You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Η λέξη "Νυχτέρι" σημαίνει ξενύχτι που γίνεται για να τελειώσει ή για να προχωρήσει μια οποιαδήποτε δουλειά
Στη Σαντορίνη η λέξη χαρακτηρίζει τρύγους και πατήματα που παλαιότερα γίνονταν νύχτα και οι Σαντορινιοί συνήθιζαν να λένε «πάμε να κάνουμε νυχτέρι» εννοώντας νυχτερινή δουλειά στα αμπέλια ή στα οινοποιεία (κάναβες).
Σήμερα χαρακτηρίζει ξηρά κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνη με ελάχιστο αλκοόλ 13,5% που έχουν ωριμάσει μέσα σε βαρέλι για τουλάχιστον 3 μήνες.
Έχουν σαν κοινά χαρακτηριστικά το υποκίτρινο χρώμα, αρώματα λεμονιού και ανθέων, το γεμάτο σώμα και τη μακρά επίγευση. Όλα μπορούν να παλαιώσουν για τουλάχιστον 5 χρόνια. Και όλα είναι εξαιρετικά κρασιά, αλλά ασφαλώς με διαφορές μεταξύ τους.
Γνωρίστε λοιπόν το κρασί που οι παλιοί Σαντορινιοί θεωρούσαν το καλύτερο! Προτείνουμε 4 κορυφαία Νυχτέρια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Εξελιγμένο λευκό κρασί με βάση το Ασύρτικο της Σαντορίνης. Οινοποιημένο σε ξύλινες δεξαμενές και παλαιωμένο για ένα χρόνο στο βαρέλι, μας δίνει μία πιο πικάντικη διάσταση του λευκού της Σαντορίνης που έχει τεράστιο εν...
Μάθετε περισσότερα
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,9% alc.
Ώριμο λευκό κρασί από τη Σαντορίνη από χαρμάνι που αξιοποιεί και τις τρεις βασικές ποικιλίες του νησιού, με επίκεντρο όμως πάντα το Ασύρτικο. Ένα δυνατό, τυπικό Νυχτέρι με έντονη οξύτητα σε τέλεια ισορροπία με το αλκοόλ...
Μάθετε περισσότερα
Καλοφτιαγμένο Νυχτέρι της Santo Wines που θα εκτιμήσουν οι φίλοι του πληθωρικού αυτού στυλ κρασιών. Η ποιότητα αλλά και η τυπικότητα του κρασιού αυτού δεν πέρασε απαρατήρητη από την ομάδα των ειδικών του κορυφαίου περιοδικ...
Μάθετε περισσότερα
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Το παραδοσιακό Νυχτέρι του νησιού της Σαντορίνης αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του Γαβαλά και προέρχεται από υπερώριμο Ασύρτικο που οδηγεί σε υψηλότερο αλκοολικό τίτλο και υπολειπόμενα σάκχαρα. Μπορεί το πάτημα των...
Μάθετε περισσότερα