συνδυάζει κομψές γραμμές, τραγανή οξύτητα, χαμηλό αλκοόλ και έναν αρωματικό χαρακτήρα που σου παίρνει το μυαλό με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και την ανθική-τριανταφυλλένια διάσταση του. Το απόλυτο hit του καλοκαιριού.


Riesling Kabinett  Robert Weil

Δεν είναι ξηρό δεν είναι γλυκό. Είναι ένα απίθανο Riesling από την πιο ελαφριά κατηγορία των Kabinett της Γερμανίας με μια δόση γλυκύτητας που ισορροπεί μοναδικά την τεράστια οξύτητα του κρασιού, ενώ με μόλις 8.5% αλκοόλ και απίθανα αρώματα ροδάκινου, λευκών λουλουδιών και κερύθρας σε κάνει να μη θέλεις ποτέ να τελειώσει. Μια μοναδική έκφραση των λευκών κρασιών του Ρήνου.


Ρετσίνα Παπαγιαννάκου

Και επειδή πρέπει και το κλασικό παραθαλάσσιο ταβερνάκι να πάρει τη σειρά του στις καλοκαιρινές σας διακοπές καλοκαίρι χωρίς ρετσίνα δε γίνεται. Αλλά τι ρετσίνα θα μου πείτε… Αυτή του Παπαγιαννάκου ανήκει στη νέα γενιά με πολύ όμορφη ισορροπία ανάμεσα στη φυτικότητα του ρετσινιού και τη ζωηράδα του φρούτου, όντας ο ιδανικός σύντροφος δίπλα σε ταραμοσαλάτες, τζατζίκια, θαλασσινά, τηγανητά ψαράκια ή οτιδήποτε άλλο εκλεκτό θα έχουν την καλοσύνη να σας φιλέψουν. Τιμή στις ελληνικές παραδόσεις λοιπόν…
 
 
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Άπό τον ΕΟΣ Σάμου...
 Δοκιμάζουμε το Άσπρο Βότσαλο απ' την... πατρίδα!
"Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!" Αυτό λέει ένα παλιό ρητό, που δεν αμφισβητήται από κανένα! Στην περίπτωσή μας το "σπίτι" μας δεν είναι το House of Wine, αλλά ο πρόγονός του, το "Maison du Vin" και η "πατρίδα" μας η Σάμος και τα κρασιά της. Τη σχέση του House of Wine με όλα τα προηγούμενα, αν δεν την γνωρίζετε μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
Και το κρασί που δοκιμάσαμε -σε μια δοκιμή πολλών... φάσεων- είναι το Άσπρο Βότσαλο 2014, του Συνεταιρισμού Σάμου...
Διαβάστε το άρθρο...
 
Απίστευτο; Από τον 
 Parker: Argyros Vinsanto 20 Ετών 
97 points!.
Όταν το διαβάσαμε, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!! 97% βαθμολόγηση κρασιού από το Rober Parker, είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ που έχει λάβει ποτέ Ελληνικό κρασί!!. Ναι, στην τελευταία βαθμολογία της 30ης Ιουνίου των Ελληνικών κρασιών από τον Μark Squires το Vinsanto Αργυρού 20 ετών του 97 πήρε αυτή την απίστευτη βαθμολογία, και διθυραμβικά σχόλια! Βέβαια, δεν άλλαξε κάτι στην σειρά βαθμολόγησης των ελληνικών κρασιών, γιατί και πάλι τη μεγαλύτερη βαθμολογία είχε το ίδιο κρασί! Συγχαρητήρια στο Κτήμα Αργυρού, που τιμά τα Ελληνικά κρασιά αλλά και την Ελλάδα!
Διαβάστε το άρθρο...
 
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
 Ανδρικά και γυναικεία κρασιά; Give me a break!!!!
Ανδρικά και γυναικεία κρασιά; Ελάτε τώρα!!! Ο Τάσος Πικούνης αμφισβητεί αυτό το διαχωρισμό, και απορρίπτει ότι υπάρχουν κρασιά που ταιριάζουν σε γυναίκες ή άνδρες. Και μας δίνει μια άλλη οπτική των χαρακτηριστικών των κρασιών, αναφερόμενος σε ένα ιδιότυπο οινικό... ρατσισμό, που κυρίος υπάρχει και αναπτύσσεται στους... άνδρες!
Διαβάστε το άρθρο...
 
Άπό το Κτήμα Αβαντίς...
 Κανναβα Estate Argyros στη Σαντορίνη
Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς τις εκδηλώσεις αλλά και τους χώρους πολιτισμού να συνδυάζονται με το κρασί. Οι πολλές εκδηλώσεις του προγράμματος "Δίπλα στην Τέχνη" του House of Wine τα 3 τελευταία χρόνια κάνουν ακριβώς αυτό. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η αξιοποίηση ενός πολύ αξιόλογου πολιτιστικού μνημείου, του Αρχοντικού Αργυρού στη Μεσαριά της Σαντορίνης με την αναστήλωση της κάνναβας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου από τον Απόστολο Μούντριχα του κτήματος Αβαντίς, και τη χρήση της σαν χώρο παλαίωσης των Σαντορινιών κρασιών του κτήματος αλλά και σαν χώρο δοκιμής των κρασιών του. Μίλησε λοιπόν με τον Απόστολο ο Τάσος Πικούνης
Δείτε το Video...
 
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
 Cocktails #2
Το ημερολόγιο δείχνει 25 Ιουλίου και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Τα straight ποτά μάλλον περνάνε σε δεύτερη μοίρα και στο προσκήνιο έρχονται δροσερά καλοκαιρινά cocktails. Έτσι λοιπόν σήμερα ο Κυριάκος Κοντογιώργης, Σύμβουλος αποσταγμάτων του House of Wine ασχολειται με αυτά, όπως έκανε και πριν από τρεις εβδομάδες στο σχετικό άρθρο. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ξεκινά με ένα cocktail με προέλευση τη Βραζιλία , που γνώρισε στη χώρα μας μεγάλη επιτυχία τις δυο τελευταίες δεκαετίες.
Διαβάστε το άρθρο...
 
 
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".


Προωθείστε αυτό το email σε φίλο


* Oι αναφερόμενες στο παρόν τιμές, προσφορές, εκπτώσεις έχουν ισχύ μόνο μέχρι τις 24:00 της αναφερομένης ημερομηνίας λήξης τους, και για οποιαδήποτε παραγγελία δοθεί μέχρι αυτή την ημέρα και ώρα. Εάν δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης, σαν τέτοια εννοείται η ημερομηνία αποστολής του παρόντος ή η ημερομηνία κατά την οποία αλλάξει η τιμή ή αφαιρεθεί η προσφορά από τις ιστοσελίδες του Ηouse of Wine. H αλλαγή τιμής ή τιμών και η αφαίρεση/κατάργηση προσφορών μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και χωρίς καμμία προειδοποίηση.


© 2015 houseofwine.gr. All Rights Reserved