| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

Kotyle Chardonnay 2018

Availability: In stock
€18.90
  • Buy 6 for €17.39 each and save 8%
SKU
2615
Dry, Still, White, Chardonnay, Keep for 2-3 years, 14,5% alc.
The top Chardonnay vineyards of Navarino Vineyards, with extremely low yields, grape give a qualitative as who "craves" a separate bottling. Very careful aging few months in French oak and limited contact with the lees are techniques used to give extra dimensions but not over-the fruit. The Kotyle Chardonnay is a wine that can be safely stored for five years after harvest.
Το χρώμα του είναι λαμπερό χρυσό με πράσινες ανταύγειες. Το άρωμα του είναι σύνθετο με ώριμα φρούτα όπως το ροδάκινο και το πεπόνι, σε φόντο μελιού, βουτύρου, ξηρών καρπών και βοτάνων. Η γεύση του είναι πλούσια, με ισορροπημένη οξύτητα, φρουτένιες γεύσεις, νότες βανίλιας να κάνουν την εμφάνιση τους και μία μακρά λιπαρή επίγευση.
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

More Information

Producer Navarino Vineyards
Producer's Description Η εταιρεία Costa Navarino είναι μια επένδυση που δεν προσπαθεί μόνο να αναδείξει τη Μεσσηνία ως έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την τοπική παράδοση, την ιστορία και τα προϊόντα της γης. Το κρασί δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την προσπάθεια προβολής, αφού η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή είναι αναπόσπαστα τμήματα της Πελοποννησιακής και της Ελληνικής ταυτότητας.

Οι Αμπελώνες Ναβαρίνο έχουν αποκτήσει πεντακόσια στρέμματα αμπελώνων με παλαιά κλήματα, που παράγουν σταφύλια σε εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Η ηλικία των αμπελιών, τα φτωχά εδάφη και το κλίμα της περιοχής, με τη σημαντική επίδραση του Ιονίου Πελάγους, είναι ένας συνδυασμός που εγγυάται την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η σειρά Kotyle είναι η επιτομή της γκάμας των κρασιών που παράγονται από τους αμπελώνες Ναβαρίνο, για τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο τα καλύτερα σταφύλια, ενώ υπάρχει και πολύ αυστηρή επιλογή των βαρελιών. Το λευκό Kotyle αποτελείται κυρίως από Chardonnay, μια ποικιλία που, αν και Γαλλική, καλλιεργείται στην περιοχή για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Η οινοποίηση και η 6μηνη ωρίμαση έλαβε χώρα σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, σε συνεχή επαφή με τις οινολάσπες. Ένα κρασί με χαρακτηριστική τυπικότητα της ποικιλίας που εντυπωσιάζει για την πολυπλοκότητα και τον έντονο χαρακτήρα του.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Master of Wine
Wine Color White
Intl Grape Variety Chardonnay
Quality category Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος
Vintage 2018
Country Greece
Volume 750ml
Bottle Size 0.75lt
Dryness Dry
Style Still
Abv 14,5%
When to Drink Keep for 2-3 years
Taste Character White rich and opulent
Excellent match with Συνδυάζεται με λιπαρά ψάρια ψητά, ζυμαρικά με πλούσιες λευκές σάλτσες, χοιρινό και κοτόπουλο στα κάρβουνα, αρνάκι στον φούρνο, σουβλάκια, λιπαρά τυριά, αλλαντικά και hotdog.
Good match with Fish Fat Grilled, Meat Lamb Roasted, Paste White, Poultry Grilled
Awards Decanter World Wine Awards 2014 - Silver Medal AWC Vienna 2014 - Silver Medal 19th Berlin Wine Trophy 2015 - Gold Medal AWC Vienna 2016 - Silver Medal 21st Berlin Wine Trophy 2017 - Gold Medal 22nd Berlin Wine Trophy 2018 - Gold Medal
Type of Box Carton

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Search for other wines