Για να εξασφαλίσετε την λήψη των e-mails, παρακαλούμε προσθέστε το info@houseofwine.gr στον κατάλογο των διευθύνσεών σας
Τεύχος 73ο, Οκτώβριος 2015    
΄
 
Σε αυτό το τεύχος
House of Wine Videos
Δοκιμάζουμει για εσάς τα κρασιά που σας προτείνουμε, και αναλύουμε τις γεύσεις, τα αρώματα του καθ' ενός μέσα από πρωτότυπα videos
Δίπλα από τον τίτλο πολλών κρασιών θα βρείτε την εικόνα της κάμερας. Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο κρασί υπάρχει video γευσιγνωσίας.
Δείτε όλα τα Videos των γευστικών δοκιμών των κρασιών μας
Τα δικά μας
Εν κινήσει: Μαζί σας παντού!
Τα 1000+ κρασιά μας βρίσκονται κοντά σας κάθε στιγμή, στο δρόμο, στο ταξίδι, στο εστιατόριο, με το πρόγραμμα "Εν κινήσει" του House of Wine για το iPhone και το iPad! Παρέχεται σε όλους, ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να μάθετε περισσότερα, ή να to "κατεβάσετε" από το iTunes της Apple!
Κατεβάστε το από το Apple Store ΔΩΡΕΑΝ!

Ρωτήστε μας για το κρασί
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας - σε όποια ερώτηση έχει σχέση με το κρασί και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Απαντάμε στις απορίες σας σχετικά με τα πάντα: από το σταφύλι, την ποικιλία, το φύτεμά του, τον τρύγο, την παλαίωση, την ιστορία, μέχρι τι κρασί ταιριάζει με το δείπνο που ετοιμάζετε. Ρωτήστε μας για ότι σας ενδιαφέρει, - Θα σας απαντήσουμε προσωπικά, στο email που θα μας δώσετε, και η απάντησή μας, μαζί με την ερώτησή σας - ανώνυμη -, θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη κατηγορία των ερωτήσεων-απαντήσεων του House of Wine.

 
Το House of Wine παραδίδει στα μέτρα σας

Όλες οι εντός Αττικής παραγγελίες που υπερβαίνουντα 60 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), μπορούν να παραδοθούν μέσα σε μια προθεσμία 5 ημερών χωρίς κόστος μεταφορικών. Που σημαίνει ότι, αν συγκεντρώσετε τις παραγγελίες σας, θα επωφεληθείτε τα μεταφορικά. Και που σημαίνει επίσης, ότι θα παραλάβετε την παραγγελία σας το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες. Γιατί, ανάλογα με τα δρομολόγιά μας, μπορεί να την παραλάβετε πολύ νωρίτερα.
Εκτός Αττικής επίσης μειώθηκαν δραστικά οι τιμές των μεταφορικών. Δείτε τις μειώσεις την ώρα της παραγγελίας.


Βρείτε μας στο Twitter και στο Facebook
Θα μας βρείτε ΚΑΙ στο Facebook και μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter. Έτσι, το Ηouse of Wine θα είναι πάντα κοντά σας με προτάσεις, προσφορές και πληροφόρηση

House of Wine Club
House of Wine Club: Ένα Wine Club διαφορετικό απ' ότι μέχρι σήμερα γνωρίσατε... Εμείς το λέμε -χάριν συντομίας- HOW Club... και είναι αλήθεια ότι απαντά σε όλα σχεδόν τα HOW των ελλήνων οινοφίλων.
Tο How CLUB κάτω από την διεύθυνδη του Τάσου Πικούνη, Σύμβουλου  Marketing του House of Wine, αποτελεί μια ζωντανή και δραστήρια ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οινόφιλων, ένα πραγματικό «σπίτι του κρασιού», όπου στους φιλόξενους χώρους του οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν άρθρα σχετικά με το κρασί, νέα για το κρασί από όλο τον κόσμο, προτάσεις βιβλίων, γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στην ειδική ενότητα

Γνωρίστε το How CLUB...


Οινολόγιο: Τα πάντα για το κρaσί
 H Σύμβουλος Οίνου του House of Wine Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS γράφει, σχολιάζει, αναλύει, προτείνει μέσα από τα άρθρα
του, αλλά και δοκιμάζει και κρίνει τα κρασιά που σας προτείνουμε.

Γνωρίστε το Οινολόγιο...


Spiritual Talk ...
O Σύμβουλος Whisky και Αποσταγμάτων του House of Wine Κυριάκος Κοντογεώργης σας μεταφέρει την εμπειρία και τις
γνώσεις του για το whisky και τα οινοπνευματώδη ποτά
 Επισκεφθείτε το Spiritual Talk
Αυτό το μήνα
Οι προσφορές μας θα ικανοποιήσουν κάθε οινόφιλο
Δείτε τις προτάσεις μας για τα κρασιά της εβδομάδας, τα νέα μας προϊόντα και τα Best Sellers του House of Wine
Δείτε επίσης τις Προσφορές της Εβδομάδας, όπου θα βρείτε κάθε εβδομάδα εξαιρετικά κρασιά σε προσφορά.
Διαβάστε

Διαβάστε στο House of Wine άρθρα που ασφαλώς θα ενδιαφέρουν τους φίλους του οίνου.

ΟΙΝΟλόγιο
Το House of Wine και οι συνεργάτες του σας ταξιδεύουν με τα άρθρα τους στον κόσμο του κρασιού
Τα νέα και εκδηλώσεις του Club
Όλα τα νέα του House of Wine. Ενημερωθείτε για ότι οργανώνουμε για τα μέλη μας στα πλαίσια του House of Wine Club
Beer Point
Ο Νικολά Ραδίσης μας μιλάει για τον υπέροχο κόσμο της μπύρας
Τα εν Οίκω... εν δήμω
Θέματα, προτάσεις, ανακοινώσεις, σχόλια, απόψεις, διατυπωμένα ελεύθερα και αδέσμευτα.
Οι καλεσμένοι μας γράφουν
Άρθρα από σημαντικούς οινογνώστες αλλά και φίλους του κρασιού που το houseofwine.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί
Τα πρόσφατα νέα του Κρασιού στην Ελλάδα, ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και οι σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο του Οίνου από όλο τον κόσμο ..
Εκδηλώσεις Τέχνης και καλλιτεχνικά γεγονότα στα οποία το House of Wine είναι Χορηγός ..
Επικοινωνία
Για γραπτή επικοινωνία, συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:
  •  Τηλεφωνικό Κέντρο: 801-111-WINE(9463) (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6773315 (για κλήση από κινητό ή σταθερό)
  • Fax: 210-6743208
Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 18:00.
Live Chat Όταν επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες μας, μπορείτε οποτεδήποτε να ψήστες.
χρησιμοποιήσετε το Live help, και να πάρετε βοήθεια μέσω Chat με το συνεργάτη μας που θα βρίσκεται online.
Και όπως θα διαπιστώσετε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πάντοτε ένας συνεργάτης μας είναι Online.
Ο Λογαριασμός μου
Ενημερώστε την διεύθυνση email σας, τις διευθύνσεις αποστολής προϊόντων, δείτε την κατάσταση των παραγγελιών σας, τις προηγούμενες παραγγελίες σας... όλα μέσα από τον Λογαριασμό σας, αφού πρώτα συνδεθείτε με το House of Wine..

