Καλώς ήρθατε στο House of Wine! | Σύνδεση | Εγγραφή | Επικοινωνία |

House of Wine
23 Ιουλ 2017 12:33:58 μ.μ.
Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτό τον καιρό, εργάζομαι σε ένα πολύ σημαντικό project. Και τι είναι αυτό? Φτιάχνω με το μικρό μου γιο ένα κανονικό, που λέει ο λόγος, σπίτι από σκληρό χαρτόνι. Ένα απόγευμα, πριν από λίγες ημέρες, κατέβηκε τη σκάλα του σπιτιού κουτρουβαλώντας και στεναχωρημένος, γιατί είχε τσακωθεί με τη μαμά του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός που αναλαμβάνει να του φτιάξει τη διάθεση, είμαι εγώ και έτσι και αυτή τη φορά, έπρεπε να βρω τρόπο για να τον κάνω πάλι χαρούμενο. Βρήκα μπροστά μου ένα σωρό χαρτόνια, που μόλις είχα τεμαχίσει, για να με βοηθούν στις συσκευασίες, οπότε μου ήρθε αμέσως η ιδέα. Σπίτι από χαρτόνι

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
23 Ιουλ 2017 2:38:42 π.μ.
Μαριάννα Μακρύγιαννη
Αυτή την περίοδο δύσκολα θα σας τραβήξουμε την προσοχή από τις παραλίες, τα μπάνια, και τις ξαπλώστρες. Για αυτό λοιπόν και εμείς θα πάμε σε μαγευτικές και ονειρεμένες αμμουδιές! Το ότι η Ελλάδα έχει άπειρες τέτοιες παραλίες είναι υπερβολή να το γράψουμε! Όχι όμως, δεν αφήνουμε πίσω, ούτε ξεχνάμε το κρασί γιατί όπως και να έχει μπορεί να κάνει τις διακοπές μας ομορφότερες! Θα πάμε σε αυτές τις παραλίες που κοντά τους υπάρχουν οινοποιεία, για να συνδυάσουμε και μπανάκι και κρασάκι! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
22 Ιουλ 2017 3:51:39 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Ένα από τα πιο συναρπαστικά projects κρασιού που έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα πρόσφατα δεν χρειάζεται ούτε αμπέλια, ούτε βαρέλια ούτε και… οινοποιείο! Δεν χρησιμοποιεί καν σταφύλια! Αν πιστέψουμε τα όσα λένε οι άνθρωποι πίσω από το project, θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της πρόκλησης για όσα αγαπούν οι άνθρωποι στο κρασί. Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By Τάσος Πικούνης
16 Ιουλ 2017 11:02:33 π.μ.
House of Wine
Είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικές οι βαθμολογίες των Ελληνικών κρασιών που εμφανίζονται τακτικά στο περιοδικό τοy κορυφαίου Guru των κριτικών οίνου, του Robert Parker. 88 συνολικά Ελληνικά κρασιά δοκίμασε και βαθμολόγησε ο συνεργάτης του Parker, ο γνωστός μας Mark Squires, στο τεύχος του Ιουνίου 2017 του Wine Advocate, στο άρθρο του με τίτλο «Greece: Santorini Part One and More»  Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By House of Wine
16 Ιουλ 2017 10:10:04 π.μ.
Κυριάκος Κοντογιώργης
Έχω πάρα πολύ καιρό να κάνω αφιέρωμα σε κάποιο σκωτσέζικο whisky, μπλέξαμε με τα bourbon τώρα τελευταία. Αν κάνω μια αναδρομή, νομίζω ότι τελευταίο άρθρο που είχε να κάνει με κάποιο σκωτσέζικο αποστακτήριο, ήταν αυτό για το Glen Grant. Δεν σκοπεύω να μετακινηθώ πολύ μακριά. Παραμένω στο Speyside και σήμερα μιλάω, ή μάλλον γράφω, για το

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
15 Ιουλ 2017 12:04:20 μ.μ.
Μαριάννα Μακρύγιαννη
Ψάχνοντας για το θέμα αυτής της εβδομάδας στα μέσα Ιουλίου, σκέφτηκα να μιλήσουμε για μία ποικιλία σταφυλιών. Ερυθρή ποικιλία αυτή την περίοδο δεν θα είχε νόημα! Ήθελα να μιλήσουμε για μία γοητευτική και εξωτική ποικιλία που τα κρασιά που μας προσφέρει να ταιριάζουν στο καλοκαίρι. Μία ποικιλία που θα μπορούσε να μας χαρίσει νότες δροσιάς και ανεμελιάς. Μία ποικιλία εξωστρεφή που να ‘βγάζει’ απλόχερα τα αρώματα και τις γεύσεις της στο ποτήρι. Μία ποικιλία Ελληνική! Όλα αυτά λοιπόν, οδήγησαν στο …Μοσχοφίλερο! Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
14 Ιουλ 2017 10:55:01 π.μ.
House of Wine
Τα αποστακτήρια Sake σε ολόκληρη την αγροτική Ιαπωνία αντιμετωπίζουν έναν πρωτοφανή κατακλυσμό παραγγελιών, αφού ο πιο ισχυρός κριτής κρασιού του κόσμου γύρισε την απαιτητική μύτη του από τα σταφύλια στο ρύζι! Στις 24 ώρες από την δημοσίευση του πρώτου οδηγού αξιολόγησης των 78 κορυφαίων -κατά Parker- Ιαπωνικών Sake, και τα κρασιά από ρύζι των εταιριών της λίστας έχουν σχεδόν χαθεί από την αγορά!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By House of Wine
14 Ιουλ 2017 3:51:27 π.μ.
Τάσος Πικούνης
Ένα πολύ καλό άρθρο του αγαπητού μου και σημαντικού κριτικού οίνου Σίμου Γεωργόπουλου, στο FNL -στη θέση μάλιστα του Editorial-, ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο να ταράξει (κάπως) τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής οινικής σκέψης και προβληματισμού. Ο τίτλος του προϊδεάζει για το περιεχόμενο: "Η Ελλάδα και η απόσταση από το μεγάλο* κρασί "... πόσοι το διάβασαν μέσα στον καύσωνα των 45 βαθμών και στη θερινή γενική αποχαύνωση δεν ξέρω, αλλά στους φίλους του House of Wine και στους σκεπτόμενους φίλους του κρασιού συνιστώ να το διαβάσουν οπωσδήποτε...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο By Τάσος Πικούνης
12 Ιουλ 2017 10:00:00 π.μ.
Νικολά Ραδίσης
Έρχεται κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο, αυτή η εποχή που όλοι περιμένουν. Για κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι διαφορετική, για τον περισσότερο κόσμο όμως είναι το καλοκαίρι και αυτό γιατί είναι η περίοδος των διακοπών, της ανανέωσης και της ξεκούρασης. Πολλές φορές έχω βρεθεί σε συζητήσεις με θέμα τις αναμνήσεις των παιδικών διακοπών και καταλήγω πόσο ωραίες ήταν εκείνες οι χρονιές. Θυμάμαι ότι τότε δεν έπινα μπύρα (φανερά). Ήξερα πάντα όμως που είναι και όταν υπήρχε η ευκαιρία, την εκμεταλλευόμουν. Βέβαια από τότε, το καλοκαιρινό μου απωθημένο ήταν το ούζο. Δεν ξέρω, ίσως φταίνε και τα «μαντζούνια», που ήθελαν όταν ένα μωρό βγάζει δόντια να του τρίβουν τα ούλα με ούζο. Βλέποντας λοιπόν τις φωτογραφίες με τις ντομάτες, τα αγγούρια και όλα τα ωραία κηπευτικά που μάζεψε την περασμένη βδομάδα ο Τάσος, ξύπνησαν αναμνήσεις...
Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Beer Point By Νικολά Ραδίσης
09 Ιουλ 2017 9:50:13 π.μ.
Κυριάκος Κοντογιώργης
Αυτή την εβδομάδα γράφω ξανά για ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Θα ρίξουμε λοιπόν μια ματιά πως κινήθηκε η αγορά αυτό το μήνα που μας πέρασε. Πίνοντας λοιπόν ότι απέμεινε από το Balvenie Carribean Cask, ξεκινάω. Μου φαίνεται βέβαια ότι δεν θα μου φτάσει μέχρι να τελειώσω το άρθρο, το υπολογίζω γύρω στη μιάμιση μεζούρα, όπως το βλέπω με το μάτι. Καθώς θα γράφω, πρέπει και να σκέφτομαι τι θα είναι το επόμενο. Πάμε λοιπόν.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Comments | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης