Newsletter House of Wine - Φεβρουάριος
2017
|
|
Τεύχος 88ο, 5η Φεβρουαρίου 2017
|
Newsletter Φεβρουαρίου 2017 |
|
|
Αγαπητοί Φίλοι,
Χθες, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου
κατά την Ορθόδοξη πίστη, μπήκαμε στο Τριώδιο, την
περίοδο δηλαδή των 70 ημερών μέχρι
την Κυριακή του Πάσχα που περιλαμβάνει τις
τέσσερις εβδομάδες πριν από τη
Μεγάλη Τεσσαρακοστή, τις πέντε εβδομάδες
της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Σαρακοστής)
ως το Σάββατο του Λαζάρου, και την Μεγάλη
Εβδομάδα.
Το Τριώδιο, περίοδος
θρησκευτική που καθωρίζει επακριβώς την "δίαιτα"
των πιστών, είναι παράλληλα και μια οινική
περίοδος που μας δίνει την ευκαιρία να
συνδυάσουμε τα εδεσματα της περιόδου με την τεράστα
ποικιλία τους -από κρέας, ψάρι, τυρί μέχρι τα υπέροχα
Ελληνικά Σαρακοστιανά, με τα εξ' ίσου υπέροχα ελληνικά
κρασιά!
Εμείς στο House of Wine
παρακολουθούμε στενά τις γιορτές αυτής της περιόδου,
τις συνήθειες και τα πιάτα που τις συνοδεύουν, ώστε
να προτείνουμε στους φίλους μας τα κρασιά που ταιριάζουν
με αυτά.
Είτε είστε θρησκευόμενος είτε όχι,
σας συνιστούμε να ακολουθήσετε κατά το δυνατόν τη
"δίαιτα" αυτών των ημερών: Είναι υγιεινή, περιλαμβάνει
εξαιρετικές κλασσικές και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ
και ...ταιριάζει απίστευτα με το καλό κρασί!
Μέσα στο τριώδιο, είναι και η γιορτή
των ερωτευμένων! Και εκεί το House of Wine
είναι πανέτοιμο να βοηθήσει αυτή η ημέρα να μείνει
αξέχαστη τόσο σε εσάς όσο και στον/στην σύντροφό
σας!
Στην υγειά σας
|
|
Μιχάλης Πικούνης
Διευθυντής-
House of Wine |
|
|
|
|
|
Αν ΔΕΝ είστε ακόμα πελάτης μας...
Ευχαριστούμε θερμά που διαβάζετε τις ενημερώσεις
και τα Νewsletter μας. Αλλά... είστε
πελάτης μας; Εμείς δεν θέλουμε να έρθετε
και να αγοράσετε από το House of Wine!
Όχι! Θέλουμε να έρθετε... και να
ξανάρθετε... και να ξανάρθετε!
Γι' αυτό επιβραβεύουμε τους πιστούς
πελάτες μας, με τους Πόντους Επιβράβευσης!!
Αγοράστε έξυπνα, από το
House of Wine. Διαβάστε για το
κέρδος που έχετε αν γίνετε πιστός
μας πελάτης...
|
|
|
|
Δοκιμάστε κάθε εβδομάδα 8 κρασιά + 4 Ουίσκυ
δωρεάν!
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse
bar του House of Wine
8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν
κάθε εβδομάδα, + 4 εκλεκτά ουίσκυ
εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!. Ελάτε λοιπόν
και αυτή την εβδομάδα να
δοκιμάσετε 8 κρασιά, τέσσερα
λευκά και τέσσερα ερυθρά!
|
|
|
|
|
|
Αρχή του Τριώδιου, αρχή της Αποκριάς!
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Αλήθεια... θυμόμαστε όλοι αυτές τις θαυμάσιες
χριστιανικές και ελληνικές
γιορτές που έρχονται, μέχρι το Πάσχα;
Πάρα πολλοί- οπωσδήποτε οι νεώτεροι σε ηλικία- φίλοι
του κρασιού- δεν γνωρίζουν τις σημαντικές ημερομηνίες
της Σαρακοστής ή του Τριωδίου,
ή τις γνωρίζουν αποσπασματικά. Αποκριά,
Τριώδιο, Σαρακοστή, Τσικνοπέμπτη, της Τυρινής
κλπ. κλπ. είναι λέξεις που σε πολλούς δεν λένε τίποτα,
άγνωστες λέξεις χωρίς σημασία! Διαβάστε λοιπόν το
σχετικό μας άρθρο που δουλεύει και σαν "γλωσσάρι"
των όρων, μάθετε τι τρώμε και τι πίνουμε...
|
|
|
Έκθεση HORECA 2017
Με 550 εκθέτες, 55.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας
και περισσότερες από 240 ώρες προγράμματος στα special
events, η 12η HORECA 2017, η έκθεση της
Εστίασης, επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως
μία έκθεση πραγματικά παγκοσμίου επιπέδου! Από
10 έως 13 Φεβρουαρίου 2017 στο
εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO
στο αεροδρόμιο Αθηνών |
|
|
Valentine's Day: η Ημέρα των Ερωτευμένων
Στις 14 Φεβρουαρίου ολόκληρος ο
κόσμος πια γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων,
τον άγιο της αγάπης Βαλεντίνο... Στο House
of Wine ξέρουμε καλά ότι το ταίριασμα κρασιού
και έρωτα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Γι αυτό διαλέξαμε
για εσάς
ειδικά δώρα για τον Αγιο Βαλεντίνο,
αλλά και δώρα που έχους σχέση με τις ...φυσαλίδες,
με το ποτό του έρωτα, τη
σαμπάνια και τα
αφρώδη κρασιά. Με διάφορους συνδυασμούς,
με σοκολάτες, ποτήρια για δύο... |
|
|
Peloponnese Wine Festival 2017
Όλα νέα στην έκθεση των Οίνων Πελοποννήσου-
όπως την γνωρίζαμε: "Peloponnese Wine Festival"
είναι το νέο όνομα που θα συνοδεύει
την ετήσια εκδήλωση-γευσιγνωσία των μελών της
Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
(ΕΝΟΑΠ) στην Αθήνα. Τα κρασιά της Πελοποννήσου
έρχονται για 10η χρονιά στην Αθήνα,
την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο
ξενοδοχείο Hilton. Ο μεγαλύτερος
αμπελώνας της χώρας θα εκπροσωπηθεί από
45 οινοποιούς. Πρόκειται για τη
υψηλότερη συμμετοχή που έχει υπάρξει ποτέ
σε έκθεση ένωσης οινοποιών -και αυξημένη σε σχέση
με πέρυσι κατά 50%. |
|
|
Septem #inthehouse: Beer&Cheese pairing
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου
στις 7:30 μμ., στο #inthehouse
Bar του House of Wine
για να γνωρίσουμε την Μικροζυθοποιία Septem
από… πρώτο χέρι αφού ο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου,
ιδιοκτήτης και παραγωγός, θα μας μυήσει σε ένα ταξίδι
εμπειρίας & γνώσης… «από το σταφύλι
στο λυκίσκο», θα μας αναλύσει την έννοια
της Μικροζυθοποιίας και θα μας
εκμυστηρευτεί τα δικά του προσωπικά βιώματα ως παραγωγός
και στη δημιουργία της ιδιαίτερης σειράς
ελληνικών craft μπυρών που κερδίζει αναγνώριση
και στο εξωτερικό. Στο ταξίδι της γευσιγνωσίας αυτής
θα δοκιμάσουμε 6 επιλογές της Μικροζυθοποιίας,
οι οποίες παντρεύονται ιδανικά με επιλογές
τυριών από όλο τον κόσμο!
|
|
|
Καθαρά Δευτέρα
Αρχή νηστείας η Καθαρά Δευτέρα; Όχι ακριβώς... γιατί η τεράστια
ποικιλία των εκπληκτικών νηστίσιμων
σε συνδυασμό με τα τόσα κρασιά με τα οποία ταιριάζουν,
μόνο νηστεία δεν συνιστούν! Γι' αυτό, καλό είναι
να... ετοιμάζεστε! Δείτε τις προτάσεις
μας για
τα κρασιά της Καθαράς Δευτέρας, και
αποφασίστε έγκαιρα ποια θα σας
συνοδεύσουν στη... νηστεία της Σαρακοστής!! |
|
|
Κρασί+Τυρί #inthehouse: Κυριακη 5 Μαρτίου!
Και λίγο από το... Μάρτιο για να σας "προειδοποιήσουμε" για
την εκδήλωση που έχετε ζητήσει περισσότερο
από οποιαδήποτε άλλη: "Παντρεύοντας
Τυρί+Κρασί", η επανάληψη της αξέχαστης
εκδήλωσης του 2010, τώρα #inthehouse!
Την Κυριακή 5 Μαρτίου από τις
12:00 έως και τις 17:00, σας περιμένουμε
στο House of Wine για την... απόλαυση
του μήνα! Σημειώστε ημερομηνία και ώρα, αν και
δεν θα σας αφήσουμε να το ξεχάσετε! |
|
|
|
|
|
Όλα τα φρέσκα λευκά του 2016!
Κάποιοι παραγωγοί βιάζονται να προλάβουν τις γιορτές,
άλλοι πιό ...συντηρητικοί βγάζουν τα φρέσκα τους
πριν τις μεγάλες εκθέσεις... Έτσι,
μετά τα "ΒορΟινά" και πριν το "Οινόραμα".
όλα τα φρέσκα λευκά εσοδείας 2016
έχουν πια βγει στην αγορά! Και βέβαια στα ηλεκτρονικά
μας "ράφια"! Στο House of Wine
θα βρείτε τα περισσότερα: Με αρώματα, δροσερή φρεσκάδα,
κάποια με οξύτητα που σε καθηλώνει, ιδανικοί "συνοδοί"
των μυρωδάτων πιάτων της Σαρακοστής
που πλησιάζει. Γνωρίστε τα και δοκιμάστε τα!..
|
|
Ο νέος Καβαλιέρος 2015 τώρα στα "ράφια" μας
Μετά απουσία μηνών -που ανέβασε τη ζήτηση κατακόρυφα!-,
το μοναδικό Ασύρτικο του κτήματος Σιγάλα, ο
Καβαλιέρος 2015
διατίθεται ΤΩΡΑ από το House of Wine!
Κομψότερο και πιό φίνο από την αντίστοιχη
Σαντορίνη, χρειάζεται να το μεταχειριστείτε σαν
ερυθρό, αφού έχει δυναμικό παλαίωσης
μέχρι το 2025! Βάλτε σήμερα την
παραγγελία σας, πριν εξαντληθεί!
|
|
|
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Λευκό
Η περιοχή της Αχαΐας φημίζεται
κυρίως για τα γλυκά κρασιά από Μοσχάτο.
Εδώ όμως έχουμε ένα μυρωδάτο, ελαφρύ και νόστιμο
ξηρό Μοσχάτο από την Cavino
με εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας. Αναμφισβήτητα
ελκυστικό κρασί, που παράγεται από τους ορεινούς
και πανέμορφους αμπελώνες, δίπλα στο Μέγα
Σπήλαιο, στην Αιγιαλεία.
|
|
|
Τομή Ροζέ 2016
Ο Γιάννης Τρουπής και η ομάδα του
μας δίνει, ίσως, το καλύτερο ροζέ κρασί
από 100% Μοσχοφίλερο.
Μια άκρως γοητευτική εκδοχή αυτής της ερυθρωπής
ποικιλίας, με αναπάντεχα γεμάτο σώμα και τριανταφυλλένιο
προφίλ, που θα μας κάνει να θέλουμε κι άλλο, κι
άλλο, κι άλλο!
|
|
|
Ron Zacapa Royal
Εδώ, τα πολλά λόγια είναι φτώχια... Ένα από τα
παλαιότερα, πλουσιότερα
με τις πιο σύνθετες εκφράσεις ρούμι
που παράγεται σήμερα σε ακόμη πιο exclusive
εκδοχή.
|
|
|
Όλα για τα Cocktails!
Αγαπάτε τα Cocktails; Ασφαλώς...
είτε είστε επαγγελματίας είτε απλός
φίλος, στο House of Wine έχουμε
την κατηγορία "Για
Cocktails" που διαθέτει 88(!!)
συνολικά προιόντα και υλικά για να κάνετε όποιο
coctail θέλετε όσο αξέχαστο θα θέλατε!
Σιρόπια,
Bitters,
Λικέρ,
Πουρέδες,
Αναψυψτικά, αλλά και για τους πρωτάρηδες,
έτοιμα Coctails, ή
Coctails to Mix! ¨Ότι ζητάτε για το
τέλειο Coctail τώρα στο House of Wine!..
|
|
|
|
|
Εντυπώσεις από τα ΒορΟινά
του 2017
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Η ετήσια εκδήλωση των Οίνων της Βορείου
Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο,
την τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου!
Στις 30 του μήνα λοιπόν φέτος, στο ξενοδοχείο
Χίλτον, με πολύ μεγάλη προσέλευση
κοινού, τόσο επαγγελματιών όσο και οινόφιλων. Συμμετείχαν
25 οινοποιοί από την Μακεδονία,
την Ήπειρο και την περιοχή του
Ολύμπου, σε μία εξαιρετική διοργάνωση.Το
House of Wine ήταν εκεί! Δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε
τις εντυπώσεις μας...
|
|
|
Ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2017
... είναι ο Αλέξανδρος Μπουζίκας,
που εργάζεται ως οινοχόος στο Danai Beach
Resort and Villas. Την δεύτερη θέση κέρδισε
ο Θεολόγος Πλακόπουλος, επίσης
οινοχόος στο Danai Beach Resort and Villas αλλά
και στο Radikal στην Θεσσαλονίκη.
Στην τρίτη θέση ο Ελευθέριος Χανιαλίδης,
που εργάζεται στην Cava Vegera,
στην πρώτη του συμμετοχή στον διαγωνισμό. Και οι
τρεις φιναλίστ, ‘ανέβηκαν’ για πρώτη φορά στην ‘σκηνή’,
διαγωνιζόμενοι στην τελική φάση μπροστά στο κοινό.
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!
|
|
|
Τα νέα της αγοράς...
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με νέα
από το χώρο του whisky.
Όμως δεν θα δούμε πως κινείται η αγορά, όπως κάνουμε
συνήθως, αλλά θα δούμε διάφορα άλλα νέα από το χώρο.
Θα ξεκινήσω με τις καινούριες εκδόσεις που παρουσιάζουν
διάφορα αποστακτήρια, ξεκινώντας από το
Glenmorangie.
|
|
|
|
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
|
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.
Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας,
εγγραφείτε τώρα.
Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί,
παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές.
Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην
"Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά
σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους
συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε
να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των
όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά
της Πέμπτης".
Προωθείστε αυτό το email
σε ένα φίλο |
|
© 2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved. |
|