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο House of Wine, μπορείτε να αποκτήσετε εδώ.
Προηγούμενα τεύχη
Προηγούμενα Τεύχη
Δείτε όλα τα Newsletters 2009-2010-2011-2012-2014
 
Newsletters 2015
Newsletter Ιανουαρίου 2015
Newsletter Φεβρουαρίου 2015
Newsletter Μαρτίου 2015
Newsletter Απριλίου 2015
Newsletter Μαίου 2015
Newsletter Ιουνίου 2015
Newsletter Ιουλίου 2015
Newsletter Ιουλίου 2015
Newsletter Αυγούστου 2015
Newsletter Σεπτεμβρίου 2015
 
Προηγούμενα τεύχη
Κάθε εβδομάδα, 30-60 ετικέτες κρασιών, μπύρας κλπ βρίσκονται σε προσφορά! Κάθε εβδομάδ, διαφορετικά, εκλεκτά κρασιά! Δείτε τις προσφορές μας!
 
 
 
 

 
Αγαπητοί Φίλοι,


T
ο Σεπτέμβριο που έφυγε το House of Wine μεγάλωσε κατά ένα χρόνο, και έγινε 6 ετών! Σε αντίθεση με πέρυσι, που είχαμε κλείσει πενταετία, φέτος γιορτάσαμε... οικογενειακά και... σεμνά. Τώρα, γιορτές και πανηγύρια πάλι στα 10 μας χρόνια. Μεγαλώσαμε βλέπετε!

O καιρός μας θύμισε, τις τελευταίες ημέρες, ότι έχουμε μπει για τα καλά στο Φθινόπωρο! Και το Φθινόπωρο είναι η εποχή που... συμβαίνουν όλα: Εκδηλώσεις για το κρασί, εκθέσεις, και κυρίως νέα κρασιά! Γιατί το Φθινόπωρο και ειδικά ο Οκτώβριος μας επιφυλάσσουν τα πρώτα νέα, ολόφρεσκα λευκά, τα πρώτα κρασιά της σοδιάς 2015, από τους... αιώνια βιαστικούς οινοπαραγωγούς! Οι πληροφορίες πάντως είναι θετικές από όλη την Ελλάδα: Ναι, θα είναι μια πολύ καλή χρονιά... για τα κρασιά τουλάχιστον. Με την ελπίδα να είναι επίσης μια καλή χρονιά για όλα!

Αλλά όχι μόνο νέα κρασιά. Και νέα ποτά, και γενικά νέα προϊόντα! Όλοι οι "περί τον οίνο" -και το House of Wine επίσης, "ξεσκονίζουμε" τα ράφια μας για να υποδεχτούν τα πρώτα κρασιά της νέας περιόδου. Θα βρείτε κάποια σήμερα στο Newsletter μας για ...καλή αρχή.


Στην υγειά σας!


House of Wine

 Θέρος, τρύγος, πόλεμος
Περιμένοντας τα "φρέσκα" λευκά κρασιά του 2015
"Σεπτέμβρη με βαφτίσανε
Μα τρυγητή με λένε
Αλλού με λεν Τρυγομηνά
Στην Ήπειρο και Πετμεζά
. "

"Τρυγητής" είναι το πιο διαδεδομένο όνομα του Σεπτέμβρη στην λαϊκή παράδοση. Και αυτό γιατί, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ο τρύγος γίνεται το Σεπτέμβρη.

Παλαιότερα η έναρξη του τρύγου καθοριζόταν από την κοινότητα, και ήταν συνήθως αργία για τα σχολεία. Η συμμετοχή της κοινωνίας ήταν καθολική, και ο τρύγος έπαιρνε τον χαρακτήρα πανηγυριού. Το ρητό "Θέρος, Τρύγος, Πόλεμος" εκφράζει τα τρία γεγονότα σε μια κοινωνία που δεν σηκώνουν αναβολή! Μια φράση που δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η αλληλεγγύη και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, πόσο καθοριστική είναι η συμβολή όλων στο μάζεμα των σταφυλιών. Και "Θέρος" είναι ο θερισμός, και όχι το ...καλοκαίρι, όπως πολλοί επεξηγούν την λέξη και το ρητό δεν βγάζει νόημα.

Μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει, η τεχνολογία και η επιστήμη να έχουν αλλάξει τον τρόπο "διεξαγωγής" και των τριών συνιστωσών του ρητού, αλλά ο τρύγος δεν παύει, ακόμα και σήμερα, να είναι μια γιορταστική διαδικασία, όπως και παλιά. Και τα "χέρια" είναι πάντα απαραίτητα.

Στο τέλος λοιπόν του Σεπτεμβρίου (και σε ορισμένες περιοχές μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου), σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ο τρύγος έχει τελειώσει. Aρχή έγινε με την Σαντορίνη και τα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζεται στην Κρήτη, στα Ιόνια νησιά, στην Στερεά, την Εύβοια και στην Βόρεια Ελλάδα όπου συνεχίζεται ακόμα. Σε ορισμένα μέρη, οι οινοποιήσεις έχουν ήδη αρχίσει, τα κρασιά του 2015 ετοιμάζονται, και όλοι οι παράγωγοί αναφέρουν ότι είναι μια χρονιά με μικρές σχετικά με τις προηγούμενες αποδόσεις, αλλά με πολύ καλή ποιότητα.

Εμείς, στο House of Wine, παρακολουθούμε και περιμένουμε τις φιάλες από τους πιό... βιαστικούς παραγωγούς να φτάσουν -μέχρι το τέλος Οκτωβρίου- στα "ράφια" μας μας και από εκεί σε εσάς.
 
  Οι νέες μας αφίξεις!
Νέες αφίξεις στα ράφια μας:
3 κρασιά + 1 Ουίσκυ
 

Κτήμα Πατεριανάκη - Μοσχάτο Σπίνας

Ένα ‘λαχταριστό’ βιολογικό κρασί, πλημμυρισμένο με ευχάριστα αρώματα φρούτων και λουλουδιών και γεύση που θα μας κάνει να μην θέλουμε να το μοιραστούμε. Από τα λίγα μονοποικιλιακά κρασιά, από Μοσχάτο Σπίνας, μια ποικιλία που αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής..
 

Τετράμυθος Μαύρο Καλαβρυτινό

Αν ψάχνετε ένα ελαφρύ, ευκολόπιοτο και φρουτώδες ερυθρό κρασί που να πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου, τότε αυτό είναι η ιδανική επιλογή. Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία, που όπως δηλώνει και το όνομα του προέρχεται από τα Καλάβρυτα. Εδώ το μοναδικό μονοποικιλιακό κρασί από αυτή την ποικιλία.
 

Τετράμυθος Λευκό

Ένας Ροδίτης από τους ορεινούς αμπελώνες της Αιγιαλείας που βγάζει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της περιοχής και της ταπεινής, αλλά χαρισματικής αυτής ποικιλίας. Κρασί με εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας που μπορεί να συνοδεύσει το καθημερινό μας τραπέζι.
 

Dimple Golden Selection

To Golden selection εκφράζει την αξία της μάρκας Dimple. Μόνο το καλύτερο ουίσκι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ κατά τη διαδικασία της ανάμειξης από τον Master Blender για να δημιουργήσει το Golden Selection. O Master Blender χρησιμοποιεί το ουίσκι που έχει ακριβώς τη σωστή γεύση, ένα μείγμα από μακρά ηλικίας whisky μαζί με νέο φρέσκο whisky.
 Προτάσεις
Η Μαριάννα Μακρύγιαννη προτείνει:
Κρασιά που μπορείτε να ‘ξεχάσετε’ στο κελάρι σας!
Ψάχνετε κρασιά για να εμπλουτίσετε την κάβα σας; Σας αρέσουν τα ώριμα αρώματα, όπως μέλι, ξηροί, καρποί, αποξηραμένα φρούτα, γη, μανιτάρι, καπνός ή δέρμα; Σας προτείνουμε Ελληνικά κρασιά που έχουν την δυνατότητα να ωριμάσουν ώστε να τα ξεχάσετε για κάποια χρόνια στο κελάρι ή στον συντηρητή σας, αγοράζοντας τα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα τα αγοράζατε έτοιμα παλαιωμένα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν όλα τα κρασιά και να αντέξουν το χρόνο. Κάποια μπορούν να εξελιχθούν και να αποκτήσουν πολυπλοκότητα, μερικά απλά να ’πίνονται’ μετά από κάποια χρόνια και άλλα να είναι προτιμότερο να τα πιούμε φρέσκα. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι πολλοί, όπως η ποιότητα της χρονιάς, η ποικιλία, ο τρόπος οινοποίησης, η χρήση βαρελιού ή μη και φυσικά οι συνθήκες παλαίωσης.

