Καλώς ήρθατε στο House of Wine! | Σύνδεση | Εγγραφή | Επικοινωνία |

House of Wine
21 Μαρ 2017 7:18:59 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Έχει διαπιστωθεί απο στατιστικές ότι ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος πελάτης για να γράψει μια κριτική επιχείρησης εστίασης είναι κατά μέσο όρο 1 λεπτό, πριν πατήσει το πλήκτρο "post" και η κριτική του ταξιδέψει στις εσχατιές του διαδικτύου μέσα από τα social media. Αλήθεια, εσείς πως αποφασίζετε να επισκεφθείτε ένα εστιατόριο; Διαβάζετε κριτικές, και πού; Και αν ναι, πόσο τις λαμβάνετε υπ´ όψη;

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Τάσος Πικούνης
18 Μαρ 2017 3:23:02 μ.μ.
Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτή την εβδομάδα ξεκινάω, κατά κάποιο τρόπο, από εκεί που τελείωσα την περασμένη. Και το λέω αυτό διότι, την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, Παρασκευή βράδυ, πίνω ακόμη ένα ποτηράκι από το απίθανο Wild Turkey 8 ετών, το οποίο είχα ξεκινήσει τελειώνοντας το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας. Ας πάμε τώρα στα σημερινά. Το whisky που θα παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα ασυμβίβαστο whisky, από ένα ασυμβίβαστο αποστακτήριο. Σήμερα μιλάμε για το μεγάλο

Laphroaig

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
16 Μαρ 2017 1:02:47 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Μου αρέσουν οι ιστορίες που έχουν σχέση με το κρασί. Ιδαίτερα οι αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν ζήσει την ιστορία του ελληνικού κρασιού η -ακόμα περισσότερο- όταν έχουν οι ίδιοι συμβάλλει στην δημιουργία γεγονότων ιστορικών... Έτσι δεν χορταίνω να ακούω το φίλο μου Γιάννη Βογιατζή, δημιουργό ιστορικών κρασιών και επικεφαλής της Μπουτάρης ΑΕ, ή το Γιάννη Κουλελή που δεν ξεχνάει... τίποτα από τις εμπειρίες του, ή το Γιάννη Παρασκευόπουλο, όταν μιλά για την ιστορία του Αγιωργίτικου, αλλά και αρκετούς άλλους. Ιδιαίτερα ιστορίες ανέκδοτες, γλαφυρές, αστείες πολλές φορές, μικρά γεγονότα που σημαδεύουν εποχές και οινοποιούς...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Τάσος Πικούνης
15 Μαρ 2017 2:36:05 π.μ.
Μαριάννα Μακρύγιαννη
Πέρασε και το Οινόραμα 2017, μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση με ρεκόρ συμμετοχών από πλευράς εκθετών. Με παρουσία τόσο των ήδη καταξιωμένων οινοποιείων αλλά και μικρότερων και καινούριων οινοποιείων, κατά την άποψη μου πρόκειται για το καλύτερο Οινόραμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ! Τουλάχιστον από όσα έχω επισκεφθεί εγώ και δεν είναι λίγα, αφού από το 1999 δεν έχω χάσει ούτε ένα Οινόραμα/Διονύσια.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
14 Μαρ 2017 2:30:10 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Επισκέφθηκα το ανανεωμένο Οινόραμα 2017 και το Σάββατο και την Κυριακή, και γράφω αυτές τις εντυπώσεις μου αργά το βράδυ της Κυριακής. Τη στιγμή που γράφω δεν ξέρω αν θα προλάβει να συμπεριληφθεί στο WineWeekly της Δευτέρας, αλλά… ελπίζω, γιατί πιστεύω ότι αξίζει το ξενύχτι. Και το αξίζει γιατί βρέθηκα στο καλύτερο Οινόραμα από την εποχή που διαδέχθηκε τα Διονύσια, την προηγούμενη έκθεση κρασιού που διοργάνωνε για χρόνια η εταιρεία Vinetum του Ντίνου Στεργίδη.

Διαβάστε Περισσότερα
4 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By Τάσος Πικούνης
13 Μαρ 2017 8:17:00 π.μ.
Νικολά Ραδίσης
Χρόνια τώρα συζητάμε, για μια γιορτή η οποία αν και εθνική, έχει γίνει περισσότερο γιορτή για την μπύρα. Αναφέρομαι στην γνωστή γιορτή του Αγίου Πατρικίου ή St. Patrick’s Day. Τι είναι όμως το St. Patrick’s Day, θα το δούμε παρακάτω δίνοντας ορισμένες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε. Η Ημέρα του Αγ. Πατρικίου δεν είναι εθνική γιορτή μόνο στην Ιρλανδία, όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με την μπύρα και πίνουμε Guinness ή Murphy’s, δυο μπύρες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την γιορτή. Είναι εθνική γιορτή και στο νησί Μοντσερράτ της Καραϊβικής, ένα μικρό νησί 4,000 κατοίκων που αποτέλεσε προορισμό πολλών Ιρλανδών μεταναστών κατά τον 17ο αιώνα.


Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Beer Point By Νικολά Ραδίσης
12 Μαρ 2017 2:07:09 μ.μ.
Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτή την εβδομάδα λέω να ρίξουμε μια ματιά στο πώς κινήθηκε η αγορά του whisky τον τελευταίο μήνα. Άλλωστε, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι στο σπορ επιδίδεται και μια μερίδα του ελληνικού κοινού. Να θυμίσω βέβαια, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα, δηλαδή οι δημοπρασίες του εξωτερικού, απαιτεί γνώσεις με ακρίβεια και όχι στο περίπου. Προσέχετε λοιπόν εκεί έξω τι αγοράζετε και κυρίως πού πουλάτε και πότε, δεν είναι παιχνίδι, μπορεί να χαθούν λεφτά και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη εποχή για κάτι τέτοιο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
12 Μαρ 2017 11:58:37 π.μ.
Μαριάννα Μακρύγιαννη
Το Κτήμα Αβαντίς, που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στην Εύβοια λίγο έξω από την Χαλκίδα, στην περιοχή Μύτικα, σαρώνει τα μετάλλια εντός και εκτός χώρας! Αν σας λέγαμε ότι θα αφιερώσουμε ένα κείμενο σε ένα πολυβραβευμένο κρασί και να μαντέψετε την ποικιλία, ποια θα λέγατε πρώτη? Βάση πιθανοτήτων και αναλογιζόμενοι τις ετικέτες που δημιουργούν στο Κτήμα Αβαντίς, νομίζω ότι όλοι θα ποντάρατε στο Syrah! Και θα κερδίζατε, γιατί θα μιλήσουμε για τον Άγιος Χρόνο.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
10 Μαρ 2017 12:21:19 μ.μ.
House of Wine
Ξεκινά την Κυριακή 19 Μαρτίου η εξαιρετικά σημαντική έκθεση Prowein 2017 στο Dusseldorf της Γερμανίας. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση Οίνου και Ποτών της Ευρώπης θα είναι ανοιχτή για να υποδεχθεί τους περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες από κάθε επαγγελματικό χώρο που έχει σχέση με το κρασί, 100 είναι συνολικά οι Ελληνικές συμμετοχές!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By House of Wine
06 Μαρ 2017 2:35:47 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Αν δεν καταφέρατε να πάτε στην έκθεση των Πελοποννησίων Οινοπαραγωγών με τίτλο Peloponnese Wine Festival 2017 ή στην Έκθεση των ΒορειοΕλλαδιτών Παραγωγών λίγες μέρες πριν από την προηγούμενη, ε... μην τα βάψετε και μαύρα! Θα τους δείτε ΟΛΟΥΣ, και τους Πελοποννήσιους, και τους Βορειοελλαδίτες, αλλά και αυτούς που δεν έφεραν τα κρασιά τους στις δύο τοπικιστικές εκθέσεις, και τους Θράκες, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Νησιώτες, Κεντροελλαδίτες, κλπ κλπ στο "ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017", που ξεκινά το Σάββατο και κρατά 3 ημέρες...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By Τάσος Πικούνης

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών