| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τρία βελούδινα Merlot για τον Οκτώβρη

Ο δέκατος μήνας του χρόνου έχει μια μοναδική ομορφιά. Αυτή η ιδιαίτερη παλέτα των χρωμάτων του Φθινοπώρου είναι σαν ζωγραφιά. Οι πρώτες βροχές, το κούρνιασμα κάτω από τις κουβέρτες και οι πρώτες φθινοπωρινές βόλτες αρχίζουν και γίνονται συνήθεια πλέον. Όπως 'συνήθεια' γίνονται και τα κόκκινα κρασιά! Και τι καλύτερο για το μήνα που αλλάζει την εποχή από ένα βελούδινο Merlot! Αυτά είναι τρία ξεχωριστά και βελούδινα ελληνικά Merlot που σίγουρα θα σας κερδίσουν. 

Διαβάστε Περισσότερα

Κτήμα Μάτσα: Ένα ταξίδι πίσω στο Χρόνο

Χθες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας με το αυτοκίνητο την είσοδο του Κτήματος Μάτσα, ξαφνικά ένοιωσα να γυρνώ περίπου… 5 δεκαετίες πίσω! Παλιός Αγιοπαρασκευιώτης εγώ, με τα παιδικά μου χρόνια στη φύση της τότε Αγίας Παρασκευής και των Μεσογείων γενικότερα, ένιωσα να βυθίζομαι στις εικόνες, στις μυρωδιές και στο περιβάλλον εκείνης της εποχής: χαλικάκι πάνω στο φυσικό χώμα, πούσι από τα πολλά πεύκα να σκεπάζει σχεδόν τα πάντα, πρασινάδα, αγριόχορτα, παρτέρια με τούβλα και λάσπη σαν περιθώρια, παλιά πετρόκτιστα κτίσματα, ξύλινα κουφώματα βαμμένα πράσινα ή κεραμιδιά με λαδομπογιά, υποστατικά, ξύλινα στέγαστρα… σωροί από πέτρες και ξύλα εδώ και εκεί… μαγεία!

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση HOW: Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, επιτέλους, γυρίσαμε στην κανονικότητα του κρασιού, όπως το ξέραμε πριν ο κοροναϊός μας κλείσει μέσα και πριν μας επιβάλλει τον «ζουρλομανδύα» των λογής απαγορεύσεων και περιορισμών! Σήμερα επιτέλους είχαμε την πρώτη εκδήλωση του House of Wine! Την Εκδρομή Wines of Athens στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου! Μια εκδήλωση που οι θέσεις κλείστηκαν μόλις σε 2 ώρες από την δημοσίευσή της στις ιστοσελίδες του House of Wine!

Διαβάστε Περισσότερα

Τα Νέα της Αγοράς

Αυτή την εβδομάδα επανερχόμαστε σε ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης.Θα βάλω κάτι να πίνω, και θα ρίξουμε μια ματιά στα

Νέα της αγοράς

Κι αυτό το κάτι που θα πίνω, είναι κάμποσο ακόμη από το δωδεκάρι Highland Park που έπινα τις προάλλες. Πάμε λοιπόν.

Διαβάστε Περισσότερα

Γήινα αρώματα και σε ποια κρασιά θα τα βρούμε

Αν και με αρκετή καθυστέρηση έπεσαν επιτέλους οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές. Εμένα οι πρώτες βροχές με βρήκαν στις παρυφές του όρους Πάικου στην Γουμένισσα, όπου μετά από λίγη ώρα βροχής άρχισαν να αναδύονται από την γη όμορφα Φθινοπωρινά αρώματα. Αυτά τα αρώματα μου έφεραν στο μυαλό κρασιά με γήινα χαρακτηριστικά, που μας παραπέμπουν στην γη.

Θα μου πείτε μπορεί ένα κρασί να μυρίζει μανιτάρι, σαν το έδαφος του δάσους μετά την βροχή ή ακόμα και τούβλο ή πέτρα και να μας αρέσει; Μπορεί και μάλιστα αυτά τα αρώματα είναι συνδεδεμένα με σπουδαία κρασιά. Όπως σε όλες τις κατηγορίες αρωμάτων όλα είναι θέμα ισορροπίας! Αν ένα κρασί μυρίζει μόνο μανιτάρι ή γη είναι μονοδιάστατο. Αν όμως αυτά τα αρώματα συνυπάρχουν με άλλα όπως τα φρούτα τότε μιλάμε για πολυπλοκότητα κάτι που το αναζητάμε στα κρασιά. Πάμε όμως να δούμε τα 4 πιο συχνά γήινα ‘αρώματα’ και σε ποια κρασιά τα συναντάμε γιατί έως τώρα είμαι σίγουρη ότι δεν έχετε πειστεί ότι σας μιλάω για κρασιά και μάλιστα για κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

To Noma πρώτο εστιατόριο στον κόσμο!

René Redzepi

Οι φίλοι της υψηλής εστίασης μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν:

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο - μια εκδήλωση που θεωρείται Όσκαρ του κόσμου της καλής εστίασης – είναι πάλι εδώ, μετά την περυσινή αναγκαστική παύση λόγω κοροναιού. Τελικά επέστρεψε και τα δύο εστιατόρια στην κορυφή της λίστας βρίσκονται στην Κοπεγχάγη! Η Νο.1 θέση φέτος πηγαίνει σε αυτό που είναι ίσως σήμερα το πιο γνωστό όνομα στη γαστρονομία: το Noma. Το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του Δανού (Αλβανού την καταγωγή) σεφ René Redzepi άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά Christianhavn της Κοπεγχάγης το 2003 και πήρε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο το 2010.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακοίνωση του Κτήματος Αργυρού για την διαθεσιμότητα κρασιών

Μια ανακοίνωση του Κτήματος Αργυρού κυκλοφόρησε πρόσφατα, και αποδεικνύει πρώτα απ’ όλα την προσήλωση του Κτήματος στην ποιότητα, και στη συνέχεια τον σεβασμό στους φίλους του Κτήματος και των κρασιών του.

Διαβάστε Περισσότερα

Παντρέματα από τον ίδιο τόπο

Λέγεται συχνά ότι “What grows together, goes together”, δηλαδή ότι προέρχεται από τον ίδιο τόπο, ταιριάζει και στο τραπέζι! Το ταίριασμα τοπικών κρασιών με τοπικές συνταγές είναι τόσο παλιό όσο η ‘εφεύρεση’ του κρασιού. Tόσο τα κρασιά όσο και οι τρόποι μαγειρέματος έχουν αναπτυχθεί ανά τους αιώνες ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι άλλωστε και ένας από τους πιο ασφαλείς ‘κανόνες’ του συνδυασμού κρασιού και φαγητού. Πόσες φορές έχουμε γράψει ότι τα κατσικίσια τυριά ταιριάζουν πολύ με τα Sauvignon Blanc της κοιλάδας του Λίγηρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η κοιλάδα του Λίγηρα φημίζεται και για τα κατσικίσια τυριά. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα ακόμα.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Malt VS Blend

Malt λοιπόν ή blend? Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή όπως πιθανόν φαίνεται. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος τούτες τις αράδες, θεωρούν το malt πιο σημαντικό whisky από το blend, έστω και με μια μικρή διαφορά. Πίνοντας όμως κάποια blend, όπως για παράδειγμα το εκπληκτικό δεκαοκτάρι Chivas που χαιδεύει κυριολεκτικά τον ουρανίσκο, δεν ξέρω αν το συμπέρασμά μου είναι σωστό. Όπως βέβαια υπάρχει κι η αντίθετη περίπτωση. Του να πίνω ας πούμε ένα εξαίσιο και πολυαγαπημένο Cragganmore Distillers Edition, και να λέω τι να μας πουν τα blend. Ανάλογα τι πίνει κάποιος, εκτιμάει κάτι λιγότερο ή περισσότερο. Δεν είναι λοιπόν εξ ορισμού κάποιο από τα δυο καλύτερο από το άλλο. Θέλει ανάλυση. Η γενίκευση δεν έχει νόημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Περί ποιότητας και τιμών

Σήμερα είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου για το σημερινό άρθρο. Ωστόσο, μια επίσκεψή μου χτες το βράδυ σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρ, μου δίνει ιδέα για να γράψω κάτι άλλο. Δεν θα μιλήσω για το μπαρ, στο οποίο σίγουρα θα αναφερθώ στο κοντινό μέλλον. Θα μιλήσω για κάποια συζήτηση που είχα με κάποιον πίσω από τη μπάρα. Διότι η κουβέντα έβγαλε κατά τη γνώμη μου ένα θέμα το οποίο θέλει λίγο διερεύνηση. Να βάλω να πίνω λίγο(?) από το πολυαγαπημένο μου δωδεκάρι Balvenie και να αρχίσω το σολάρισμα.

Διαβάστε Περισσότερα

HOW Blog