Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
 
Τεύχος 19ο, Απρίλιος 2011
     
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα" είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
Μάθετε περισσότερα...

Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τώρα τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Τώρα  θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club

House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε...

Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.

Θ. Λέλεκας  Κάτω από την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου  Οίνου Θόδωρου Λέλεκα, το How CLUB φιλoδοξεί
να αποτελέσει μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών, ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club, τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε.

Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!

 
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Επικοινωνία

Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.

Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2011
Newsletters 2011
Newsletter Ιανουαρίου 2011 
Newsletter Φεβρουαρίου 2011 
Newsletter Μαρτίου 2011 
 
 
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Η χθεσινή μας εκδήλωση "Wine&Cheese-τα Ελληνικά" στο Milos του Hilton έδωσε σε δεκάδες φίλους του House of Wine, του κρασιού και του τυριού την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο, ανέμελο Κυριακάτικο μεσημέρι, γεμάτο οινικές εμπειρίες. Για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν, δεν θα ισχυριστούμε ότι οι φωτογραφίες θα τους ...αποζημιώσουν, -οι γεύσεις και τα αρώματα, βλέπετε, δεν αποτυπώνονται σε κανένα φίλμ ή αρχείο- αλλά θα τους δώσουν μια ιδέα για ..επόμενες οινικές εκδηλώσεις και απολαύσεις του House of Wine.

Αλλά ο Απρίλιος εφέτος επιφυλάσσει την σημαντικότερη ίσως για την Ελληνική παράδοση αφορμή για γλέντι, ανεμελιά... για την απομάκρυνση -έστω και προσωρινά- από προβλήματα και έγνοιες: Των Ελλήνων Πάσχα... και εμείς προσπαθόντας να ενισχύσουμε αυτή την πασχαλινή ευφορία, σας προτείνουμε τα κρασιά του Πάσχα, αυτά που θα απογειώσουν το κέφι, την χαρά, το γλέντι.

Οι οινικές μας προτάσεις δεν σταματούν εκεί. Τέλος Μαρτίου είχαμε τους Πρωταθλητές του 1ου τριμήνου, τους Πρωταθλητές του χειμώνα, αυτούς που εσείς αναδείξατε με τις προτιμήσεις σας και τις αγορές σας. Και είναι αδιαμφισβήτητοι, γιατί δεν αποτελούν επιλογές ειδημόνων, ειδικών του οίνου, αλλά δικές σας επιλογές. Και ποιος είναι μεγαλύτερος ή καλύτερος κριτής από το κοινό; Επίσης, σας δίνουμε την ευκαιρία να παραγγείλετε τα Πασχαλινά κρασιά σας, τα ποτά σας, τα δώρα σας κατ' ευθείαν από το κινητό σας! Διαβάστε σχετικά και ...συντονιστείτε με την εποχή που έρχεται -ή μάλλον που είναι ήδη εδώ.

Στην υγειά σας!

House of Wine

 
 

Χθές Κυριακή στο MILOS:

Wine&Cheese - Τα Ελληνικά

Ο καλοκαιρινός καιρός, η Kυριακάτικη λιακάδα δεν είναι ασφαλώς ...φίλος των εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους. Γι' αυτό και όταν ξεκινούσαμε για το Milos χθές το πρωί, την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου και θα γινόταν η εκδήλωση του House of Wine "Wine & Cheese - Τα ελληνικά", είχαμε την απορία -αλλά και την ανησυχία- αν οι φίλοι του οίνου θα προτιμούσαν τα 15 εκλεκτά τυριά, τα πάνω από 90 κρασιά, του περισσότερους από 1000 (!) πιθανούς συνδυασμούς, από το μεσημεριανό φαγητό στην λιακάδα, στο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα...

Οι οινόφιλοι λοιπόν στάθηκαν στο ...ύψος τους!

Μόλις δύο από όσους είχαν κάνει κράτηση ...αυτομόλησαν προς τον εχθρό ήλιο... μόνον δύο υπέκυψαν στην γοητεία της λιακάδας -αντίθετα,
πολλοί που δεν είχαν κάνει κράτηση εμφανίστηκαν στο Milos και συμμετείχαν στην εκδήλωση!

Από την 1:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5:00 το απόγευμα η prive αίθουσα του Milos ήταν γεμάτη, οι φίλοι μας ...επεκταθήκαν και έξω από αυτή στο μπαρ του Milos, στους έξω από την αίθουσα χώρους, απολαμβάνοντας τις επιλογές τους. Τα πιάτα γέμιζαν και ξαναγέμιζαν με εκλεκτά τυριά και με τα υπέροχα καλούδια του Milos, τα μέλια, τις μαρμελάδες, τα χωριάτικα ψωμάκια, τα ποτήρια πήραν ...φωτιά, τα κρασιά εναλλάσσονταν και δοκιμάζονταν συνδυασμοί, οι σημειώσεις στα ειδικά έντυπα του House of Wine γέμιζαν με βαθμολογήσεις συνδυασμών, και όλοι εμείς με επικεφαλής τον Θόδωρο Λέλεκα εξηγούσαμε, προτείναμε και -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- δοκιμάζαμε επίσης....  (συνεχίζεται...)
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο - Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης...
Οι προτάσεις του Απριλίου

Ετοιμαστείτε για το Πάσχα...

Προτείνουμε τα κρασιά του Πάσχα

Ελλήνων Πάσχα...

Mια γιορτή καθαρά ελληνική, μια γιορτή της άνοιξης, που εντάχθηκε στον Χριστιανισμό σαν η υπέρτατη γιορτή του: Ανάσταση της φύσης στην αρχαιότητα, ανάσταση του θεανθρώπου για τον Χριστιανισμό.

Εμείς οι Έλληνες γιορτάζουμε την την αναγέννηση, έκρηξη της ανοιξιάτικης φύσης επίσης ...εκρηκτικά: Με πληθώρα εδεσμάτων, που σηματοδοτούν την μετάβαση από τη νηστεία της Σαρακοστής -και την μεταφορική "νηστεία" της φύσης- στον εορταστικό γευστικό και οινικό πλουραλισμό του Πάσχα.

Το Πάσχα έχει και αυτό, δίπλα στα τόσα φαγητά, τα δικά του κρασιά. Πολλά και διαφορετικά, όπως πολλά και διαφορετικά είναι τα πιάτα της μεγάλης Εβδομάδας, της Ανάστασης και του Πασχαλινού γλεντιού.

Εμείς, στο House of Wine, έχουμε τις προτάσεις μας για όλα: Για τα κρασιά της Μεγάλης Εβδομάδας, που συνοδεύουν τα τόσο ωραία νηστήσιμα πιάτα, για τα κρασιά του δείπνου της Ανάστασης, με κυρίαρχη- αλλά όχι μόνη- την παραδοσιακή μαγειρίτσα, και τα κρασιά του Πάσχα, με τους τόσους μεζέδες, τις σαλάτες, τα ορεκτικά, και τον παραδοσιακό οβελία να γυρίζει και να σιγοψήνεται, συνήθως πάνω από το λαχταριστό κοκορέτσι.

Δείτε λοιπόν τις προτάσεις μας ...και αποφασίστε!

Τα κρασιά της Μεγάλης Εβδομάδας

Νηστίσιμα... και προσμονή για την Ανάσταση. Νηστεία διαβαθμισμένη, με το λάδι συνήθως "εντός", πλην Μεγάλης Παρασκευής που οι περισσότεροι το αποφεύγουν.

Μοσχοφίλερα, Σαββατιανά, Ροδίτες, ασφαλώς Sauvignon Blanc και αρκετές θαυμάσιες λευκές τοπικές ποικιλίες... όλα αρωματικά, φρέσκα..

Πιείτε με μέτρο την Μεγάλη Εβδομάδα. Για να έχετε ...περιθώριο την Ανάσταση και το Πάσχα!

Τα Κρασιά της Ανάστασης

Η βραδυά της Ανάστασης και το τραπέζι της ξεχωρίζουν: Είναι η πρώτη επαφή με τα φαγητά του Πάσχα μετά την σαρακοστή, η "εισαγωγή" στο τραπέζι του Πάσχα. Με αδιαμφισβήτητη "βασίλισσα" την περίφημη μαγειρίτσα. Sauvignon Blanc, ροζέ από Ξινόμαυρο και κάποια κομψα ερυθρά ταιριάζουν εδώ.

Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της Ανάστασης, και αποφασίστε!

Τα κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα! Η Ελληνικότερη γιορτή, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, η έλευση της εκρηκτικής Άνοιξης...
Σαλάτες, μεζέδες, κόκκινα αυγά, οβελίας, κοκορέτσι, χαρά και γλέντι.
Και τα κρασιά; Πολλά, λευκά, ροζέ και κυρίως ερυθρά... η Πασχαλινή συλλογή του House of Wine διαθέτει κρασιά για όλα τα γούστα και βαλάντια, όλα όμως ταιριαστά με τα εδέσματα του Πάσχα.
Δείτε όλες μα τις προτάσεις για τα κρασιά του Πάσχα...

Εσείς τους αναδείξατε:

Οι Πρωταθλητές του Χειμώνα

Σας παρουσιάζουμε τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Δηλαδή, τους δικούς σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! Αυτούς που εσείς αναδείξατε, που προτιμήσατε να συνοδεύσουν το φαγητό σας, την διασκέδασή σας, τις ώρες χαλάρωσης, αλλά και που διαλέξατε σαν δώρα για τους φίλους και αγαπημένους σας. Είναι τα κρασιά με τις περισσότερες πωλήσεις από το House of Wine το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μιά γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Στην γενική κατάταξη, πρωταθλητής των πρωταθλητών, παραμένει αμετακίνητη η θαυμάσια  Viña Esmeralda, ένα κρασί που αποδεικνύει την επιτυχία του συνδυασμού ποιότητας και προσιτής τιμής. Δεύτερο και για τους ίδιους ακριβώς λόγους το Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός που εκτόπισε το Sangre de Torro στην τρίτη θέση -ουσιαστικά αντάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους!

Συνολικά πέντε ερυθρά, τέσσερα λευκά και ένα ροζέ βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των Πρωταθλητών του Χειμώνα.
1  Vina Esmeralda   Vina Esmeralda
   Miguel Torres
2  Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός   Βιβλία Χώρα - Λευκός
   Κτήμα Βιβλία Χώρα
3  Sangre de Torro   Sangre de Torro
   Miguel Torres
4  ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah   ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah
   Κτήμα Αβαντίς
5  Νεμέα Λαντίδη   Νεμέα Λαντίδη
   Κτήμα Λαντίδη
6  Όβηλος Λευκός   Όβηλος Λευκός
   Torres
7  Ibericos Crianza   Ibericos Crianza
   Miguel Torres
8  Βυσσινόκηπος   Βυσσινόκηπος
   Κτήμα Παλυβού
9  Σγουρίδη - Ερυθρός   Σγουρίδη - Ερυθρός
   Οίνοι Σγουρίδη
10  Vina Esmeralda   Natureo
   Miguel Torres
Δείτε όλα τα κρασιά των Πρωταθλητών του Χειμώνα...

Internet, κρασί και κινητό:

House of Wine στο κινητό σας... x 2 !!

Τώρα πιά το House of Wine σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε σχεδόν τα πάντα από το κινητό σας, και μάλιστα με 2 τρόπους:

Ο πρώτος
, η γνωστή και δημοφιλέστατη εφαρμογή μας "Εν κινήσει" στο iPhone... Αν δεν την έχετε ήδη, την φορτώνετε στο iPhone  από εδώ και μετά, χωρίς συνεχή σύνδεση
Internet, μπορείτε να βρείτε τα κρασιά που θέλετε, να ταιριάξετε κρασιά και φαγητά, να πληροφορηθείτε για όλα τα προϊόντα του House of Wine - φωτογραφίες, περιγραφές και τιμές, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, κλπ. κλπ.

Αλλά βέβαια... πρέπει (ακόμα) να έχετε iPhone. Και όχι, δεν μπορείτε να παραγγείλετε από αυτή την εφαρμογή.

Ο δεύτερος - και πιο πρόσφατος τρόπος- σας δίνει πια την δυνατότητα να επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες του House of Wine από το iPhone, αλλά και από οποιοδήποτε τηλέφωνο με λειτουργικό Android ή και από Blackberry, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα για να λειτουργήσει.

Απλά, το House of Wine έγινε ακόμη πιο mobile-friendly! Μπείτε στο http://www.houseofwine.gr απο το κινητό σας και θα δείτε μια εύκολη και φιλική έκδοση του site μας ιδανική για κινητά τηλέφωνα. Αν φυσικά προτιμάτε τη κανονική έκδοση αρκεί να επιλέξετε το link "Desktop Version" στο κάτω μέρος της οθόνης.

Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται να "κατεβάσετε" απολύτως τίποτα! Αρκεί να έχετε ενεργή σύνδεση Internet στο κινητό σας. (συνεχίζεται...)
Διαβάστε το άρθρο...
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Ίσως δεν υπάρχει τρόφιμο που να αναδεικνύει την αρωματικότητα του κρασιού και να ολοκληρώνει την αίσθηση που μας δίνει στο στόμα, στο βαθμό που το κάνει το τυρί. Ο συνδυασμός λιπαρών, πρωτεϊνών, αλμυρής γεύσης και αρωματικής πολυπλοκότητας κάνει ένα καλό τυρί ιδανικό σύντροφο για το κρασί μας στο τραπέζι (και όχι μόνο)... (συνεχίζεται)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θόδωρου Λέλεκα...
 
Το κρασί είναι φτιαγμένο για να συνοδεύει φαγητό. Πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι αυτό – όπως και τα περισσότερα πράγματα στο κρασί – δεν αποτελεί νόμο και κανόνα απαράβατο.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα πιούμε ένα κρασί μόνο του, ή το πολύ σε συνδυασμό με ένα μικρό μεζεδάκι. Και δεν είναι καθόλου λάθος. Απεναντίας, μπορεί να είναι άκρως απολαυστικό και ταιριαστό με την συγκεκριμένη στιγμή.

Κι έτσι ανοίγουμε το κεφάλαιο «απεριτίφ».
(συνεχίζεται)...
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...
 
Προωθείστε αυτό το email σε φίλο