Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €
Το κατάστημά μας λειτουργεί κανονικά 09:00-20:30 τις καθημερινές και 10:00-19:00 Σάββατο και Κυριακή

Το Χρονοδιάγραμμα της Μπύρας

  • 9000 πχ : η Νεολιθική επανάσταση , οι άνθρωποι από κυνηγοί γίνονται καλλιεργητές και μάλιστα του κριθαριού
  • 7000πχ : ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά στοιχεία παραγωγής μπύρας
  • 3500 πχ : το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο χημικό στοιχείο παραγωγής
  • 3000πχ : γραπτή συνταγή από τους Σουμέριους
  • 2.900πχ: Συνταγή της μπύρας στον ύμνο των Σουμέριων για τη θεά Ninsaki Οι Σουμέριοι ανακάλυψαν τον τρόπο να απολαμβάνουν τη μπύρα χωρίς τα υπολείμματα της ζύμωσης που την έκαναν πολύ πικρή
  • 1760πχ : Πρότυπα για την ζυθοποίηση και τον τρόπο σερβιρίσματος στο κώδικα Χαμουραμπί
  • 1600πχ: κείμενο με 100 συνταγές που απαιτούν την παρουσία της μπύρας
  • 1300-1000πχ: το έπος Γκιλγκαμές "ο άνθρωπος έπινε μπύρα και η καρδιά του ευφραινόταν και το πρόσωπο του φωτιζόταν"
  • 510πχ-476μχ: Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αναλαμβάνουν τα ηνία παραγωγής μπύρας
  • 23πχ: οι κινέζοι φτιάχνουν τη μπύρα Kiu
  • 500μχ: ξεκίνησε η έντονη παραγωγή στα μοναστήρια
  • 822μχ: ο λυκίσκος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη μπύρα
  • 1000-1250μχ: ποίημα Saga Kalawala 400 λέξεις για την μπύρα
  • 1200μχ: Γερμανία , Αυστρία , Αγγλία αναπτύσσουν τη μπύρα. Οι Γερμανοί προτιμούν τις κρύες lager που αποθηκεύουν σε σπηλιές ενώ οι Άγγλοι μεσαίας θερμοκρασία ale που αποθηκεύονται σε κελάρια
  • 1295μχ: ο Βασιλιάς Wenceslas αναφέρεται στη Pilsner Bohemia
  • 1300μχ: η περίοδος αναγέννησης που ισχύει και για τη μπύρα που κερδίζει έδαφος στα μοναστήρια και στις pub
  • 1420μχ: οι Γερμανοί εξελίσσουν την μέθοδο παραγωγής lager
  • 1489μχ: ιδρύθηκε η πρώτη Γερμανική ζυθοποιία Beck
  • 1490μχ: ο Κολόμβος βρίσκει ότι οι Ινδιάνοι φτιάχνουν γευστική μπύρα από καλαμπόκι
  • 1500μχ: η βασίλισσα Ελισάβετ 1 πίνει για πρωινό strong ale
  • 1300-1590μχ: Μεσαίωνας έρχονται στο προσκήνιο οι μάγισσες της μπύρας που την φτιάχνουν με διάφορα βότανα
  • 1514: ο διάσημος γερμανικός νόμος καθαρότητας για τη μπύρα
  • 1546: Γερμανικό ποίημα με την ιστορία του St. Gambrinus , το βασιλιά της Φλάνδρας . Το εν λόγο ποίημα τον παρουσιάζει ως τον εφευρέτη της μπύρας.
  • 1553: το ζυθοποιείο Becks εξάγει τις μπύρες του
  • 1587μχ: η πρώτη μπύρα στη Βιρτζίνια
  • 1602: ο Dr Alexander Nowel ανακαλύπτει ότι η ale διατηρείται περισσότερο σε γυάλινο μπουκάλι με φελλό.
  • 1612μχ: το πρώτο εμπορικό ζυθοποιείο στο Άμστερνταμ
  • 1674μχ: το Harvand έχει το δικό του ζυθοποιείο
  • 1680μχ: ο William Penn από την Πενσυλβανία φτιάχνει ζυθοποιείο
  • 1750: η βιομηχανική επανάσταση εκτοξεύει την παραγωγή μπύρας ( με θερμόμετρα , δεξαμενές , μηχανήματα)
  • 1757: ο Washington γράφει την δική του προσωπική συνταγή για μπύρα
  • 1759: ο Arthur Guinness ανοίγει το ζυθοποιείο του με 100δολ και φτιάχνει την πρώτη Guinness stout.
  • 1785: Ανακαλύφθηκε η Draught μπύρα από τον Joseph Bramah
  • 1786μχ: ανοίγει στο Καναδά το ζυθοποιείο Molson , o Washington και ο Jeffreson αποκτούν τα δικά τους prive ζυοποιεία , ο Samuel Adams εγκαινιάζει το ζυθοποιείο του , οι στρατιώτες παίρνουν την ημέρα μια δόση από μπύρα
  • 1800μχ: οι περισσότερες μπύρες είναι ale
  • 1810μχ: το Μόναχο καθιερώνει το octoberfest ως επίσημο φεστιβάλ
  • 1830-32: ο Βαυαρός Seldmayr και ο Anton Dreher από τη Βιέννη αναπτύσσουν και τελειοποιούν την παραγωγή της lager
  • 1842: η πρώτη ξανθιά lager pilsner bohemia
  • 1850μχ: η εισαγωγή της κρύας ωρίμανσης για lager ( πχ στο ζυθοπ. Miller)
  • 1860μχ: ήρθε η αυτόματη εμφιάλωση
  • 1865: ο Pasteur σκοτώνει τα βακτήρια από τη μπύρα
  • 1870: οι ζυθοποιίες όπως Anhenser-Bosch βρίσκουν την ψύξη και ιδρύεται η Budweiser
  • 1876: η ανακάλυψη της παστερίωσης , των ζυμών , και της σταθεροποίησης από τον Pasteur
  • 1890μχ: Pabst το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική με 1 εκατομ. Βαρέλια πώλησης το χρόνο
  • 1900: η Draught αρχίζει να σερβίρεται με φιάλες διοξείδιο του άνθρακα
  • 1909μχ: ο Teddy Roosevelt αγόρασε 500 γαλόνια μπύρα σε σαφάρι στην Αφρική
  • 1919-1933 : η απαγόρευση της μπύρας και η αρχή της πτώσης της
  • 1933: αρχίζει πάλι η ανοδική πορεία
  • 1935:Kruegers finest ale η πρώτη μπύρα που πουλιέται σε κουτάκι
  • 1938μχ: η Elise Miller η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια ζυθοποιείου
  • 1948: φτιάχνεται λικέρ βύνης
  • 1965μχ: ιδρύεται ο κολοσσός Anchor
  • 1966μχ: η Budweiser το πρώτο brand που πουλάει 10 εκατομ. Βαρέλια το χρόνο
  • 1971: οι πρώτες μεγάλες εμπορικές διαφημίσεις "for all you do, this Bud’s for you" και "its Miller time"
  • 1973: ο Joseph Owades συστήνει τη μπύρα με χαμηλές θερμίδες
  • 1988: η Asahi super dry γίνεται η πρώτη dry-hopped μπύρα
  • 1991μχ: η Αμερική έχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας
  • 1993: ο Molson προτείνει την παγωμένη μπύρα
  • 1996: στη Καλιφόρνια ανοίγουν συνέχεια ζυθοεστιατόρια και μικροζυθοποιεία
  • 2000: η μπύρα κατακτά την γαστρονομία αλλά ανακαλύπτονται και όλες οι προσφορές της στην υγεία.
Ενημέρωση για τον Κορονοϊό
Κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας το κατάστημά μας θα κλείνει στις 20:30 τις καθημερινές και στις 19:00 το Σαββατοκύριακο

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών