Απλές Συμβουλές

Για κάτι που μας προσφέρει τόσα όσα το κρασί, η εκτίμησή μας προς αυτό θα πρέπει να εκδηλώνεται. Και η εκτίμησή μας μπορεί να εκφραστεί με τη... συμπεριφορά μας προς αυτό.

Ναι, το κρασί ζητά να το προσέχουμε, να το φροντίζουμε, να το χρησιμοποιούμε σωστά, να το μετακινούμε με τρόπο που δε θα... θίξουμε την αγάπη του για την τεμπελιά και την ακινησία, να μην το κουράζουμε, το κρασί είναι σπιτόγατος, δεν αγαπά καθόλου τα ταξίδια. Να κλείνουμε τα παράθυρα όταν κοιμάται, το φως, βλέπετε, το ενοχλεί αρκετά. Το ίδιο και η πολλή ζέστη, αγαπά το χειμώνα, τη δροσιά. Και είναι αδύνατον να κοιμηθεί με θορύβους, ταρακουνήματα και δονήσεις. Θέλει επίσης να μην το προσβάλλουμε μπροστά σε ξένους, όταν το σερβίρουμε.

Γενικά, το κρασί ζητά από εμάς να του φερόμαστε σωστά. Να ξέρουμε εκείνα τα μικρά μυστικά που θα το κάνουν ευτυχισμένο κοντά μας. Αν είναι ευχαριστημένο, θα ζήσει μαζί μας πολλά χρόνια, αν εμείς το θελήσουμε, ευτυχισμένο, έτοιμο να μας δώσει τον καλύτερο εαυτό του, να μας ανταποδώσει την αγάπη που του δείξαμε γενναιόδωρα!