Newsletter House of Wine
- Μάρτιος 2017
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 89ο, 1η Μαρτίου 2017
Newsletter Μαρτίου 2017
 


Αγαπητοί Φίλοι,


Μη βιάζεστε… Η πραγματική Άνοιξη έρχεται σε 20 περίπου ημέρες, η ημερολογιακή είναι εδώ, μαζί με το Μάρτιο, και μαζί της η Σαρακοστή!.

Πολλά θα συμβούν γύρω από το κρασί το Μάρτιο. Αλλά για εμάς στο House of Wine πρώτο απ' όλα, και σίγουρα το πιο σημαντικό είναι η μεγάλη εκδήλωση της επόμενης Κυριακής, "#inthehouse: Wine & Cheese Pairing", με 11 σπάνια και σημαντικά τυριά και περισσότερα από 35 κρασιά! Ελπίζουμε ότι θα είστε και εσείς εκεί, γιατί είναι μια πραγματικά σπάνια δοκιμή-γευσιγνωσία!

Το «Οινόραμα 2017» -από όσα μαθαίνουμε ήδη με συμπληρωμένες τις συμμετοχές!- και πολλές εκδηλώσεις, αποτελεί ασφαλώς το πιο ενδιαφέρον γεγονός του Μαρτίου, με δεύτερο το Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, που θα δώσει τα απαραίτητα βραβεία στους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Τέλος, περιμένουμε την σπουδαία ProWein στο Ντύσσελντορφ, για την οποία θα μιλήσουμε βέβαια και πάλι.

Οι περισσότεροι φίλοι μας θα συνέρχονται μάλλον από τη ...νηστεία της Καθαρής Δευτέρας! Αλλά αυτή τελείως «ελληνική» νηστεία όπου σκάμε στο φαγητό με μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας συνεχίζεται και τη Σαρακοστή, γι’ αυτό και δίνουμε και θα δίνουμε τα κρασιά που της ταιριάζουν με τα δεκάδες γνήσια ελληνικά πιάτα, όπως επίσης και τα πολλά νέα μας κρασιά καθώς θα "ανεβαίνουν" στα ράφια μας.

Ελπίζουμε να τα πούμε και να σας δούμε την Κυριακή, στο "#inthehouse: Wine & Cheese Pairing"!


 
Στην υγειά σας!!
 
Μιχάλης Πικούνης

Διευθυντής- House of Wine 
 
 
Το House of Wine στην κορυφή της κατηγορίας Τρόφιμα/Ποτά στην Ελλάδα!
Πριν λίγες ημέρες, η Alexa.com, θυγατρική της Amazon που μετρά την επισκεψιμότητα των διαφόρων ιστοτόπων (sites) σε όλο τον κόσμο, δημοσίευσε την κατάταξη των Ελληνικών ιστοτόπων εταιρειών Τροφόμων και Ποτών (Διεθνής κατηγορία Food & Beverage -F&B) για όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Και δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας, αφού το House of Wine βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, δεύτερο μετά το ΑΒ -Βασιλόπουλος!. 
#inthehouse  
Κρασί+Τυρί #inthehouse: Κυριακη 5 Μαρτίου!
Άρχισαν οι εγγραφές για την μεγάλη εκδήλωση του House of Wine "#inthehouse: Wine & Cheese Pairing" την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 με άφιξη οποιαδήποτε ώρα μεταξύ 13:00 και 17:00! 11 σπάνια τυριά συνδυασμένα με περισσότερα από 35 κρασιά θα σας δώσουν μια μοναδική απόλαυση! Σας περιμένουμε!
Γνωρίστε τα τυριά της εκδήλωσης...
Είναι σπάνια, δυσεύρετα, και επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε αφ' ενός να είναι αντιπροσωπευτικά της κατηγορίας τους, αφ' ετέρου να επιδέχονται συνδυασμούς με κρασιά. Τυριά μαλακά, σκληρά, πικάντικα, τυριά αγελαδινά, πρόβεια, κατσικίσια, blue cheese... Γνωρίστε τα πριν έλθετε στην εκδήλωση, ώστε να είστε πανέτοιμοι για τους συνδυασμούς σας!
...και τα κρασιά με τα οποία θα συνδυαστούν
Διαλεγμένα ανάμεσα από τα καλύτερα κρασιά του Ελληνικού κυρίως Αμπελώνα, σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων ώστε να ταιριάζουν με διάφορα από τα επιλεγμένα τυριά, 22 Λευκά, 11 Ερυθρά, 5 Ροζέ, συνολικά 38(!) από τις εκλεκτότερες ετικέτες του House οf Wine, με ειδική έμφαση σε οινοποιήσεις ελληνικών ποικιλιών, θα επιτρέψουν στους φίλους μας να δοκιμάσουν εκατοντάδες συνδυασμούς κρασιών-τυριών. 
Δοκιμάστε κάθε εβδομάδα 8 κρασιά δωρεάν!
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine 8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!. Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα  να δοκιμάσετε 8 κρασιά, τέσσερα λευκά και τέσσερα ερυθρά!
... και τα Ουίσκυ που δοκιμάζουμε έγιναν περισσότερα!
Για την ακρίβεια, 10 εκλεκτά ουίσκυ και bourbon,  σας περιμένουν αυτή την εβδομάδα, στο #inthehouse bar του House of Wine για να τα δοκιμάσετε! Και όταν λέμε εκλεκτά, το εννοούμε! Σας περιμένουμε λοιπόν... και μην ξεχνάτε: Εδώ δοκιμάζετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ !
Μέσα στο Μάρτιο...  
Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
ΤΗ διοργάνωση του 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται στη χώρα μας σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου και αποσταγμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, O.I.V.)
Έκθεση DETROP-OENOS στη Θεσσαλονίκη
Το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop - Oenos θα διοργανώσει από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Δύο Μεγάλα Θεματικά Σαλόνια με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων-ποτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δυο διοργανώσεων. Το πρώτο θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, το δεύτερο στα Αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο. Σε ανεξάρτητο χώρο και με αναβαθμισμένες εκθεσιακές δομές θα βρίσκεται η έκθεση OENOS
Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017
Η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο, με ξεχωριστές πτέρυγες για τις «Οινικές Αποκαλύψεις®» (κρασιά πολύ μικρών οινοποιείων, από αφανείς ποικιλίες και βιολογικής/ βιοδυναμικής καλλιέργειας) και την «Πλατεία Γευσιγνωσίας®» με τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης. Ζάππειο Μέγαρο, Σάββατο & Κυριακή: καταναλωτές Δευτέρα: μόνο επαγγελματίες. Είσοδος: 10€. www.oenorama.com
Athens Wine Week
Mε αφορμή το Οινόραμα η Αθήνα, για μία εβδομάδα, ζει σε ρυθμούς... οινικούς. Η εβδομάδα κρασιού Athens Wine Week από φέτος ακολουθεί το Οινόραμα ως φυσική του συνέχεια. Στόχος της είναι να καταστήσει το κρασί πρωταγωνιστή της πόλης προκαλώντας αλλά και φιλοξενώντας οινικά δρώμενα υψηλής ποιότητας. Εστιατόρια, κάβες, wine bar, σχολές κρασιού, oινοπαραγωγοί και γευσιγνώστες συνεργάζονται και σας προτείνουν μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις, που θα ικανοποιήσουν τη δίψα σας για οινική γνώση και τη διάθεσή σας για δοκιμή ή και κατανάλωση κρασιών
Έκθεση OENOTELIA 2017
Η OENOTELIA είναι η πρώτη αυστηρά επαγγελματική οινική έκθεση που οργανώνεται στην Ελλάδα και απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη από όλο το φάσμα της παραγωγής, της τυποποίησης, της διανομής και της εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων, του ξενοδοχειακού κλάδου, της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης. 18-20 Μαρτίου, Metropolitan Expo.
Έκθεση ProWein 2017
Αν εκεί γύρω στις 19-21 Μαρτίου -λίγες μέρες πριν ή μετά- προσπαθήσετε να βρείτε οινοπαραγωγό ή εισαγωγέα κρασιών και ποτών, μάλλον... χάσατε! Γιατί πάρα πολλοί βρίσκονται στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και ποτών, στο Dusseldorf της Γερμανίας! Εκεί συμβάινουν τα πάντα γύρω από το κρασί, εκεί χτυπάει η καρδιά του!
Αφιέρωμα: Σαρακοστή
Τα σημαντικά του Τριωδίου και της Σαρακοστής
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Ήδη από την 5η Φεβρουαρίου βρισκόμαστε στο Τριώδιο... Το ξέρατε; Ξέρετε ακριβώς τι είναι τριώδιο, Σαρακοστή, της Τυρινής, ή μόνο γνωρίζετε την Τσικνοπέμπτη, επειδή την ημέρα αυτή όλοι ξεχύνονται στις ψησταριές για ιστορικά τσιμπούσια;  Γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να... επικαιροποιήσω άρθρο μου του 2015, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αυτές τις σημαντικές -για τη θρησκεία αλλά και για την... γαστρονομία- ημέρες!
Κρασιά για όλα τα όσπρια
Φασολάδα (κόκκινη ή άσπρη), φακές, οι γίγαντες στο φούρνο θα ταιριάξουν εξαιρετικά με κάποιο σχετικά ελαφρύ  Ξινόμαυρο (προτείνουμε: Παράγκα και Κτήμα Βογιατζή - Ξινόμαυρο ,  Διαμαντάκος - Νάουσα ). Θα ταιριάξουν επίσης με πιό "εξωτικά" ερυθρά, όπως ο θαυμάσιος Μεθυμναίος από την αρχαία ποικιλία της Λέσβου Χυδηριώτικο, αλλά και το εξαιρετικό Λημνιό των Κικόνων ή το σχεδόν συνώνυμό του Λημνιώνα του Κτήματος Ζαφειράκη και Τσιλιλή από την ομώνυμη ποικιλία που ήδη προχωρά με γρήγορα βήματα προς την κορυφή των μοντέρνων ελληνικών ερυθρών κρασιών!.
Κρασιά για όσπρια από τα νησιά του Αιγαίου
Τα όσπρια που προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου, όπως η φάβα και τα ρεβύθια ταιριάζουν με λευκά κρασιά όπως το Σαντορινιό Αθήρι, την Κρητική Βηλάνα, ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο . Για αυτά εμείς προτείνουμε Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι, Βηλάνα Λυραράκη  και το τόσο κομψό Καλλιστώ του κτήματος Μερκούρη. Δοκιμάστε τα επίσης με κάποιες Σαντορίνες όπως αυτή του Γαβαλά, την Σαντορίνη Γαβαλά. Μπορουμε όμως να τα απολαύσουμε και με κάποια άλλα απολαυστικά λαυκά όπως το Κτήμα Αβαντίς - Λευκός
Κρασιά για χταποδάκι
Το χταποδάκι, στα κάρβουνα ή απλά βραστό και ξιδάτο, απαιτεί μόνο ούζο, τσίπουρο ή μια παραδοσιακή παγωμένη ρετσίνα. Εδώ εμείς προτείνουμε ούζα Απαλαρίνα και Πιτσιλαδή , καθώς και το εξαιρετικό Τσίπουρο Σιγάλα. Για τη ρετσίνα συνιστούμε μια ποιοτική ρετσίνα, όπως το Ρητινίτη Nobilis ή το θαυμάσιο  Δάκρυ του Πεύκου . Για χταποδάκι μαγειρευτό στην κατσαρόλα με ντομάτα και μακαρονάκι κοφτό ή και ρύζι,  ένα ροζέ είναι ότι πρέπει!. Προτείνουμε το εξαιρετικό Θεόπετρα Ροζέ . Το χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια και ντομάτα φρέσκια ή πελτέ, ταιριάζει με τα υπέροχα Μαυροτράγανα της Σαντορίνης ή ένα πλούσιο Αγιωργίτικο. Για αυτά το House of Wine συνιστά Μαυροτράγανο Αργυρού   και Κτήμα Παλυβού - Νεμέα αντίστοιχα.
Κρασιά για θαλασσινά
Τα λευκά κρασιά ταιριάζουν εδώ απόλυτα. Εδώ κυριαρχούν το λεμονάτο, με υψηλή οξύτητα και ορυκτώδη χαρακτήρα Ασύρτικο. Εξαιρετική επιλογή είναι και ένα Μοσχοφίλερο με υψηλή οξύτητα και έντονο τον λεμονάτο χαρακτήρα του. Από κει και πέρα υπάρχει μια ευρύτατη γκάμα λευκών κρασιών, από Σαββατιανό, Ροδίτη, Ρομπόλα, Sauvignon blanc, Chardonnay, Viognier, που θα σταθούν υπέροχα δίπλα στους θησαυρούς της θάλασσας. Εδώ το κορυφαίο Μοσχοφίλερο, η Μαντινεία Νασιάκου, τα εξαιρετικά Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου καθώς και το Σαββατιανό του Μυλωνά, η Σεμέλη Λευκό, η κλασσική Ρομπόλα Gentillini, το  Sauvignon Blanc του Καριπίδη καθώς και το θαυμάσιο  Chardonnay Κίκονες Λευκός, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.
Κρασιά για φρούτα της θάλασσας
Οι υπέροχοι αχινοί, τα λαχταριστά κυδώνια και οι γυαλιστερές, τα εκλεκτά στρείδια, τα χτένια... Η λεπτότητα και η πολυπλοκότητα της γεύσης τους ζητούν αφρώδες, στην καλύτερη περίπτωση  Σαμπάνια". Προτείνουμε Gosset Brut Excellence. Αλλά εξαίρετη επιλογή είναι και ένα ξηρό αφρώδες από τον ελληνικό αμπελώνα, ένα Prosseco από τον ιταλικό". Εμείς σας συνιστούμε Karanika Brut Cuvée Prestige ή Spéciale, Amalia Brut , και Prosecco Extra Dry "Gioia" αντίστοιχα.
Θέματα - Άρθρα  
Septem #inthehouse: Beer&Cheese pairing
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 7:30 μμ., στο #inthehouse Bar του House of Wine έγινε η εκδήλωση γνωριμίας με την Μικροζυθοποιία Septem. Ο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, ιδιοκτήτης και παραγωγός, μας μύησε στο γευσιγνωστικό μας ταξείδι όπου δοκιμάσαμε 6 επιλογές της Μικροζυθοποιίας, που παντρεύτηκαν ιδανικά με επιλογές τυριών από όλο τον κόσμο
Ο οδηγός “RESTAURANTS 2017”
Η πρώτη έκδοση από το κορυφαίο portal γαστρονομίας & ευζωίας, FNL (The Food and Leisure Guide) είναι γεγονός. Το βιβλίο-οδηγός με τα 104 καλύτερα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη και Χαλκιδική αποτελεί την συνέχεια και ολοκλήρωση των FNL Best Restaurant Awards by Volvo που απονεμήθηκαν σε μια λαμπρή τελετή στις 19 Δεκεμβρίου 2016.
Διεθνείς ερυθρές ποικιλίες, χωρίς τα… ‘φαβορί’
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε ένα κείμενο στην παρουσία των διεθνών ερυθρών ποικιλιών στην Ελλάδα αλλά να μην μιλήσουμε για Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah? Η απάντηση είναι ναι, καθώς η Ελληνική γη φιλοξενεί, εκτός από αυτές τις πολύ δημοφιλείς διεθνείς ποικιλίες και κάποιες που καλλιεργούνται σε πολύ μικρή έκταση αλλά έχουν δώσει αξιόλογα και ιδιαίτερα κρασιά.
The METAXA Experience
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
...Αμέσως μετά, ξεκίνησε η μυσταγωγία. Πρώτη εντύπωση, συγκλονιστική για μένα, αφού μέσω της όσφρησης μεταφέρθηκα τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω. Οσο προχωρούσαμε πιο βαθιά στις εγκαταστάσεις, η βαριά μυρωδιά άλλαζε σταδιακά και έδωσε τη θέση της σε μια πιο απαλή, όταν φτάσαμε σε άλλη αίθουσα, σκοτεινή και και γεμάτη με τεράστια ξύλινα βαρέλια των 3500 κιλών. Στα διαστήματα που υπήρχαν ανάμεσα στα βαρέλια, μπορούσε κάποιος να δει ιστούς από αράχνες, οι οποίες όπως μάθαμε περιορίζουν τον πληθυσμό των εντόμων που τρώνε το ξύλο...

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
 

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved.