You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Thalassitis

More Views

Photos are indicative

Thalassitis 2018
Gaia

Availability: In stock

Regular Price: €23.20

Special Price €19.72

Dry, Still, White, Assyrtiko, Ages well, 13% alc.

A favorite and very successful brand in Greece and abroad, is the most awarded wine of 2011. The Thalassitis is a wine with a long and successful career, which combines the formality and authenticity of Assyrtiko Santorini with the modern character of a wine with an international profile.
OR
Assyrtiko is the white variety that tends to become the "flag" of wine Greece abroad. At the same time, fans of the variety in Greece is increasing, as it gives the wine that brings out the best possible way the gastronomic riches of the sea and island kitchen us. The Thalassitis, one of the leading labels of Santorini Assyrtiko, which bears the signature of John Paraskevopoulos and GAIAS Winery is a wine fanatic and loyal audience who appreciates the perfect expression of the dynamics of diversity it represents.

Producer Gaia
Producer's Description The "Thalassitis" comes from Assyrtiko, the traditional white variety of wine grapes on Santorini. Perhaps this is the only variety in the Mediterranean area that manages under these climatic conditions combine satisfactory ripeness of the grapes with a relatively high acidity, characteristic especially important for the taste balance of dry white wine.
Assyrtiko we choose the "Thalassitis" comes exclusively from vineyards aftorizous Episkopi, Akrotiri and the Tower. And the average age of these vines is estimated at 70 to 80 years ago.
The very low yield per hectare, which rarely exceeds 350 kg (26hl/ha), in conjunction with the soil and the variety gives an exuberant wine, nervous, with a strong personality.
The "Thalassitis" becoming better during a meal, especially seafood, fish and shellfish and lamb lemon. Generally aromatic flavors moderate intensity dominated by salty, sour or oily.
One particularity of most Assyrtiko from Santorini is that while going for white wines have "behavior" red! Try the aging "Thalassitis" for 2-3 years, but with strict temperature never surpassed 12-14 ° C. The "Thalassitis" will change. The metal dimension to decline while fruit aromas and honey will clothe his body.
Finally remember to pass the "Thalassitis" (your new or aged) in a wide decanter (decanting) about half an hour before enjoying. You will be amazed ...!
Wine Color White
Greek Grape Variety Assyrtiko
Quality category Σαντορίνη ΠΟΠ
Vintage 2018
Country Greece
Region Cyclades/Santorini
Volume 750ml
Bottle Size 0.75lt
Dryness Dry
Style Still
Abv 13%
When to Drink Ages well
Taste Character White mineral, austere and intense
Excellent match with Θαλασσινά τηγανητά, πλατό θαλασσινών.
Good match with Fish Fat Grilled, Fish Fried, Fish Lean Grilled, Poultry Casseroles White, Κιμάδες Μαγειρευτοί
Awards 2007
Thalassitis 2006
REGIONAL TROPHY-Greece White Single Varietal Over £ 10, Decanter Word Wine Awards 2007
Type of Box Carton
Η άποψη του Mark Squires για το eRobertParker.com


Με εξαιρετική σταθερότητα και τραγανή οξύτητα που υποστηρίζει το φρούτο, συν μιά εκπληκτικά καθαρή, διάφανη φρεσκοεμφιαλωμένη απόχρωση, είναι απλά υπέροχο κατά το άνοιγμά του, καθαρό και με μακριά επίγευση... Ναι, στην αρχή δείχνει φιλικό, με άψογη ισορροπία. Το "δείχνει" είναι η λέξη-κλειδί εδώ... Όταν ξαναδοκιμάστηκε την επόμενη μέρα, ήταν κάπως λιγότερο φιλικό αλλά πολύ πιό ενδιαφέρον -καθόλου ασυνήθιστο για τα πρώτης γραμμής Ασύρτικα... η οξύτητα ήταν κάπως πιο κυρίαρχη, και η υποβόσκουσα δύναμη πιο εμφανής. Ξαφνικά, το λιτό και φιλικό, φρουτώδες τελείωμα της ημέρας 1 έγινε αρκετά συναρπαστικό και έντονο. Την τρίτη ημέρα έγινε ακόμα πιο δυνατό -καθώς 'ζεστάθηκε" και αερίστηκε, δείχνοντας αξιοσημείωτη πρόσφυση, δύναμη και ένταση και περισσότερη υποκείμενη "ουσία" από ότι πίστευα ότι είχε....Αν και είναι πολύ ενδιαφέρον και ευχάριστο να το πιεί κανείς τόσο φρέσκο (νεαρό), δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μακράν η καλύτερη χρήση του. Οι καταναλωτές πρέπει να το κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, και πιθανόν να είναι ακόμα καλύτερο το καλοκαίρι του 2014... Πιείτε το από τώρα μέχρι το 2020"

Από: Recent Releases from Greece: The First Santorini rolls in", Mark Squires,eRobertparker.com.


Γιάννης Παρασκευόπουλος
Οινοποιός, Συνιδιοκτήτης ΓΑΙΑΣ Οινοποιητικής

Η σοδειά του 2012 ξεκίνησε με μια αστεία απόδοση -για τα πρότυπα της Σαντορίνης - απόδοση που φαινόταν να προσεγγίζει περίπου 35 εκατόλιτρα ανά εκτάριο! Μιλούσαμε τότε για ένα έτος ρεκόρ! Στη συνέχεια, ένα σπάνιο φαινόμενο τον Απρίλιο (θυελλώδεις άνεμοι - 11 Beaufort) απομείωσε την παραγωγή στις κανονικές -περίπου 25 εκατόλιτρα ανά εκτάριο- αποδόσεις (περίπου 10-15% λιγότερο από το 2011). Το καλοκαίρι ήταν φυσιολογικό όσον αφορά στις θερμοκρασίες. Μόνο ένα μικρό κύμα καύσωνα στις αρχές Ιουλίου, τίποτα ανησυχητικό, και στη συνέχεια ο Αυγούστου με αρκετούς ανέμους και αυτό εμπόδισε ηλιακά "εγκαύματα". Ειλικρινά, περίμενα ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα. Λοιπόν, όχι! Το 2012 είναι απρόσμενα αρωματικό -πάντα με τα standards της Σαντορίνης.

 
Η άποψη του Βαγγέλη Μπελτζενίτη
Restaurant Manager & Οινοχόου
Το Ασύρτικο της Σαντορίνης ντυμένο με μια από της πιο όμορφες τουαλέτες, παρελαύνει στην πασαρέλα των παγκόσμιων καλλιστείων οίνου.
Πολυβραβευμένο. Πολυσχολιασμένο. Μία χαρακτηριστική έκφραση του Θηραϊκού λευκού διαμαντιού, διεθνώς. Δυνατό, αλλά και απαλό. Άγριο, αλλά και φινετσάτο. Νευρικό, αλλά και ήρεμο. Ένα κρασί με αλλαγμένο χαρακτήρα σε κάθε ποτήρι. Ανοίξτε το και αφήστε το να ''ανασάνει''. Ναι ! Λευκό είναι. Έχει όμως έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όσο περνάει η ώρα, νιώθεις την διαφορά μεταξύ του πρώτου ποτηριού και του τελευταίου, χωρίς να υστερεί πουθενά στην πορεία.

Ανοιχτό, μέτριας έντασης χρώμα, με λεμονάτες ανταύγειες και υπόνοιες πράσινου παιχνιδίσματος. Ήπιο αρωματικά σε ηρεμία, νιώθεις όμως το άρωμα του λεμονιού και μια ''υποψία'' πέτρας ποτισμένης από την θάλασσα. Αναδεύοντάς το ζωηρά, η έκρηξη των αρωμάτων, εκπλήσσει. Το ποικιλιακό μπουκέτο των εσπεριδοείδων ( λεμόνι, κίτρο ), η απαράμιλλη οξύτητα, η θαλασσινή αιγαιοπελαγίτικη αύρα, μαζί με πράσινα φρούτα με λευκή σάρκα, συναντούν την ορυκτότητα. Σε δεύτερη ανάδευση, το μυαλό ταξιδεύει σε απαλά βότανα ( ''ιδέα'' από χαμομήλι ).

Το κρασί εξελίσσεται ομαλά και σταδιακά στο ποτήρι. ''Ανοίγει'' και μας προσφέρει έναν πιο ''νευρικό'' χαρακτήρα ( αρχίζει να εμφανίζει στη μύτη το αλκοόλ του στα 13% ) με μια έντονη φρεσκάδα και αύρα. Γεμάτο, σοβαρό, καλοδουλεμένο και με λεμονάτη γεύση, συναρπάζει. Κλείνοντας τα μάτια, γνωρίζεις ότι αυτό το κρασί προέρχεται από ηφαιστειακό αμπελώνα. Σαντορίνη. Μακρυά, απαλή, φινετσάτη επίγευση λεμονιού και ορυκτού πλούτου. Βάλτε το δίπλα σε φρέσκα ψάρια από τηγάνι και λευκά άπαχα κρέατα και θα καταλάβετε γιατί και φέτος βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο από το Decanter.
Στην υγειά σας.


Η άποψη του Αργύρη Τσακίρη
Δρ. Οινολογίας, Καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας, Οινοκριτικού

Ένα κρασί για τολμηρούς ουρανίσκους.

Χρώμα λαμπερό κιτρινοπράσινο. Μεσαίας έντασης αρώματα εσπεριδοειδών ανακατεμένα με νότες ξηρών ζαχαρωμένων κίτρινων φρούτων και τσαγιού αλλά και ορυκτές θειούχες νότες. Στόμα πλούσιο με γλύκα και κοφτερή οξύτητα που κυριαρχεί σε σημείο που γίνεται τραχύτητα.

Βαθμός 90/100 για ένα κρασί που αφήνει να φάνουν ελεύθερα τα χαρακτηριστικά που σε ένα άλλο θα έδειχναν ελαττώματα. Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του κρασιού, όπως και κάθε πολύ καλού κρασιού είναι το σώμα*. Είναι αυτό που πάνω στο όποιο η τεραστία οξύτητά του γίνεται υποφερτή για να ξαναγίνει τραχιά μόνον στην επίγευση. Είναι το κρασί που μετατοπίζει το ενδιαφέρον τη απόλαυσης από το άρωμα στο στόμα. Αν προσέξετε και αναλύσετε τα αρώματά του, αυτά φλερτάρουν επικίνδυνα με την ελαττωματική πλευρά. Ο ελαφρά αναγωγικός χαρακτήρας, τα ξηρά φρούτα που γίνονται ξερά χόρτα εύκολα μπορεί να γείρουν την κρίση στην μια ή την άλλη πλευρά. Η οξύτητα σε κάποιους θα φανεί αποδεκτά υψηλή. Για το λογο αυτό η βαθμολόγια έρχεται πάντοτε να υποδηλώσει τη σωστή τάξη πραγμάτων. Γενικά το κρασί σήμερα έχει καταφέρει να γίνει - χάρη στις τεχνολογικές επεμβάσεις και την πρόσθεση προτίμηση σε αρωματικές ποικιλίες- μια ευχάριστη αρωματική τσιχλόφουσκα. Στο συγκεκριμένο κρασί και γενικότερα στη Σαντορίνη η αναγκαστικά περιορισμένη απόδοση των αμπελιών οδηγεί σε διαφορετικές καταστάσεις. Το σταφύλι υποφέρει κάτω από τον ήλιο και κρατεί σε αφθονία μόνον τα πιο γήινα χαρακτηριστικά του αλλά και στοιχεία που του δίνουν την επιθυμητή πολυπλοκότητα με φρούτα και εσπεριδοειδή κάθε είδους. Αν περιμένετε, το πιθανότερο είναι να εμφανίσει νότες ξηρών καρπών και ακόμη πιο ξηρών χόρτων. Κρασί δύσκολο στη εκτίμησή του αλλά και επίσης δύσκολο στο ταίριασμα με φαγητό. Σίγουρα θα αναζητήσει πιάτα με εξίσου έντονη οξύτητα.

Customer Reviews

No words, just heavenly taste of Satntorini
Review by Thomas Schmolke (Posted on 28/09/2017)
Price
Quality

Bites your thoung and explodes i your mouth - heaven.




Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.


Search for other wines


Please wait...

{{var product.name}} was added to your cart

{{var product.qty}} Continue shopping
ή
Continue shopping