Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 10ο, Ιούλιος 2010
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Τώρα, δίπλα απο τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
 
Τα δικά μας
Η Προσφορά της Πέμπτης...
Τώρα, κάθε Πέμπτη, με ένα ειδικό email σε όσους φίλους επιθυμούν να το λαμβάνουν, θα προσφέρουμε τουλάχιστον ένα κρασί σε ειδική τιμή, μόνο για τους εγεγραμμένους φίλους μας.

Αν λοιπόν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το email της προσφοράς μας, δηλώστε το ενημερώνοντας το προφίλ σας! Είναι εύκολο! Από οποιοδήποτε email  πατήστε τον σύνδεσμο [Ενημερώστε το προφιλ σας] , και όταν εμφανιστεί η φόρμα του προφίλ σας, επιλέξτε Ναι στο αντίστοιχο πεδίο, και στην συνέχεια πατείστε το πλήκτρο [Ενημέρωση Προφίλ]
Γραφτείτε ΤΩΡΑ και θα λάβετε την πρώτη προσφορά μας την επόμενη Πέμπτη!

Γρήγορη Επιλογή...
Δεν έχετε το χρόνο να δείτε τις 1000+ ετικέτες του House of Wine; Επιλέξτε τη Γρήγορη Επιλογή και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη καλύτερη αγορά! Εύκολα, απλά, γρήγορα...
Μάθετε περισσότερα...

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όπoια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία... μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερων χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας...


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter... έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ενα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσιογράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μιά ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινοφίλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, συνδέσμους (links) σε αξιόλογα sites, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Τα κρασιά του Club
Club Wines
Κάποια κρασιά έχουν αυτό το "κάτι", που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι πολύπλοκα, εκλεκτά, και σίγουρα δεν είναι... της σειράς. Στα Club Wines λοιπόν θα βρείτε αυτά τα λευκά, ροζέ ή ερυθρά κρασιά, από τον Ελληνικό αλλά και από τον διεθνή αμπελώνα, που προορίζονται συγκεριμένα για τα μέλη του House of Wine Club. Εμείς τα επιλέξαμε και σας τα προσφέρουμε στις πιο ελκυστικές τιμές της αγοράς. Εσείς έχετε μόνο μία υποχρέωση: να τα απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα...

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του Ιουλίου θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προιόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
 
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

 
ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
 
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
 
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις... διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα...
 
Αρθρα απο σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
 
Εκδηλώσεις

Παρακολουθείστε  τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τόσο το House of Wine για πελάτες και φίλους, όσο και το HOW Club για τα μέλη του.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά.

Μετά την τόσο πετυχημένη "Πρόβα Χριστουγέννων" ακολουθησε η γευσιγνωσία κρασιών με τυριά στο Wine&Cheese Pairing στο εστιατόριο Milos στο Hilton... παρακολουθείτε λοιπόν τις αντίστοιχες σελίδες μας.

 
Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με εσάς και το House of Wine, ή σχετικό με το ενδιαφέρον σας για τον οίνο και τα προιόντα μας. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας, να σας ακούσουμε, να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.
Αν δυσκολεύεστε με την παραγγελία σας, τηλεφωνείστε μας, θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και θα κάνουμε μαζί την παραγγελία για λογαριασμό σας

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση απο κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 εώς τις 18:00.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκτός των παραπάνω ωρών παρακαλούμε καλέστε, αφήστε το μήνυμά σας και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Live Chat Οταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
 
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προιόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
 
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Newsletter Οκτωβρίου 2009
Newsletter Νοεμβρίου 2009
Newsletter Δεκεμβρίου 2010
Newsletter Ιανουαρίου 2010 
Newsletter Φεβρουαρίου 2010 
Newsletter Μαρτίου 2010 
Newsletter Απριλίου 2010 
Newsletter Μαίου 2010 
Newsletter Ιουνίου 2010 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Καλοκαίρι, ζέστη, παραλίες, μπάνια, προετοιμασία για διακοπές. Η,  για κάποιους τυχερούς, οι διακοπές έχουν ήδη φτάσει. Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς, σας ευχόμαστε ολόψυχα να περάσετε καλά, ευχάριστα, και κυρίως ξέγνοιαστα, που σημαίνει μακρυά από τηλεόραση, εφημερίδες, ΔΝΤ, νομοσδχέδια, παρέα μόνο με ότι σας ευχαριστεί. Εμείς, το House of Wine, όπως σας έχουμε πει πολλές φορές, είμαστε εδώ, δίπλα σας, όπου και αν βρίσκεστε. Δηλαδή παντού, σε όλη την Ελλάδα, μόλις ένα κλίκ μακρυά, ή ένα τηλεφώνημα, έτοιμοι να σας στείλουμε τα αγαπημένα σας κρασιά, τις μπύρες και τα ποτά σας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της Άνοιξης! Για τα κρασιά δηλαδή που εσείς προτιμήσατε το 1ο εξάμηνο του 2010.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κατάταξη, για πολλούς λόγους. Ο πρώτος, γιατί είναι αντιπροσωπευτική των προτιμήσεων των Ελλήνων, όσο γίνεται περισσότερο. Και αυτό γιατί η εμβέλεια του House of Wine είναι πανελλαδική, αφού τα κρασιά μας αγοράζονται σε όλη την Ελλάδα, από την Θράκη μέχρι το Καστελλόριζο!

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί το House of Wine δεν περιορίζει την επιλογή. Με τις 1000+ ετικέττες του σας επιτρέπει να αγοράσετε ότι πραγματικά επιθυμείτε: Μπορείτε να βρείτε τα πάντα στο House of Wine, και οι καλοί φίλοι μας ξέρουν ότι, με ένα τηλεφώνημα, μπορείτε να βρείτε και αυτά που ...δεν έχουμε στους καταλόγους μας! Επίσης, το House of Wine δεν έχει μια συγκεκριμμένη "κατεύθυνση": Απευθύνεται τόσο στους φανατικούς οινόφιλους, όσο και στους απλούς ή και περιστασιακούς φίλους του κρασιού.

Ο τρίτος λόγος που κάνει τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της Άνοιξης  ενδιαφέροντες είναι τα στοιχεία που προκύπτουν: Οι ελληνες είναι φίλοι του Λευκού! Στις 5 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης βρίσκονται λευκά κρασιά, και 7 στα 11 (λόγω ισοβαθμίας στην 9η θέση) κρασιά της λίστας  είναι λευκά. Επίσης, είναι ακόμα επιφυλακτικοί με τα ροζέ. Κανένα ροζέ δεν βρίσκεται ανάμεσα στα 10 πρώτα (ελπίζουμε -σαν φανατικοί φίλοι του ροζέ- ότι αυτό θα αλλάξει).

Από την άλλη, οι τιμές των πρώτων κυμαίνονται σε χαληλό έως μέσο επίπεδο, δείχνοντας ότι ο έλληνας μετράει πιά περισσότερο το Ευρώ του. Παράλληλα όμως, το επίπεδο των κρασιών που πρώτευσαν από άποψη ποιότητας είναι πολύ καλό, και συνεχώς ανεβαίνει.

Κλείνοντας τους "Πρωταθλητές" οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι 2 πρώτοι "Πρωταθλητές του Xειμώνα" παραμένουν στις θέσεις τους, ακλόνητοι: Συγχαρητήρια λοιπόν στο Κτήμα Αβαντίς για το Λευκό Βιβλία Χώρα και στο Κτήμα ΑΛΦΑ για το εξαιρετικό Sauvignon Blanc

Στα υπόλοιπα θέματα αυτού του Newsletter περιλαμβάνονται:

- Η παρουσίαση των εξαιρετικών Mionetto, τα δημιουργήματα του Sergio Mionetto, αυτού του σπουδαίου Ιταλού οινοπαραγωγού αλλά και διάσημου γευσιγνώστη κρασιών, ταυτισμένων με το Prosecco διεθνώς

- Έχουμε επίσης δυό θέματα που σχετίζονται με το καλοκαίρι:

Το πρώτο, πως θα "κρυώσετε" γρήγορα ένα κρασί.