Μπορούμε να μιλάμε για παλαίωση μόνο όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, όπως για παράδειγμα η σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 13 - 16 βαθμούς κελσίου, η υγρασία και η απουσία φωτός και οσμών. Η ντουλάπια της κουζίνας, πάνω από το ψυγείο ή δίπλα στον καυστήρα δεν είναι τα κατάλληλα μέρη για παλαίωση.
 

Σιγάλας Σαντορίνη2014 Magnum

Οι δυνατότητες του Ασύρτικου είναι τεράστιες. Πρόκειται για την ελληνική λευκή ποικιλία με την μεγαλύτερη δυνατότητα παλαίωσης. Η πλούσια δομή του και η υψηλή οξύτητα του το βοηθούν να εξελιχθεί για πολλά χρόνια, αναπτύσσοντας έντονα αρώματα ώριμων φρούτων, ορυκτών, καπνού και μανιταριού. Η standard (750ml) φιάλη του Σιγάλα θα μπορούσε να παλαιώσει άνετα για 6-7 χρόνια, ενώ η magnum φτάνει την δεκαετία.
 

Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο – Βαρέλι 2014

Και πάλι Ασύρτικο. Αυτή την φορά με βαρέλι, από ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία του νησιού. Η επιλογή φρούτου από αμπελώνες 150 χρόνων, η ζύμωση σε καινούρια γαλλικά βαρέλια και η υψηλή οξύτητα, δημιουργούν ένα εξαιρετικά πληθωρικό και σύνθετο κρασί, ιδανικό για να επενδύσουμε πάνω του! Και σε magnum φιάλη για να ξεπεράσουμε την δεκαπενταετία.
 

Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2014

Ένα από τα καλύτερα βαρελάτα Chardonnay του Ελληνικού αμπελώνα με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Τα μακροβιότερα κρασιά από αυτή την ποικιλία τα βρίσκουμε στην Βουργουνδία και σε τιμές λίγο ‘τσουχτερές’. Το να βρούμε ένα ελληνικό Chardonnay στην τιμή των 13 ευρώ που να μπορεί να εξελιχθεί για τουλάχιστον 7-8 χρόνια είναι σίγουρα ανακάλυψη. Η ζύμωση και η ωρίμαση για 5 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσία των οινολασπών του χαρίζουν δομή και πολυπλοκότητα, που σε συνδυασμό με την ζωηρή οξύτητα του προσδίδουν πολλά χρόνια ζωής.
 

Άσπρος Λαγός Δουλουφάκης 2014

Το Βιδιανό είναι μία από τις πιο ανερχόμενες λευκές ποικιλίες που εμφανίζουν καλή συνέργεια με την δρυ και φαίνεται να έχει την δυνατότητα να ωριμάσει για μερικά χρόνια. Ο Άσπρος λαγός είναι το Βιδιανό που αξίζει να δοκιμάσουμε να παλαιώσουμε αφού διαθέτει τον όγκο και την δομή που χρειαζόμαστε. Επειδή τώρα ανακαλύπτονται οι δυνατότητες του, προτείνω να μείνετε στην πενταετία όπου είναι σίγουρο ότι θα έχει βγάλει έντονο μελένιο χαρακτήρα και αρώματα αποξηραμένων φρούτων. Οι πιο τολμηροί αφήστε το 2-3 χρόνια παραπάνω και ίσως σας εκπλήξει ευχάριστα..
 

Κτήμα Γεροβασιλείου ερυθρός 2011

Ακόμα και το πιο ‘απλό’ ερυθρό κρασί από το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι ένα εξαιρετικά value for money, που φτάνει άνετα στο 2020. Syrah, Merlot και Λημνιό παντρεύονται δίνοντας ένα φινετσάτο κρασί που θα αναπτύσσει σύνθετα αρώματα καθώς ωριμάζει.
 

Μέγας Οίνος Σκούρα 2011

Ένα από τα πρώτα ‘μεγάλα’ κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα. Ένα Αγιωργίτικο που ‘ενισχύεται’ με την δύναμη του Cabernet Sauvignon, δημιουργώντας ένα πλούσιο σύνολο που έχει την δομή να εξελιχθεί για πολλά χρόνια. Κρατήστε άφοβα την standard φιάλη για μία δεκαετία από τον τρύγο και αν επιλέξετε την magnum φιάλη, στην οποία η εξέλιξη είναι πιο αργή, μπορείτε να το ‘ξεχάσετε’ για 3-4 χρόνια παραπάνω..
 

Νάουσα Grande Reserve 2010

Αν μια ερυθρή ελληνική ποικιλία φημίζεται για την δυνατότητα της να εξελίσσεται στον χρόνο, αυτή είναι το Ξινόμαυρο. Η υψηλή του οξύτητα και οι πλούσιες τανίνες του ‘επιβάλουν’ να το αφήσουμε για λίγα χρόνια (3-5) από τον τρύγο, να ‘μαλακώσει’. Αν όμως το αφήσουμε για αρκετά χρόνια (πάνω από 10) μπορεί να αποκτήσει εξαιρετικά πολύπλοκο χαρακτήρα. Η Νάουσα Grande Reserve του Μπουτάρη, αποδεδειγμένα μπορεί να παλαιώσει για πολλά πολλά χρόνια. Και για να πειστείτε μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο κρασί από τις χρονιές του 1999 και του 2001 που έχει φυλαγμένα για εσάς το HOW.
 

Κτήμα Γαίας ερυθρός 2012

Το κρασί απόδειξη ότι το Αγιωργίτικο έχει την δυνατότητα να παλαιώνει. Από το αμπέλι κιόλας, όλες οι διεργασίες έχουν στόχο την παραγωγή οίνου παλαίωσης. Ο ήδη συμπυκνωμένος καρπός υφίσταται μακρά εκχύλιση, μετά το τέλος της ζύμωσης και στην συνέχεια το κρασί ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια οδηγώντας σε ένα πολύ πυκνό κρασί, με στιβαρή δομή που μπορεί να φτάσει άνετα την δεκαετία, αποκτώντας σύνθετο χαρακτήρα. Και εδώ το HOW διαθέτει τις ήδη ‘ώριμες’ χρονιές του 2004, 2005 και 1999.
 

Samos Nectar 2007

Από τα πιο value for money γλυκά κρασιά παγκοσμίως που κουβαλάει ήδη οχτώ χρόνια στην πλάτη του. Αν παραγόταν στην Γαλλία είναι σίγουρο ότι θα είχε τουλάχιστον την τριπλάσια τιμή. Με περίπου 10 ευρώ παίρνετε ένα εξαιρετικό κρασί από Μοσχάτο Άσπρο, που μπορεί να ωριμάσει για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα αποκτώντας ακόμα πιο μελένιο χαρακτήρα.
Δείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε...
Εκθέσεις Οκτωβρίου:
  Ζυθογνωσία 2015
Η έκθεση «Ζυθογνωσία 2015», η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας, οργανώνεται στην Αθήνα για 2η φορά τον προσεχή Οκτώβριο στις 17 & 18 του μηνός, στον πολυχώρο The Hub Events. Η έκθεση φιλοξενεί ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες.

Η Ζυθογνωσία απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», διότι σκοπεύει να είναι η βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Διαβάστε το Άρθρο...
 
Νέα σημαντική διάκριση.
 Κτήμαta Γαία & Γεροβασιλείου στα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου
Έξω συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά... στο κρασί.

Το επιβεβαιώνει μια νέα σημαντική διεθνής διάκριση για το Κτήμα Γαίας και Κτήμα Γεροβασιλείου, που έρχεται να συμπληρώσει τις τόσες διεθνείς διακρίσεις που έχουν λάβει εφέτος τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και τα ελληνικά οινοποιεία στο εξωτερικό, αλλά και την διεθνή αξία των συγκεκριμένων οινοποιείων

Αυτή τη φορά είναι το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό οίνου Wine&Spirits Magazine που συμπεριέλαβε τα οινοποιεία Γαία και Γεροβασιλείου στα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου! Τούτο συμβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού πέρυσι είχαν συμπεριληφθεί 3 οινοποιεία, Αργυρού, Γαίας και Γεροβασιλείου.

Είναι μια διάκριση που τιμά τόσο τα βραβευμένα οινοποιεία όσο και το Ελληνικό κρασί γενικότερα! Μπράβο στο Κτήμα Γαία και Γεροβασιλείου και στους συνεργάτες τους από το House of Wine αλλά και από τους χιλιάδες φίλους μας!

Διαβάστε το άρθρο...
 
Kριτική Wine Bars:
 Vein Wine Bar & Bistro Revisited
Όσοι φίλοι μας κάνουν την τιμή να διαβάζουν συχνά τα άρθρα του Τάσου Πικούνη στο House of Wine ή τις αναρτήσεις του στα social media, γνωρίζουν πολύ καλά την αγάπη του για τα Wine Bars. Αλλά και την εκτίμηση του σε αυτά σαν παράγοντες προώθησης του εμφιαλωμένου κρασιού στη χώρα μας. Σήμερα λοιπόν επισκέπτεται το Vein Wine Bar & Bistro, το γνωστό Wine Βar της Γλυφάδας μετά από ενάμιση χρόνο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του και από την πρώτη του κριτική, και μας δίνει την πλήρη του περιγραφή αλλά και την τελική του άποψη για το περιβάλλον, το service, τα κρασιά και την κουζίνα του.
Διαβάστε το άρθρο...
 
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Glengoyne - The Unpeated Malt
Σήμερα επιστρέφω στα αφιερώματα και λέω να γράψω για ένα αποστακτήριο, που ναι μεν είναι παραδοσιακό και φτιάχνει υψηλής ποιότητας whisky, αλλά ποτέ δεν έτυχε της αναγνώρισης που θα έπρεπε και ανήκει στην κατηγορία των μάλλον υποτιμημένων . Για όλα τα αποστακτήρια τα οποία δεν απολαμβάνουν της προτίμησης του κοινού ενώ θα έπρεπε, θα γράψω και στο μέλλον, σήμερα όμως γράφω για το Glengoyne, το whisky χωρίς τύρφη...
Διαβάστε το άρθρο...
 
 
Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".


Προωθείστε αυτό το email σε φίλο


* Oι αναφερόμενες στο παρόν τιμές, προσφορές, εκπτώσεις έχουν ισχύ μόνο μέχρι τις 24:00 της αναφερομένης ημερομηνίας λήξης τους, και για οποιαδήποτε παραγγελία δοθεί μέχρι αυτή την ημέρα και ώρα. Εάν δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης, σαν τέτοια εννοείται η ημερομηνία αποστολής του παρόντος ή η ημερομηνία κατά την οποία αλλάξει η τιμή ή αφαιρεθεί η προσφορά από τις ιστοσελίδες του Ηouse of Wine. H αλλαγή τιμής ή τιμών και η αφαίρεση/κατάργηση προσφορών μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και χωρίς καμμία προειδοποίηση.


© 2015 houseofwine.gr. All Rights Reserved