Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

HOW Blog

Τα φρούτα της θάλασσας και τα οινικά ταίρια τους

Μιλάμε για τα αγαπημένα μας όστρακα. Οι λατινόφωνοι γείτονες της μεσογείου προτιμούν να αναφέρονται σε αυτά ως “φρούτα” της θάλασσας και η ονομασία που τους έχουν δώσει θα λέγαμε ότι είναι απόλυτα ταιριαστή. Είναι ο καρπός της, δώρο σε εμάς με όλη τη γλύκα της καλά κρυμμένη μέσα σε ένα σκληρό κέλυφος. Γευστικός θησαυρός σε κάθε μικρή μπουκιά.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνταγές του μπακαλιάρου και τα κρασιά τους

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πέραν ωστόσο των εθνικών και θρησκευτικών εορτασμών έχουμε και ένα γαστρονομικό. Η μέρα είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στο μπακαλιάρο.


Ιστορικά, εξαιρουμένων των κατοίκων στα νησιά που είχαν πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια ή μεγάλη δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, οι υπόλοιποι περιορίζονταν στην επιλογή του παστού μπακαλιάρου. Παρόλα αυτά, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απαντώνται μέχρι και σήμερα εξαιρετικά νόστιμες συνταγές που στολίζουν τα τραπέζια εκείνη τη μέρα. Αυτές είναι τρείς αγαπημένες μου και μερικά από τα κρασιά που τους ταιριάζουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Roe & Co: Ωδή στην Ιρλανδική Κουλτούρα και την Παράδοση

Το αποστακτήριο Roe & Co, με έδρα το Δουβλίνο, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της υψηλής ποιότητας ιρλανδικού ουίσκι. Εμπνευσμένο από την ιστορία του George Roe, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ουίσκι του 19ου αιώνα στο Δουβλίνο.Η χαρακτηριστική γεύση του Roe & Co είναι οι νότες βανίλιας, καραμελωμένων φρούτων και μια μαλακή μπαχαρένια επίγευση.

 

Το Saint Patrick's Day, η γιορτή του Αγίου Πατρίκιου, αποτελεί μια ευκαιρία για να τιμήσουμε την ιρλανδική κουλτούρα και την κληρονομιά της. Αυτή η εορτή, που γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, σηματοδοτείται με παρελάσεις, μουσική, χορό και, φυσικά, με ιρλανδικό ουίσκι και μπύρα. Είναι μια μέρα γεμάτη χαρά, χρώμα και αισιοδοξία, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να γιορτάσουν την παράδοση και τη φιλία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ενότητας.

 

Με αφορμή τον εορτασμό του Saint Patrick’s Day σας προτέινουμε να απολαύσετε πάντα υπεύθυνα με τους φίλους σας ένα αυθεντικό Irish Coffee.

Διαβάστε Περισσότερα

Άγιος Πατρίκιος

Αφιέρωμα στον Άγιο Πατρίκιο κάνω κάθε χρόνο. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι ο καθένας είναι πάνω απο τον υπολογιστή να διαβάζει τι γράφω εγώ, οπότε θα κάνω ενα repeat και πολύ ευχαρίστως μάλιστα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Καθαρά Δευτέρα: ούζο, τσίπουρο ή κρασί;

Η Καθαρά Δευτέρα γνωστή και ως Κούλουμα, σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής. Το ξεκίνημα της νηστεία γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα και κυρίως με πλούσια τραπέζια, συναθροίσεις φίλων και οικογενειών, μουσική χαρταετό και γεμάτα ποτήρια.

Οι συνταγές της ημέρας αν και ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή χαρακτηρίζονται από την απουσία ζωικών προϊόντων ή παράγωγών τους. Κάποια καλούδια ωστόσο παραμένουν πρωταγωνιστές σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι: Ελιές, λαγάνα, χαλβάς, ντολμαδάκια, όσπρια όπως η φάβα και τα μαυρομάτικα, όστρακα και θαλασσινά φροντίζουν να ξεκινήσει η νηστεία πλουσιοπάροχα και παραδόξως χωρίς καμία απολύτως αίσθηση πείνας!

Όπως λοιπόν σε κάθε τέτοιο πληθωρικό τραπέζι η ερώτηση παραμένει: τι θα πιούμε;

Διαβάστε Περισσότερα

BULLEIT: Η ιστορία, η γεύση και ένα εξαιρετικό food pairing

Το βραβευμένο Bulleit είναι ένα ουίσκι που σπάει τα καλούπια και είναι βουτηγμένο στην οικογενειακή παράδοση. Είναι μια ιστορία που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και το πνεύμα των Αμερικανικών συνόρων .

Το BULLEIT που ιδρύθηκε το 1987 από τον Tom Bulleit, ο οποίος άφησε την επιτυχημένη καριέρα του ως δικηγόρος για να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής το οποίο ήταν να επαναφέρει την οικογενειακή συνταγή και παράδοση της παραγωγής ουίσκι ξανά στη ζωή.

Διαβάστε Περισσότερα

Deanston Distillery

Αυτή την εβδομάδα, πάμε σε ενα back to back αφιέρωμα σε αποστακτήριο. Ή που θα αργούμε να κάνουμε δηλαδή, ή που θα τα κάνουμε μαζεμένα. Κι αν την περασμένη εβδομάδα, είπαμε οτι το Tobermory είναι σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα, στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για αποστακτήριο που είναι σχεδόν τελείως άγνωστο στη χώρα μας. Σήμερα θα γνωρίσουμε το Deanston Distillery

Διαβάστε Περισσότερα

Tobermory

Έχουμε κάμποσο καιρό να κάνουμε αφιέρωμα, οπότε έφτασε η ώρα. Λέω να πάμε μια βόλτα στη νησιωτική Σκωτία σήμερα, εκεί που ο συνδυασμός κρύου και θαλασσινής αύρας, καθαρίζει το μυαλό. Και τι καλύτερο για ένα φίλο του whisky, απο μια επίσκεψη σε αποστακτήριο που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Ιστορία και η Γεύση της Don Julio Tequila: από το παρελθόν στο παρόν

Η ιστορία της Don Julio τεκίλα ξεκινά το 1942, όταν ο Don Julio González-Frausto Estrada, ένας νεαρός, παθιασμένος αγρότης από το Μεξικό, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τεκίλα με έναν μοναδικό τρόπο ανοίγοντας το αποστακτήριο “La Primavera” στο Jalisco. Αφιερώνοντας δεκαετίες στην καλλιέργεια της μπλέ αγαύης, κατάφερε να δημιουργήσει την 1η premium τεκίλα παγκοσμίως. Η υπομονή και η αφοσίωσή του αποτυπώνονται σε κάθε σταγόνα της Don Julio, δημιουργώντας μια παράδοση που διατηρείται ζωντανή και σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς

Απο τα αγαπημένα θέματα αυτής εδω της στήλης, είναι το σημερινό. Και μάλιστα είναι θέμα, με το οποίο έχουμε αρκετό καιρό να καταπιαστούμε, οπότε πάμε κατευθείαν στο ψητό. Θα έλεγα οτι σε γενικές γραμμές παρατήρησα κάποια ύφεση. Βέβαια είχαμε σε μια περίπτωση κι ενα πολύ μεγάλο νούμερο, αλλά γενικώς είδα είτε σταθερότητα, είτε πτωτικές τάσεις. Φυσικά κάτι πρέπει και να πίνουμε, διότι ξεροσφύρι δεν γράφουμε εδω. Και μιας και κάνω κέφι τύρφη για απόψε, πάω με το εξαίσιο Loch Lomond Peated Grain, και βλέπουμε για αργότερα.

Διαβάστε Περισσότερα