Το δεύτερο είναι πολύ ενδιαφέρον, και αφορά στην κατάρριψη ενός μύθου: Οτι δηλαδή το κόκκινο κρασί δεν πίνεται κρύο! Ενα θέμα που θίγει και ο Θόδωρος Λέλεκας στο "Οινολόγιο" αυτής της εβδομάδας.

Και πάλι λοιπόν ευχόμαστε -αν έχετε ήδη ξεκινήσει τις διακοπές σας- να περάσετε καλά, χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα, να ευχηθούμε ...υπομονή, και μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να κάνουμε την αναμονή σας πολύ πιό ευχάριστη!

House of Wine

 
   
Μόλις έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του 2010...

Και όπως επιβάλλει πιά η παράδοση, σας αποκαλύπτουμε τις δικές σας οινικές επιλογές. Τις επιλογές των πελατών του House of Wine, όπως αυτές καταγράφτηκαν μέσα από τις πωλήσεις του House of Wine το τελευταίο εξάμηνο ( Ιανουαρίου 2010-30 Ιουνίου 2010).

Δηλαδή, τους δικούς σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της Άνοιξης! Αυτούς που εσείς αναδείξατε, που προτιμήσατε να συνοδεύσουν το φαγητό σας, την διασκέδασή σας, τις ώρες χαλάρωσης, αλλά και που διαλέξατε σαν δώρα για τους φίλους και αγαπημένους σας.

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μιά γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τους Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών, και μπορείτε να δείτε τους υπόλοιπους στην σελίδα των Πρωταθλητών του House of Wine.

Από την προηγούμενη παρουσίαση των πρωταθλητών του Χειμώνα, έχουμε αρκετές αλλαγές:

Η έκπληξη: 5 λευκά κρατούν τις 5 πρώτες θέσεις!

Στην γενική κατάταξη, πρωταθλητής των πρωταθλητών, εξακολουθεί να είναι το Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός.

Δεύτερο παραμένει ένα επίσης εκλεκτό λευκό: Το Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc, ενώ το θαυμάσιο Limited Selection Sauvignon Blanc του Montes εκτοπίζει από την 3η θέση το Αβαντίς Syrah, που βρίσκεται τώρα στην 10η θέση.

Στην 4η θέση βρίσκεται το Κανένας-Λευκός, ενώ στην 5η θέση η θαυμάσια Viña Esmeralda εκτοπίζει το Σκαλάνι που τώρα πιά βρίσκεται στην 6η θέση.

Το δημοφιλές Ibericos Crianza καταλαμβάνει την 7η θέση, ενώ το Αμπέλου Φώς- Ερυθρό αντικαθιστά στην 8η θέση τις Τέσσερεις Λίμνες, που τώρα ισοβαθμούν στην 9η θέση με το υπέροχο Moscato d'Asti I Vignaioli di Santo Stefano, την κομψή και τόσο δημοφιλή  Ιταλίδα που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών
Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέοκοσμίτικο προφίλ...
11,30 € Περισσότερα...
Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc
Το λευκό Κτήμα Άλφα αποτυπώνει μία μοναδική πλευρά της προσωπικότητας του Sauvignon Blanc...
13,90 € Περισσότερα...
Limited Selection Sauvignon Blank
Ένα αρωματικό και δροσιστικό όμορφο και φρέσκο λευκό από τη Χιλή που συναρπάζει με την εξωτική κομψότητά του.
9,70 € Περισσότερα...
4 Κανένας - Λευκός
Ένα πολύ ευχάριστο λευκό κρασί που συνδυάζεται εύκολα στο τραπέζι και παρουσιάζει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής
  7,40 € Περισσότερα...
5 Viña Esmeralda
Ελαφρύ, κομψό και δροσιστικό, πίνεται εύκολα μόνο του ή συνοδεύοντας εξίσου αρωματικά πιάτα με θαλασσινά ή φρέσκα μυρωδικά.
  7,40 € Περισσότερα...
6 Σκαλάνι
Πικάντικο ερυθρό κρασί. Εξαιρετικά ευχάριστη αίσθηση στο στόμα και είναι στα καλύτερά του όταν συνοδεύει εξίσου πικάντικα κρεατικά
  15,20 € Περισσότερα...
7 Ibericos Crianza
Ένα κομψό και ιδιαίτερα ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί με φρέσκα αρώματα φρούτων στη μύτη και εξαιρετική ισορροπία στο στόμα.
  8,70€ Περισσότερα...
8 Αμπέλου Φως - Ερυθρό
Eνα ευχάριστο, αρωματικό κρασί που εκφράζει απλόχερα όλη την φιλικότητα του Αγιωργίτικου
  5,00 € Περισσότερα...
9 Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano
Πολύ αξιόλογο Moscato d'Asti που αποτυπώνει τέλεια την ομορφιά της ποικιλίας και του ιδιαίτερου στυλ της δημοφιλούς Ιταλικής ζώνης. 
  16,40€ Περισσότερα...
9 Τέσσερις Λίμνες
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια
  12,70 € Περισσότερα...
10 ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah
Ένα κρασί-σχολή στο Ελληνικό Syrah. Βαθύχρωμο, γεμάτο και τανικό, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα...
  13,40 € Περισσότερα...
Δείτε και τους Πρωταθλητές των Ερυθρών, Λευκών και Ροζέ
Ναι, από το 1877, ο οίκος Mionetto έχει συνδέσει το όνομά του με όλες αυτές τις ...μαγικές ιταλικές λέξεις, που τελικά μας φέρνουν στο μυαλό δροσιά, διασκέδαση και ...πιπεράτες φυσαλλίδες!

Από τότε λοιπόν το οινοποιείο στο Valdobbiadene, λίγο βορειότερα της Βενετίας, στο Trevizo, και η οικογένεια Mionetto γράφουν ιστορία στην παραγωγή του Prosecco.

Το μεγάλο τους πάθος, η αφοσίωση αλλά και το ταλέντο τους έφεραν τα Mionetto

 ανάμεσα στα πιό σημαντικά κρασιά στον κόσμο, βάζοντάς το στην κορυφή της λίστας των πιό chic σημείων, από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκυο. Ο Sergio Mionetto, σπουδαίος οινοπαραγωγός αλλά και διάσημος γευσιγνώστης, παρακολουθεί και συντονίζει προσωπικά κάθε φάση της οινοποίησης, από την συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα που έχει τέτοια διεθνή αναγνώριση.

Στο Valdobbiadene, η τέχνη του οινοποιού είναι ακόμα γεμάτη από παραδόσεις που η εταιρεία Mionetto έχει διαφυλάξει, όπως π.χ. το "spago", το δέσιμο των φελλών με ...σπάγγο, μιά αρχαία παράδοση που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζει τα κρασιά Mionetto.

Παρουσιάζουμε εδώ τρία αντιπροσωπευτικά κρασιά Mionetto και σας συνιστούμε να τα δοκιμάσετε...
Mionetto - Sergio MO  Brut
Ευχάριστο αφρώδες κρασί για όλες τις ώρες. Ελαφρύ και δροσιστικό, αποτελεί κομψό απεριτίφ, welcome drink ή κέρασμα όπου κι αν βρίσκεστε.
Ένα αφρώδες κρασί έχει πάντα θέση σε κάθε σπίτι, και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο λόγο για να χαρίσει τις φυσαλίδες του στην παρέα. Το Sergio του οίκου Mionetto, στο κομψό "ντιζαϊνάτο" μπουκάλι του έχει τη δυνατότητα να ομορφύνει κάθε απλή στιγμή χωρίς την παραμικρή προσπάθεια...
Μάθετε περισσότερα...

Mionetto - Prosecco DOC Frizzante Brut
Φινετσάτο Prosecco που θα αγαπήσουν οι φίλοι της δημοφιλούς αυτής κατηγορίας. Δροσιστικό και πλούσιο, με διακριτικό αφρισμό, συνοδεύει λεπτές γεύσεις ή πίνεται μόνο του σε ιδιαίτερες στιγμές.
Το Prosecco DOC του οίκου Mionetto πρόσφέρει απλόχερα σε όποιον το προτιμήσει φρεσκάδα και δροσιά, είτε στο τραπέζι, είτε μακριά από αυτό. Κομψό και ευγενές, αποτελεί μία όμορφη λεπτομέρεια σε κάθε ευχάριστη περίσταση...
Μάθετε περισσότερα...

Mionetto - Prosecco DOC Spumante Brut
Τυπικό Ιταλικό αφρώδες από Prosecco που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις ευχάριστες συγκεντρώσεις φίλων όπου κυριαρχούν το κέφι, η καλή παρέα και τα φίνα μεζεδάκια. Δροσερό και παιχνιδιάρικο, αποτελεί μία πολύ καλή αφρώδη εναλλακτική για τους φίλους του είδους.
Ένα κομψό Prosecco δεν έχει ώρα, ούτε νοιάζεται ιδιαίτερα για το τι θα συναντήσει μπροστά του και τι θα κληθεί να συνοδεύσει. Ανοίξτε το κι εσείς λοιπόν αν έχετε όρεξη για ευφάνταστους συνδυασμούς με φαγητό, αλλά κι αν η παρέα ζητάει δροσιστικά και πολύχρωμα κοκτέιλς...
Μάθετε περισσότερα...
   
Γνωρίστε όλα τα κρασιά Mionetto του House of Wine..
Τώρα το καλοκαίρι, τα λευκά κρασιά έχουν ασφαλώς την ...τιμητική τους!
Και τα λευκά κρασιά το ελληνικό καλοκαίρι πίνονται κρύα!

Πόσες φορές όμως δεν βρεθήκαμε στην ανάγκη να κρυώσουμε γρήγορα μιά φιάλη που βρισκόταν σε θερμοκρασία ...ελληνικού θερινού δωματίου;
Θυμηθείτε ότι ένα λευκό κρασί στο ψυγείο χρειάζεται 3 ώρες (!) για να φτάσει σε θερμοκρασία σερβιρίσματος!

Υπάρχουν δύο σίγουροι τρόποι να κρυώσουμε στα γρήγορα ένα κρασί:

Ο πρώτος, είναι η μεθοδος του πάγου και του αλατιού. Είναι ο πιό σίγουρος για να προσφέρει το γρήγορο πάγωμα:
Βάζουμε την φιάλη στο κέντρο μιάς σαμπανιέρας, και γεμίζουμε με διαδοχικές στρώσεις από παγάκια του ψυγείου (αν μπορούμε να τα θρυματίσουμε, ακόμα καλύτερα) και αλατιού (το χονδρό αλάτι προτιμάται). Οταν γεμίσουμετην σαμπανιέρα, συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό (αν έχουμε) ή νερό από την βρύση.

Ο δεύτερος τρόπος είναι απλούστερος, αλλά κάπως αργότερος: Η μέθοδος της χαρτοπετσέτας.  Τυλίγουμε την φιάλη με βρεγμένες χαρτοπετσέτες κουζίνας και την βάζουμε στο ψυγείο. Το κρασί θα κρυώσει πολύ πιό γρήγορα από ότι αν το βάζαμε χωρίς τις χαρτοπετσέτες.

Προσοχή: Η "συνηθισμένη" μέθοδος της τοποθέτησης της φιάλης στην κατάψυξη, δεν συνιστάται. Συνήθως καταλήγει στο ...σπάσιμο της φιάλης, γιατί η συζήτηση με μια καλή παρέα, ή μια ταινία στην τηλεόραση μας κάνει να την ξεχάσουμε... Αν όμως πιστεύετε ότι θα έχετε το νου σας, τότε τυλίξτε την φιάλη με μιά πετσέτα κουζίνας βρεγμένη πριν την βάλετε στην κατάψυξη. Θα κρυώσει πιό γρήγορα, και θα προστατευθεί -κάπως- από το (πιθανό) σπάσιμο!

Αλλα, αν καταφέρουμε να κρυώσουμε γρήγορα το κρασί, καλό είναι να μην το ...ζεστάνουμε στο ποτήρι μας! Που σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατάμε το ποτήρι από το "πόδι" του, γιατί η θερμοκρασία του χεριού μας θα το ζεστάνει πολύ γρήγορα. Αν πάλι το κρασί είναι πολύ κρύο, μπορούμε να το ζεστάνουμε γρήγορα σκεπάζοντάς το με την παλάμη μας.
   

Κόκκινο κρασί: Μερικοί το προτιμούν κρύο!

Πολύ ζέστη γιά κανόνες: Ξεχάστε την θερμοκρασία "δωματίου"...

Μα κόκκινο κρασί... κρύο;

Και όμως, υπάρχουν πολλοί -και ιδιάιτερα στο εξωτερικό, και -προς μεγάλη έκπληξη- στην πατρίδα του κόκκινου κρασιού και των "παραδόσεων", στην Γαλλία, που το καλοκαίρι πίνουν το κόκκινο κρασί δροσερό έως κρύο, προτιμόντας το από ένα ροζέ.

Για να πούμε την αλήθεια, η ιδέα του να βάλει κανείς μια φιάλη κόκκινο κρασί στο ψυγείο είναι κάπως... αντίθετη με την τρέχουσα αντίληψη, και μερικοί μπορεί να το θεωρήσουν μέχρι και ιεροσυλία!

Αν όμως επισκεφθείτε αυτή την εποχή το Παρίσι, θα διαπιστώσετε ότι τα bistros, οι brasseries, και τα cafes σερβίρουν το γνωστό vin rouge αρκετά δροσερό έως ...κρύο.  Χωρίς καθόλου να το θεωρούν ιεροσυλία, το ίδιο γίνεται και στο Μπορντώ.

Βέβαια, δεν είναι όλα τα ερυθρά κατάλληλα για το ...ψυγείο! Τα μεγάλα, βαρειά κόκκινα, ή τα πολύπλοκα κρασιά, ή αυτά με υψηλό αλκοολικό βαθμό, όπως π.χ. μια παλαιωμένη Νεμέα, ή κρασιά με γεμάτο σώμα ή έντονη παρουσία της δρυός από το βαρέλι, πίνονται στην θερμοκρασία δωματίου (γύρω στους 18ο C) , ή λιγο πιό χαμηλά, τώρα το καλοκαίρι.  Άλλα ελαφρά κόκκινα κρασιά, και κυρίως φρέσκα, μπορούν κάλλιστα να μείνουν στο ψυγείο από 45 έως 60 λεπτά πριν σερβιριστούν. Και αν αμφιβάλλετε, ή διστάζετε, δοκιμάστε ένα Pinot Noir, όπως το Spy Valley Pinot Noir του 2007 ή το θαυμάσιο Pinot Noir 2008 του Παπαιωάννου μια ζεστή, καλοκαιρινή βραδυά. Θα δείτε ότι παρουσιάζεται "επίπεδο", με γεύση κάπως στυφή. Βάλτε το στην συνέχεια στο ψυγείο για 45 περίπου λεπτά: Το Pinot Noir αναδεικνύει την γεύση και τα αρώματα που θυμόσασταν όταν το πίνατε το χειμώνα. Και αυτό γιατί ΚΑΙ το κρασι, και η αίσθηση που αποκομίζουμε όταν το πίνουμε, δεν είναι ανεξάρτητη του περιβάλλοντος: Το θερμό περιβάλλον αλλάζει αυτή την αίσθηση (όπως άλλωστε την αλλάζει και ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, η μιά καλή παρέα...)

Αλλά προσοχή: Η θερμοκρασία παίζει περίεργα παιγνίδια. ¨Όσο περισσότερο κρυώνει ένα κρασί, τόσο λιγότερο αρωματικό γίνεται, και τόσο λιγότερο αναδεικνύεται η πολυπλοκότητά του. Αν κρυώσει πάρα πολύ (κάτω από τους 12ο C), το μόνο που μένει στην γεύση είναι οι τανίνες του. Γι' αυτό θα πρέπει να διαλέξτε το κόκκινο κρασί που θα πιείτε κρύο με προσοχή, ψάχνοντας για αυτά τα "γενναιόδωρα" κρασιά που δίνουν την ικανοποίηση μέσα από απλές ιδιότητες, και όχι μέσα από το βάθος τους ή την πολυπλοκότητά τους.

Εμείς συνιστούμε, πέρα από τα προηγούμενα που αναφέραμε, να δοκιμάστετε κρύα, για τις πρώτες σας ...απόπειρες:

- Το Ερυθρό Μαυρούδι του Κτήματος Θεοδωρακάκου, ένα εξαιρετικό ερυθρό από την Λακωνία που αξιοποιεί στο έπακρο την τοπική ποικιλία Μαυρούδι.
- Το Gentilini Red 2008,  ένα ευγενές ερυθρό που πίνεται και σαν απεριτιφ, αλλά και με μεγάλη γκάμα καλοκαιρινών φαγητών
- Το εξαιρετικό Rosemount Estate Pinot Noir 2007, δημοφιλέστατο ήδη μεταξύ των φίλων μας που δεν χρειάζεται συστάσεις, και που θα εκπλαγείτε με την συμπεριφορά του όταν το πιείτε δροδερό.
- Τον Ορεινό Ήλιο - Ερυθρό 2008 της Σεμέλης, ένα απόλυτα ισορροπημένο και κομψό κρασί, χωρίς καμία ακρότητα, είναι ένα ερυθρό για όλες τις ώρες.
- Το Αμπέλου Φως Ερυθρό 2009, ένα φρέσκο Αγιωργίτικο για όλες τις ώρες και -κυρίως- για όλες τις εποχές, ένα γνήσια καλοκαιρινό ερυθρό.

Διαβάστε επίσης το τελευταίο άρθρο του Διευθυντή του HOW CLUB Θόδωρου Λέλεκα σχετικά με "Τα κόκκινα του καλοκαιριού", όπου θα βρείτε νια πλήρη ανάλυση του ...δροσερού αυτού θέματος.

Δοκιμάστε λοιπόν, πειραματιστείτε... Οι παραδόσεις, οι κανόνες είναι ασφαλώς για να τηρούνται, αλλά και για να ...σπάζονται! Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε το καλοκαιρινό σας ερυθρό.
 
Εγγραφείτε στο Newsletter

Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο Newsletter, εγγραφείτε ΤΩΡΑ και θα λαμβάνετε κάθε μήνα το Newsletter του House of Wine με ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, νέα από τον χώρο του οίνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προσφορές μας για εκλεκτά κρασιά. Μπορείτε να σταματήσετε την εγγραφή σας όποτε το θελήσετε. Το House of Wine σέβεται την ιδιωτικότητά σας και ουδέποτε θα κοινοποιήσει στοιχεία σας σε οποιονδήποτε.

Προωθείστε αυτό το email σε φίλο