Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Παλιές Σοδειές

"Σαν το παλιό καλό κρασί" έλεγαν κάποτε...

Η παλαίωση είναι μία διαδικασία που θα οδηγήσει ένα κρασί στην εξέλιξη, στην ωρίμανση, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να είναι απόλυτα μαλακό, κομψό και φιλικό. Αυτό όμως αφορά σε κρασιά που οινοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν περιθώρια εξέλιξης μέσα στη φιάλη, και τα οποία μεταμορφώνονται όσο περνάει ο καιρός. Δεν ανήκουν όλα τα κρασιά σε αυτή την κατηγορία. Οι παράγοντες που οδηγούν στην παλαιωσιμότητα των κρασιών περιλαμβάνουν την ποικιλία, τη μέθοδο οινοποίησης, αλλά ακόμα το terroir, την ηλικία των αμπελιών, την πρώτη ύλη (σταφύλι), την ποιότητα του βαρελιού και την παραμονή σε αυτό.

Ψάξαμε, αναζητήσαμε κρασιά από παλιές σοδειές στους οινοποιούς μας και επιλέξαμε προσεκτικά αυτά που είναι κατάλληλα να σας τα προσφέρουμε. Σε πολλές περιπτώσεις βρήκαμε πραγματικά διαμάντια. Κρασιά παλαιωμένα, απολαυστικά, που ο χρόνος έχει εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά τους, λειαίνοντας ταυτόχρονα τις όποιες "εντάσεις" και φέρνοντας τα περισσότερα σε μια ισορροπία που μόνο ο χρόνος είναι ικανός να δώσει.

Όλα τα κρασιά αυτής της κατηγορίας προέρχονται από τα κελάρια των παραγωγών και μόνο. Είναι κρασιά που έχουν συντηρηθεί με ευθύνη των παραγωγών. Βέβαια, ορισμένα από τα κρασιά αυτά, έχοντας υποστεί την επίδραση του χρόνου, μπορεί να παρουσιάζουν φθορές εξωτερικά (ετικέτες), αλλά... είναι και αυτή μια έκφραση της παλαίωσης και της γοητείας του παλιού κρασιού.


Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-13 από 37

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Chateau d' Armailhac
    Chateau d' Armailhac 2012 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Ένα εκλεκτό Μπορντωλέζικο ερυθρό από ένα πραγματικά ποιοτικό chateau της περιοχής. Ζωντανό, νευρικό, με καλή τανική δομή και μεγάλη διάρκεια, είναι κρασί που θέλει κρέας (το εκλεκτότερο που θα βρείτε) για να ξεδιπλώσει τις πάμπολλες πτυχές του απολαυστικού του χαρακτήρα.
    *Διατίθεται σε ξύλινη συσκευασία 6 φιαλών
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών που καλλιεργούνται στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές τις βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  3. Κτήμα Βιβλία Χώρα - Όβηλος Ερυθρός
    Όβηλος - Ερυθρός 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    45,90 €
    Ένα μεγάλο και μεστό κρασί από τους μαίτρ του είδους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή. Ένα ερυθρό που εκπροσωπεί τακτικά το οινοποιείο της Καβάλας, αλλά και το Ελληνικό κρασί γενικά, σε διεθνείς διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία. Έχει οινοποιηθεί με γνώμονα την παλαίωση και μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι παλαιώνοντας γίνεται ακόμα πιο μαγικό. Εσείς θα αντέξετε στον πειρασμό να το απολαύσετε σε ένα εκλεκτό δείπνο;
  4. Ridge - Monte Bello Cabernet Sauvignon
    Ridge - Monte Bello Cabernet Sauvignon 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    272,80 €
    Το απόλυτο Καλιφορνέζικο ερυθρό! Πλούσιο αλλά ισορροπημένο, δυνατό αλλά φίνο, με εξαιρετική δομή και μεγάλη διάρκεια. Ένα μεγάλο κρασί που δε διστάζει να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα Chateaux του Bordeaux - και να τα νικήσει!
  5. Salto Wild Yeast 2014
    Salto Wild Yeast 2014 2014 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Ένα Μοσχοφίλερο με παραπάνω από 9 χρόνια στην πλάτη που εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα του, τα ζωηρά αρώματα εσπεριδοειδών, την πολύ ωραία ορυκτότητα αλλά και την ζωηρή οξύτητα στην γεύση. Είναι ένα κρασί που άνετα μπορεί να φτάσει την δεκαετία.
  6. Salto Wild Yeast 2015
    Salto Wild Yeast 2015 2015 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Εσπεριδοειδή, φλούδες εσπεριδοειδών, κυδώνι, ορυκτά στοιχεία και μέλι είναι μόνο κάποια από τα αρώματα και γεύσεις που έχει βγάλει αυτό το υπέροχο Μοσχοφίλερο. Με αυτή την οξύτητα που έχει είναι σίγουρο ότι μπορεί να εξελιχθεί και άλλο!
  7. Salto Wild Yeast 2016
    Salto Wild Yeast 2016 2016 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Στην πενταετία λίγα λευκά κρασιά μπορούν να έχουν εξελιχθούν τόσο εντυπωσιακά! Και αυτό εδώ το Μοσχοφίλερο με τον γεμάτο φρεσκάδα σύνθετο χαρακτήρα του έχει πολλά ακόμα να δώσει!
  8. Salto Wild Yeast 2017
    Salto Wild Yeast 2017 2017 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Το φρούτο ωριμάζει, τα φρέσκα ανθικά στοιχεία της ποικιλίας δίνουν την σκυτάλη σε ποτ πουρί, τα ορυκτά στοιχεία και κάποια βότανα ενισχύουν ένα πολύ όμορφα εξελιγμένο κρασί από μια ποικιλία που αποτελεί έκπληξη. Και έχει σίγουρα πολύ δρόμο ακόμα!
  9. Salto Wild Yeast 2018
    Salto Wild Yeast 2018 2018 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Στα τρία χρόνια του αυτό το Salto, μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τα υπέροχα χαρακτηριστικά του. Το φρούτο του σφύζει από ζωντάνια ενώ οι ορυκτές νύξεις έχουν ήδη αρχισει να δημιουργούν απίστευτη πολύπλοκότητα.
  10. Salto Wild Yeast 2019
    Salto Wild Yeast 2019 2019 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Η νέα σοδειά αναμένεται τον Ιούνιο
    Μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Μοσχοφίλερου και ένα Saltο προς τα εμπρός για τo πως μια γηγενής ποικιλία μπορεί να ιδωθεί μέσα από σύγχρονη ‘ματιά’, αποτελεί η προσπάθεια αυτή του Γιώργου Σκούρα. Ζύμωση με απομονωμένες στο εργαστήριο ‘άγριες’ ζύμες, υπέροχα εκφρασμένος ανθικός, ποικιλιακός χαρακτήρας και πολυπλοκότητα στην οποία η ποικιλία δεν μας έχει συνηθίσει, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Vriniotis Syrah Wild Fermentation
    Vriniotis Syrah Wild Fermentation 2013 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    49,40 €
    Μια μικρή ανακάλυψη, ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής που ζυμώνεται με τις ιθαγενείς ζύμες που περιβάλλουν το οινοποιείο. ‘Ενα άκρως εντυπωσιακό Syrah το οποίο διαθέτει χαρακτήρα μαύρων φρούτων, πικάντικων μπαχαρικών και λεβάντας. Μια αξιόλογη προσπάθεια από ένα ανερχόμενο παραγωγό της Εύβοιας ο οποίος μιλάει πάντα μέσα από την δουλειά του.
  12. Vriniotis Syrah Wild Fermentation
    Vriniotis Syrah Wild Fermentation 2012 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    51,40 €
    Μια μικρή ανακάλυψη, ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής που ζυμώνεται με τις ιθαγενείς ζύμες που περιβάλλουν το οινοποιείο. ‘Ενα άκρως εντυπωσιακό Syrah το οποίο διαθέτει χαρακτήρα μαύρων φρούτων, πικάντικων μπαχαρικών και λεβάντας. Μια αξιόλογη προσπάθεια από ένα ανερχόμενο παραγωγό της Εύβοιας ο οποίος μιλάει πάντα μέσα από την δουλειά του.
  13. Vriniotis Syrah Wild Fermentation
    Vriniotis Syrah Wild Fermentation 2011 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    53,40 €
    Μια μικρή ανακάλυψη, ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής που ζυμώνεται με τις ιθαγενείς ζύμες που περιβάλλουν το οινοποιείο. ‘Ενα άκρως εντυπωσιακό Syrah το οποίο διαθέτει χαρακτήρα μαύρων φρούτων, πικάντικων μπαχαρικών και λεβάντας. Μια αξιόλογη προσπάθεια από ένα ανερχόμενο παραγωγό της Εύβοιας ο οποίος μιλάει πάντα μέσα από την δουλειά του.
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί