Τα φρούτα της θάλασσας και τα οινικά ταίρια τους
- Γράφει η/ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος
- 17 Μαρ 2024
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Βάλτε λίγο πράσινο στο ποτήρι σας! Ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος μιλάει για την φρεσκάδα και πολυπλοκότητα των φυτικών αρωμάτων στο κρασί και μας προτείνει ετικέτες για να τα γνωρίσουμε.
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Μιλάμε μάλλον για το πιο αγαπημένο είδος φαγητού στον πλανήτη. Τα είδη άλευρων που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος χειρισμού του ζυμαριού μπορούν να ποικίλουν από τόπο σε τόπο, ενώ η “κλασσική” ιταλική που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας είναι μόνο το στυλ των Ναπολιτάνων. Στην εξίσωση της πίτσας δεν υπάρχουν σταθερές, όλα είναι μεταβαλλόμενα ανάλογα με τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα και υπακούν στα γούστα του καθενός αλλά και της παρέας όταν μοιραζόμαστε (δεν παίρνουμε θέση για τη χρήση του ανανά). Το αποτέλεσμα της γευστικής ικανοποίησης παραμένει πάντα σταθερό.
Αυτή τη φορά επιλέγουμε ερυθρά που θέλετε λόγω δομής, θέλετε λόγω στυλ αρωμάτων και γεύσεων, μπορούν να είναι εξαιρετικά πασπαρτού για μερικές αγαπημένες συνταγές. Ερυθρά που δένουν αρωματικά, είναι πιο μαλακά και ήπια σε υφή αλλά και που διαθέτουν κατάλληλη οξύτητα για τα λιπαρά υλικά ανεβαίνουν στη σκηνή.
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Οι κρύες ημέρες και τα ζεστά τους πιάτα ζητούν κρασιά με πληθωρικότητα και αρωματική θέρμη. Αφήνουμε πίσω τα ερυθρά και πάμε στα λευκά. Γράφει ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος.
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Γεμίστε τα ποτήρια σας με Merlot για την παγκόσμια ημέρα του στις 7 Νοέμβρη. Η αγαπημένη και τόσο διαδεδομένη ερυθρή ποικιλία έχει δημιουργηθεί για συγκινήσεις. Γράφει ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος.
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο
Η δημιουργία ενός μεγάλου κρασιού ξεκινάει στο αμπέλι. Ένας μοναδικός τόπος δίνει αναπόφευκτα μοναδικά κρασιά. Μιλάμε για τη Σαντορίνη. Γράφει ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος.
O κόσμος των λικέρ είναι γεμάτος αρώματα και γεύσεις της φύσης. O Χρήστος Λαμπρινόπουλος γράφει για τα αγαπημένα τους ηδύποτα και μας προτείνει πέντε που κερδίζουν αμέσως τη μύτη και τον ουρανίσκο μας.
Δημοσιεύθηκε στο Spiritual Talk
Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΝΟλόγιο