Newsletter House of Wine
- Αυγούστου 2017
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 94ο, 1η Αυγούστου 2017
Newsletter Αυγουστου 2017
 


Αγαπητοί Φίλοι,


Εφτασε πια η πολυπόθητη στιγμή: Αυτή που θα μαζέψετε τα πράγματα από το γραφείο ή την όποια δουλειά σας, θα τα ασφαλίσετε σε κάποιο συρτάρι, locker ή ότι άλλο, και θα δώσετε ραντεβού μαζί τους σε 20 ημέρες περίπου.

Η μαγική στιγμή λέγεται ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Είναι η στιγμή που ξεχνάμε τα πάντα, και έχουμε το νου μας προσανατολισένο σε αυτά τα "καλά" που έρχονται: Μακριά οι σκέψεις για μνημόνιο, εφορία (αυτή πρέπει να την έχετε πληρώσει!), βάσανα, χρέη... Επικέντρωση στη διασκέδαση, στην ξεκούραση, στην αλλαγή της καθημερινότητας. Με καλούς φίλους, σε "μαγικά νησιά", ακόμα και στο σπίτι αλλά με τη φαντασία στο maximum!

Λοιπόν... και εμείς "θα την κάνουμε" κατά την καθομιλουμένη... Γι' αυτό και το Newsletter του Αυγούστου σας έρχεται στις 31 Ιουλίου... αλλά και γιατί αν ερχόταν την άλλη εβδομάδα, ποιός θα το διάβαζε; Ραντεβού λοιπόν πάλι σε περίπου 1 μήνα, με την "Newsletter του Σεπτεμβρίου"  όταν οι περισσότεροι θα ανοίξετε και πάλι εκείνο το συρτάρι που λέγαμε...

Μην παρεξηγηθουμε όμως! Το House of Wine δεν πάει διακοπές! Θα είμαστε όπως πάντα μαζί σας 24 ώρες το 24ωρο ΚΑΙ τον Αύγουστο, για τις παραγγελίες σαςΣτην υγειά σας και καλές διακοπές!!


