| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00
Υπάρχουν μερικές βασικές πληροφορίες σχετικές με τον οίνο και το αμπέλι που αξίζει να γνωρίζει ο κάθε οινόφιλος.

Πρώτη, η Ιστορία του Οίνου, μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του οίνου μέσα στους αιώνες, από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα. Η πορεία του οίνου μέσα στους αιώνες είναι μια πραγματική "περιπέτεια", που αξίζει πραγματικά να τη γνωρίσουμε και να τη διαβάσουμε.

Στην συνέχεια, οι τόσες Ποικιλίες Σταφυλιού, χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και πολλές δεκάδες στην Ελλάδα, δίνουν στο κρασί μια τεράστια γκάμα γεύσεων, αρωμάτων, μια απίστευτη ποικιλία τύπων και ειδών κρασιού και εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν σε ένα κρασί. Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά ομαδοποιούνται σε κατηγορίες που ελέγχονται νομοθετικά, και είναι οι Κατηγορίες Ελληνικών Οίνων που θα γνωρίσουμε εδώ.

Οι Τύποι των Ελληνικών Οίνων, η κατηγοριοποίησή τους βάσει χαρακτηριστικών όπως χρώμα, περιεκτικότητα σε σάκχαρα και σε διοξείδιο του άνθρακα έρχεται πριν το Λεξικό των όρων, που μας εξηγεί την κάπως περίεργη αυτή γλώσσα του κρασιού σε ...απλά Ελληνικά, ώστε να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε τόσο στην ετικέτα της φιάλης όσο και σε άρθρα γευσιγνωσίας ή αξιολόγησης κάποιου κρασιού.

Ασφαλώς, πίνουμε κρασί γιατί... μας αρέσει. Και επειδή ότι μας αρέσει, προσπαθούμε να το εμπλουτίσουμε ώστε να μας αρέσει περισσότερο, αυτό κάνουμε και εδώ, στο House of Wine: Σας πληροφορούμε σχετικά, γιατί η γνώση αυτού που πίνουμε αυξάνει και την ικανοποίησή μας όταν το πίνουμε.

Τα Βασικά