You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
9000 πχ : η Νεολιθική επανάσταση , οι άνθρωποι από κυνηγοί γίνονται καλλιεργητές και μάλιστα του κριθαριού
7000πχ : ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά στοιχεία παραγωγής μπύρας
3500 πχ : το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο χημικό στοιχείο παραγωγής
3000πχ : γραπτή συνταγή από τους Σουμέριους
2.900πχ: Συνταγή της μπύρας στον ύμνο των Σουμέριων για τη θεά Ninsaki
Οι Σουμέριοι ανακάλυψαν τον τρόπο να απολαμβάνουν τη μπύρα χωρίς τα υπολείμματα της ζύμωσης που την έκαναν πολύ πικρή
1760πχ : Πρότυπα για την ζυθοποίηση και τον τρόπο σερβιρίσματος στο κώδικα Χαμουραμπί
1600πχ: κείμενο με 100 συνταγές που απαιτούν την παρουσία της μπύρας
1300-1000πχ: το έπος Γκιλγκαμές "ο άνθρωπος έπινε μπύρα και η καρδιά του ευφραινόταν και το πρόσωπο του φωτιζόταν"
510πχ-476μχ: Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αναλαμβάνουν τα ηνία παραγωγής μπύρας
23πχ: οι κινέζοι φτιάχνουν τη μπύρα Kiu
500μχ: ξεκίνησε η έντονη παραγωγή στα μοναστήρια
822μχ: ο λυκίσκος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη μπύρα
1000-1250μχ: ποίημα Saga Kalawala 400 λέξεις για την μπύρα
1200μχ: Γερμανία , Αυστρία , Αγγλία αναπτύσσουν τη μπύρα. Οι Γερμανοί προτιμούν τις κρύες lager που αποθηκεύουν σε σπηλιές ενώ οι Άγγλοι μεσαίας θερμοκρασία ale που αποθηκεύονται σε κελάρια
1295μχ: ο Βασιλιάς Wenceslas αναφέρεται στη Pilsner Bohemia
1300μχ: η περίοδος αναγέννησης που ισχύει και για τη μπύρα που κερδίζει έδαφος στα μοναστήρια και στις pub
1420μχ: οι Γερμανοί εξελίσσουν την μέθοδο παραγωγής lager
1489μχ: ιδρύθηκε η πρώτη Γερμανική ζυθοποιία Beck
1490μχ: ο Κολόμβος βρίσκει ότι οι Ινδιάνοι φτιάχνουν γευστική μπύρα από καλαμπόκι
1500μχ: η βασίλισσα Ελισάβετ 1 πίνει για πρωινό strong ale
1300-1590μχ: Μεσαίωνας έρχονται στο προσκήνιο οι μάγισσες της μπύρας που την φτιάχνουν
με διάφορα βότανα
1514: ο διάσημος γερμανικός νόμος καθαρότητας για τη μπύρα
1546: Γερμανικό ποίημα με την ιστορία του St. Gambrinus , το βασιλιά της Φλάνδρας . Το εν λόγο ποίημα τον παρουσιάζει ως τον εφευρέτη της μπύρας.
1553: το ζυθοποιείο Becks εξάγει τις μπύρες του
1587μχ: η πρώτη μπύρα στη Βιρτζίνια
1602: ο Dr Alexander Nowel ανακαλύπτει ότι η ale διατηρείται περισσότερο σε γυάλινο μπουκάλι με φελλό.
1612μχ: το πρώτο εμπορικό ζυθοποιείο στο Άμστερνταμ
1674μχ: το Harvand έχει το δικό του ζυθοποιείο
1680μχ: ο William Penn από την Πενσυλβανία φτιάχνει ζυθοποιείο
1750: η βιομηχανική επανάσταση εκτοξεύει την παραγωγή μπύρας ( με θερμόμετρα , δεξαμενές , μηχανήματα)
1757: ο Washington γράφει την δική του προσωπική συνταγή για μπύρα
1759: ο Arthur Guinness ανοίγει το ζυθοποιείο του με 100δολ και φτιάχνει την πρώτη Guinness stout.
1785: Ανακαλύφθηκε η Draught μπύρα από τον Joseph Bramah
1786μχ: ανοίγει στο Καναδά το ζυθοποιείο Molson , o Washington και ο Jeffreson αποκτούν τα δικά τους prive ζυοποιεία , ο Samuel Adams εγκαινιάζει το ζυθοποιείο του , οι στρατιώτες παίρνουν την ημέρα μια δόση από μπύρα
1800μχ: οι περισσότερες μπύρες είναι ale
1810μχ: το Μόναχο καθιερώνει το octoberfest ως επίσημο φεστιβάλ
1830-32: ο Βαυαρός Seldmayr και ο Anton Dreher από τη Βιέννη αναπτύσσουν και τελειοποιούν την παραγωγή της lager
1842: η πρώτη ξανθιά lager pilsner bohemia
1850μχ: η εισαγωγή της κρύας ωρίμανσης για lager ( πχ στο ζυθοπ. Miller)
1860μχ: ήρθε η αυτόματη εμφιάλωση
1865: ο Pasteur σκοτώνει τα βακτήρια από τη μπύρα
1870: οι ζυθοποιίες όπως Anhenser-Bosch βρίσκουν την ψύξη και ιδρύεται η Budweiser
1876: η ανακάλυψη της παστερίωσης , των ζυμών , και της σταθεροποίησης από τον Pasteur
1890μχ: Pabst το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική με 1 εκατομ. Βαρέλια πώλησης το χρόνο
1900: η Draught αρχίζει να σερβίρεται με φιάλες διοξείδιο του άνθρακα
1909μχ: ο Teddy Roosevelt αγόρασε 500 γαλόνια μπύρα σε σαφάρι στην Αφρική
1919-1933 : η απαγόρευση της μπύρας και η αρχή της πτώσης της
1933: αρχίζει πάλι η ανοδική πορεία
1935:Kruegers finest ale η πρώτη μπύρα που πουλιέται σε κουτάκι
1938μχ: η Elise Miller η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια ζυθοποιείου
1948: φτιάχνεται λικέρ βύνης
1965μχ: ιδρύεται ο κολοσσός Anchor
1966μχ: η Budweiser το πρώτο brand που πουλάει 10 εκατομ. Βαρέλια το χρόνο
1971: οι πρώτες μεγάλες εμπορικές διαφημίσεις "for all you do, this Bud’s for you" και "its Miller time"
1973: ο Joseph Owades συστήνει τη μπύρα με χαμηλές θερμίδες
1988: η Asahi super dry γίνεται η πρώτη dry-hopped μπύρα
1991μχ: η Αμερική έχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας
1993: ο Molson προτείνει την παγωμένη μπύρα
1996: στη Καλιφόρνια ανοίγουν συνέχεια ζυθοεστιατόρια και μικροζυθοποιεία
2000: η μπύρα κατακτά την γαστρονομία αλλά ανακαλύπτονται και όλες οι προσφορές της στην υγεία.