 
Μιχάλης Πικούνηςbr>
Διευθυντής- House of Wine 
 
 
Καλό τρύγο!
Αν και ο τρύγος γίνεται κατά κύριο λόγο το μήνα Σεπτέμβριο -και γι' αυτό στη λαϊκή παράδοση ο μήνας λέγεται και Τρυγητής- εντούτοις σε πολλά μέρη της Ελλάδας ο τρύγος αρχίζει σε λίγες ημέρες! Εμείς ευχόμαστε σε αγρότες και παραγωγούς ο τρύγος να πάει καλά, ομαλά, και η φετινή σοδιά να είναι η καλύτερη από όσες είχαν μέχρι σήμερα! .
Στις διακοπές σας, μην ξεχνάτε ότι... εμείς ΔΕΝ κάνουμε διακοπές!
Για όλους ο μήνας Αύγουστος είναι ένας διαφορετικός μήνας: Ο μήνας των διακοπών, της ανεμελιάς, των μπάνιων... Για το House of Wine όμως, είναι ένας μήνας σαν όλους τους άλλους... σχεδόν. Γιατί κάποιοι συνεργάτες μας παίρνουν την άδεια τους... και κάποιοι άλλοι προετοιμάζουν τα όσα νέα και βελτιώσεις θα δείτε από το Σεπτέμβρη.
Για εσάς πάντως το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν θα λαμβάνετε το "Wine Weekly- Ενημέρωση της Δευτέρας". Θα την λάβετε και πάλι την δεύτερη Δευτέρα του Σεπτέμβρη (την πρώτη θα λάβετε το Newsletter του Σεπτεμβρίου). Κατά τα άλλα, είτε είστε διακοπές, είτε παραμείνατε στην πόλη, θα μπορείτε να παραγγέλνετε 24 ώρες το 24ωρο, και θα παραλαμβάνετε τα κρασιά σας όπου και αν βρίσκεστε: Στην πόλη, στην εξοχή, στο χωριό σας, σε σκάφος...παντού!
#inthehouse τον Αύγουστο  
Τον Αύγουστο το κατάστημα του House of Wine θα λειτουργήσει κανονικά... Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine 8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!. Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα  να δοκιμάσετε 8 κρασιά, τέσσερα λευκά και τέσσερα ερυθρά!
 Άρθρα για τις Διακοπές!!  
Έχουμε γράψει πάρα πολλά άρθρα στο House of Wine σχετικά με τις διακοπές, στα οκτώ σχεδόν χρόνια λειτουργίας μας! Έχουν γράψει για διακοπές ο Θόδωρος Λέλεκας, ο Γρηγόρης Μιχαήλος, η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, ο Νικολά Ραδίσης, η Μαριάννα Μακρύγιαννη, ο Τάσος Πικούνης, η Αλίκη Δανάλη... και διάφοροι ακόμα συνεργάτες... 70 περίπου άρθρα θα βρείτε στο House of Wine αν κάνετε αναζήτηση με τη λέξη "διακοπές" και 290 περίπου σε αναζήτηση με τη λέξη "καλοκαίρι" -καθόλου λίγα! Σκεφθήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν χρήσιμη μια ανασκόπηση αυτών των άρθρων πριν τις διακοπές!
Επισκεφθείτε τα κοντινά Οινοποιεία
Οπουδήποτε και αν πάτε διακοπές στην Ελλάδα, ένα είναι σίγουρο: Σε πολύ μικρή απόσταση θα υπάρχει κάποιο οινοποιείο που θα μπορέσετε να επισκεφθείτε! Όσους φίλους δεν έχουν μέχρι σήμερα επισκεφθεί οινοποιείο, τους διαβεβαιώνουμε ότι η εμπειρία είναι εξαιρετική! Μόνο... πριν κάνετε την επίσκεψή σας, τηλεφωνείστε. Κάποια οινοποιεία τον Αύγουστο είναι κλειστά, κάποια άλλα θα σας ξεναγήσουν με ραντεβού. Εμείς πάντως για να σας διευκολύνουμε, έχουμε τον χάρτη όλων σχεδόν των σημαντικών οινοποιείων της Ελλάδας σε διαδραστική μορφή, ώστε εύκολα να προσδιορίσετε τα κοντινά σας οινοποιεία. Καλή διασκέδαση!
Κρασί και διακοπές: Συμβουλές στους νέους οινόφιλους
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Μετά από ένα χειμώνα "μύησης" στις νέες οινικές απολαύσεις, κάποιο διάβασμα, ίσως και μερικά σεμινάρια ή γευσιγνωσίες, ξεκινάτε σε λίγες μέρες για τις πρώτες διακοπές σας με μια επιπλέον ιδιότητα στη βαλίτσα σας: .... Το House of Wine, θέλοντας να βοηθήσει τους νέους φίλους του κρασιού, δίνει εδώ τις 10 συμβουλές προς τους νέους οινόφιλους...
Ψάρια και κρασί..
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. WSET
Υπάρχει άλλη εποχή του χρόνου που να τρώμε περισσότερα ψάρια από το καλοκαίρι? Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο λέει και η παροιμία! Εμείς λοιπόν στο 'στοιχείο' μας. Θα ψάξουμε να βρούμε πια είναι τα κατάλληλα κρασιά για να συνοδεύσουμε τα ψάρια μας, με έμφαση στον Ελληνικό αμπελώνα.
Κρασιά για καλοκαιρινή συντροφιά
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. WSET
Κρασιά απεριτίφ, κρασιά για παραλία, κρασιά που θα βάλουμε στην βαλίτσα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως θέλετε μπορούμε να τα πούμε! Δροσερά και ευκολόπιοτα, με ευχάριστα φρουτώδη και ανθικά αρώματα, ελαφρύ σώμα, χαμηλό ή μέτριο αλκοόλ και φρεσκάδα στον ουρανίσκο ώστε να μπορούν καταναλωθούν χωρίς την συνοδεία φαγητού! Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες προτάσεις/συμβουλές για την επιλογή αυτών των κρασιών.
10 Καλοκαιρινές Απολαύσεις!
Άρθρο του Γρηγόρη Μιχαήλου Dip. WSET
Διακοπές σημαίνει διασκέδαση, φαγητό, κρασί, ποτά, μπύρες... Σίγουρα όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να επιστρέψετε με αρκετά περισσευούμενα κιλά! Γι' αυτό και σας δίνουμε ένα πίνακα με τις θερμίδες που περιέχει το κάθε ποτό, είτε κρασί, μπύρα, "σκληρό", την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ώστε να ...διαλέξετε το δρόμο που θα ακολουθήσετε!
Προσέξτε τις θερμίδες των ποτών στις διακοπές!
Διακοπές σημαίνει διασκέδαση, φαγητό, κρασί, ποτά, μπύρες... Σίγουρα όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να επιστρέψετε με αρκετά περισσευούμενα κιλά! Γι' αυτό και σας δίνουμε ένα πίνακα με τις θερμίδες που περιέχει το κάθε ποτό, είτε κρασί, μπύρα, "σκληρό", την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ώστε να ...διαλέξετε το δρόμο που θα ακολουθήσετε!
Απολαμβάνοντας την μπύρα το καλοκαίρι
Άρθρο του Νικολά Ραδίση
Οσο και να προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε το φαγητό με την μπύρα μας ή το αντίστροφο, να έχουμε στον νου μας, την θερμοκρασία σερβιρίσματος, το ποτήρι και τον τρόπο.... Σημασία έχει να απολαύσουμε και την παρέα και την στιγμή και την μπύρα.
Εύκολοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί ποτού με μπύρα στην παραλία
Άρθρο του Νικολά Ραδίση
Όπου και είστε, ετοιμαστείτε να κάνετε μια λίστα όσων χρειάζεστε για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ποτά, στην παραλία. Δεν θα χρειαστείτε εργαλεία. Ένα cooler με πάγο και πλαστικά ποτήρια. Όλη η προετοιμασία θα γίνει απ το σπίτι και όλα τα ψώνια από το House of Wine.
Θέματα - Άρθρα  
Γαρίδες & κρασί, 10+10!
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη Dip. WSET
Τι να επιλέξουμε, μία από τις πιο κλασικές συνταγές όπως οι γαρίδες τηγανητές, οι γαρίδες σαγανάκι και η γαριδομακαρονάδα, μία πιο ‘γκουρμέ’ ή εξωτική όπως γαρίδες σεβίτσε με λεμονόχορτο και αβοκάντο, ή να πάμε Ασία μεριά για σούσι ή τεμπούρα? Η μήπως μία απλή σαλάτα γιατί είμαστε και σε δίαιτα? Αφού παραγγείλαμε, να δούμε και τι θα πιούμε τώρα?
Τα Κλειστά Αποστακτήρια της Σκωτίας
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Σήμερα, θα κάνω μια ιστορική αναδρομή, αναφέροντας κάποια από τα αποστακτήρια που έκλεισαν στο παρελθόν, ρίχνοντας και μια ματιά στους λόγους.

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
 

Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρός -Αγορά ΤΩΡΑ! Πλαγιές Γερακιών - Λευκός-Αγορά ΤΩΡΑ!
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved.