Newsletter House of Wine
- Ιουλίου 2017
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 93ο, 3η Ιουλίου 2017
Newsletter Ιουλίου 2017


Αγαπητοί Φίλοι,Όπως κάθε Ιούλιο, το κεντρικό θέμα του Newsletter είναι οι «Πρωταθλητές» του 1ου εξαμήνου!

Για τους νέους φίλους μας -οι "παλιοί" το γνωρίζουν ήδη από το 2010-  μια έρευνα που ξεκίνησε τότε, και που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φίλους του House of Wine αλλά και από όλη την κοινότητα του κρασιού, έγινε με τα χρόνια παράδοση: Η δημοσίευση, κάθε αρχή του νέου χρόνου και το 1ο εξάμηνο, των Champions ή των «Πρωταθλητών» της περιόδου... Δηλαδή, εκείνων των κρασιών που πρώτευσαν σε πωλήσεις από το House of Wine την προηγούμενη χρονιά ή εξάμηνο.

Είναι άραγε αντιπροσωπευτική των πωλήσεων του κλάδου η λίστα μιας εταιρείας; Και ναι και όχι… Το ότι το House of Wine έχει μια σαφώς υπερτοπική δραστηριότητα πωλήσεων, αφού διανέμει τα κρασιά του σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την μεγάλη λίστα κρασιών που διαθέτει, κάνουν τους «Πρωταθλητές» να έχουν μια σχετικά καλή αντιπροσωπευτικότητα. Από την άλλη, ασφαλώς το House of Wine επηρεάζει και αυτό σε ένα βαθμό τους καταναλωτές μέσα από άρθρα, προτάσεις κλπ. Δεν παύει όμως να είναι η μόνη κατάταξη πωλήσεων οίνων στην Ελλάδα, και αυτό το γεγονός την κάνει χρήσιμη σε όλους: Καταναλωτές, φίλους του κρασιού, επαγγελματίες του χώρου…

Έτσι λοιπόν, όπως πάντα, σήμερα παρουσιάζουμε στα κρασιά τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μια γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Γνωρίστε λοιπόν σήμερα τους «Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου» του 2017. Τους δικούς σας πρωταθλητές!Στην υγειά σας και καλό Καλοκαίρι!


Μιχάλης Πικούνης

Διευθυντής- House of Wine 
 
Κιβωτιακή προσφορά στη Βασίλισσα των Ροζέ!
Whispering Angel, η απόλυτη βασίλισσα των Γαλλικών ροζέ, το κρασί - υπόδειγμα όλων των σύγχρονων -και των Ελληνικών- ροζέ, σε κιβωτιακή προσφορά -15% ΜΟΝΟ από το House of Wine! Για όσο διάστημα διαρκούν τα αποθέματα, γι' αυτό... προλάβετε!
Διαθέσιμο για ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή στο κατάστημά μας
#inthehouse
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine 8 διαφορετικά κρασιά (Αυτή την εβδομάδα, τέσσερα Ροζέ και τέσσερα ερυθρά), 4 Ούζα-Τσίπουρα, 4 εκλεκτά Gin και 12 Whiskies που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!. Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα  να τα δοκιμάσετε!
ΕΙΔΙΚΑ αυτή την εβδομάδα, δοκιμάζουμε 4 κορυφαία Ροζε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!: Το νέο L' Esprit du Lac του Κυρ-Γιάννη, το κορυφαίο Γαλλικό Rose Whispering Angel, τις θαυμάσιες Πλαγιές Γερακιών Αβαντίς και το εντυπωσιακό Claudia Rose 2015! Σας περιμένουμε στο #inthehouse Bar του House of Wine, καθημερινά μετά τις 12:00 μέχρι τις 10 το βράδυ!
Αφιέρωμα: Οι "Πρωταθλητές" μας!  
Οι "Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου" είναι εδώ!
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
...που  παρουσιάζει και σχολιάζει τους "Πρωταθλητές" μας του 1ου εξαμήνου, τα κρασιά δηλαδή που εσείς με τις αγορές από το House of Wine αναδείξατε κορυφαία! Δείτε λοιπόν τις δικές σας προτιμήσεις, τους δικούς σας "Πρωταθλητές"!
Μεγάλο Χρυσό: Βιβλία Χώρα Λευκός
1ο σε πωλήσεις κρασί του House of Wine το 2015 και 2014, 2ο το 2016! Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νεοκοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό.
Μεγάλο Αργυρό: Αβαντίς Λευκό
 
