|
|
|
|
Ο Θόδωρος Λέλεκας δοκιμάζει
για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύει τις
γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos |
|
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα
της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί
υπάρχει video γευσιγνωσίας. |
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των
κρασιών μας |
|
|
|
Τα "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα"
είναι η νέα κατηγορία του House of Wine. Σε αυτή εντάσσονται
μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία, άγνωστα στο ευρύ κοινό,
με κρασιά που αξίζει να τα γνωρίσετε!
|
Μάθετε περισσότερα...
|
|
|
|
Τώρα τα 1000+
κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο,
στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει"
του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε
όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να
to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple! |
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!
|
|
|
Απαντάμε στις ερωτήσεις
σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και
οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά
με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του,
τον τρύγο, την οινοποίηση, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι
τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε
μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε
προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή
μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί
στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του
House of Wine. |
|
|
Όλες οι εντός Αττικής
παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου
του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία
5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που
σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε
τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε
την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε
5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί
να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα. Εκτός Αττικής
επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών.
Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.
|
|
Βρείτε μας στο
Twitter και
στο
Facebook |
Τώρα θα μας βρείτε ΚΑΙ στο
Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι,
το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας
με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση |
|
|
House
of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι
σήμερα γνωρίσατε...
Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας-
HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά
σε όλα σχεδόν τα HOW
των ελλήνων οινοφίλων.
|
|
Κάτω από
την διεύθυνση του γνωστού Δημοσγράφου Οίνου
Θόδωρου Λέλεκα, το
How CLUB φιλoδοξεί |
να αποτελέσει μια ζωντανή και
δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό
«σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους
χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα
σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον
κόσμο, προτάσεις βιβλίων, ευκαιρίες αγορών,
ειδικές προσφορές μόνο για τα μέλη του Wine Club,
τακτικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα
που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα παρακάτω ή που θα προκύψουν
από δικές σας προτάσεις, και στις οποίες είμαστε πάντοτε
ανοικτοί να ακούσουμε και να υιοθετήσουμε. |
Γνωρίστε το... και δεν θα χάσετε!
|
|
|
Οι προσφορές του μήνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα
νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις
Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα
εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά. |
|
Διαβάστε στο House
of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους
του οίνου.
|
ΟΙΝΟλόγιο Ο Θόδωρος Λέλεκας μας ταξιδεύει
με τα άρθρα του στο κόσμο του κρασιού |
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε
για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
|
Τα εν Οίκω... εν δήμω Θέματα, προτάσεις,
ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και
αδέσμευτα. |
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του
κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
|
|
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις,
εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο
του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
|
|
Για γραπτή επικοινωνία,
συμπληρώστε την
Φόρμα Επικοινωνίας
Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε
να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:
- Τηλεφωνικό Κέντρο:
801-111-WINE(9463)
(αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
- Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315
(για κλήση από κινητό ή σταθερό)
- Fax: 210-6743208
Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα
έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
|
|
Όταν επισκέπτεσθε
τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να |
|
χρησιμοποιήσετε το Live help,
και να πάρετε βοήθεια μέσω
Chat
με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται
online. Και όπως θα
διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας
συνεργάτης μας είναι Online. |
|
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας,
τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση
των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας...
όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα
συνδεθείτε με το House of
Wine..
Αν δεν έχετε λογαριασμό στο
House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε
εδώ. |
|
|
Newsletter Ιανουαρίου 2011 |
Newsletter Φεβρουαρίου 2011 |
Newsletter Μαρτίου 2011 |
Newsletter Απριλίου 2011 |
|
|
|
|
Πρώτα απ' όλα, Χριστός Ανέστη!
Το Πάσχα ήρθε, το χαρήκατε και το χαρήκαμε με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο (πολύ φαγητό, πολύ κρασί) και πέρασε. Όπως και η Πρωτομαγιά ήρθε και αυτή και πέρασε χωρίς να μας φέρει την πολυπόθητη άνοιξη... ο χειμώνας δεν λέει να φύγει, τα κρύα συνεχίζονται και ενώ θα έπρεπε πια να έχουμε στραφεί προς τα δροσερά ροζέ και λευκά, συνεχίζουμε με τα Αγιωργίτικα, τα Ξινόμαυρα, τα Syrah, τα Pinot Noir... Ο δε Θόδωρος Λέλεκας έκανε Πάσχα με κάποια από τα καλύτερα Αγιωργίτικα στο κτήμα του Χρήστου Αιβαλή και μας διηγείται τις εντυπώσεις του.
Τον Απρίλη πάντως, δεν μας έλειψαν τα καλά νέα: Βραβεία σε ελληνικά κρασιά σε δύο μεγάλες οινικές εκδηλώσεις στη Γαλλία. Ανάμεσά τους, μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα το Chateau Julia Merlot 2008, με τρία (!) βραβεία παρακαλώ, και τον χαρακτηρισμό σαν το καλύτερο ερυθρό!
Δεν μας εντυπωσίασε όμως μόνο το κρασί του Κ. Λαζαρίδη. Κέρδισαν τις εντυπώσεις και άλλα κρασιά, το κάθε ένα σε διαφορετική περίπτωση, αλλά όλα για τον ίδιο λόγο: Για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά τους. Διαβάστε σχετικά, και ψηφίστε τα και εσείς με τις αγορές σας...
Καλό νέο πρέπει να χαρακτηρίσουμε (κατ' αντιδιαστολή!) το γεγονός ότι οι δικοί μας νέοι δεν μοιάζουν στους ...Ιταλούς! Ναι, μην απορείτε, μια έρευνα-σοκ δείχνει ότι οι νέοι της Ιταλίας πίνουν όλο και λιγότερο κρασί. Διαβάστε το σχετικό άρθρο, και θα δείτε ότι η ...γερουσία στηρίζει την πρωτιά της Ιταλίας στην κατανάλωση οίνου!
Κατά τα λοιπά... αισιοδοξείτε... Ένα ποτήρι καλό κρασί θα σας βοηθήσει σίγουρα...
Στην υγειά σας!
House of Wine
|
|
|
Οι προτάσεις του Μαίου |
|
Κέρδισαν τις εντυπώσεις...
το κάθε ένα με άλλο τρόπο: Κάποια με τις
διεθνείς βραβεύσεις τους, άλλα με την ανταπόκριση
που βρήκαν από το κοινό. Πίσω από όλα αυτά
όμως, βρίσκεται το ίδιο πάντα αίτιο:
Η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα.
Γνωρίστε 4 κρασιά που εντυπωσίασαν πρόσφατα,
και όλα σήμερα βρίσκονται στα ράφια του
House of Wine περιμένοντας εσάς, τους φίλους
μας να τα επιβραβεύσετε και εσείς, με τον
μοναδικό, γνήσιο και αδιαμφισβήτητο τρόπο:
με την προτίμησή σας! Που την αξίζουν όλα.
|
|
|
Το ήδη πολυβραβευμένο κρασί
του Κ.Λαζαρίδη μέσα σε διάστημα
ενός μήνα κατέκτησε τρείς
σημαντικές διεθνείς διακρίσεις:
Στον διεθνή διαγωνισμό
Vinalies Internationales
2011 που έγινε
στο Παρίσι, κατέκτησε
χρυσό μετάλλιο
αλλά και τη μέγιστη διεθνή
διάκριση σαν ο καλύτερος
ερυθρός οίνος του διαγωνισμού!
Και σαν να μην έφταναν οι
δύο αυτές διακρίσεις, στον
διαγωνισμό Challenge
International du Vin
κατέκτησε επίσης χρυσό μετάλλιο!
Με όλα αυτά τα μετάλλια,
σίγουρα τοποθετείται στην
κορυφή των εντυπωσιακών
κρασιών! |
|
|
|
Το γνωρίσαμε στα Διονύσια
2011, όταν ο Μπάκης
Τσάλκος μας το
αποκάλυψε... ένα θαυμάσιο
ημίξηρο ροζέ που κόντευε
να εξαντληθεί μόλις πρωτοβγήκε
στην αγορά της βορειας Ελλάδας!
Δεν εντυπωσίασε μόνο
εμάς, εντυπωσίασε όσους
το δοκίμασαν με τα υπέροχα
αρώματά του, την ισορροπία
του, την πολύπλοκη φρουτώδη
γεύση του και την μακρά
του επίγευση. Ενα κρασί
ιδανικό σαν απεριτίφ, αλλά
και για να συνοδεύσει γλυκά,
φρούτα αλλά και λευκά κρέατα.
Οι φίλοι μας αλλά και
οι φίλοι του Ροζέ πρε΄πει
οπωσδήποτε να το δοκιμάσουν... |
|
|
|
Οταν ένας μεγάλος οινοποιός,
ο Γιώργος Σκούρας
χτυπάει... φλέβα, τότε η
φλέβα αυτή είναι σίγουρα
χρυσός. Την γνωρίσαμε και
αυτή στα Διονύσια 2011,
και εντυπωσιαστήκαμε από
την ...γνωριμία: Kόκκινα
φρούτα, βατόμουρο, μαύρο
κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρου
πιπέρι, γλυκόριζα, γαρύφαλλο,
θυμάρι, φύλλα δάφνης, νότες
τρούφας και μαύρης σοκολάτας....
όλα αυτά βγαίνουν από ένα
κρασί δημιούργημα ενός μεγάλου
"μάστορα", μαζί με εντυπωσιακό
αρωματικό πλάτος, νεύρο,
θαυμάσια οξύτητα σε απόλυτη
ισορροπία με τις ώριμες
τανίνες. Ο Γιώργος Σκούρας
μας αποκαλύπτει ότι στην
οινοποίηση τίποτα δεν είναι
τυχαίο... |
|
|
|
|
Κέρδισε τις εντυπώσεις όλων... Τόσο
με την προσωπικότητά του, την προσήνειά
του, την προθυμία του, όσο και με
τα κρασία του: Στην εκδήλωσή μας
"Κρασί
και τυρί: Τα Ελληνικά"
ο Νεραντζής Μητρόπουλος
και τα κρασιά του υπήρξαν το επίκεντρο
της εκδήλωσης. Όλα του τα κρασιά,
ο
Κόνιαρος, το
Syrah εντυπωσίασαν,
αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο του
δημιούργημα, το λευκό Cirinon. Ένα
ιδιαίτερα απολαυστικό κρασί από
Chardonnay, Μαλαγουζιά και Ασπρούδα
Σερρών, με θαυμάσια φρουτώδη αρώματα,
γευστική ομορφιά, πολυπλοκότητα
και μακρά επίγευση που χαρίζει ο
συνδυασμός αυτών των ποικιλιών αλλά
και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του
οινοποιού. |
|
|
|
|
|
Ο Διευθυντής του House of Wine
Club Θόδωρος Λέλεκας πέρασε το Πάσχα στην πατρίδα
του Αγιωργίτικου, παρέα με το Χρήστο Αιβαλή και
τα εξαιρετικά κρασιά του. Σίγουρα, δεν πέρασε καθόλου
άσχημα! Οι εντυπώσεις του από το Πάσχα στη Νεμέα
αλλά και από τα κρασιά του Αιβαλή ακολουθούν σε
αυτό το ...μεταπασχαλινό άρθρο. |
|
Θα έχετε ακούσε σίγουρα τη λαϊκή σοφία που μιλάει
για τον «δάσκαλο που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει»,
έτσι; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι εγώ είμαι αυτός!
Θυμάστε που λίγο πριν το Πάσχα σας εκθείαζα τις
αρετές του Ξινόμαυρου και του Syrah σε συνδυασμό
με τον Πασχαλινό οβελία; Ε, λοιπόν, αφού τα έγραψα
.. |
όλα αυτά, κανόνισα και σούβλισα στη Νεμέα, πίνοντας
– προφανώς – Αγιωργίτικο!. Βέβαια, είχα λόγο, και
μάλιστα σοβαρό. Βλέπετε, ήμουν προσκεκλημένος του
Χρήστου Αϊβαλή, ο οποίος, εκτός
από αγαπητός φίλος και πολύ καλός οινοποιός, είναι
και άφταστος στη σούβλα! Πώς λοιπόν θα μπορούσα
να αρνηθώ μία τέτοια πρόσκληση;
Αν έχετε
αγωνία να μάθετε πώς τα κατάφερε το Αγιωργίτικο
συνοδεύοντας το αρνάκι και τα παρελκόμενά του, σας
πληροφορώ ότι τα πήγε περίφημα! Η αλήθεια είναι,
βεβαίως, ότι δεν ήπιαμε «ό,τι κι ότι». Βασική ετικέτα
στο τραπέζι ήταν το εξαιρετικό
Μονοπάτι του 09, πλαισιωμένο από τη
Νεμέα Αϊβαλή της ίδιας εσοδείας, ενώ
κάποια στιγμή περάσαμε και στο [ολόφρεσκο ακόμα]
Μονοπάτι του 2010, το οποίο ο Χρήστος «έκλεβε» απευθείας
από το βαρέλι, καθώς το κρασί δεν έχει καν εμφιαλωθεί
ακόμα. (συνεχίζεται...) |
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο
|
|
|
|
|
|
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό
οίνου Decanter σίγουρα σοκάρει όλους
τους οινόφιλους. Αφορά στις οινικές συνήθειες
των νέων στην Ιταλία, στη χώρα δηλαδή με την
μεγαλύτερη οινική παράδοση ίσως μόνο μετά την
Γαλλία, και την πρώτη ή δεύτερη σε κατανάλωση
οίνου στον κόσμο κάθε χρόνο!.
Μας
αποκαλύπτει λοιπόν η έρευνα αυτή ότι οι
Ιταλοί και Ιταλίδες κάτω των 35 ετών πίνουν
λιγότερο κρασί παρά ποτέ! Και ενώ το
69% των Ιταλών πάνω από 65 ετών πίνει κρασί
καθημερινά, το ποσοστό αυτό πέφτει στο
13% ανάμεσα στις ηλικίες από 16 έως 35
ετών. |
Τα ευρήματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στην
Vinitaly, μια
σημαντική έκθεση οίνου που έγινε στην Βερόνα,
στα μέσα Απριλίου.
Η πτώση αυτή της
κατανάλωσης οίνου μεταξύ των νέων αποδίδεται
στην κατάρρευση της Ιταλικής παράδοσης σε σχέση
με τις διατροφικές συνήθειες αλλά και στην
μεταβολή των κοινωνικών και οικογενειακών
παραδοσιακών σχέσεων, στο κόστος του κρασιού
αλλά και σε λόγους υγείας.
"Οι
Ιταλικές οικογένειες τείνουν ολοένα και
περισσότερο να διασπαστούν τα τελευταία δέκα
χρόνια. Δεν τρώνε μαζί όπως παλιά, και έτσι το
κρασί δεν αποτελεί πλέον ένα είδος φαγητού"
δήλωσε στο περιοδικό Decanter ο
Giovanni Brunetti, εκπρόσωπος της
εταιρείας έρευνας αγορών Unicab.
Αλλά το πιό εκπληκτικό εύρημα ακολουθεί:
30% των Ιταλών δεν θεωρεί ότι το κρασί
είναι σύμβολο της εθνικής τους γαστρονομίας!
Και επίσης οι μισοί από όσους πίνουν κρασί
δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με
αυτό! Εν τούτοις, προβλέπεται ότι η Ιταλία θα
συνεχίζει να ανταγωνίζεται την Γαλλία στην κατά
κεφαλή κατανάλωση (συνεχίζεται...) |
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο
|
|
|
|
|
IΗ αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για
το δεύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Forum
για την παγκόσμια αγορά Οίνου που θα γίνει
στο Hong Kong, του
WineFuture 2011.
Από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου
2011 το Hong Kong θα γίνει το επίκεντρο
του παγκόσμιου Οίνου, με περισσότερους από
2000 συνέδρους από όλο τον κόσμο, και αναμένεται
να ξεπεράσει την πρώτη διοργάνωση στην Rioja
της Ισπανίας, που υπήρξε το μεγαλύτερο συνέδριο
στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας
Οίνου.
Διοργανώτρια -όπως και στο
πρώτο Forum το 2009- η Ακαδημία
οίνου της Ισπανίας που ήδη 6 μήνες
πριν την έναρξη έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή
των μεγαλυτέρων προσωπικότήτων του διεθνούς
οινικού στερεώματος, με προεξάρχοντες τoν
μεγαλύτερο σήμερα κριτικό οίνου, τον Ρobert
Parker, την Jancis Robinson MW, συγγραφέα
και κριτικό οίνου, που θα διευθύνουν μοναδικές
δοκιμές κρασιών, καθώς και των σημαντικών
κριτικών και συγγραφέων μεταξύ των οποίων
οι Robert Joseph, Miguel Torres,
Michel Rolland, Angelo Gaja, Pierre Lurton,
Christian Seely, Randall Grahm, Steven Spurrier,
και Nigel Greening. . (συνεχίζεται...)
|
Διαβάστε το άρθρο...
|
|
|
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε... |
|
|
Πέντε χρυσά και οκτώ αργυρά μετάλλια
ήταν η ελληνική συλλογή στον διεθνή διαγωνισμό
Vinalies Internationales 2011
που έγινε στο Παρίσι, και όπου δοκιμάστηκαν
3,327 κρασιά από την Γαλλία και όλο τον
κόσμο. Αλλά επί πλέον, και μια ιδιαίτερη
τιμητική διάκριση για την Ελλάδα και το
Κτήμα Κ. Λαζαρίδη: Το πολυβραβευμένο
Chateau Julia Merlot 2008,
πέρα από το χρυσό μετάλλιο ξεχώρισε με τη
μέγιστη διεθνή διάκριση σαν ο καλύτερος
ερυθρός οίνος του διαγωνισμού! (συνεχίζεται) |
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, γνωρίστε τα
βραβευμένα κρασιά
|
|
|
Η συλλογή Διεθνών βραβείων καλά
κρατεί για το Ελληνικό κρασί....
Μαζί σχεδόν με την ανακοίνωση
των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού
Vinalies Internationales 2011
έχουμε και την ανακοίνωση των βραβείων του
Διαγωνισμού Challenge International
du Vin, στον οποίο επίσης τα Ελληνικά
κρασιά διακρίθηκαν με 12 χρυσά μετάλλια,
13 αργυρά και 11 χάλκινα. Συνολικά
36 βραβεία απενεμήθησαν
στις ελληνικές συμμετοχές, έναντι 35 πέρυσι.
(συνεχίζεται)... |
|
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, γνωρίστε τα βραβευμένα κρασιά... |
|
|
|
|