Newsletter House of Wine
- Σεπτέμβριος 2016
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 82ο, 29η Αυγούστου 2016 
Newsletter Σεπτεμβρίου 2016
 

Αγαπητοί Φίλοι,


Σεπτέμβρης ο τρυγητής...που φέτος τον ανταγωνίστηκε ο Αύγουστος, αλλά και Σεπτέμβρης, το τέλος των διακοπών.

Επιστρέφουμε λοιπόν και εμείς στην τακτική μας επικοινωνία, που λόγω διακοπών (δικών σας και δικών μας) είχε προσωρινά περιοριστεί στην Προσφορά της Πέμπτης. Επιστρέφουμε με κέφι, όρεξη για δουλειά, με αισιοδοξία για το αύριο, και με πολλές νέες ιδέες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να σας προσφέρουμε νέες εμπειρίες στον χώρο που όλοι μας αγαπάμε.

Αλλά και ο μήνας των έβδομων γενεθλίων μας! Να θυμηθούμε ο αριθμός επτά είναι σημαδιακός; 7 οι ημέρες της Δημιουργίας, 7 τα θαύματα του κόσμου, 7 όροφοι του Πύργου της Βαβέλ, 7 οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας, 7 οι ημέρες της εβδομάδας, 7 τα χρώματα της ίριδας! Σημαδιακή θα είναι και για το House of Wine, μια νέα περίοδος αρχίζει για εμάς, αλλά και για εσάς, τους φίλους μας. Λίγη υπομονή μόνο, και μην ξεχνάτε ότι ξέρουμε να... ταράζουμε τα νερά!

Προς το παρόν, ο κόσμος του κρασιού έχει μπροστά του τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας», τη μεγάλη γιορτή του κρασιού και του τρύγου, που μπορεί να άρχισε στις 4 Αυγούστου, αλλά τα Οινοποιεία τώρα ανοίγουν τις πόρτες τους! Περιμένουμε να είστε όλοι εκεί, οι οινοποιοί σας έχουν ανάγκη, εσάς και την υποστήριξή σας και εσείς τα κρασιά τους, μην το ξεχνάτε!

Όχι, δεν ξεχάσαμε τον τρύγο. Το επόμενο τεύχος του Wine Weekly θα είναι αφιερωμένο σε αυτόν.


Στην υγειά σας και καλό Φθινόπωρο!
 
Μιχάλης Πικούνης

Διευθυντής- House of Wine 
 
Μέσα στο Σεπτέμβριο...
Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας πλησιάζουν
O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος, για 12η χρονιά, τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας. Οι εκδηλώσεις έχουν αρχίσει από τις 4 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου με τις επισκέψεις του κοινού στα ανοικτά οινοποιεία. Σε αυτές συμμετέχουν τα Οινοποιεία από τη ζώνη της Νεμέας, που βρίσκονται σε 16 διαφορετικά χωριά. Το House of Wine προσπάθησε να συγκεντρώσει όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα, και θα ενημερώνει αυτή τη σελίδα ανάλογα με τα στοιχεία που υπάρχουν. Πάρακολουθείτε την σελίδα αυτή για να έχετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις. Επίσης,  για να σας διευκολύνουμε, δημιουργήσαμε τον χάρτη όλων σχεδόν των οινοποιείων της Νεμέας σε διαδραστική μορφή, ώστε εύκολα να προσδιορίσετε τα κοντινά σας οινοποιεία.
21/9 τα έβδομα γενέθλιά μας!
Πριν από 7 χρόνια, στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 "γεννήθηκε" στο διαδίκτυο το House of Wine... ακριβώς στην αρχή της κρίσης. Το "μωρό" μεγάλωσε πολύ γρήγορα, και σε 4 εβδομάδες, παιδάκι πιά 7 ετών, θα γιορτάσει όπως κάθε χρόνο τα γενέθλιά του. Σε μια χρονιά σημαδιακή, τόσο για εμάς όσο και για τους φίλους μας! Υπομονή και... θα δείτε!
Τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Η ιδιαίτερα δημοφιλής οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης `Τα ΒορΟινά` θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης `Οίνοι Βορείου Ελλάδος`. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέον αναγνωρισμένων οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, θα είναι όπως πάντα στα ΒορΟινά, στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.
Προτάσεις-Νέες Αφίξεις
Προτείνουμε: 9 Εκλεκτά Φθινοπωρινά Ερυθρά
Με το Φθινόπωρο σαν προπομπό του Χειμώνα, θα πρέπει -μετά την καλοκαιρινή "αποχή" για τους περισσότερους- να αρχίσουμε να ξαναβλέπουμε τα ερυθρά κρασιά.
Ξεκινάμε με τα Φθινοπωρινά ερυθρά, αυτά δηλαδή που είναι λιγότερο δυνατά από τα ερυθρά του Χειμώνα, περισσότερο ευέλικτα και προσαρμόσιμα στις Φθινοπωρινές "αταξίες" του καιρού. Κρασιά ερυθρά που πίνονται και δροσερά, και που ταιριάζουν όχι μόνο με τα κλασσικά πιάτα κρεατικών, αλλά και με τα ελαφρότερα κόκκινα πιάτα του Φθινοπώρου, με γεμιστά, με κόκκινες πάστες, πουλερικά, αλλά και με την ...παρέα μας σε ένα ποτήρι χωρίς συνοδεία, δροσερό αν το επιτάσσει ο καιρός.
 Απολαύστε τα
Δουλουφάκης - Αφρώδης Λευκός 2015
Το πρώτο αφρώδες κρασί, με την παραδοσιακή μέθοδο, από 100% Βιδιανό είναι γεγονός! Μια πολύπλευρη Κρητική ποικιλία που μέχρι πριν 15 χρόνια, κινδύνευε με εξαφάνιση, όχι μόνο αναβίωσε, αλλά αποτελεί μεγάλη ελπίδα για όλο τον Ελληνικό αμπελώνα. Το αποδεικνύει και αυτό το εκπληκτικό αφρώδες του Νίκου Δουλουφάκη, που γνωρίζει το Βιδιανό όσο λίγοι.
Granatus 2015
Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος είναι ο παραγωγός που άλλαξε την ‘ρότα’ ενός ταλαιπωρημένου αμπελώνα, αυτού της Αττικής. Η περιοχή έχει ανακτήσει την φήμη της και συγκαταλέγεται πια, στις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Το αποδεικνύει άλλωστε και αυτό το μοντέρνο, ζουμερό και ευωδιαστό ροζέ κρασί!
Το "Βαρύ πυροβολικό" του Κυρ-Γιάννη σε νέα σοδειά!
Ένα ερυθρό κρασί μεγάλων αξιώσεων το οποίο έρχεται να πάρει τη θέση του στα καλύτερα κελάρια του κόσμου, δίπλα σε μεγάλα ερυθρά Bordeaux και Βουργουνδίες. Όπως καθετί άγριο και σπάνιο, θα εξαφανιστεί αστραπιαία, αφήνοντας ωστόσο το μπλε ‘αποτύπωμα’ της. Είναι μαγεία το πώς διαθέτει τέτοια δύναμη και ενέργεια. Μια ‘Μπλε Αλεπού’ σπάνιας ράτσας και κλάσης.
Sierra Milenario-Extra Anejo
.Εξαιρετικό value-for-money απο μια premium τεκίλα που είναι σαν να πίνεις καλό single malt. Η Sierra Milenario Anejo φτιάχνεται στο Μεξικό, και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 48 μήνες. Μια τεκίλα που δεν πρέπει να χάσουν οι φίλοι του είδους!
Θέματα
Μιλώντας για οινολάσπες
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. Wset
Εν μέσω τρύγου, είναι ίσως η καλύτερη περίοδος να μιλήσουμε για ‘οινολάσπες’. Μία λέξη που αναφέρεται συχνά στην περιγραφή των κρασιών. Μπορεί η λέξη ‘λάσπες’ να μας τρομάζει λίγο, όμως κάποιες ‘λάσπες’ που συναντάμε στην διαδικασία της οινοποίησης κάνουν καλό Ας δούμε πως!;
Έχει ο καιρός γυρίσματα, και τα... φαγητά επίσης!
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Πέρασε ο καιρός που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα... και πέρασε χωρίς επιστροφή. Έφυγε, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και, ούτε γράμμα ούτε τηλεφώνημα! Μαζί του πήρε και συνήθειες νεόφερτες, σπατάλες, τρόπους ζωής... και τον κενό χωρό έσπευσαν να γεμίσουν προηγούμενες, ξεχασμένες από κάποιους και άγνωστες στους νεότερους: Ο Τάσος Πικούνης τα συνοψίζει σε δύο άρθρα του: Το πρώτο "Έχει ο καιρός ...γυρίσματα, και τα φαγητά επίσης!" και το δεύτερο "Γυρισμάτων" συνέχεια: Κοντοσούβλι σε κοκκινιστό"
Γίνετε cocktail Bartender με το… κινητό σας!
Τα κοκτέιλ έχουν πια γίνει μόδα… Κυριαρχούν παντού, τόσο έξω, όσο και… μέσα στο σπίτι! Οι συνταγές που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλές, και πολλοί θα ήθελαν να μιμηθούν τους cocktail bartenders, τους εξειδικευμένους σε κοκτέιλ «μάγους»! Δύσκολο… ασφαλώς. Αδύνατο όμως όχι! Και αυτό γιατί δεν ξέρετε το μυστικό: Έχετε ήδη εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες συνταγές των καλύτερων κοκτέιλ που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο! Και τις έχετε στις άκρες των δαχτύλων σας! Κυριολεκτικά!
Edradour
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτή την εβδομάδα  θα επανέλθω μετά από πολύ καιρό στα αφιερώματα. Θα ασχοληθώ με ένα αποστακτήριο, το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το μικρότερο σε όλη τη Σκωτία, μόνο όμως προς το παρόν. Από την 1η Δεκεμβρίου και μετά, τον τίτλο αυτό θα κατέχει το Strathean, όταν το απόσταγμα που ωριμάζει αυτή τη στιγμή στις αποθήκες του συμπληρώσει τρία χρόνια παλαίωσης και θα μπορεί να καλείται νόμιμα whisky. Μέχρι τότε όμως, μικρότερο σε μέγεθος αποστακτήριο της Σκωτίας είναι το Edradour

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2016 houseofwine.gr. All Rights Reserved.