Μεγάλο Χάλκινο: Κτήμα Άλφα - Μαλαγουζιά
1ο σε πωλήσεις το 2016, 2014 και 2012, 3ο το 2013! Δίκαια, όταν μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Κρυστάλλινο και τραγανό, με λαμπερό πρασινο-κίτρινο χρώμα και έντονο άρωμα με νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδών και αρωματικών βοτάνων. Εξαιρετική ισορροπία δροσιά και φινέτσα στο στόμα, με ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.
Όλοι οι "Πρωταθλητές"
Χρυσός Παραγωγός: Κτήμα Κυρ-Γιάννη
1ο σε πωλήσεις κρασιών το 1ο Εξάμηνο 2017 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη! Συγχαίρουμε θερμά τον επικεφαλής του Κτήματος Στέλλιο Μπουτάρη, τόσο για την ποιότητα των κρασιών του όσο και για την προσωπική του συμβολή στην προώθηση των κρασιών του μέσα από το House of Wine!
Αργυρός Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς
 
Χάλκινος Παραγωγός: Κτήμα Άλφα
Με Αργυρο και το 2016, το Κτήμα Αβαντίς και το "χρυσό" ζευγάρι της Ελληνικής Οινοποιίας, η Λένγκα και ο Απόστολος, συνεχίζουν ακάθεκτοι την λαμπρή πορεία τους: Συγχαρητήρια από όλους μας... Τρίτο και το 2016, το Κτήμα Αλφα και ο επικεφαλής του Άγγελος Ιατρίδης επιβεβαιώνουν τη σταθερή τους προσήλωση στην ποιότητα. Θερμά συγχαρητήρια και... εις ανώτερα!
Τι είναι -και τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- οι "Πρωταθλητές";
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Έχουμε κατά καιρούς δεχθεί μια ερώτηση σχετικά με τους Πρωταθλητές, που φαίνεται λογική: "Πώς είναι αμερόληπτη η κατάταξη όταν με την πολιτική marketing του House of Wine μπορεί να επηρεάσει αυτή την κατάταξη;" Πριν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, να εξηγήσουμε τι πραγματικά αναδεικνύει η κατάταξη των "Πρωταθλητών
Θέματα - Άρθρα  
Ειδική Πρόταση:  "Τέσσερις Λίμνες" Magnum
Προτείνει ο Τάσος Πικούνης
Το έχουμε πει πολλές φορές, το ξαναλέμε και τώρα: Υπάρχουν λευκά που πρέπει να παραμένουν στη φιάλη 2,3 4 ή και περισσότερα χόνια! Τρανή απόδειξη οι "Τέσερεις Λίμνες" 2015 Magnum του Κυρ-Γιάννη... ΄Ένα ιδιαίτερα αγαπητό μου κρασί, που γίνεται ακόμα καλύτερο στη "μεγάλη" φιάλη... και μια χρονιά εξαιρετική. Άθροισμα: Ένα καταπληκτικό κρασί!
Τα κρασιά που θα πιούμε με ότι βγαίνει από το περιβόλι
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. WSET  
Σε αυτό το κείμενο θα ‘μαγειρέψουμε’ μόνο με λαχανικά. Χωρίς πρωτεΐνη από κρέας ή ψάρια, ούτε και με θαλασσινά, παρά μόνο με ότι μπορεί να μας χαρίσει η γη αυτή την περίοδο! Το μόνο που λείπει για να έχουμε ένα ‘πλήρες’ γεύμα είναι η φέτα, το ψωμάκι και φυσικά (ερχόμαστε στο στοιχείο μας!!!) το κρασί, για το οποίο θα σας δώσουμε πολλές επιλογές!
Πως ανοίγουμε μια φιάλη σφραγισμένη με κερί
Έχουμε δει πολλούς φίλους να κοιτάζουν με αμηχανία ένα μπουκάλι κρασί σφραγισμένο με κερί... και να ταλαιπωρούνται προσπαθώντας να το αφαιρέσουν με διάφορους τρόπους.... Η λύση όμως είναι απλή: Δείτε πως ανοίγει εύκολα και γρήγορα...
Ας πιούμε κάτι δροσιστικό
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Το μπουκάλι με το Balvenie Carribean Cask, με το οποίο τελείωσα το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, έχει φτάσει περίπου μέχρι τη μέση, αλλά την Τρίτη που μας πέρασε ήπια ακόμη ένα φανταστικό whisky. Πήγα ξανά στο μπαρ του φίλου μου του Γιώργου και μιας και έχω και τα μέσα, μπαίνω μέσα από τη μπάρα και διαλέγω ότι μου γυαλίσει. Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν να μείνω απαθής, όταν έσκασε μύτη δεκάρι Springbank...

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
 

Πλαγιές Γερακιών-Αγορά ΤΩΡΑ! Alexandra-Αγορά ΤΩΡΑ!
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved.